AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 12:29

_forzamilan_ je napisao/la:Ja imam neki dobar osjecaj za Kalinica i mislim ako bi dosao da bi mogao biti pun pogodak, preko 20 golova u sezoni.

Bobana jako cijenim i njegove izjave uvijek imaju smisla ali ovaj puta mislim da je pretjerao. Slazem se da ovi igraci sto su dosli nisu dokazani ali da su prosjecni ako to novinari nisu prenapuhali ili je to izgubljeno u prevodu sa tim se apsolutno ne slazem. Calhanoglu, Kessie, Conti itd. su iznadprosjecni i to je cinjenica. Bolje ove mlade momke zeljne uspjeha nego neke preplacene zvijezdice od 30 i kusur godina koje su dokazane ali nemaju toliku zelju za trofejima. Ekipi se za pocetak mora izbiti onaj luzerski mentalitet i naci balans a to ce biti jako tesko a do kraja mozda kontradiktorno sa ovim sto sam prije spomenuo dovesti jednog ili dva kapitalca do kraja prelaznog roka, provjerene sampione koji ce povuci tim kao sto su to Ibra i Silva radili prije 5-6 sezona. Ocigledo doci ce jos do kraja 2-3 dobra igraca i za mene je ovaj Mercato bolji od onog Gallianijevog kad su dosli Ibra, Robinho i ostala bada. Rekao bih iako sam nakon svih ovih godina oprezan da je ovaj mercato za mene iznad svih ocekivanja, islo se bas ciljano a ne stihijski ko inace sa starom upravom i nisu se mnogo preplacivali igraci sem mozda Silve ali tako je to sa mladim portugalcima pogotovo iz Porta. Svakako da smo mi kojima je ovaj klub u srcu zasluzili napokon da se malo radujemo. Ocekujem da bi se trebalo moci izboriti to 4. mjesto koje vodi u kvalifikacije za LP.
Forza Milan!
Samo jedna ispravka, i pozicija broj 4 vodi direktno u LP-a sljedeće sezone.

Piše se da je novi gazda spreman dodati dodatnih 100M samo za napadače.A ostatak bi se potrošio na još 2-3 korekcije u ostalim linijama. :kafa:

Ali treba prvo riješiti situaciju sa Bigliom kojeg je Lotito izgleda spreman pustiti u Milan za 15-ak miliona.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 jul 2017, 12:43

Kalinic i Auba ne mogu stati ni u istu recenicu. Porediti igraca koji u drugom najjacem timu Njemacke daje po 30 golova po sezoni, sa igracem koji je flopnuo u jednom Blekburnu, igrao u Dnjipru i imao solidnu sezonu u Fiorentini (osrednji tim u Italiji) je stvarno bezveze.
Forum jeste mjesto gdje se iznosi svoje misljenje ali, brate dragi, treba imati granicu i u tome.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 12:52

Samo ovdje vlada mišljenje da je loše imati više kvalitetnih igrača na jednoj poziciji, ili da je loše dovesti napadača koji već 4 sezone igra fenomenalno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 jul 2017, 13:07

Dobro je. Sklapa se ekipa pomalo. Pozz raja
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jul 2017, 13:07

koraj je napisao/la:Kalinic i Auba ne mogu stati ni u istu recenicu. Porediti igraca koji u drugom najjacem timu Njemacke daje po 30 golova po sezoni, sa igracem koji je flopnuo u jednom Blekburnu, igrao u Dnjipru i imao solidnu sezonu u Fiorentini (osrednji tim u Italiji) je stvarno bezveze.
Forum jeste mjesto gdje se iznosi svoje misljenje ali, brate dragi, treba imati granicu i u tome.
Kalinić već dvije sezone igra dobro u Fiorentini.Nije ni blizu isti igrač kakav je bio u Engleskoj i u Ukrajini.Malo i neočekivano se kasnije razvio u drugacijeg napadača nego što se u početku mislilo da bi mogao biti.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 08 jul 2017, 13:08

Romagnoli13 je napisao/la:Samo ovdje vlada mišljenje da je loše imati više kvalitetnih igrača na jednoj poziciji, ili da je loše dovesti napadača koji već 4 sezone igra fenomenalno.

Nemam problem da imam 3 dobra napadača, problem je što napadači nisu rak rana ekipe, trebaš čitavu sredinu promijeniti i dovesti dva krila i oni bi da dovode 3 napadača za preko 150 miliona :damn:

Da taj napadač igra fenomenalno toliko ne bi završio u Milanu i to je to, trebamo malo biti i realni.

