Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
More sa japancimatuzlak1987 je napisao/la:Mogul proci Sile Osovine, da tu apliciramo?

Ima predaja koje govore da će muslimani pred sudnji dan ući u savez sa rumom.
Rum je istočno rimsko carstvo tj. pravoslavci a njihov legitimni nasljednik je rusija.
Je li sad vrijeme za zaj savez? Ja mislim da nije.
Ne možeš ući u savez sa onima koji ubijaju muslimane po siriji.
Šta kae onaj, srebrenica je mali hadž

Jes, Jes. Mosa obilazit potocare i slobodno mirno spavaj, neće se desiti nikakvo zlo.
Naravno da treba ići, što češće to bolje, ali te to neće spasiti.
Kur'an je objasnio i pokazao gdje je spas.
Prvo, biti bogobojazan. Bogobojaznost u tom ajetu znači da izvršavaš obaveze i kloniš se zabrana.
Drugo, zaštitnike i pomogace uzimati iz svojih, muslimanskih redova, drugi ti samo propast žele.
Treće, što bolje se naoružati kako bi uplašio eventualne neprijatelje.
Turska, iran, pakistan i saudija mogu te naoružati da budeš bolje opremljen od nato saveza.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Šećo ti više pomažeš NATO nego mi, i to direktno parama, kroz švaBske poreze 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Šta? Koja?Besic je napisao/la:Dantula dje ćeš htio te taman pitat anam kod vas jedna izreka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Cetnici umirali u najgorim mukama da Bog da.
Nikada zaboraviti nikada oprostiti.
11.7.
Nikada zaboraviti nikada oprostiti.
11.7.
Nije tačno. Moja firma je u jednom malom gradu. Pare od poreza idu u kasu tog grada iz koje se opet izdvaja za infrastrukturu istog i plate guzonjama. 

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa proslijeđuju i oni lovu državi, ne mora biti dirketno kroz taj porez što firma plaća, može kroz registraciju auta, kroz kupovinu bilo čega, kroz sve što potrošiš, kako će se vojska finansirati drugačije. Ispade da Turci nisu muslimani vodeći se tim tvojim, iako mi obični smrtnici nemamo nikakve veze sa tim, ako nećemo biti cjepidlake 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Naprotiv! Bund finansira komune.
Turska je poseban slučaj. Mislim na ovu akp partiju.
Oni su naslijedili te ugovore tako da ulema pravi razliku između njih i ostalih.
Dakle, ako se država odmiče od nekog nakaradnog sistema, pa makar to bilo mravljim koracima, na njih se ne odnosi ovo pravilo.
Ako za vladavine akp partije izađu iz nato pakta, onda je ok. A ako misliš na zakone kojima sude, to ih ne izvodi iz islama jer je to kufr dune kufr, ili, bukvalno, nevjerstvo manje od nevjerstva na koje se cilja. Dakle, samo grijeh.
Jedino nemaju opravdanja ako učestvuju u ubijanju.
Jer, ako ubijaš muslimanale, džaba ti sav ostali poso, pa taman da se cijeli dan kolobataš na sedžadi.
I da, ti itekako imaš veze s tim samim tim što izlaziš na glasanje i daješ glas ljudima koji to rade.
To je vrlo opasna stvar.
Kada je objavljen ajet u kojem se kaže da su sljedbenici knjige svoje vjeroučitelje uzeli za bogove, isti su požurili da kažu kako je to laž jer oni to ne rade.
Odgovoreno im je da je njihovo obožavanje u tome što slijede svoje vođe kada im ovi dozvole ono što je Allah zabranio.
Prevedeno u naš vakat: ako Allah kaže da je alkohol zabranjen ili kamata(****, kocka i dr.), a tvoj vlastodržac to dozvoli i još učini poželjnim, pa ti onda slijediš njega i zadovoljan si time tj. braniš taj poredak, slobodno možeš uzeti kožicu, bacit je pred njega i njemu se klanjat.
Turska je poseban slučaj. Mislim na ovu akp partiju.
Oni su naslijedili te ugovore tako da ulema pravi razliku između njih i ostalih.
Dakle, ako se država odmiče od nekog nakaradnog sistema, pa makar to bilo mravljim koracima, na njih se ne odnosi ovo pravilo.
Ako za vladavine akp partije izađu iz nato pakta, onda je ok. A ako misliš na zakone kojima sude, to ih ne izvodi iz islama jer je to kufr dune kufr, ili, bukvalno, nevjerstvo manje od nevjerstva na koje se cilja. Dakle, samo grijeh.
Jedino nemaju opravdanja ako učestvuju u ubijanju.
Jer, ako ubijaš muslimanale, džaba ti sav ostali poso, pa taman da se cijeli dan kolobataš na sedžadi.
I da, ti itekako imaš veze s tim samim tim što izlaziš na glasanje i daješ glas ljudima koji to rade.
To je vrlo opasna stvar.
Kada je objavljen ajet u kojem se kaže da su sljedbenici knjige svoje vjeroučitelje uzeli za bogove, isti su požurili da kažu kako je to laž jer oni to ne rade.
Odgovoreno im je da je njihovo obožavanje u tome što slijede svoje vođe kada im ovi dozvole ono što je Allah zabranio.
Prevedeno u naš vakat: ako Allah kaže da je alkohol zabranjen ili kamata(****, kocka i dr.), a tvoj vlastodržac to dozvoli i još učini poželjnim, pa ti onda slijediš njega i zadovoljan si time tj. braniš taj poredak, slobodno možeš uzeti kožicu, bacit je pred njega i njemu se klanjat.
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 11 jul 2017, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa dobro ako ubiješ bilo koga nevinog grijeh je, zna se šta se kaže o tome, kao da si ubio čitavo čovječanstvo, samo ne bih zbog toga čtav narod proglasio nevjernicima, svako će odgovarati za svoja djela.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sad bi bili ocevi... sad ih vise nema..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
8372
Nek im je vječni rahmet...
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma govorim o vladama. Političari lažu.
Narod možda indirektno jer ih bira.
Narod možda indirektno jer ih bira.
Amin!rio_Ferdy88 je napisao/la:8372
- Evolution87
- Kontakt:
Na djeci im se svima vratilo da Bog da.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Ne d'o Allah dragi. Znam, svima je teško, ali treba ostati priseban. Djeca nisu kriva. Nalogodavci - da, egzekutori - da, ali jok nedužni.Evolution87 je napisao/la:Na djeci im se svima vratilo da Bog da.
Ne na djeci nego na njima. Dugu i tešku bolest im želim, da ih cijeli život hranili na slamku. Tražili smrt a ne dočekali je 100 godinaEvolution87 je napisao/la:Na djeci im se svima vratilo da Bog da.

Na forum najbolje ne ulazit danas
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
- Medikament
- Kontakt:
Proklet bio ko oprosti i zaboravi!
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.