Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la kobe24 » 08 jul 2017, 14:08

Evo link za nase djevojke. Mec pocinje u 15:00.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2017, 15:22

8 koseva za 1\4, jedan iz igre i to trica u zadnjoj minute. Lose za sad
nema potpisa

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 jul 2017, 15:28

Svidja mi se kako Melisa cita igru i uopste kako se ponasa na terenu, samo je ovaj izbacaj, koliko god to bila zenska kosarka, malo je reci ruzan. :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 jul 2017, 15:45

Spora Melisa ko truba kad krene u prodor, ne znam sto se ne spusti na niski post, svakako je ima pofino. :mrgreen: Dobro su ovo izvukle s obzirom kako je pocelo. Mogu se Slovenke uzeti, samo ako pojacaju odbranu i ako bude malo vise discipline u napadu (djelovale su totalno bezidejno). Brcaninovicku je morala izvesti zadnjih 5-6 minuta, jer je bilo ocigledno da nema snage vise i u odbrani se samo setala. Idemo uzeti ovo!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2017, 15:46

-5 na pol. Lose i jedne i druge, cigli na sve strane. Nadam se puno boljem drugom pol
nema potpisa

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 jul 2017, 15:46

Ocito je da Brcaninovic ne moze odigrati 20 min, jedva je hodala u zadnjoj cetvrtini, ali dzaba kad je Mara ne izvodi. I ona 14, centra sto igra, cini mi se da nikako nije izlazila... Bojim se da cemo ovo izgubiti zbog neznanja trenera.

Ona mala 12 kod Slovenaca nas ubila, kakve samo promjene pravi..

Naida Glotic :ljepota: :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 15:49

E yebiga ne mogu igrati cijelo poluvrijeme bez odmora, nisu roboti :D

Moraju malo bolje u napadu, baš su bezidejne, nisam vidio tri akcije u ove dvije četvrtine, al' eto valjda bude bolje.

Sviđa mi se ova Kovačević, kako je samo eksplozivna :tokralju:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2017, 15:54

Heljic ili reljic moraju vise mjenjati markovic, bar po meni
nema potpisa

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 jul 2017, 16:07

Oj koliko gresaka napravise u 60 sekundi, sad ce im se odlijepiti i odrzavati to do kraja. Kakve gluposti pravimo. :facepalm:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2017, 16:17

kobe24 je napisao/la:Oj koliko gresaka napravise u 60 sekundi, sad ce im se odlijepiti i odrzavati to do kraja. Kakve gluposti pravimo. :facepalm:
Uzasan napad na presing
nema potpisa

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 16:20

Vrlo malo lakih poena, svaki koš porađamo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 jul 2017, 16:39

a idi u pm, ovo se moralo dobiti. ne mogu da vjerujem ko sve vodi ove nase reprezentacije, iznervirao sam se kao da igraju seniori cccc

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 jul 2017, 16:46

Mara je glavni krivac za ovaj poraz. Dvije postene akcije nisu odigrale, ne znam samo cemu ih je ucila sve ovo vrijeme otkako su zajedno. Osim pametovanja i mahanja glavom na klupi, nista drugo nije uradila. Povedes 12 igracica, a 6 rotiras, nije mi jasno od koga je to vidjela. James je James, pa opet ne igra 40 minuta u komadu. Nije Melisa terminator da moze igrati cijelu utakmicu bez odmora. Dobra je kosarkasica, ni blizu onakvom kakvom je predstavljaju, ali ne koriste uopste njene prednosti i segmente u kojima je bolja od protivnica. Nije se zvao TO na vrijeme i u nekoliko navrata su nam se zbog toga odlijepile na dvocifrenu prednost. Sve u svemu, ove Slovenke su se trebale uzeti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 16:46

Baš do trenera, da im je Mara nacrtala dvije akcije, dobili bi Sloveniju, a i ona Slovenka u njihovom predzadnjem napadu dade koš iz ničega.

