FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sljivo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sljivo » 11 jul 2017, 16:03

Nije bitno ko dolazi, bitno je da li ga je trener želio ili ne, ako jeste onda ima plan gdje i šta sa njim, što je u startu dobro a kasnije teško da može biti lošije.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 11 jul 2017, 16:06

FCBAYERN je napisao/la:Uprava je ovo sasvim pametno odradila. Posto je Carlov miljenik doveli su ga na dvogodisnju posudbu i ukoliko slucajno se pokaze kao ekstra pojacanje zadrzat ce ga. U najmanju ruku bit ce onoliko koliko i njegov mentor, pod kojim se pretpostavlja da ce proigrat, a kroz to vrijeme ce se moci procijeniti je li zaista vrijedan da nadzivi Talijana u Munchenu ili ne.
Nisi skuzio ili nisi vidio, 2god posudbe sa obaveznim otkupom.
Max Allegri

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 11 jul 2017, 16:17

Kakvo vracanje...isti slucaj ko i s Costom ....posudba za obavezom otkupa...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jul 2017, 16:18

To je isto kao transfer samo što je ovo muljaža kroz knjige.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 jul 2017, 16:23

Saurman je napisao/la:
dsulejm je napisao/la:A bilo je za ocekivati, ruku na srce. Carlo ga je zaciljao prije nego sto je dosao u Munchen.

Meni se on kao igrac nikada nije svidjao. Ima tih spektakularnih golova pa se raja napali i misli on igracina. Ali eto, nadam se da mi promijeni misljenje dok je kod nas.
Sreća je da dolazi na posudbu pa ukoliko se ne pokaže možemo ga vratiti nazad.
Ne mozes ga vratiti, pa nije ni Real lud jbte. :D

Isto kao sto ste vi uradili s Costom. Na kraju posudbe ide otkup.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 11 jul 2017, 16:26

Moja greska, zaboravio sam to, smetnuo s uma. Svejedno ne umanjuje zasluge uprave, posto su odlicno i jeftino sproveli ovaj transfer.

@sljivo je to dobro rekao: najbitnije je da je Carlova zelja, tj. da se uklapa u trenerovu koncepciju, a uz to James je odlican igrac. Mozda i jeste malo precjenjen (u smislu navikanost, niposto svote novca koja je izdvojena za njega prilikom realizacije ovog transfera), ali svoj potencijal i nije mogao pokazati u Madridu, sto zbog okruzenja, sto zbog formacije i odnosa trenera. Ne kazem da je najbolji igrac na svijetu, ali da je kvalitetan- jeste.

Bez obzira na sve, Lewina zamijena se mora dovesti. Ako im Real nije pokazao koliko je to bitno onda ne znam ko ce. U toj utakmici se vidjelo koliko utjece na nasu igru nedostatak klasicnog napadaca.
Zadnja izmjena: FCBAYERN, dana/u 11 jul 2017, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Spamm

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jul 2017, 16:26

Rooney88 je napisao/la: Ne mozes ga vratiti, pa nije ni Real lud jbte. :D

Isto kao sto ste vi uradili s Costom. Na kraju posudbe ide otkup.
Ev' sad pročitao ugovor,fiksni otkup. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 jul 2017, 16:32

Pa logicno da je obavezan otkup... ne postoji klub na svijetu koji se zeli rjesiti igraca, a koji je toliko retardiran da da tog istog igraca na dvogodišnju posudbu bez obaveznog otkupa... faktički to bi bilo da igraca daju za dzabe... kakva je onda njihova korist tu...

Mada na koncu bayern nije lose uopce prosao... dobio jamesa skoro besplatno...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jul 2017, 16:35

Tačnije zamijenio za Costu i ostalo milion, dva na kafu :kafa:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 11 jul 2017, 16:36

FCBAYERN je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Ma već je jučer komentar Rummeniggea dao naslutiti da se ovdje nešto dešava.. Odlična kupovina, nadam se da to ne znači promjenu sustava već da ćemo igrati i dalje sa 4-2-3-1 i da će Hames biti taj igrač na polušpici koji će raditi prevagu. Na kraju, on se zaista i najbolje snalazi na toj poziciji.

Jedini problem u ovome vidim da bi Muller ponovno mogao lutati između pozicija lijevog krila, polušpice, desnog krila i napadača a ovo zadnje je uvjerljivo najgora opcija za njega i za Bayern.

Hajmo još sada kupiti napadača jer nam je to zaista jako potrebno.
Zasto da se sistem ne mijenja? Pa na poziciji AMF imamo dovoljno opcija, dok s druge strane krila su opet u deficitu, pogotovo ukoliko se Gnabry posudi. James na AMF znaci i totalni visak Mullera, a opet i preveliku guzvu u veznom redu.

Kako mislis da ce izgledati preostale 2 vezne pozicije? Neko od Vidal, Thiago, Tolisso bi morao na klupu, a to je totalni promasaj. Vidal je neophodan ekipi jer je njen motor, Thiago je najbolji igrac uz Lewu pod Carlom, a Tolisso najskuplje pojacanje u povijesti kluba. Jedino logicno objasnjenje je promjena sistema, u suprotnom James nema smisla.

Tusiti Kolumbijca na krilu je steta, stavljati na AMF u 4-2-3-1 je takodjer promasaj (gore objasnjeno), te dolazi se do pretpostavke da bi mozda mogla biti ili formacija sa trojicom nazad ili 4-3-2-1. Mada bit ce tu varijacija ovisno o protivniku.
Zato jer moderan nogomet zahtijeva izrazito jaka krila koja svojom brzinom, tehnikom i driblingom rade konstantnu prevagu i donose pobjede.

Budućnost Bayerna, i dakako svjetskog nogometa je igra preko jakih individualaca na krilu i Bayern ne smije odstupiti od te filozofije.

Pogledaj vrhunske europske klubove ovako na brzinu:

1. Real: Ronaldo - Bale
2. Barca: Neymar - Messi ( ok, nije klasično krilo i frajer je unikatan igrač koji može igrati sve napadačke pozicije ali jasno je na što mislim )
3. Bayern: Ribery - Robben

Ovo su po meni 3 najjače ekipe trenutno na svijetu. Sve 3 ekipe igraju sa jakim individualcima koji imaju tu nevjerojatnu moć da rade prevagu svaku utakmicu i igraju sa "kontra" strane u odnosu na jaču nogu.

Da sad ne idem u OFF i analiziram ostale klubove jasno je što želim reći. Taktika sa krilima je apsolutni zakon danas i već dugo dugo godina i ako imaš vrhunska krila jednostavno imaš kvalitetu više u odnosu na protivnika koji to ne može braniti.

Ako će Karlo eksperimentirati sa taktikama smatram da to može samo loše završiti. Pa Pep Guardiola je 3 godine uigravao taktiku sa visoko postavljenom obranom i presingom pa smo tek 3 sezonu protiv Atletica izgledali dosta dobro.

Osobno ne želim gledati nikakve BOR taktike i 4-3-2-1 upravo iz gore navedenih razloga. No, nek Karlo proba to odigrati da vidimo kako će izgledati ali nije to više 2003.-2007. godina i nogomet koji se onda igrao. Zadnjih 5 liga prvaka su osvojili klubovi koji igraju 4-3-3 ili 4-2-3-1. Klubovi sa jakim krilima.

Znam, odgovor će biti "kao nema na tržištu više odličnih krila". Smatram da je to apsolutno netočno i krivo. Ima, ima, samo ili su već u najboljim klubovima pa neće napustiti iste ili smo mi zakasnili na vlak kad se prodavao Sane ili Ousmane Dembele. Zato kad se ponovno pojavi netko na tržištu moramo biti pametniji i brži od ostalih.

Kako ne mogu prežaliti Sanea.. idealan nasljednik Robbena.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 jul 2017, 16:53

Kolko sam ja shvatio radi se o Kaufoption tj. opciji na kupnjiu a ne o kupovini na rate. Feste Verpflichtung će koštati 35 milki, ako do njega dođe. Koliko sam ja shvatio Bayern ima pravo ali ne i obvezu prvokupa, ne znam je li možda ugrađena neka obaveza kupnje prema broju nastupa. Ako neko ima drukčiji info neka stavi.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 jul 2017, 16:58

Stefan Effenberg je napisao/la:Kako ne mogu prežaliti Sanea.. idealan nasljednik Robbena.
Ni ja :cry:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 11 jul 2017, 17:00

Stefan Effenberg je napisao/la:
Zato jer moderan nogomet zahtijeva izrazito jaka krila koja svojom brzinom, tehnikom i driblingom rade konstantnu prevagu i donose pobjede.

Budućnost Bayerna, i dakako svjetskog nogometa je igra preko jakih individualaca na krilu i Bayern ne smije odstupiti od te filozofije.

Pogledaj vrhunske europske klubove ovako na brzinu:

1. Real: Ronaldo - Bale
2. Barca: Neymar - Messi ( ok, nije klasično krilo i frajer je unikatan igrač koji može igrati sve napadačke pozicije ali jasno je na što mislim )
3. Bayern: Ribery - Robben

Ovo su po meni 3 najjače ekipe trenutno na svijetu. Sve 3 ekipe igraju sa jakim individualcima koji imaju tu nevjerojatnu moć da rade prevagu svaku utakmicu i igraju sa "kontra" strane u odnosu na jaču nogu.

Da sad ne idem u OFF i analiziram ostale klubove jasno je što želim reći. Taktika sa krilima je apsolutni zakon danas i već dugo dugo godina i ako imaš vrhunska krila jednostavno imaš kvalitetu više u odnosu na protivnika koji to ne može braniti.

Ako će Karlo eksperimentirati sa taktikama smatram da to može samo loše završiti. Pa Pep Guardiola je 3 godine uigravao taktiku sa visoko postavljenom obranom i presingom pa smo tek 3 sezonu protiv Atletica izgledali dosta dobro.

Osobno ne želim gledati nikakve BOR taktike i 4-3-2-1 upravo iz gore navedenih razloga. No, nek Karlo proba to odigrati da vidimo kako će izgledati ali nije to više 2003.-2007. godina i nogomet koji se onda igrao. Zadnjih 5 liga prvaka su osvojili klubovi koji igraju 4-3-3 ili 4-2-3-1. Klubovi sa jakim krilima.

Znam, odgovor će biti "kao nema na tržištu više odličnih krila". Smatram da je to apsolutno netočno i krivo. Ima, ima, samo ili su već u najboljim klubovima pa neće napustiti iste ili smo mi zakasnili na vlak kad se prodavao Sane ili Ousmane Dembele. Zato kad se ponovno pojavi netko na tržištu moramo biti pametniji i brži od ostalih.

Kako ne mogu prežaliti Sanea.. idealan nasljednik Robbena.
Shvatam sta zelis reci, ali Bayern nema vise igraca za takvu igru. Govoris o brzim krilima, koja su? Robben je jedino WC krilo koje imamo. Ribery je skoro pa gotov, Coman je prezelen, Gnabry isto, James nije krilo.

Spominjes Dembelea, mislim da se taj nece naci kod nas. Prije ce put Spanije, jer vjerujem da ce morati biti masno placen.

Zaboravio si Juve kao vrhunsku ekipu. Moze se pricat svasta, ali oni su konstanta u Lp ovih godina. Dodaj tu i Atletico, koji od 2014 ima 2 finala, 1 polufinale i cetvrtfinale- bolji rezultati nego Bayern. Zajednicko im je da ne nemaju krila kakva spominjes. Atletico cak igra 4-4-2.

BOLD 1: Real je izvanredne utakmice pruzao kada Bale nije igrao. Forsirajuci Isca uopce to nije bila tako snazna igra preko krila, cak bih rekao da su i najbolje tada igrali.

BOLD 2: Ne mogu ni ja. Sane je bio izvanredna prilika.
Spamm

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 jul 2017, 17:04

Gore je što su propustili kupiti De Bruynea.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 jul 2017, 17:33

ledar je napisao/la:Kolko sam ja shvatio radi se o Kaufoption tj. opciji na kupnjiu a ne o kupovini na rate. Feste Verpflichtung će koštati 35 milki, ako do njega dođe. Koliko sam ja shvatio Bayern ima pravo ali ne i obvezu prvokupa, ne znam je li možda ugrađena neka obaveza kupnje prema broju nastupa. Ako neko ima drukčiji info neka stavi.
Transfer jamesa je kopija transfera coste i opcenito onoga sto se radi u italiji ,posudba s obvezom kupnje

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 jul 2017, 17:34

James - igrac poteza.
Bas me zanima kako misle igrati sad...puno pitanja, ali upraticemo kroz prijateljske :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 jul 2017, 17:37

Ne mogu vjerovati da nam se po drugi put dogada ista pogreska .Toliso opet na predstavljanju u nikeu umjesto adidasu

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 jul 2017, 17:38

JAMES :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 jul 2017, 17:39

schickeria je napisao/la:Ne mogu vjerovati da nam se po drugi put dogada ista pogreska .Toliso opet na predstavljanju u nikeu umjesto adidasu
Ja jutros gledam i ne vjerujem. Opet isto :facepalm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 jul 2017, 17:44

Navodno smo munchenu 1860 oprostili 28 miliona eura .....Zehcigeri su 2025 trebali isplacivati 3.5 miliona eura za iznajmljivanje stadiona
Sad kad idu na grunwald smo im izasli u susret
Sad neka netko kaze kako su honess i rummenige cigani koji svjesno unistavaju njemacki nogomet

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []