FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

rasavoje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rasavoje » 07 jul 2017, 22:44

MortemHz je napisao/la: E jesi peh
Momir. :cry:

Ahmetovic nikad ni'e valj'o nit' ce kad valjati.
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 07 jul 2017, 22:44

zagorski je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Marinovic otisao iz prvaka, uz prednost od cca 10 bodova, i sad da dodje kod nas? Previse optimisticno. To je nemoguce.
Starcevic jes' mladji i mozda spada u te neke perspektivne trenere, ali ja ne vidim potrebu da se trener mijenja. Svi grijese, i novi trener bi grijesio, i Mehmed ce opet pogrijesiti. Ne znam sta je problem? Kodro je grijesio...
Samo podrska Upravi i ekipi !!! ABda vrijeme ce pokazati da je ovaj novi put dobar.
PS. Sto je manje onih koji vole Klub u samom Klubu, sanse da se racionalnije donose odluke su vece! Ni igraci ne moraju voljeti Klub, ali trebaju da ga postuju, i to je to. Ako ga zavole, jos bolje..
PS2. Hajmo vezniiiiiiiii i stoper, zalijecite ovu gorcinu od sinoc !!!
Nekada pomislim da si ti Mehmed licno,koliko ga opravdavas i amnestiras.
Ja ba,cuj sta je problem, a smije nam se cijela Evropa,kratki za pola miliona min.,negativna atmosfera generalno,blizi se pocetak prvenstva,Zrinjski,mi isto ko bez glave i pred plafon 3 milje na tribinama,niko ni A iz nazovi uprave,niko da preuzme odgovornost bar onu moralnu za blamazu decenije. Niko ni habera,ni qrcem da mrdne da se tim pojaca,ali pojaca s nekoliko igraca gdje smo deficitarni,jer s ovim timom slijedi opet vec vidjeno kao iz prosle,borba za Evropu. Koju?? Ovu od sinoc?? Svi u rupama i cekaju da se sve slegne...Ma,nikom ne pada na pamet da se izvini (bar iz kurtoazije),jos se ima obraza reci kako nije bilo srece. Sta je problem,jel?? Nisu ovo greske koje se daju popraviti,ove greske kostaju. Mnogo kostaju. Novca,strpljenja,nerava,obraza,u krajnjem i vremena,godina dana u zivotu nije malo. I kostat ce svakog od nas pojedinacno. E,moj Reufe...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 jul 2017, 22:51

Pantelija je napisao/la:Je li neko stvarno vjeruje da je Čala neloš trener? Pa nemojte biti smiješni, Čalino fudbalsko znanje je ispodprosječno. Ne kažem ispodprosječno među trenerima, nego ispodprosječno uopšte. Je li iko može zamisliti Čaline savjete vezano za utakmicu? Ako Čala zna ime JEDNOG igrača Zarije, pljuni me.

Čala je krivac što se u utakmice ulazi s ovakvim kadrom. Jednostavno, on ne poznaje današnji fudbal, igrače. Njegovo tržište je ograničeno na igrače koji su rođeni u našem kantonu ili su nastupali za Željezničar, Olimpic i Sarajevo. Garantujem da bi Čala, da mu se ponude recimo Samir Bekrić i Stenio Junior, rekao: Bekrić ili ništa. Da mu se ponudi Srđan Stanić ili Bojan Letić, rekao bi: Stanić i tać. Da mu se ponudi Dejan Bandović ili Karlos Kameni, rekao bi: Bandović. Njegovi vidici ne idu dalje od toga i to je takav čovjek. I kuka se na sve, a ko biva on bi trebao tražiti neke igrače. Postoji još jedna opcija dovođenja igrača, a to je da mu Husref/Alispahić/neki treći jaran preporuči nekog. Jaranski.

Čala je pred dvomeč sa Zarijom pilao da se radi o podjednakim ekipama i da će nijanse odlučiti. Tu je korijen problema. U ovom prvom pretkolu nije bilo mnogo ekipa lošijih od Zarije. Pred utakmicu se trebalo postaviti oprezno, ali sa jasnim naglaskom da smo favoriti i da ćemo napasti. Međutim, mi smo prvu utakmicu odigrali kukavički. Problem bi bio da onako igramo sa Apolonom, a kamol sa poluamaterima iz Moldavije. Sinoć je također bilo kukavičluka, a to su svi danima upozoravali. Ljudi dragi, Škendija je ekipu koja je pojam u Moldaviji za ovu Zariju natrpala 7-0. Eto, to bi trebao biti rezultat i kad Sarajevo igra s njima. Slabo se poznaju odnosi u evropskom fudbalu. Ova Zaria je slabija od predstavnika Malte ili Luksemburga, a da smo ispali od nekog takvog, digla bi se hajka. I problem će biti kad za godinu-dvije dobijemo nekog takvog pa ispadnemo, a oni nam već odmiču.

I šta Čala može dobro donijeti ovom Sarajevu? Čovjek izgubi sve što se može izgubiti, i tako konstantno. Njegova JEDINA prednost je što je ko čovjek dobar i što je nekakav balans između mekušca i strogog trenera, što igrači vole. Ako je mekušac, nema autoritet, ne valja. Ako je strog, igračima isto ne valja. Ali, ne može on unaprijediti ni igru na terminima po gradu, a ne igru FK Sarajevo. Na jednu stranu što nema igre, nema akcija, nema nikakvog sistema, ali on ne zna ni uočiti neke opčite stvari. Jučer je samo trebao reći igračima: Ne pravite faul do 35 metara od gola, taman da igrač ide 1 na 1. Tu bi svi problemi bili riješeni. Da, trebao im je još reći da ne uleću bezveze na strani i ne blokiraju, jer je bolje da rahljav centaršut prođe dok je 0/1 igrač Zarije u kaznenom, nego da imamo korner koji je opasnost.

Mehmed mora otići i to je jasno. Na klupu mogu staviti bilo koga, ali Mehmed mora otići. Evo, ovdje su se već pojavila dva kvalitetna imena. Starčević i Marinović. Bez obzira što Starčević ima siguran posao u Krupi, trenerima je Sarajevo izazov i nije to toliko zeznuto. Pa, uostalom, Petrović je došao u komšiluk iz mirne sredine. Marinović ima sistem i bilo bi osvježenje nešto tako vidjeti na Koševu.

Objasnio (s drugog foruma)
Da muhamedhulk pročita još jednom prije nego napise sljedeći post o Mehmedu štoperici liniji janjosu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 07 jul 2017, 22:56

"Nemamo ni sreće. Izvučemo najtežeg protivnika, a mogli smo ekipe iz Andore, Farskih Otoka i slično. Sve u svemu, bilo je prelijepo na tribinama, sjajna atmosfera i vidi se da je klub na većem nivou u odnosu na period kada sam igrao", jasan je srbijanski napadač.
:hmmmmm:

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 07 jul 2017, 22:57

zelim ovim objektivnim zeljeznicmarovim novinarima da ****.m u supak ... oni znaju šta

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2017, 22:58

fks74 je napisao/la:Kako se misljenja brzo mijenjaju, to je neopisivo. Prvo Mehmed najbolji trener lige, sada nije ni za qrca. Ahmetovic dao u derbiju gol, extra igrac, sad nije ni za qrca. Hodzic prije mjesec dana extra igrac, zahvalan sada nije ni za qrca. :hmmmmm:
Cala je stara skola, tvrdoglav je i radi jedno te isto, izmjene su mu problem itd. uvijek cu reci da je odradio dobar posao i nikad necu zaboraviti rekord koji je postavio a to je 10 pobjeda zaredom. Uradio bi jos bolji posao da ima iole kvalitetnije igrace, sa ovim idiotima nama najbolji trener na svijetu ne bi pomogao, sutova realnost. Sve i da dovedemo Marinovića koji se i meni sviđa kao trener on nece nista znacajno unaprijediti u igri jer nama trebaju pojacanja a ne ovi balvani, jedino sto bi radio izmjene na vrijeme i sto je moderniji. Ako bi doveli jos 2 normalna igraca onda bi mozda i mogli nesto, sve ostalo je suplja. Sva sreca pa nam je liga katastrofa i da su svi u pet deka pa se i mozemo nadati necemu, sramota je bolan ispasti u prvom pretkolu..
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 07 jul 2017, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2017, 23:00

