FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la JuventinoVero » 10 jul 2017, 19:31

Saurman je napisao/la:
JuventinoVero je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Vidal je koliko znam imao godinu dana ugovora, 40 mil je realna cijena.
Nije, dvije najmanje ako ne i tri.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Do 2017.
Znači dvije

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muhamedhulk » 10 jul 2017, 19:33

Kakav crni James..moze al' za 40 mil :D A vaditi real i placati 60+ nema smisla.
Costa :wave:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 jul 2017, 19:33

Nisam siguran ali mislim da je Vidal imao klauzulu ili dogovor sa Juventusom da kad zatraži transfer da ga puste uz prije dogovorenu odštetu. Vidal je bio prilika koja se više neće ponoviti.

Costa znači 10 + 30 mil. To je to, otprilike.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 10 jul 2017, 19:41

sljivo je napisao/la:Nisam siguran ali mislim da je Vidal imao klauzulu ili dogovor sa Juventusom da kad zatraži transfer da ga puste uz prije dogovorenu odštetu. Vidal je bio prilika koja se više neće ponoviti.

Nije imao nikakvu klauzulu... dogovorio hinjski sa menadjerom transfer u bayern (tj platu i ostale uslove) iza ledja juventusu... i onda podnio zahtjev za transfer... a juventus pristao na mizeriju od 45mil, tj 40 + 5 bonusa jer je bio svrsen cin... zao mi je samo sto to marrota i paratici nisu odbili pa da ga uvale felicevicu i vidalu do grla da 2 godine predjedi na tribinama... ali eto, juventus je valjda jedini klub na svijetu koji izlazi uvijek u susret igracu koji trazi transfer... ko fol ne zele nezadovoljne igrace...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 jul 2017, 19:42

Pogubili se ovi nasi. Oslabili kadar u odnosu na proslu godinu, doveli igrace koji nece u prvih 11 izuzev Tolissa.

Lahm i Alonso out, Robbery godinu stariji i jedan igrac manje na krilu (Costa). Ja bi im zapljeskao na fantasticnom prelaznom roku. Svaka cas svercer muli i prokletom robijasu, zasukali rukave.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jul 2017, 19:44

FCBAYERN je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Vidal je koliko znam imao godinu dana ugovora, 40 mil je realna cijena.

Bayern se treba fokusirati na Dembela momak je mlad i veoma talentovan njega moraju kaparisati bez obzira na cijenu.
Mislim da on nece zavrsiti u Bayernu. Dembele je strasan igrac i vec sada bi sigurno bio unaprjedjenje ekipe, ali on je mimo Bayerna zapeo za oko i drugim velikanima (Barci npr.). Treba uzeti u obzir da nema vise klauzula (Gotze) , neke povezanosti s Bayernom (Hummels) pa da se on lahko dovede (masno bi ga morali platiti). Jos dodajem ukoliko ekipa bude opadala rezultatski na evropskoj sceni da cemo biti nepozeljniji za velike zvijezde (ili one u nastajanju).
Ako žele igrača za budućnost a koji je pri tome strašno talentovan onda novac nije problem, Bayern sigurno ima keš neka pošalju 70+ mil BvB a ne plaćati 29g Sancheza 60 mil i dati mu platu 20+ mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pogba

Post Postao/la Pogba » 10 jul 2017, 19:50

sljivo je napisao/la:Nisam siguran ali mislim da je Vidal imao klauzulu ili dogovor sa Juventusom da kad zatraži transfer da ga puste uz prije dogovorenu odštetu. Vidal je bio prilika koja se više neće ponoviti.

Vidal je bio bagatela realno, pogotovo jer je i tada Utd. bio zagrijan i realno se trebalo uzeti 50+. Samo s aspekta današnjeg tržišta,ako gledamo unazad 2 godine od njegovog prelaska, ta cifra je smiješna. Upravo je Vidal nešto što najviše fali Juventusu da npr. uz vašeg Costu i još jedno krilo uzme konačno Lp. Danas bi Juve platio 60M tog istog Vidala, taman i u tridesetoj.

Nije imao klauzule, ne stavlja to Juve. Jednostavno je pukla tikva oko njegovih navodnih ekscesa van terena i alkohola. I naravno to da je navodno on zatražio da ide. To je bolna tačka Marotte, misli da ako igrač izrazi želju da onda treba džaba da ga da kao što je radio s Llorenteom ili Alvesom.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 10 jul 2017, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 jul 2017, 19:51

Kompromis je napisao/la: zao mi je samo sto to marrota i paratici nisu odbili pa da ga uvale felicevicu i vidalu do grla da 2 godine predjedi na tribinama... ali eto, juventus je valjda jedini klub na svijetu koji izlazi uvijek u susret igracu koji trazi transfer... ko fol ne zele nezadovoljne igrace...
I onda Juve izgubi tih 45 + plate (Iako je Anjeli jak opet nema štampariju eura u podrumu) i plus pošalje poruku u svijet da loše tretira igrače. Klub ne smije doći do toga da igrač zatraži transfer, a kad to dođe to je kraj.

Vidal ovako razmišlja : ja sam sa Juga, hranim 80 članova porodice i moram odraditi što više ugovora do kraja karijere, svaki ugovor mora biti bolji (zadnji de mora) i dobio sam priliku gdje me drugi klub želi, prekidam trenutni ugovor ranije 2 godine i dobit ću veću platu. Daj!. Mi igrači poslije karijere ne jedemo zelenu travu sa terena i grb koju ljubimo kad damo gol već ono što zaradimo i što nam neko da plate. Tako, što više to bolje. Tako i ja razmišljam.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 10 jul 2017, 19:55

Saurman je napisao/la: Ako žele igrača za budućnost a koji je pri tome strašno talentovan onda novac nije problem, Bayern sigurno ima keš neka pošalju 70+ mil BvB a ne plaćati 29g Sancheza 60 mil i dati mu platu 20+ mil.
Zasto onda nisu De Bruynea doveli, ili je i on star bio? Toliko novca za igraca nece Bayern dati i s tim se treba pomiriti. Proci ce jos nekoliko dok se ne "istrese" tolika suma za jednog fudbalera. Vjerujem da ce Dembele u roku godinu-dvije zavrsiti u nekom od spanskog dvojca.
Spamm

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 jul 2017, 20:00

Sane je kostao 50 mil pa su Del I Rodni "evaluirali" da ne vrijedi tih para.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 10 jul 2017, 20:06

Joj kakav pesimizam na forumu ,sad kad carlo uzme lp na kraju sezone haha

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jul 2017, 20:09

schickeria je napisao/la:Joj kakav pesimizam na forumu ,sad kad carlo uzme lp na kraju sezone haha
I to Gnabry uvali 3 gola u polufinalu, a Rudy zabije za titulu pa moramo jesti svoja gofna ovdje nakon doktorske završnice :mrgreen: .
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 10 jul 2017, 20:14

sljivo je napisao/la:
Kompromis je napisao/la: zao mi je samo sto to marrota i paratici nisu odbili pa da ga uvale felicevicu i vidalu do grla da 2 godine predjedi na tribinama... ali eto, juventus je valjda jedini klub na svijetu koji izlazi uvijek u susret igracu koji trazi transfer... ko fol ne zele nezadovoljne igrace...
I onda Juve izgubi tih 45 + plate (Iako je Anjeli jak opet nema štampariju eura u podrumu) i plus pošalje poruku u svijet da loše tretira igrače. Klub ne smije doći do toga da igrač zatraži transfer, a kad to dođe to je kraj.

Vidal ovako razmišlja : ja sam sa Juga, hranim 80 članova porodice i moram odraditi što više ugovora do kraja karijere, svaki ugovor mora biti bolji (zadnji de mora) i dobio sam priliku gdje me drugi klub želi, prekidam trenutni ugovor ranije 2 godine i dobit ću veću platu. Daj!. Mi igrači poslije karijere ne jedemo zelenu travu sa terena i grb koju ljubimo kad damo gol već ono što zaradimo i što nam neko da plate. Tako, što više to bolje. Tako i ja razmišljam.
Nema to veze sa hranjenem i sl... on je imao ugovor i dobro placen... shodno tome se ponasaj kao profesionalac i postuj klub pa makar otisao poslije za dzabe... te ekcese sto je pravio van terena tim je jos vise jacao njegov manjak profesionalizma i respecta prema klubu... i kap na casu on ne bi smio raditi iza ledja klubu na transferu.... evo vidimo situaciju sa virgilom van dijkom... mogao popusiti suspenziju i kaznu od FA, bas kao i klub sa kojim je dogovorio transfer...
Ali zbog necega juventus uvijek pusta igrace koji to urade... nije vidal jedini... ni ne pokusavaju ih zaustaviti... umjesto da jednom prelome i lupe sakom od stol... pa u buducnosti toga ne bi bilo... razumijem da to uradi igrac koji ne igra, ali igrac koji je jedan od lidera to ne bi smio raditi i tako se ponasati...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 10 jul 2017, 20:32

sljivo je napisao/la:Ih da je više klubova kao Juve, uvale oni nama, uvalimo ga mi njima. Bitno je da se nešto mrlja.
:urnebes: :urnebes:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 10 jul 2017, 20:42

Lupanje šake u sto u današnjem svijetu samo tjera ljude od sebe, nikako ih ne privlači. On je imao ugovor koji se može prema tačkama tog ugovora raskinuti ili bar tražiti raskid.

