Ma i igrački nismo loši. Meni se čini da problemi proizilaze iz druga dva razloga. Prvo, navijačima očigledno nije najbolje objašnjeno šta znači ulazak Tana u klub i zbog toga su očekivanja navijača bila i više nego nerealna. A drugo, naša ekipa ne igra puna samopouzdanja, onda oni ne mogu pokazat koliko su zaista sposobni. Kreirala se takva atmosfera ni zbog čeg.MortemHz je napisao/la:Jeste administrativno ali igracki boze sacuvaj..Arnelv52 je napisao/la:"Nemamo ni sreće. Izvučemo najtežeg protivnika, a mogli smo ekipe iz Andore, Farskih Otoka i slično. Sve u svemu, bilo je prelijepo na tribinama, sjajna atmosfera i vidi se da je klub na većem nivou u odnosu na period kada sam igrao", jasan je srbijanski napadač.
_
A ovo oko štetnosti ulaska Tana u klub mi je smiješno i komentarisati. Dovoljno je samo da znamo da naši ljudi kao zaposlenici kluba mogu dići slušalicu i reći spojite me sa bilo kojim čovjekom iz svijeta fudbala i dobićemo vezu. A more ostalih stvari da ne nabrajamo.
Šta nam je činit? Prihvatit da uspjeh nije linearna funkcija nego da je sastavljen iz padova i uspona. I da kad odzumiramo sliku možemo reći "dobro je, ovaj klub ide naprijed."
Po pitanju ambicioznosti nas "pozitivaca" sa foruma: ja ne znam kakve ambicije imaju drugi pozitivci, a moja ambicija je da nam klub redovno igra grupne faze euro takmičenja i da nas tad iznenadi nekim ulaskom medju 16 najboljih. Drugim riječima, mislim da sam malo ambiciozniji od negativaca.
A kako doći do tamo? Zar stvarno mislite da je matematika velikih klubova 2+2=4? Veliki klubovi imaju takvu efikasnost gdje je rezultat zbira veći od zbira pojedinačnih dijelova.
Mogu dati i primjer da pokažem na šta mislim: Beatlesi su vjerovatno najveći muzički bend koji je ikad postojao ali kada su se u jednom trenutku odlučili na individualne karijere nijedan od njih nije bio ni blizu dobar. Beatli zajedno su prestavljali više nego svaki od njih pojedinačno.
Pitanje svih pitanja je kako pronaći sveti gral matematike gdje je rezultat zbira veći od zbira dijelova.