Arnelv52 je napisao/la:
"Nemamo ni sreće. Izvučemo najtežeg protivnika, a mogli smo ekipe iz Andore, Farskih Otoka i slično. Sve u svemu, bilo je prelijepo na tribinama, sjajna atmosfera i vidi se da je klub na većem nivou u odnosu na period kada sam igrao", jasan je srbijanski napadač.
:hmmmmm:
Jeste administrativno ali igracki boze sacuvaj..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 07 jul 2017, 23:07

Objasnio coek :kafa:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 07 jul 2017, 23:13

Zagor je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Meni Mihojević lajka komentar. :mrgreen:
Meni je lajko Velkoski kom.kad sam mu napisao da se vratiii :)
A vidio sam da je on svima i na onu dobrodošlicu lajkao. :lol:

Kada mi Sabahudin lajka, što se mene tiče, mogu i na posljednje kupanje.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 07 jul 2017, 23:36

Ja se bojim samo da je ova ekipa 90% kompletirana, da ce se dovesti eventualno jos jedan stoper i neki napadac, koji neće imati neku bitnu ulogu, ako tako bude, nekom će trebat yebat mater.

POJAČAJTE EKIPU U SVAKOJ LINIJI SA KVALITETNIM I ISKUSNIM IGRAČIMA, OVO ŠTO IMAMO JE NEDOVOLJNO!!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 jul 2017, 23:40

SiouxLukavac je napisao/la:Ja se bojim samo da je ova ekipa 90% kompletirana, da ce se dovesti eventualno jos jedan stoper i neki napadac, koji neće imati neku bitnu ulogu, ako tako bude, nekom će trebat yebat mater.

POJAČAJTE EKIPU U SVAKOJ LINIJI SA KVALITETNIM I ISKUSNIM IGRAČIMA, OVO ŠTO IMAMO JE NEDOVOLJNO!!
Eventualno ce jos jedan stoper doci za rotacije i to je to.
Ja se evo smijem opkladiti da je to to onda sto se tice pojacanja i da je ovo fakticki ekipa sa kojom cemo izgurati 1. dio sezone.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 07 jul 2017, 23:47

zagorski je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Ja se bojim samo da je ova ekipa 90% kompletirana, da ce se dovesti eventualno jos jedan stoper i neki napadac, koji neće imati neku bitnu ulogu, ako tako bude, nekom će trebat yebat mater.

Eventualno ce jos jedan stoper doci za rotacije i to je to.
Ja se evo smijem opkladiti da je to to onda sto se tice pojacanja i da je ovo fakticki ekipa sa kojom cemo izgurati 1. dio sezone.
To mene najviše brine, ova ekipa nije ništa "pojačana", sa ovom ekipom će opet biti patnja svaku utakmicu, sa ovom ekipom ne možemo puno očekivati bez obzira što je Zrinjski ostao bez dosta igrača iz prvih 11 itd.. ova ekipa jednostavno će se namučit sa iole ozbiljnijom ekipom jer nema glavu i rep, nema širinu, nema kvalitet i iskustvo, nema vođe..

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 08 jul 2017, 00:10

zagorski je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:slika

Srž i poanta.
I sto je najzanimljivije ove stvari se pisu na ovom forumu unazad godinu i po/dvije,samo sto su oni koji su pisali o tome-pogotovo oni koji su prvi otvorili ovu vrstu price-docekani 'na noz' i proglaseni izdajicama i neprijateljima kluba tzv. 'pljuvacima'.
Ali hvala Bogu da sve vise raje je skontalo kako stoje stvari.
Sve sto smo rekli, pokazalo se tacno i ako smo i sami molili Boga da budemo u krivu.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 jul 2017, 00:16

@pantelija
Ma procitao sam i onako, smijesan komentar, bas napadacki, nije se ni Jesic ovako popljuvao. Ali kod nas u BiH pali prica, sve ostalo je nebitno...ko uspije duze da uzima na pricu, duze i ostane na funkciji :D Samo obecaji narodu i ugadjaj....pad poslije je srazmjeran obecanjima. Pocelo se sistemski nesto raditi, odmah ne pase, opet bi sve na ho-ruk.
PS. Jel' to mora pasti 'mrtva glava' nakon ispadanja iz Evrope???
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 08 jul 2017, 00:24

Veliki problem je što Čala ovdje uopšte nije najveći problem, nego namjanji... Otići će i Ćala doći će Džemo, otići će Džemo doći će Almir, otići će hurta doće će murta i sve tako... Nama trebaju korjenite promjene počevši od skauta u klubu pa sve do čistačice. Mi uopšte nemamo nikakvog plana, vizije, ideje, kako dalje ? Šta ? Koji je cilj ? Čemu da se nadamo ? Koji je sljedeći korak ? Imal' ikog u javnosti da nam objasni dokle smo stigli ? Jel nazadujemo, napredujemo ? Šta dalje ? Kod nas u klubu niko nije kvalifikovan za onaj posao koji radi... Kad neko iz vrha uprave pravi konstantne greške i ne ispunjava svoje obaveze (prije svega dovođenje kvalitetnih pojačanja, pa onda sve ostalo) onda problem ima stručni štab, a kad stručni štab ima problem onda problem imaju igrači, i po takvoj hijerarhiji uvijek mi navijači ispaštamo. Halalio bi ja njima sve one sramote od Radnika, Krupe, Jajca, Mladosti, i ono što su zijanili u Širokom, i ono od sinoć bi im halalio, samo da neko izadje u javnost i da nam se kao ljudima obrate i objasne koji je plan i vizija i kakva nas budućnost očekuje.
Prodaja Tanu je velika greška... evo za svo ovo vrijeme jedino pozitivno što se dogoilo jeste tekma u Grčkoj i pobjeda, te onaj sjajan otpor Borusiji na Hasetu, ( o tituli ne bi pričao, a KUP je tuu i tamo) ostalo sve je sramota do sramota, šamar do šamara i udarac do udarca, nama navijačima. Prije smo ekipe sa Koševa ispraćali sa 4-5 golova u mreži, a sad se ne mogu sjetit kad smo nekom 4 gola strpali. Na radniku je Emir Hadžić statistiku popravljao a za Krupu i Metaleghe se nije ni znalo... danas su oni ravnopravni sa nama, možda čak i bolji... Igrali smo ravnopravno sa jednim Clujom, izbacivali Levskog, Orebra, Helsingborga itd... danas se borimo za izlazak u Evropu ili čak još gore ispadamo od poluamatera...
Relativno sam mlad, ali pamtim vremena kad se igralo sa dosta ljubavi, i pozitivne energije, svaki gol i svaka akcija se proživljavala na poseban način i svaki momenat je bio poseban...a danas posjedujemo gubitnički mentalitet.
Eh sad nam preostaje svima da se zapitamo, šta je sljedeće, borba za ulazak u Ligu 6 ili ispadanje u 16-finala od neke federalne ekipe u KUP-u ? Dok iz kluba niko ne progovara o problemima i rješenjima za iste...

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 08 jul 2017, 00:27

muhamedhulk je napisao/la:@pantelija
Ma procitao sam i onako, smijesan komentar, bas napadacki, nije se ni Jesic ovako popljuvao. Ali kod nas u BiH pali prica, sve ostalo je nebitno...ko uspije duze da uzima na pricu, duze i ostane na funkciji :D Samo obecaji narodu i ugadjaj....pad poslije je srazmjeran obecanjima. Pocelo se sistemski nesto raditi, odmah ne pase, opet bi sve na ho-ruk.

Sta se sistemski radi?
krivci moraju "pasti" otici u pm zbog svega "uradjenog"
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 08 jul 2017, 00:28

muhamedhulk je napisao/la:@pantelija
Ne mora pasti nicija mrtva glava, ali neko mora odgovarati za dvije katastrofalne sezone, a ni u narednoj nam se ne pise dobro.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jul 2017, 00:40

Mene živo interesuje šta se to trenutno "sistemski" radi.
Samo Saraj'vo.

High

Post Postao/la High » 08 jul 2017, 00:44

U nas je sistem zvani anarhija! Kao kakva marketing agencija - Poture i hanume kojekakve, a nekog ko išta zna o fudbalu ni na mapi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jul 2017, 00:47

A ne fakat, ako je razlog Čalinog ostanka "sistematski rad" živo me interesuje šta to ustvari znači.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 20 gostiju.