Svaka osoba, u iole organizovanoj sredini, ima pravo da traži raskid ugovora, bilo da je fudbaler, hirurg, onaj što hladi nulearni reaktor, nebitno, i u većini slučajeva druga strana ga ispoštuje, što je ok i normalno. Da li je neko prekoračio ovlasti definisane ugovorom ne znam, ali da jeste, Vidal sigurno onako lahko ne bi prešao u Bayern. To što je nama klub drag i što želimo klubu najbolje kroz kolekciju najboljih igrača ne znači da taj igrač nema nikakva prava, da je klub svetinja po sebi i da je neko dužan dati sve, do zadnje kapi krvi, radi nekih "navijačkih" ideala osoba koje kilometrima daleko sjede u udobnim foteljama, grickajući čips i ispijajući kolu i kroz identifikaciju sa klubom traže ideal i neki smisao u pripadanju nekoj grupi koja je na ovaj ili onaj način iznad neke druge tako zadovoljavajući one stare navike i potrebe u "obožavanju jačeg boga" i svi koji ne ulaze u taj krug ili razmišljanje su izdajice, plaćenici i neprofesionalci kao igrači, sa jedne strane ili troleri, neznalice i paćenici kao navijači sa druge. Srećom uprave klubova ne razmišljaju kao navijači inače ne bi bilo ni klubova niti navijača.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 10 jul 2017, 21:10

Dobro znaci sad lewandowski hoce raskid ugovora.. red je da mu bayern da slobodne papire jeb.iga jer on tako hoce... i jer je dogovorio bolje pare negdje drugo.... to ne moze... kad si svojom voljom stavio paraf na ugovor ti mozes kur.cu svirati figurativno i prostacki receno... nije te niko prisilio i sl... dok si redovno placan ima da sutis i ispunjavas obaveze transparentno i posteno... nigdje ti neces dobiti raskid ugovora dok ti on traje... to je rijetkost, ali bas rijetkost... jedino u slucajevima ako te sef zeli sutnuti ili si bas zasluzan za nesto veliko pa da ti se oduze.... drugacije jok... jer da se tako radi onda bi klubovi funkcionisali na principu merhameta... i ne bi uopste trebali novci za dovodjenje igraca...
U ovom slucaju klub ima puno prava da igracu radi sta ''hoce'' dok ha redovno placa... pa tako i sutnuti na zadnji red tribina... ali eto Juventus nekim cudom svakog pusta ko zatrazi transfer... recimo ne tako davno slucaj je bio suareza... covjek odbio trenirati ali jok... liverpool ga nije zelio pustiti bez obzira na cijenu... i vratio se poslije kao pokundirani ker...

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 10 jul 2017, 21:15

Tako to izgleda kad je svercer zaduzen za transfere. Costa u najboljim godinama se prodaje za sicu, rezervnog napadaca nema, krila su nam nikad slabija. I dalje jedan od najvecih gubitaka kluba definitivno je odlazak Sammera.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 10 jul 2017, 22:02

Balance je napisao/la:Tako to izgleda kad je svercer zaduzen za transfere. Costa u najboljim godinama se prodaje za sicu, rezervnog napadaca nema, krila su nam nikad slabija. I dalje jedan od najvecih gubitaka kluba definitivno je odlazak Sammera.
Ma nevjerujem sta pisete bgm kakav ba svercer prvo; tog covneka ako si pravi navijac bayerna trebas postovati
Drugo;kad je costa pokazao da ne dostojna zamjena za roberya on je doveden da ih zamjeni i nine im do koljena sta treba slusati ga kako kuka i hoce vecu platu a samim njegovim odlaskom jasno je da ce i neko doci na njegovo mjesto a rumenige i ekipa sigurno imaju jace motive i zelje da unaprijede bayern i dovedu igrace koji ce bizi bolji
Trece;bolje imati igraca od 20 god i cekati da se razvije i postane dobar igrac nego costu koji nema bas prostora za napredak
A akovec nisi znao bayern je vec potrosio preko 90 mil i to je klupski rekord
Nije ovo Man Utd pa da se svake godine trosi po 300 mil i bori za 6mjesto

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 jul 2017, 22:18

Znaci Gnabry zeli i ide na posudbu. Sljedece sezone se vraca, uz Brandta. A idu Robben i Ribery. To bi trebalo da znaci da ove sezone vjerovatno dolazi jos neko krilo, ili jednostavno mijenjamo formaciju. Trenutno uz Robberyja ce izgleda samo Coman ostati. Premalo ako misle isto igrati...
Vezni red Vidal, Rudy, Thiago, Sanches, Tolisso strasno potentan. Ako se ovo ukomponuje sve, bice strasna ekipa!
PS. Kimmich prebacen i na tm.de na desnog beka, kao Alaba birvaktile :D
PS2. Ovo sto Rumeni govori za Lava Goretzku, da se jos nije odlucio sta ce, nadam se da ce doci sljedece sezone :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 10 jul 2017, 22:23

Jedino da nas sreća pogleda što se tiče povreda pa da budu, gle čuda, svi zdravi kroz čitavu sezonu :urnebes: I naravno da Ribery i Robben odrade sezonu za kraj, oproštaj, momački...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []