Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la vlakanje » 10 jul 2017, 09:46

Danas je sastanak u savezu, valjda su pozvani ljudi iz klubova..
Bilo bi lijepo kada bi se javno izjasnili ko je bio ZA a ko PROTIV od klubova. Onda navijaci tih klubova ne bi mogli da drobe kontra mojatv vec bi se trebali okrenuti svojim upravama.

Po mojoj procjeni, za ovo ce (ako budu) glasati manji klubovi, krupa, mdk, vitez, radnik...

Ako sarajevo, zeljo, zrinjski ili siroki podrze ovo, definitivno nesto nije u redu sa ljudima koji vode klubove!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 10 jul 2017, 10:48

Zna li neko hoce li klubovi imati kakvu financijsku korist od ovog monopola BHT ili su se tu samo lopine iz saveza ugradile ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2017, 10:49

Slobodas je napisao/la:Zna li neko hoce li klubovi imati kakvu financijsku korist od ovog monopola BHT ili su se tu samo lopine iz saveza ugradile ?
Trebalo bi i tu biti promjena.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Signore
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Signore » 10 jul 2017, 10:49

skripar96 je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Sve utakmice Premijer Lige BiH i zvanično na Moja TV?
Uveliko se piše o tome. Žalosno je da će izgubiti na hiljade zaljubljenika domaćeg fudbala zbog ovog poteza.
Neka vam je na čast ljudi iz Nogometnog Saveza!
Kakva cast?
Oni to odavno nemaju,samo kes...
Zasto onda svi kukamo da sponzor lige daje malo para? Istina, daje malo, ali sad kukanje da su se prodali za pare, da nemaju casti, da unistavaju sve zbog para. Sta sad? Hocete pare ili necete?

Ova rupa od Balkana je valjda zadnje mjesto na zemlji na kojem se utakmice nacionalne lige prenose na drzavnoj televiziji, a i toga je sve manje i manje, jer nacionalne televizije ne mogu iskesirati cifru koju mogu dati privatne TV kuce. Nisam ni ja sretan sto je ovako, jer necu moci pogledati ni jednu utakmicu. Bio bih sretan da je na Areni, jer ju imam. Tako su sad sretni oni koji imaju MojaTV. Ljudi su platili i gledat ce. Ja nisam platio i necu gledati. Ako zelim gledati moram platiti. Tako nam je svima i tako mora da bude ako zelimo neki napredak. Ono sto BHTV emituje je jeftin proizvod i sve dok liga bude na BHTV ona ce biti jeftin proizvod. Ako zelimo da nam liga bude cijenjen i placen proizvod onda ju treba prodati onome tko najvise ponudi. Telekom ce uskratiti mnogima da gledaju ligu, ali je to cijena koja se mora platiti. Ni u Engleskoj nemaju svi mogucnost da gledaju Premiership. Gleda onaj tko plati i to je jedino posteno.

Ako zelimo sve utakmice na BHTV onda ligu treba amaterizirati i da ista dobije 0KM za TV prava, a istu toliku cifru i od sponzra lige, tj. da istog uopce ne bude. A i u takvim uslovima BHTV ne bi bio u mogucnosti da prenosi sve utakmice. Neka sad bude ovako, za godinu, dvije, tri netko drugi ce kupiti TV prava, mozda Arena i tad ce sira publika biti sretna, jer Arena se ipak nudi i na toj MojaTV, na HomeTV i na mnogim lokalnim kablovskim operaterima od kojih i ja jedan koristim i imam sve Arene. Nema je na Telemachu recimo i tad ce opet njihovi korisnici biti nezadovoljni. Mi bi se kao korisnici trebali buniti, a ne kao gledatelji. Kada se Arenu zatrpa mailovima da se zeli gledati PL onda ce oni malo ozbiljnije razmisliti o tome. Kada se bunimo protiv Saveza onda oni cak i mogu odbiti ugovor s MojaTV, ali je to na financijsku stetu klubova. Prva opcija je ipak bolja.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 10 jul 2017, 11:19

Savez bi trebao ići ka POPULARIZACIJI nogometa i PL općenito, bar zasad, kad su eto krenuli u neke promjene, smanjenje lige.... Pa ja bi čak rekao na uštreb neke pare... Da arena ponudi i manje od BHT-a da se ide na takvu neku opciju, pa za par godina, ako/kad podignemo još renome lige, onda bi možda gonjali eto neku lovu... Arena je idealna platforma za to, jer je manje više svima dostupna, ako ne kod kuće onda kafići sigurno, dok Moja TV to sigurno nije. Sve to ide nešto na silu od BHT-a. Ja potpuno razumjem do sa njihovog gledišta, gdje oni stavljanjem PL na Moju TV hoće da zarade dinar koji, ali što sam na početku rekao po meni to neide prema popularizaciji same lige. Arena je REGIONALNI mediji, gdje je odlična prilika klubovima u samopromociji, čak i samih igrača. Moja TV je čista suprotnost tome...
NK Široki Brijeg

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 10 jul 2017, 11:37

Gledanost Pl na Areni je mizerna.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 10 jul 2017, 11:52

Shadows je napisao/la:Gledanost Pl na Areni je mizerna.
U odnosu na ? Hrvatsku ? Srbiju ?

Daj derbije na arenu pa ćemo vidjet.... Sigurno bi se digla gledanost...
NK Široki Brijeg

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 10 jul 2017, 11:54

Da je MojaTV dostupna i na jos nekim platformama,a ne samo na BHT,mi se ne bi bunili.
Ali ovako mi na "Eronetovom i Mtel-ovom podrucju" nemamo mogucnost uvodjenja MojeTV i ostaje nam samo da platimo na MojaWeb,a kad vec moram preko kompjutera gledat mogu ganjat i kakav stream,isto mi je
EKONNP

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 10 jul 2017, 11:55

U odnosu na sve lige koje prenosi arena, izuzev ceha.

Moguce da bi derbi utakmice poboljsale brojku...generalno publici u Srb (koja je procentualno najveci auditorij) pl nije interesantna.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 10 jul 2017, 11:57

Shadows je napisao/la:Gledanost Pl na Areni je mizerna.
Pa normalno kad stoka sa MojaTV pokupi najbolje utakmice. Ko ce gledati Radnik - Krupa?
Neka bude sarajevski derbi na Areni pa da vidimo hoce li biti mizerna gledanost.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Gradonacelnik
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Gradonacelnik » 10 jul 2017, 12:09

Signore je napisao/la:
skripar96 je napisao/la: Kakva cast?
Oni to odavno nemaju,samo kes...
Zasto onda svi kukamo da sponzor lige daje malo para? Istina, daje malo, ali sad kukanje da su se prodali za pare, da nemaju casti, da unistavaju sve zbog para. Sta sad? Hocete pare ili necete?

Ova rupa od Balkana je valjda zadnje mjesto na zemlji na kojem se utakmice nacionalne lige prenose na drzavnoj televiziji, a i toga je sve manje i manje, jer nacionalne televizije ne mogu iskesirati cifru koju mogu dati privatne TV kuce. Nisam ni ja sretan sto je ovako, jer necu moci pogledati ni jednu utakmicu. Bio bih sretan da je na Areni, jer ju imam. Tako su sad sretni oni koji imaju MojaTV. Ljudi su platili i gledat ce. Ja nisam platio i necu gledati. Ako zelim gledati moram platiti. Tako nam je svima i tako mora da bude ako zelimo neki napredak. Ono sto BHTV emituje je jeftin proizvod i sve dok liga bude na BHTV ona ce biti jeftin proizvod. Ako zelimo da nam liga bude cijenjen i placen proizvod onda ju treba prodati onome tko najvise ponudi. Telekom ce uskratiti mnogima da gledaju ligu, ali je to cijena koja se mora platiti. Ni u Engleskoj nemaju svi mogucnost da gledaju Premiership. Gleda onaj tko plati i to je jedino posteno.

Ako zelimo sve utakmice na BHTV onda ligu treba amaterizirati i da ista dobije 0KM za TV prava, a istu toliku cifru i od sponzra lige, tj. da istog uopce ne bude. A i u takvim uslovima BHTV ne bi bio u mogucnosti da prenosi sve utakmice. Neka sad bude ovako, za godinu, dvije, tri netko drugi ce kupiti TV prava, mozda Arena i tad ce sira publika biti sretna, jer Arena se ipak nudi i na toj MojaTV, na HomeTV i na mnogim lokalnim kablovskim operaterima od kojih i ja jedan koristim i imam sve Arene. Nema je na Telemachu recimo i tad ce opet njihovi korisnici biti nezadovoljni. Mi bi se kao korisnici trebali buniti, a ne kao gledatelji. Kada se Arenu zatrpa mailovima da se zeli gledati PL onda ce oni malo ozbiljnije razmisliti o tome. Kada se bunimo protiv Saveza onda oni cak i mogu odbiti ugovor s MojaTV, ali je to na financijsku stetu klubova. Prva opcija je ipak bolja.
Na Telemahu imaju Arene.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

sinergija2017
Kontakt:

Post Postao/la sinergija2017 » 10 jul 2017, 12:14

Ovo sa MojaTv,je cista glupost,i nazadak u populizaciji PLBIH.Konkretno ja sad u Bijeljini necu,imati mogucnost da gledam Pl,sem kada Radnik igra kuci.Znaci preostaje mi radio.a na Areni cu gledati Partizan i Zvezdu,posto se termini uglavnom poklapaju,odnosno ovi u Hercegovini ce pratiti Arenu HR ,odnosno Dinamo i Hajduk.I onda ko je tu na gubitku i populizaciji?Klubovikoji ce jos manje biti praceni,jel neces moci gledati ni jednu gostujucu utakmicu kluba za koji ili navijas ili si simpatizer.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 jul 2017, 12:24

Virtu4l je napisao/la:Naravno da je malverzacija, kao i sve što nije transparentno u ovoj državi.
Kojoj drzavi đetiČu?
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 10 jul 2017, 12:33

Svjesni su i u savezu da ne mogu popularizirati naš fudbal ako pokazuju sve utakmice, jer kad vidi neko utakmice naše lige, život mu se zgadi, a ne fudbal. Javno će prenositi derbije kojih bude 10-tak u prvenstvu i nerijetko to budu dobre utakmice, sa popunjenim tribinama i solidnim suđenjem. Ostalo je srednja žalost.
Neprenoisima će natjerati simpatizere da ponekad odu na utakmicu, da ne sjede u kući i to je to. Također, sa manje prenosa je veća mogućnost za malverzacije ;)
Pravda za flash-a!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 jul 2017, 12:50

Senad Mujkanović: Ja ću Ordagiću dati 50 hiljada eura da ne ide u Željezničar
Sto sramoti klub FK Sloboda yebote... :facepalm: :facepalm: Ne glumi Azmira, Mujkanovicuuuu! :nene: :nene:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 10 jul 2017, 12:53

Kad Mujkanovic kaze da neko nece u Zelju to je kao da Majkl na forumu kaze da ce neko u Sarajevo, u prvom slucaju znaci da je igrac blizu Zeljani a u ovom drugom da taj neki igrac nece ni blizu Sarajeva.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 jul 2017, 12:56

Kaze lik "Uvjeravam vas da ce u inostranstvo" nakon toga "Ne moze se sa sigurnoscu reci da nece u neki od klubova PL BiH" i slag na tortu "U fudbalu je sve moguce" hahah
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 10 jul 2017, 12:58

skripar96 je napisao/la:Da je MojaTV dostupna i na jos nekim platformama,a ne samo na BHT,mi se ne bi bunili.
Ali ovako mi na "Eronetovom i Mtel-ovom podrucju" nemamo mogucnost uvodjenja MojeTV i ostaje nam samo da platimo na MojaWeb,a kad vec moram preko kompjutera gledat mogu ganjat i kakav stream,isto mi je
Pazi sad ovo:

"Moja Web TV je moguće koristiti u slučaju pristupa internetu putem fiksne mreže BH Telecoma."
NK Široki Brijeg

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 jul 2017, 12:59

belosevic28 je napisao/la:Kaze lik "Uvjeravam vas da ce u inostranstvo" nakon toga "Ne moze se sa sigurnoscu reci da nece u neki od klubova PL BiH" i slag na tortu "U fudbalu je sve moguce" hahah
slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 jul 2017, 13:00

vlakanje je napisao/la:Danas je sastanak u savezu, valjda su pozvani ljudi iz klubova..
Bilo bi lijepo kada bi se javno izjasnili ko je bio ZA a ko PROTIV od klubova. Onda navijaci tih klubova ne bi mogli da drobe kontra mojatv vec bi se trebali okrenuti svojim upravama.

Po mojoj procjeni, za ovo ce (ako budu) glasati manji klubovi, krupa, mdk, vitez, radnik...

Ako sarajevo, zeljo, zrinjski ili siroki podrze ovo, definitivno nesto nije u redu sa ljudima koji vode klubove!
Sarajevo i Željo OK, Moja TV pokriva većinu njihove navijačke baze. Ali hercegovački dvojac i Borac, ako ne odyebu taj smijeh od dogovora, kobogda ispali iz lige.
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.