Ok je ovo u principu, može i bolje, pogotovo u napadu, al' sve zaboravim da dosta ovih djevojaka može nastupati za U18 (i nastupat će na Euru), pa mi je onda i jasnije zašto su možda ipak djelimično inferiornije od suparnica.

Melisa na kraju čini mi se najefikasnija, treba malo smanjiti bespotrebna forsiranja 1 na 1, nijednom joj nije prošlo.

A i igraju cijeli meč, ona i Kovačević, pa yebiga što je previše, previše je.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 jul 2017, 17:00

al pazi ovo, 2-3minute do kraja utakmice imamo dva faula i prvo primamo koš iz tranzicije gdje se ona devetka prošeta do 3 metra i pogodi, onda par napada kasnije ista stvar ne pravimo faul i primamo koš. a upravo ti koševi odlučili, a plus kod -2 i kad su slovenke uhvatile ofanzivni skok nemaš faula da ih šalješ na bacanja i primaš koš. mislim ogromne taktičke greške za jednog profesionalnog trenera :roll:

onda neke rotacije nisu sekunde jasne, glotić igra cijelo drugo poluvrijeme :roll: prošle godine na u18 nije skoro dobijala nikako priliku da igra.

pogubile se u par navrata na jednostavni presing, a i kad su došle u situaciju dva na jedan promašili zicere ili izgubile loptu

svaka im čast za borbenost, to se itekako cijeni!

sutra vjerovatno lagani poraz od francuske, pa u ponedjeljak vjerovatno slična tekma ovoj danas sa mađaricama
nema potpisa

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 jul 2017, 17:13

Što @kobe reče, Mara samo stoji kraj linije i maše rukama, nikakve "stručne" pomoći djevojke nemaju od nje, bar ono što sam ja danas vidio. Valjda bude bolje u narednim tekmama.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 jul 2017, 17:44

Ma iskreno, mene je ona Nedzla Kovacevic tako nervirala da to nije normalno, pa tako donosi glupe odluke da to nije normalno. Sve je ovo dobro ako ostvare opstanak u A diviziji, ipak smo daleko najmladja reprezentacija jbt. Ona Domuzin sto je igrala je 2000. godiste. Sara Heljic koja nije igrala takodje, onda nasa najbolja Melisa je 99. itd... Milina Miseljic je prva godina U20, znaci nikakve pomoci nemamo od djevojaka 1997. godine koje su kod ostalih nosioci. Kako je to tesko vidjelo se i na muskom u 18EP gdje Musa kao prvak evrope nije mogao puno kao prva godina U18. Bice ovo dobro, U18 je nasa sansa, tu imamo odlicnih igracica za ovaj nivo.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 08 jul 2017, 20:26

Tracy3McGrady je napisao/la:Ma iskreno, mene je ona Nedzla Kovacevic tako nervirala da to nije normalno, pa tako donosi glupe odluke da to nije normalno. Sve je ovo dobro ako ostvare opstanak u A diviziji, ipak smo daleko najmladja reprezentacija jbt. Ona Domuzin sto je igrala je 2000. godiste. Sara Heljic koja nije igrala takodje, onda nasa najbolja Melisa je 99. itd... Milina Miseljic je prva godina U20, znaci nikakve pomoci nemamo od djevojaka 1997. godine koje su kod ostalih nosioci. Kako je to tesko vidjelo se i na muskom u 18EP gdje Musa kao prvak evrope nije mogao puno kao prva godina U18. Bice ovo dobro, U18 je nasa sansa, tu imamo odlicnih igracica za ovaj nivo.
Tacno samo sto Musa nije imao tijelo za puno visi nivo, a kod nas neke djevojke imaju seniorsko tijelo. Melisa je u domacoj ligi fizički jača od mnogih seniorki, mislim da komparacija i nije na mjestu . Djevojke u fizičko-mentalno smislu mnogo brze sazrijevaju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 12:29

Jučer Mađarice razbiše Francuskinje :lol:

Naše danas protiv Francuskinja u 15h.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 14:56

Link za utakmicu:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nemanja86 i 3 gosta.