Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

thulkazal
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la thulkazal » 11 jul 2017, 19:20

Asteriks je napisao/la:Nase podneblje prosli: Iliri, Slaveni, Avari, Rimljani, Kelti, Grci, Turci,... To je jedna izmjesana zajednica koja se definise na osnov vjere kojoj pripada.

Sami stećci nisu bogumilske prirode niti su pripadali samo Crvki bosanskoj, neg imucnijem dijelu sve tri vjere.

Da jos mal detaljiziram - Muslimani nisu legitimni nasljednici bogumila...

Historija se uveliko podvila pod mitove - srpstva, hrvatstva i bosnjastva pa na kraju, narod koji tu zivi od pamtivijeka ima razlicite linije (kako da ne).

Novi pravac pod pokroviteljstvom pokojnog Lovrenovica, zatim mog nekadasnjeg profe Kamberovica i slicnih uveliko suzbija optimisticne teze Mustafe Imamovica (da ne pominjem srpski ogranak) koji, da bi navukli na svoje, u konacnici jos vise pokopavaju cinjenice.
Za sve postoji nauka pa tako i za DNK kodove...
slika
http://d e po.ba/clanak/50965/bosanci-i-hercegovci-su-starosjedioci-evrope-znatno-vise-od-stanovnika-danasnje-hrvatske
Muslimani nisu nasljednici bogumila ali Bošnjaci jesu... Isto tako stećak i nekropole su čisto bosanski historijski spomenici. A tog Lovrenovića, taj krug izdajnika Bosne koji se nalazio u komisiji za saradnju sa UNESCO-om, i njegove nove pravce okači maču o rep. Inače, taj Lovrenovic je produkt SANU-a pardon ANU-a BiH, ma sve ti je to isto :urnebes: Da nije ovog tronacionalnog političkog uređenja nikada ne bi došao na čelo komisije koja će odlučivati o stećcima i koja će ih prodati ali eto mutavosti našoj politici nikada kraj.

Mustafa Imamović nije historičar nego je pravnik i radovi koji se bavi državno-pravom historijom su itekako kvalitetni. Ostale radove poput Historija Bošnjaka ne bi komentarisao jer to nije historijski naučni rad...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 11 jul 2017, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 jul 2017, 19:21

PostPostao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:02
Jedan narod izmjesan razlicitim grupama, iseljavan, useljavan, gazen.

Porijeklo u ilirstvu, slavenstvu isl., sluzi kao paravan za manipulacije a gledajuc npr. samo porodicnu lozu dosta nas ne zna (i ne moze znati) dalje od A - U.

Recemo moja porodica je porijeklom iz Crne Gore (pra pra dedo) koji je doselio u Hercegovinu, primio islam, dok su ti daleki rodjaci ostali izvorno pravoslavci u sasvim drugom drzavi.

Ev sam na ovom primjeru vidis koliko su komplikovane neke stvari porijekla a da ne govorim o razlicitostima (ev striktno HNK kantona) gdje su rimski trgovci donijeli kult Mitre il mozda izvorno perzijski (na cijem je prostoru i zazivilo to iransko bozanstvo).

Pa bilo je zapisa o Grcima, Egipcanima (trgovcima kod Konjica), pa Keltima koji su bili poznate zanatlije (naucile Rimljane tadasnjem vrhuncu tehnologije - potkovici, gdje su konji mogli prelaziti vece razdaljine) itd.

Zamrsena mreza koju samo prava historiografija, spomenici materijalne kulture, istoricari drzava regije (al zajednickim napori) mogu otpetljati.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 11 jul 2017, 19:22

Vidi Albanaca Vikinga... :mrgreen:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 11 jul 2017, 19:24

JackTheStripper je napisao/la:Vidi Albanaca Vikinga... :mrgreen:
Pa postoje tragovi Vikinga u unutrašnjoj Ukrajini... Ljudi po rijekama plovili i pljačkali...

Vidi se da nisi igrao CK 2 :D
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 11 jul 2017, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:24

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
High je napisao/la:
Nije mi struka, ali mi ne to brani da čitam tu oblast. Bošnjaci su više Iliri, nego Slaveni, što itekako ima smisla, ako gledamo jedno i drugo. Možeš ti borbene pjevati.
Iliri su Srbi.. :kralj:

Vidiš problemi nastaju kad nastavnici književnosti pričaju o istoriji, pravnici o ekonomiji, doktori o politici, kurve o poštenju, popovi i hodže o genetički..
Ako nam dokažeš da imate dolihokefalnu prepoznatljivost, onda je to potaman.
Rasističke teorije su produkcija prošlih zaostalih vremena.. Ono kad je tvoj dedo bio cvjetak zanovijetak Ante Pavelića, psića Adija Hitler
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:26

JackTheStripper je napisao/la:Vidi Albanaca Vikinga... :mrgreen:
Vikinzi su indirektni krivci za nastanak rusije...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 11 jul 2017, 19:27

rasavoje je napisao/la:
IlFantasista je napisao/la:Raja, sreo sam sad @uštipka, umalo batine nisam dobio. :rol:
Nisam ja beze lik. :cool:
Ti si merhametli persona, samo glumiš mangupa. :tralala: :lol:
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

High

Post Postao/la High » 11 jul 2017, 19:29

DANTES je napisao/la: Rasističke teorije su produkcija prošlih zaostalih vremena.. Ono kad je tvoj dedo bio cvjetak zanovijetak Ante Pavelića, psića Adija Hitler
Tebi je svaka nauka neljudska, jer je ne znaš. Više vrsta lubanja, dakle različitih, koje su pronađene tamo, ovamo i sl. Imaju različite oblike i termine, a tvoja kob je da negiraš, kao i svaku empiriju. To je terminološka tačnost i različitost u obliku - što služi nauci. Nikakav rasizam. Vjerujem da ti je ženski spol mrzak jer nije isti kao tvoj. Selamim te. Nema svako hejbet vremena kao ti.
Zadnja izmjena: High, dana/u 11 jul 2017, 19:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:30

Asteriks je napisao/la:
PostPostao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:02
Jedan narod izmjesan razlicitim grupama, iseljavan, useljavan, gazen.

Porijeklo u ilirstvu, slavenstvu isl., sluzi kao paravan za manipulacije a gledajuc npr. samo porodicnu lozu dosta nas ne zna (i ne moze znati) dalje od A - U.

Recemo moja porodica je porijeklom iz Crne Gore (pra pra dedo) koji je doselio u Hercegovinu, primio islam, dok su ti daleki rodjaci ostali izvorno pravoslavci u sasvim drugom drzavi.

Ev sam na ovom primjeru vidis koliko su komplikovane neke stvari porijekla a da ne govorim o razlicitostima (ev striktno HNK kantona) gdje su rimski trgovci donijeli kult Mitre il mozda izvorno perzijski (na cijem je prostoru i zazivilo to iransko bozanstvo).

Pa bilo je zapisa o Grcima, Egipcanima (trgovcima kod Konjica), pa Keltima koji su bili poznate zanatlije (naucile Rimljane tadasnjem vrhuncu tehnologije - potkovici, gdje su konji mogli prelaziti vece razdaljine) itd.

Zamrsena mreza koju samo prava historiografija, spomenici materijalne kulture, istoricari drzava regije (al zajednickim napori) mogu otpetljati.
U mom selu postoje neke ruševine, više su to obične gromade kamena i legenda govori o Grcima koji su tu živjeli i pobjegli kad je na Ilindan pao snijeg. I šta onda mi smo kao sad grci? Ili njihovi potomci..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 jul 2017, 19:31

Ovaj hladno dode na 11.7. i napise da su braca Srbi i Bosnjaci. :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:32

High je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Rasističke teorije su produkcija prošlih zaostalih vremena.. Ono kad je tvoj dedo bio cvjetak zanovijetak Ante Pavelića, psića Adija Hitler
Tebi je svaka nauka neljudska, jer je ne znaš. Više vrsta lubanja, dakle različitih, koje su pronađene tamo, ovamo i sl. Imaju različite oblike i termine, a tvoja kob je da negiraš, kao i svaku empiriju.
Tvoja empirija je reciklaža nacistički pseudo nauke. Ili američkog rasizma.. Neko te opasno loži..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 11 jul 2017, 19:33

Nije bitno ko smo ili što smo,bitno je da se razlikujemo od Dantule :kafa:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2017, 19:35

Sarajlijica1946 je napisao/la:Ovaj hladno dode na 11.7. i napise da su braca Srbi i Bosnjaci. :lol:
Najveca glupost napisana na forumu :bih:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:36

Besic je napisao/la:Nije bitno ko smo ili što smo,bitno je da se razlikujemo od Dantule :kafa:
Pa ti si mi drugi rođak. Prestani trollati narod
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 jul 2017, 19:36

DANTES je napisao/la:
Besic je napisao/la:Nije bitno ko smo ili što smo,bitno je da se razlikujemo od Dantule :kafa:
Negira sve vezano za sebe, i ime je sebi novo dao..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 11 jul 2017, 19:37

DANTES je napisao/la:
Mislio sam na to što si pedofil...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2017, 19:40

Besic je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Mislio sam na to što si pedofil...
Nisam ja pedofil. Ja sam gerofil.. Guglaj šta je to..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 jul 2017, 19:43

jasmin10 je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Ovaj hladno dode na 11.7. i napise da su braca Srbi i Bosnjaci. :lol:
Najveca glupost napisana na forumu :bih:
:bih:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 jul 2017, 20:06

Kakve gluposti vi pišete to nije za vjerovat

Uštipak opasna, how yes no :think:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 11 jul 2017, 20:09

jasmin10 je napisao/la:Od tad mrzim Holandiju
Ajax, cvijeće i Holandjane
Od tad mrzim Srbe
Ne mogu ih smislit jarane
:bih:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.