Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 14:19

crozla je napisao/la:Mislis?
Pretpostavljam. Daj taj izvještaj pa da vidimo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 09 jul 2017, 14:24

miki651 je napisao/la:
Ras je napisao/la:Pa jesmo prije bili fuj, nismo ništa plaćali, dužni bili i Bogu i narodu i sada to vraćamo, ne krijemo to, ali nemoj mi šuplje priče kako Široki plaća sve, plaća on na 500 stoja, a ostalo ispod stola Vagneru i kompaniji po šest-sedam milja na ruke, ko vas ne zna skupo bi vas platio :mrgreen: :mrgreen:
Ktuže priče po poreskoj da jedno vrijeme ili par i više godina fk željo imao jednog prijavljenog profesionalnog fudbalara ili ti ga nogometaša...Jadni stanić toliko breme na njemu, sve palo na njegova pleća. Il je i ovo izmišljotina il su i ovo hercegovci namjestili da bi patriote zajebali.
To je istina, i to smo objavili javno, koliko ste vi poreza platili prošle godine?
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 09 jul 2017, 14:26

Virtu4l je napisao/la:
crozla je napisao/la:Mislis?
Pretpostavljam. Daj taj izvještaj pa da vidimo.
Polaziste iz pretpostavke, koja bedastoca. Zar si siguran da je to pametno? Logicno je da svaki klub ima izvjestaj, to je zakonska obaveza. Koliko ti kao prosjecan navijac Zelje uzivas u rezultatu izvjestaja? Mislis li da on ne moze biti fingiran?
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 09 jul 2017, 14:28

Virtu4l je napisao/la:
miki651 je napisao/la:Ktuže priče po poreskoj da jedno vrijeme ili par i više godina fk željo imao jednog prijavljenog profesionalnog fudbalara ili ti ga nogometaša...Jadni stanić toliko breme na njemu, sve palo na njegova pleća. Il je i ovo izmišljotina il su i ovo hercegovci namjestili da bi patriote zajebali.
Ne kruže priče, nego je to Željezničar javno objavio.

Koliko je Zrinjski platio poreza u 2016. godini?
Vi to računate pravna država počinje od 2016 kalendarske godine :D Neće moći tako. Barem to tvrde u svim poreskim agencijama, kako općinske tako i kantona i one na nivou države. Svi oni ubjeđuju da je porez i pdv mnogo ranije stupio na snagu. Pa gle čuda, u transparentnom patrioskom klubu želji nađoše još neka 2,5 miliona neplaćenog duga povrh ranije nađenih dugova. Kažu patriote iz želje to smo zamrznuli i ne priznajemo taj dug. Kuku i oni pričaju i prozivaju nekog.

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 09 jul 2017, 14:32

Virtu4l je napisao/la:
miki651 je napisao/la:Ktuže priče po poreskoj da jedno vrijeme ili par i više godina fk željo imao jednog prijavljenog profesionalnog fudbalara ili ti ga nogometaša...Jadni stanić toliko breme na njemu, sve palo na njegova pleća. Il je i ovo izmišljotina il su i ovo hercegovci namjestili da bi patriote zajebali.
Ne kruže priče, nego je to Željezničar javno objavio.

Koliko je Zrinjski platio poreza u 2016. godini?
Bahati, do grla zaduženi Željo. Ne stidi se ni svoje sramote.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 14:37

Čemu spinovi dragi susjedi, postavio sam jednostavno pitanje, koliko je Zrinjski platio poreza u jednoj od posljednjih pet godina? Željezničar je platio milion maraka i plaća sve dugove iz prošlosti kad se krala država, bez imalo stida i maksimalno transparentno. Isto to radi i FK Sarajevo, tj. oni su već uradili.

Kako vaš klub funcioniše, nemate nikakve zvanične prihode osim od UEFA, sve ostalo je netransparentno, prodali ste tri igrača u posljednjih deset sezona za ukupnu cifru od pola miliona eura. Kako plaćate roster od 25-30 igrača, stručni štab, plus sve ostale obaveze? Od sponzora, Evrope i ulaznica?

