Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
-
worchester
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Borac je vec rekao da je ova sprdacina oko tv prava za njih neprihvatljiva.
Zanima me stav zeljeznicara,pogotovo ako su vec ranije rekli da su dogovorili prenose svojih utakmica kuci sa sport klubom (svaka cast na tome). Ne vjerujem da je i njima u interesu da raz.J*** takav dil sa nekim poput SK zbog nekog telekoma i neke internet televizije.
Zanima me stav zeljeznicara,pogotovo ako su vec ranije rekli da su dogovorili prenose svojih utakmica kuci sa sport klubom (svaka cast na tome). Ne vjerujem da je i njima u interesu da raz.J*** takav dil sa nekim poput SK zbog nekog telekoma i neke internet televizije.
- Tristan
- Kontakt:
Nije to samo do navijacke baze. Vecina ljudi uopste ne razmislja malo sire.badblueboylivno je napisao/la:Sarajevo i Željo OK, Moja TV pokriva većinu njihove navijačke baze. Ali hercegovački dvojac i Borac, ako ne odyebu taj smijeh od dogovora, kobogda ispali iz lige.
Nije svejedno ako reklamu nekog tvog sponzora na stadionu vidi 20% ljudi koji imaju MojaTV u BiH (lupam procenat) ili ako sa druge strane tu reklamu mogu da vide skoro svi ljudi i to sirom regiona. Sponzora bi bilo vise i veci bi novac davali klubovima, jer su bolje izreklamirani.
Isto tako, nije svejedno ako nekog igraca tvog kluba na kojem klub moze zaraditi gleda ovaj procenat ljudi ili ako ga mogu gledati ljudi sirom regiona. Mozda bi npr. Sarajevo nesto zaradilo na tom Duljevicu da su isli stalno na Areni, pa bi neki lik iz Rijeke, Parizana... rekao ''mogli bi ovog kupiti, nije los ''
Bezveze navodim primjere, ali valjda shvatate poentu.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
@badblueboy sarajevo i zeljo mogu bolje proci, to je sigurno! Zaljo sa SK moze napraviti bolji aranzman, sarajevo isto tako. Govorim sa novcane strane, jer kada klub sklapa direktno ugovor sa tv stanicom, dobija i marketinski prostor! Pa skontaj, klupski sponzori dobijaju mogucnost da im se reklama vidi na AS ili SK i to nije mala stvar kad uporedis koliku teritoriju pokrivaju ove kuce a koliku mojaTV!? Umjesto jednog dijela BH, utakmice se gledaju u Srb, Hrv, Mak, Slo...
Ovo i jeste bit svega, npr euro izlet Zelje i Sarajeva su bili na sportklubu i areni, sto u direktnom sto u repriznom terminu veliki broj ljudi u regionu je pogledao utakmice. Vecina sto su bili zainteresovani i htjeli vidjeti a neki jer u datom terminu nisu imali sta olje i pametnije pogledati.Tristan je napisao/la:Nije to samo do navijacke baze. Vecina ljudi uopste ne razmislja malo sire.badblueboylivno je napisao/la:Sarajevo i Željo OK, Moja TV pokriva većinu njihove navijačke baze. Ali hercegovački dvojac i Borac, ako ne odyebu taj smijeh od dogovora, kobogda ispali iz lige.
Nije svejedno ako reklamu nekog tvog sponzora na stadionu vidi 20% ljudi koji imaju MojaTV u BiH (lupam procenat) ili ako sa druge strane tu reklamu mogu da vide skoro svi ljudi i to sirom regiona. Sponzora bi bilo vise i veci bi novac davali klubovima, jer su bolje izreklamirani.
Isto tako, nije svejedno ako nekog igraca tvog kluba na kojem klub moze zaraditi gleda ovaj procenat ljudi ili ako ga mogu gledati ljudi sirom regiona. Mozda bi npr. Sarajevo nesto zaradilo na tom Duljevicu da su isli stalno na Areni, pa bi neki lik iz Rijeke, Parizana... rekao ''mogli bi ovog kupiti, nije los ''. A kako ce reci kad moraju doci u Sarajevo da bi ga mogli pogledati.
Svakako odlicna promocija kluba a i mamac za sponzore.
Jbg telecom se cupa s tim pravima jer im je to jedina uzdanica u sportskom segmentu da dobiju korisnike mojetv. Sve ostalo je na konkurentskim platformama. Za nadati se da ce klubovi naci nacina da **** to...mada vecini klubova i ovo odgovara s obzirom na popularnost i da njihove utakmice skoro niko nebi prenosio ni da im se plati
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
-
worchester
- Kontakt:
Tu uslovno receno male klubove treba i najmanje da se pita.njima je super da ih iko i prenosi. Glavnu rijec o ovome po pitanju klubova treba da vode zrinjski zeljo sarajevo siroki borac sloboda.......respekt svima,ali krupa,vitez gosk ne treba da imaju presudnu rijec.
worchester je napisao/la:Tu uslovno receno male klubove treba i najmanje da se pita.njima je super da ih iko i prenosi. Glavnu rijec o ovome po pitanju klubova treba da vode zrinjski zeljo sarajevo siroki borac sloboda.......
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Slažem se. Ne budim li imao mogućnost gledanja utakmica lige, ja definitivno dižem ruke od iste, a i dosta mojih drugova koji prate istu. Gl. klubovi trebaju odlučiti, kraj priče!worchester je napisao/la:Tu uslovno receno male klubove treba i najmanje da se pita.njima je super da ih iko i prenosi. Glavnu rijec o ovome po pitanju klubova treba da vode zrinjski zeljo sarajevo siroki borac sloboda.......respekt svima,ali krupa,vitez gosk ne treba da imaju presudnu rijec.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Neće ovo na dobro.
Zasto? Jer se banja luka, sarajevo, hercegovina, tuzla... slazu oko necegaBelminM23 je napisao/la:Neće ovo na dobro.
Sa te strane, jeste zabrinjavajuce
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne moze ovo dobro zavrsitivlakanje je napisao/la:Zasto? Jer se banja luka, sarajevo, hercegovina, tuzla... slazu oko necegaBelminM23 je napisao/la:Neće ovo na dobro.![]()
Sa te strane, jeste zabrinjavajuce
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- badblueboylivno
- Kontakt:
Tristan je napisao/la:Nije to samo do navijacke baze. Vecina ljudi uopste ne razmislja malo sire.
Isto tako, nije svejedno ako nekog igraca tvog kluba na kojem klub moze zaraditi gleda ovaj procenat ljudi ili ako ga mogu gledati ljudi sirom regiona. Mozda bi npr. Sarajevo nesto zaradilo na tom Duljevicu da su isli stalno na Areni, pa bi neki lik iz Rijeke, Parizana... rekao ''mogli bi ovog kupiti, nije los ''. A kako ce reci kad moraju doci u Sarajevo da bi ga mogli pogledati.
Prije svega sam se vodio time da bi klubovi morali brinuti o navijačima, bar zericu. Prihvaćanjem toga bi, primjerice, Zrinjski svoje navijače ostavio bez prijenosa, osim ako se ne žele yebati s užasnim streamovima.vlakanje je napisao/la:@badblueboy sarajevo i zeljo mogu bolje proci, to je sigurno! Zaljo sa SK moze napraviti bolji aranzman, sarajevo isto tako. Govorim sa novcane strane, jer kada klub sklapa direktno ugovor sa tv stanicom, dobija i marketinski prostor! Pa skontaj, klupski sponzori dobijaju mogucnost da im se reklama vidi na AS ili SK i to nije mala stvar kad uporedis koliku teritoriju pokrivaju ove kuce a koliku mojaTV!? Umjesto jednog dijela BH, utakmice se gledaju u Srb, Hrv, Mak, Slo...
Jasno je, s marketinške strane, kao što govorite, da je to još nenormalnije i porazno je da se nešto takvo, u 21. stoljeću, nameće kao najizglednije rješenje
Bio sam ovo usporedio s monopolom Hrvatskog telekoma u HNL-u, ali je ni slično jer je HNL na Telekomovoj Areni koja je dostupna kako u cijeloj državi tako i u regiji.
Hayley <3
Dobri novi dresovi kod Zrinjskog. Bilo je vrijeme više za promjenu. Lenta je dosadila.

- ElCartel11
- Kontakt:
Zrinjski ala Granada 
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
mario11111
- Kontakt:
Ja mislim da su ovo samo gostujućiarelinho je napisao/la:Dobri novi dresovi kod Zrinjskog. Bilo je vrijeme više za promjenu. Lenta je dosadila.![]()
1905
Kome smetaju svakodnevni clanci o Zelji B? Jesam li ja jedini? Nije provokacija. Ocekujem i Sarajevo B uskoro. pa onda i C...
Meni ne smetaju, ali su se raspisali kao da se Zeljo dignuo iz mrtvi, a B tim imao Metalleghe jos prije par sezonaKenoRob je napisao/la:Kome smetaju svakodnevni clanci o Zelji B? Jesam li ja jedini? Nije provokacija. Ocekujem i Sarajevo B uskoro. pa onda i C...
Ocekujem B timove Zelje, Sarajeva i Celika za par godina na vrucem terenu u Zepcu u okviru 2.LFBiH - Centar
Celik je prije 10 godina imao B tim u drugoj federalnoj ligi.. Zvao se Celik 1945.. Sve je propalo jer su tu na kraju igrali propali igraci sa 25-30 godina, a ne talenti. Kod nas taj princip jednostavno nije moguc niti potreban, a nije jeftin. Pogotvo pored tolikih nizeligasa kojima se uvijek mogu ponuditi igraci i treneri.
Pravda za flash-a!!!
Fiskalna godina 2016 za klubove u 1. HNL + Rudeš. Iznosi u kunama. 1 KM = 3,79 kuna
Željezničar je u 2016. fiskalnoj godini imao oko 3,1 milion KM prihoda (profit oko 320.000 KM) sto dodje oko 11,75 miliona kuna prihoda te 10,5 miliona kuna rashoda (1,2 miliona kuna profit)

Željezničar je u 2016. fiskalnoj godini imao oko 3,1 milion KM prihoda (profit oko 320.000 KM) sto dodje oko 11,75 miliona kuna prihoda te 10,5 miliona kuna rashoda (1,2 miliona kuna profit)

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 10 jul 2017, 17:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Niste vi imali B timove, sta vi znate, ovo je historijski podvig 
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Nafurani i iskompleksirani coban....to i da je istina i da ces tako uradit sta imas cobana to po novinama povlacit...neko kurcenje, nesto.....on Ce kao dat 100 miljasajo10 je napisao/la:Sto sramoti klub FK Sloboda yebote...Senad Mujkanović: Ja ću Ordagiću dati 50 hiljada eura da ne ide u Željezničar![]()
Ne glumi Azmira, Mujkanovicuuuu!
![]()
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.