Dobro bi nam došao u komercijalnom smislu, prodaja dresova, da pošalješ poruku ili nešto, mislim volio bih i ja da dođe, ali brate riješi veznjake i krila, rasprodaj napadače pa ga onda dovedi. Samo što većina ovdje nekako ima preveliko mišljenje o njemu i misli da će baš on biti rješenje svih problema, što po meni on neće i ne može. Naravno ako se ne ispostavi kao flop, povlačim svoje riječi i naravno bih volio da tako i bude, samo mi je glupost dati na Silvu 40, Aubu 70, Kalinica 30, a da ne kupiš WC veznjaka.

Koga mi to imamo u vezi? Kessiea od 20 godina sa velikim potencijalom, ali i sa razumljivim oscilacijama, Hakana koji tek može postati super igrač i imaš Montoliva i samo Locatellija, ostale će prodat igrače, znači da ti treba minimalno 6-7 dobrih veznjaka, a Milan ima 3 zasad. Imaš dva krila, a jedan i nije pravo krilo?

Ovo je tek početak Milana, ali ako će nam 3 napadača sve riješiti dovedite i 4.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 13:13

nextterrain je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Samo ovdje vlada mišljenje da je loše imati više kvalitetnih igrača na jednoj poziciji, ili da je loše dovesti napadača koji već 4 sezone igra fenomenalno.

Nemam problem da imam 3 dobra napadača, problem je što napadači nisu rak rana ekipe, trebaš čitavu sredinu promijeniti i dovesti dva krila i oni bi da dovode 3 napadača za preko 150 miliona :damn:

Da taj napadač igra fenomenalno toliko ne bi završio u Milanu i to je to, trebamo malo biti i realni.

Dobro bi nam došao u komercijalnom smislu, prodaja dresova, da pošalješ poruku ili nešto, mislim volio bih i ja da dođe, ali brate riješi veznjake i krila, rasprodaj napadače pa ga onda dovedi. Samo što većina ovdje nekako ima preveliko mišljenje o njemu i misli da će baš on biti rješenje svih problema, što po meni on neće i ne može. Naravno ako se ne ispostavi kao flop, povlačim svoje riječi i naravno bih volio da tako i bude, samo mi je glupost dati na Silvu 40, Aubu 70, Kalinica 30, a da ne kupiš WC veznjaka.

Koga mi to imamo u vezi? Kessiea od 20 godina sa velikim potencijalom, ali i sa razumljivim oscilacijama, Hakana koji tek može postati super igrač i imaš Montoliva i samo Locatellija, ostale će prodat igrače, znači da ti treba minimalno 6-7 dobrih veznjaka, a Milan ima 3 zasad. Imaš dva krila, a jedan i nije pravo krilo?

Ovo je tek početak Milana, ali ako će nam 3 napadača sve riješiti dovedite i 4.
Pa niko nije napisao da ako dođe Aubameyang da neće doći i vezni igrač i krilo.To se već podrazumijeva, eto Biglia je opet najbliži Milanu, i ne isključujem još nekog veznog mimo njega. Jer čisto sumnjam da će otići Kuco, Poli, Sosa, Bertalocci, Pašalić, Mati,i da niko više osim Biglie neće doći. Jer onda bi Milan ostao samo na 5 veznih igrača, što je premalo. Znači eventualni dolazak Aubameyanga ne isključuje i ostale igrače za neke druge pozicije.

Ma da, 120 golova i 40 asistencija je malo u zadnje 4 sezone, i Auba je loš igrač.

I usput Nikola je mnogo napredovao otkako je došao u Serie A i bez potrebe se omalovažava. Takav igrač bez problema može isporučiti 20+ golova u sezoni. Pogotovo u ekipi koja ima i jake bekove i opasno dobre izvođače prekida.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 13:19

Pa doći će i Aubameyang i Biglia, šta je problem? :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 08 jul 2017, 13:20

nextterrain je napisao/la:Radije ću birati Bigliu, Kjaera i Kalinica nego Aubameyang, koliko sam ja Aubu gledao dobar je u kontrama, ali ne zna igrati na postavljenu odbranu i ne zna se "hrvati" sa štoperima, a da se ne lažemo takva bi situacija bila 90% vremena jer će MIlan igrati na posjed, ali doduše svejedno mi je koliko ga plate jer ne ide iz mog džepa, ali nekako imam osjećaj da će ostati nedorečen i da nas to ne smije iznenaditi. Daj Bože da griješim :hmmmmm:

Chelseu. Unitedu, Realu, Arsenalu i tako tim ekipama je trebao WC napadač, a niko njega ne spominje, žele Moratu koji je više na klupi nego što igra za više novca nego Aubu, kao da mu Real ne može ponuditi 12M€ platu ako bi im se isplatio
Apsolutno se slazem sa svim napisanim. Da je dobar igrac jeste ali da je top napadac nije i sigurno ne vrijedi ovih 80mil koliko traze za njega.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 08 jul 2017, 13:23

Ne kažem da je Auba loš igrač, nego baš ne znam da li bi se uklopio u Seriju A i ubio me svako ako je većina vas odgledala 20 utakmica dotičnog u Borussiji i kakav je on na postavljenje odbrane.

Meni je u redu da dođu i Auba i Kalinić, ali zašto su doveli Silvu za 40 miliona, nisu to male pare, ali eto vrijeme će pokazat kako će sve to ići.

i dobro je što se raspravljamo o takvim igračima, nego o Mesbahu ili Vangioniju :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 13:28

nextterrain je napisao/la:Ne kažem da je Auba loš igrač, nego baš ne znam da li bi se uklopio u Seriju A i ubio me svako ako je većina vas odgledala 20 utakmica dotičnog u Borussiji i kakav je on na postavljenje odbrane.

Meni je u redu da dođu i Auba i Kalinić, ali zašto su doveli Silvu za 40 miliona, nisu to male pare, ali eto vrijeme će pokazat kako će sve to ići.

i dobro je što se raspravljamo o takvim igračima, nego o Mesbahu ili Vangioniju :mrgreen:
Zato jer uvijek postoji opcija da Milan igra 3-5-2 i zbog toga moraš imati 4 napadača.Uostalom, Montella očito ima namjeru ozbiljno nastupiti i u EL-i, i teoretski govoreći Milan bi ove sezone mogao odigrati 60 utakmica, a minimalno 50. Za to je potreban jak i kvalitetan roster. Jer sa 13-14 igrača taj ritam nemoguće je izdržati, ali sa 17-18 dobrih igrača je puno lakše.

Uostalom neka dođu Kjaer, Kalinić i Biglia do kraja ljeta i ja sam prezadovoljan. Međutim ako dođu Aubameyang i Cuadrado također, neću se buniti ni oko toga, i sikirati se kako će to Montella uklopiti. Uostalom ta cifra od 80M je prenapuhana, ako i dođe do transfera to neće preći 60M i to vjerovatno neće biti isplaćeno u kešu.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 08 jul 2017, 13:34

Opet neki mijesaju babe i zabe; ne dovodi se u pitanje kvalitet Aube nego cinjenica da bi nam.bolje legao neki wc vezni nego on plus klupa tanka i svaka povreda glavnih igraca bez adekvatne zamjene vraća nas unazad...najviše bi volio kad bi mogli i njega. I još 2-3 wc pojacanja dovesti pa bez brige pratiti ligu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 13:37

Imam potpuno povjerenje u upravu i uvjeren sam da će merkato završiti sa nekom bombom uz još 2-3 igrača sa kojima će popuniti roster. Što bi značilo čak 11 novih igrača za jedno ljeto, i što je najgore opet nije dovoljno da se popravi sve što su Galliani i Berlusconi zabrljali.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 13:54

08/07/2016...Galliani: we won't buy if we don't sell, we have a team of champions and we are very optimistic.

slika

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 14:27

NAJNOVIJE: Milan i Lazio su po svoj prilici postigli dogovor oko prelaska Lucasa Biglie u Milan za €15m + bonusi. Medicinski pregledi bi mogli biti u ponedeljak. #Premium

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 14:31

Koliko je pouzdan taj izvor?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 jul 2017, 14:37

Raonffa je napisao/la:Koliko je pouzdan taj izvor?
Ne u rangu jednog Di Marzia, ali nisu napisali ništa što već i sam Di Marzio nije još jutros nagovjestio. Naime, Lucas se nije pojavio na testiranju pred novu sezonu i početak priprema, jer se očekuje da će se Milan i Lazio konačno usaglasiti u roku od 48h pa i manje.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 jul 2017, 14:37

A zašto je vecina ubijeđena da cemo igrati sa jednim napadačem? I niko nije rekao da, ako dovedemo 5 napadaca, nece biti pojacanja u drugim linijama.

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 14:39

Romagnoli13 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Koliko je pouzdan taj izvor?
Ne u rangu jednog Di Marzia, ali nisu napisali ništa što već i sam Di Marzio nije još jutros nagovjestio. Naime, Lucas se nije pojavio na testiranju pred novu sezonu i početak priprema, jer se očekuje da će se Milan i Lazio konačno usaglasiti u roku od 48h pa i manje.
Bilo bi odlično kada bi i njega završili do ponedjeljka, tamam da imamo kostur tima na početku priprema.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 08 jul 2017, 14:51

muxa je napisao/la:A zašto je vecina ubijeđena da cemo igrati sa jednim napadačem? I niko nije rekao da, ako dovedemo 5 napadaca, nece biti pojacanja u drugim linijama.

Sent from my x600 using Tapatalk
Zato sto su ljudi u klubu vise puta rekli da ce se igrati sa 4-3-3 :kafa:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: memaga i 2 gosta.