Transfere vršite kao što to rade klubovi iz komšiluka preko Drine, igrači se prodaju za keš i na privatne račune, a zvanično idu kao slobodni da bi se zaobišao porez i NFSBiH.
Voli te tvoje Sarajevo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 09 jul 2017, 14:38

Virtu4l je napisao/la:
Ras je napisao/la:Pa jesmo prije bili fuj, nismo ništa plaćali, dužni bili i Bogu i narodu i sada to vraćamo, ne krijemo to, ali nemoj mi šuplje priče kako Široki plaća sve, plaća on na 500 stoja, a ostalo ispod stola Vagneru i kompaniji po šest-sedam milja na ruke, ko vas ne zna skupo bi vas platio :mrgreen: :mrgreen:
Zato niko od njih ne smije da objavi finansijski izvještaj, od Sarajeva pa do škutorije.
to je samo vijest u klubovima gdje se ne plaća redovno pa sad kao bi da naglase razliku između sadašnje i prijašnje uprave....jeftini poeni kojima kupuju svoje navijače i pravdaju neke neuspjehe....

dobro reče čovjek bedastoće :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 14:40

DenchiNL je napisao/la:to je samo vijest u klubovima gdje se ne plaća redovno pa sad kao bi da naglase razliku između sadašnje i prijašnje uprave....jeftini poeni kojima kupuju svoje navijače i pravdaju neke neuspjehe....

To rade oni koji nemaju oraha u džepu, a oni koji daju 500 KM na račun i ostatak na ruke - to ne rade. Pitaj igrače Sarajeva kako primaju plate.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2017, 14:41

Virtu4l je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:to je samo vijest u klubovima gdje se ne plaća redovno pa sad kao bi da naglase razliku između sadašnje i prijašnje uprave....jeftini poeni kojima kupuju svoje navijače i pravdaju neke neuspjehe....

To rade oni koji nemaju oraha u džepu, a oni koji daju 500 KM na račun i ostatak na ruke - to ne rade. Pitaj igrače Sarajeva kako primaju plate.
Kako misliš da ih pita kako primaju plate, kad igrači Sarajeva uopšte ne primaju plate :hmmmm:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 14:45

Raonffa je napisao/la:Kako misliš da ih pita kako primaju plate, kad igrači Sarajeva uopšte ne primaju plate :hmmmm:
Primaju oni plate, ponekad im kasne, dobijaju iz dijelova, ali im se isplate. I ovi što su ih napustili, napustili su ih prvenstveno zbog redukcije primanja jer nije tajna da im smanjuju ugovore i svakog igrača su pokušali ubijediti da mu se smanji plata. I to je pošteno, bolje nego da im se duguje. Međutim nekad se pojedinci malo otvore pa kažu na koji način to funkcioniše i to je baš onako kako sam gore napisao.
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jul 2017, 14:56

Virtu4l je napisao/la:
Zato niko od njih ne smije da objavi finansijski izvještaj, od Sarajeva pa do škutorije.
Vi ste drzavi duzni milione a i za onu tribinu jos plivate. Mislite da ce tako lako proci one silne pare koje ste dobili od raznih općina, SDA i firmi preko SDA? Sve se to mora vratiti na ovaj ili onaj nacin. Mi ne moramo podnositi financijski izvjestaj nikome. Nismo nikome duzni a pogotovo ne drzavi milione kao vi i to je dovoljno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SemirSema
Kontakt:

Post Postao/la SemirSema » 09 jul 2017, 14:58

Dugujemo državi za tribinu? Da nam neće financijska inspekcija zatvorit tribinu :urnebes: :urnebes:

Ugrovacaboy
Kontakt:

Post Postao/la Ugrovacaboy » 09 jul 2017, 15:00

Ras je napisao/la:Realno ovi iz Širokog plaćaju porez, ali onaj minimalni, Vagnera prijave na šesto maraka i na to plaćaju porez i doprinose, a na ruke mu daju jedno šest milja, mislim tako većina radi, nije to nikakava novost, Željezničar je prestao s tim,pa su igrači prijavljeni na puni iznos plate.
Na kakvim si ti drogama?
Sve ide preko racuna. Svaki ugovor je transparentan.
600 maraka Wagner ostalo na ruke?
:urnebes:
Vjerovatno to iz iskustva govoris. Kako vi placate. To u Nk ŠB ne postoji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 15:09

MortemHz je napisao/la:Vi ste drzavi duzni milione a i za onu tribinu jos plivate. Mislite da ce tako lako proci one silne pare koje ste dobili od raznih općina, SDA i firmi preko SDA? Sve se to mora vratiti na ovaj ili onaj nacin. Mi ne moramo podnositi financijski izvjestaj nikome. Nismo nikome duzni a pogotovo ne drzavi milione kao vi i to je dovoljno.
Mi smo dužni milione ali ti milioni ne utiču na rad i funkcionisanje kluba, kao kod većine ekipa na zapadu koji su recimo u kreditima, reprogram možemo gledati kao kredit. Država je pronašla sistem kako da naplati ta dugovanja čime su svi zadovoljni. Ovdje pričamo o činjenicama, a ne o SDA i vašim insinuacijama.

Zamisli koji je to paradoks. Dvadeset godina slušamo priče kako bi država trebala pomoći razvoj infrastrukture i sporta, i kada par Opština uplati mizernu cifru (oko 250.000 KM), odmah ide priča o protekciji jednog subjekta? Evo navešću ti odmah primjer iz tvog tabora, dobili ste zemljište na koncesiju (Butmir), je li to SDA pomoć? Pa bio bih lud kad bi to tako nazvao, nazvaću ga onako kako i jeste - pomoć za razvoj sporta i saradnja sa FK Sarajevo što ovim putem pozdravljam.

Misliš da vi sutra ne bi dobili pomoć od Opštine kada bi odlučili da pravite stadion? Misliš da ne bi dobili sve moguće popuste, od zemljišta preko urbanizma, građevinske i svih drugih dozvola? A sigurno bi dobili i finansijsku pomoć jer to je dobra stvar za Grad Sarajevo.

Vaša zaslijepljenost vam ne da da vidite dalje od nosa i da pozdravite prave projekte, a radovi na stadionu Grbavica je jedan od takvih i kamo sreće da su nam državne institucije dale milione, a ne smiješnih par stotina hiljada maraka i to nakon ogromnih pritisaka i prozivanja, naravno, pred izbore.
Voli te tvoje Sarajevo.

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la skripar96 » 09 jul 2017, 15:30

Ras je napisao/la:Realno ovi iz Širokog plaćaju porez, ali onaj minimalni, Vagnera prijave na šesto maraka i na to plaćaju porez i doprinose, a na ruke mu daju jedno šest milja, mislim tako većina radi, nije to nikakava novost, Željezničar je prestao s tim,pa su igrači prijavljeni na puni iznos plate.
Imas li ikakve dokaze za to ili samo pricas rekla-kazala price
EKONNP

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 09 jul 2017, 15:31

Treba neko krivično da odgovara iz državne uprave zato što povjerljivi podaci iz porezne uprave cure van granica države i dostupni su i jednom tornjaku sa Durmitora.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jul 2017, 15:36

Virtu4l je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Vi ste drzavi duzni milione a i za onu tribinu jos plivate. Mislite da ce tako lako proci one silne pare koje ste dobili od raznih općina, SDA i firmi preko SDA? Sve se to mora vratiti na ovaj ili onaj nacin. Mi ne moramo podnositi financijski izvjestaj nikome. Nismo nikome duzni a pogotovo ne drzavi milione kao vi i to je dovoljno.
Mi smo dužni milione ali ti milioni ne utiču na rad i funkcionisanje kluba, kao kod većine ekipa na zapadu koji su recimo u kreditima, reprogram možemo gledati kao kredit. Država je pronašla sistem kako da naplati ta dugovanja čime su svi zadovoljni. Ovdje pričamo o činjenicama, a ne o SDA i vašim insinuacijama.

Zamisli koji je to paradoks. Dvadeset godina slušamo priče kako bi država trebala pomoći razvoj infrastrukture i sporta, i kada par Opština uplati mizernu cifru (oko 250.000 KM), odmah ide priča o protekciji jednog subjekta? Evo navešću ti odmah primjer iz tvog tabora, dobili ste zemljište na koncesiju (Butmir), je li to SDA pomoć? Pa bio bih lud kad bi to tako nazvao, nazvaću ga onako kako i jeste - pomoć za razvoj sporta i saradnja sa FK Sarajevo što ovim putem pozdravljam.

Misliš da vi sutra ne bi dobili pomoć od Opštine kada bi odlučili da pravite stadion? Misliš da ne bi dobili sve moguće popuste, od zemljišta preko urbanizma, građevinske i svih drugih dozvola? A sigurno bi dobili i finansijsku pomoć jer to je dobra stvar za Grad Sarajevo.

Vaša zaslijepljenost vam ne da da vidite dalje od nosa i da pozdravite prave projekte, a radovi na stadionu Grbavica je jedan od takvih i kamo sreće da su nam državne institucije dale milione, a ne smiješnih par stotina hiljada maraka i to nakon ogromnih pritisaka i prozivanja, naravno, pred izbore.
Naravno da bi dobili i ja to zelim svim srcem ali poenta mog posta je da vi furate neku radnicku klasu a to ste odavno prestali biti, vi ste u sluzbi politike i to najgore stranke koja postoji, o tome ti govorim. Ne mozes ti to znati ali pricao sam sa ljudima koji navijaju za FK Sarajevo i koji su morali dati pare preko SDA za tribinu, igrom slucaja rade u tim firmama i zajebavao se sa jednim, kako ces njima dati ovo ono i kaze ma moj brate ko me pita i objasni mi fino situaciju.. i onda vidim da je jos fin broj takvih firmi uplatilo a da se to nije pojavilo nigdje, bez ikakve reklame. Pa imam i dokaz samo ga ne bi smio postavljati :lol: ne bi te lozio bezveze ali tako je kako je, nek vama oni 3 miliona godisnje uplate, nemam problem sa tim jer znas kako kazu, pare su pare, Borac je neki dan bas dobio 310K od raznih vladajucih faktora, Zrinjski ima noc plemica na kojoj zarade oko 300K svake godine i ok mi je to, pametni ljudi sto mogu iskoristiti jer je to odlicna cifra za nase uslove ali isto tako oni ne govore da su radnicka klasa u fazonu sve ovo ja a rezim ti stadion poklonio, gradovi, općine, firme, stranke i drugi ti daju novac za tribinu. Pazi, kazem ti opet, ja bi volio da nam neko za Koševo da 20 miliona jer smo mi previse siromasna nacija da mi sami to nesto uradimo ali opet ja ne bi tvrdio da smo mi neka radnicka klasa nego je sve ovo manje vise biznis. Isto tako bi volio da mi imamo neku bordo noc godisnje i da se skupe ovi sto imaju milione i da se svake godine to praktikuje, mi smo ipak gradski i drzavni klub i sport se treba pomagati a ljudi iz Banja Luke i Mostara to vec iskoristavaju pametno samo mi tapkamo u mjestu i ne poduzimamo nista po tom pitanju a mogli bi i to vise od njih, em sto imamo puno vece mogucnosti i puno vise ljudi od Banja Luke i Mostara em sto je sve glavno u drzavi ovdje smjesteno ali nikome to ne ide u glavu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 15:42

Kakve veze ima 'radnička klasa' sa pomoći za razvoj infrastrukture? Naziv radnički klub je nešto što datira skoro sto godina i koristi se više iz tradicije nego zbog stvarnog stanja u današnjem kapitalizmu gdje se svako bori za svoj dio kolača pa samim tim i mi.

Opet je paradoksalno da navijač Sarajeva kaže za nekoga da je u službi politike, baš poremećen način vrjednovanja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 09 jul 2017, 15:45

Mitska SDA izranja iz svih političko-društvenih sfera i pomaže Željezničaru :lol:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2017, 15:46

Ras je napisao/la:Mitska SDA izranja iz svih političko-društvenih sfera i pomaže Željezničaru :lol:
Nemam ništa protiv toga, neka daju milione za jug i zapad, ali teško...
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.