FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 11 jul 2017, 18:00

Ovo ti dodje kao zamjena Costa-James i još Bayern dobio milion :urnebes: :urnebes:

I šta vele ublehe sa foruma ? Uprava nam ne valja ? :lol: :guz: Naravno tako to dodje kada ne poznaju rad Ulija Hoenesa... Ipak su oni tu tek od pepunove ere :urnebes:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 jul 2017, 18:10

James je ofanzivni vezni, ali itekako može igrati na krilu i mislim da će se forsirati na krilu, nema on tu šta tražiti na AMF, bolje staviti Thiaga na AMF i onda Robben i James na krilima, Vidal i Tolisso zadnji vezni i opet se postavlja pitanje šta sa Mullerom, Comanom i Martinezom u ovoj sezoni :?:

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 11 jul 2017, 18:27

James mozda bude forsiran na krilu ali on nije za te pozicije. Bice kao Muller prosle sezone.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 jul 2017, 18:27

Kontam sve vrijeme zbog cega toliko poruka na Fejsbuku :mrgreen: kad ono :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 11 jul 2017, 18:35

Mogao bi on da se probudi i postane opet dobar igrac,mislim na Jamesa, mada cemu ovi Komani? Bolje da se Koman posalje na posudbu nego Gnabry. Gnabry je sad vec bolji. Gnabry je verzija Hulka s manjim gluteus maximusom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jul 2017, 18:36

James može igrati na krilu, na desnoj strani, i kao desetka na sredini. Na krilu je pružao mnogo poštovanije partije od onih na 10. Radio je slijedeće stvari: ulazio je unutra u sredinu sa pozicije krila i tako kreirao, zadržavao se sa bekom uz liniju i sklupljao protivničkog centrlnog odbrambenog sa bekom i tako pravio prostor Ronaldu i Benzemi i radio je dijagonalne pasove i ubačaje koji su također pravili šanse za saigrače. Znači sve što je Robben radio i ovaj može osim što nema prodor i iskustvo Robbena ali je zato malo mekši na lopti zbog čega napad može dosta profitirati. Lewa vjerujem trlja ruke. Onaj po koga ovaj transfer nikako ne favorizira je Muller. Ukoliko bi se mjenjala formacija u neku jelku sa dvojicom iza Lewe onda i možda ga pogura.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 jul 2017, 18:39

thulkazal je napisao/la:Ovo ti dodje kao zamjena Costa-James i još Bayern dobio milion :urnebes: :urnebes:

I šta vele ublehe sa foruma ? Uprava nam ne valja ? :lol: :guz: Naravno tako to dodje kada ne poznaju rad Ulija Hoenesa... Ipak su oni tu tek od pepunove ere :urnebes:
Saberi se ubleho.
Vrati se par stranica unazad, pa ces vidjeti zasto se kritikuje ova uprava.
Od De Bruynea, Draxlera, Sanea, koji su propusteni krivicom uprave, tako da :shhh:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 jul 2017, 18:45

sljivo je napisao/la:James može igrati na krilu, na desnoj strani, i kao desetka na sredini. Na krilu je pružao mnogo poštovanije partije od onih na 10. Radio je slijedeće stvari: ulazio je unutra u sredinu sa pozicije krila i tako kreirao, zadržavao se sa bekom uz liniju i sklupljao protivničkog centrlnog odbrambenog sa bekom i tako pravio prostor Ronaldu i Benzemi i radio je dijagonalne pasove i ubačaje koji su također pravili šanse za saigrače. Znači sve što je Robben radio i ovaj može osim što nema prodor i iskustvo Robbena ali je zato malo mekši na lopti zbog čega napad može dosta profitirati. Lewa vjerujem trlja ruke. Onaj po koga ovaj transfer nikako ne favorizira je Muller. Ukoliko bi se mjenjala formacija u neku jelku sa dvojicom iza Lewe onda i možda ga pogura.
S tim karakteristikama da je ljevak bilo bi izvrsno ,na desnoj strani te karakterisitke nece doci do izrazaja jer ce tu biti robben.
Ipak ,bio je carlova glavna zelja pa treba pricekati i vidjeti sto on planira s njime

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jul 2017, 18:54

Puno je pitanja prije pocetka sezone.
Koju ce formaciju Karlo forsirati?
Gdje ce igrati James?
Kako ce se snaci Kimmich na krilu?
Hoce li i gdje igrati Muller?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 jul 2017, 18:55

FRANK RIBERY je napisao/la:Puno je pitanja prije pocetka sezone.
Gdje ce igrati James?
Sta ce biti sa Renatom?
Ko je stoperski par, kakva je uloga Martineza ovu sezonu?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jul 2017, 18:57

harden je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Puno je pitanja prije pocetka sezone.
Gdje ce igrati James?
Sta ce biti sa Renatom?
Ko je stoperski par, kakva je uloga Martineza ovu sezonu?
Ima ih haman stotinu. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 jul 2017, 19:10

renato ce ici na posudbu ,trazi se klub di ce imati kontinuitet,martinez pocinje borbu sa boatengom i hummesom i suleom za mjesta dva stopera
Kimmich ce se izvrsno snaci ,vec je dokazao da to moze odigrati ,uz malo jos takticke obuke sagnola i ancelottia bit ce super
Ova tri pitanja ostala vjerovatno ti ni carlo ne moze odgovoriti sa sto postotnom preciznoscu
Potroseno u prijelaznom roku tocno 100 miliona eura

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jul 2017, 19:37

Zasto ti to treba da me tako nazivas? Sta sam sad uradio?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 11 jul 2017, 19:40

Muller est nature talent

E moi Jogi presjedit ce na klupi cijelu sezonu prije SP :lol:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jul 2017, 20:24

Ako James ponovi igre kao iz prve sezone u Realu onda će njegov dolazak biti pun pogodak, al' čisto sumnjam.Uglavnom nisam nešto oduševljen transferom al' eto valjda će ga Carlo resetovati.

Sad je ovim dežurnim kritičarima Uprave, duša na mjestu kmečali su 2 mjeseca kako Bayern ne kupuje i kako ćemo propasti za par mjeseci.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 11 jul 2017, 21:00

Stvarno su bavarski šibicari uspjeli prodati ova gubi, ova ne dobija foru Realu i uzeti Jamesa za pare koje su dobili od Juventusa za Costu? Taman kad zamahneš da ih iscipelariš otkinu ti nogu i prebiju te sa njom. :tokralju:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 11 jul 2017, 21:11

FCBAYERN je napisao/la:Shvatam sta zelis reci, ali Bayern nema vise igraca za takvu igru. Govoris o brzim krilima, koja su? Robben je jedino WC krilo koje imamo. Ribery je skoro pa gotov, Coman je prezelen, Gnabry isto, James nije krilo.

Spominjes Dembelea, mislim da se taj nece naci kod nas. Prije ce put Spanije, jer vjerujem da ce morati biti masno placen.

Zaboravio si Juve kao vrhunsku ekipu. Moze se pricat svasta, ali oni su konstanta u Lp ovih godina. Dodaj tu i Atletico, koji od 2014 ima 2 finala, 1 polufinale i cetvrtfinale- bolji rezultati nego Bayern. Zajednicko im je da ne nemaju krila kakva spominjes. Atletico cak igra 4-4-2.

BOLD 1: Real je izvanredne utakmice pruzao kada Bale nije igrao. Forsirajuci Isca uopce to nije bila tako snazna igra preko krila, cak bih rekao da su i najbolje tada igrali.

BOLD 2: Ne mogu ni ja. Sane je bio izvanredna prilika.
Ima, Coman jedva čeka da ove sezone pokaže koliko vrijedi. On može igrati samo krilo, nikako ne AMF-a. S jedne strane i dobro da nije došao Sanchez jer bi Coman ponovno ostao u puno utakmica na klupi a ovako će dobivati puno prilike ako ćemo i dalje igrati sa krilima. Slažem se za Riberya, dobar mentor Comanu.

James nije krilo i najbolje partije, barem u onim utakmicama koje sam ja gledao, je pružao na 10-ki i tamo treba igrati. Treba slobodu jer tako može doći do izražaja njegov dribling, potez na sitno, passing, završnica.

Dembelea spominjem kao igrača kojeg smo ipak morali kupiti a ne da nam ga Dortmund uzme jer ga sigurno nećemo sada moći kupit kad momak košta 100 milijuna. I to za 15 milijuna.

Da, zaboravio sam Juve ali neće Juve osvojiti naslov sa ovom ekipom i taktikom 3-5-2. Znaš zašto? Upravo iz razloga što nemaju krila koja rade prevagu. Slažem se ja da su igrali fenomenalno ove godine i čak sam rekao da ako sad ne osvoje, neće nikad. Nisam gledao finale ali rezultat govori za sebe.

Atletico isto, slično kao Juve. Jednostavno im fali JEDAN ili DVA igrača koja rade prevagu. Ono što Real, Barca, Bayern imaju. Zato smo i osvojili naslov jer su Ribery i Robben napravili prevagu u ključnim trenucima. To nedostaje Atleticu i Juventusu i tako dugo dok nešto ne naprave po tom pitanju, neće osvojiti ligu prvaka.

Nemoj me krivo shvatiti, sistem koji igraju, fanatičnost pojedinih igrača, odlična obrambena taktika, požrtvovnost i ekstra klase u napadu će im donijeti svake godine visoki plasman u ligi prvaka ali za najveću stepenicu oni moraju dovesti igrače koji će napraviti prevagu u tim najvećim utakmicama.

Što se tiče Bayerna, propustili smo vrhunska krila zadnjih godina i to je ipak greška uprave ali dobro, ja se svakako neću žaliti jer su unatoč tim nekim lošim potezima napravili puno više dobrih poteza. Svake godine se pojavi neki novi igrač, neko za koga još nismo čuli ili gledali i Bayern će tu svakako biti spreman da ubode takvog igrača i zato se ne brinem niti malo jer su pametni ljudi u upravi koji znaju 10 puta bolje od svih nas.

Neminovan je rezultatski i igrački pad nakon slijedeće godine ( odlazak Robberya ) jer koliko se daje naslutiti dolaze Gnabry i Brandt kao krilni igrači a svakako ne možemo sa sigurnošću sada reći da li su to igrači ekstra klase ili ipak ne. Opet, to je politika Bayerna i dovodit će se ponajbolji njemački igrači i najveći njemački talenti.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jul 2017, 21:17

Sve lijepo napisano osim zadnje recenice. Draxler i Sane su sigurno veci talenti od Gnabrya i Sane.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 jul 2017, 21:32

Svi se veselimo što nam James dolazi i što će konačno Sofia Vergara da navija za Bayern :D
No, niko nije primijetio jedan mali problemčić. James u svom ugovoru sa Adidasom ima klauzulu da uvijek nosi broj 10, bez obzira gdje igra. Dok su trajale trakavice u toku ljeta gdje će nastaviti karijeru, uvijek se spominjao taj njegov "problem". Svi znamo da Mr. Wembley nosi 10 pa ćemo vidjeti kako je to naša ekipa sa Adidasom i Jamesom dogovorila :)
Sent from my Philips Smart TV.

Klare

Post Postao/la Klare » 11 jul 2017, 21:59

Ništa novo kada je u pitanju način razmišljanja i pisanja pojedinih likova.

Hajde što oni pišu, niko ih više i ne uzima za zlo, ali kako nam druga Bundesligu navratiše da i on napiše kako je sve slabo :shock: , a ni 1/4 prelaznog roka nije završila.
Pa čak i prije ovog transfera uprava je sve u šaci imala, krajnje pametno su zidali ovu kuću, tj. naš Bayern za sezonu 2017/18, krenuli od temelja, riješili odbranu i defanzivnu liniju, zatim sredinu terena sa Tolisom armirali ploču, i onda pametno ostavili finalne radove, one ukrasne najzanimljivije za sami kraj, kako to nama i dolikuje.

Samo se čekao taj dan, taj trenutak, i evo ga došao u samom početku, u prvom kvartalu prelaznog roka, kakva bomba :!: , kakvo pojačanje! :!:
Nema sumnje da će Rodriguez biti vrsno pojačanje, kakav spektakularan igrač, a tek marketinški, ima cijela Kolumbija da dresove kupi, kako je tek tamo on velika zvijezda, u Južnoj Americi gdje su ljudi ludi za fudbalom.

No mi se nismo marketingom igrača puno bavili, pričaćemo samo o igračkim kvalitetama, a ovo je zvijezda baš kao što je Roben bio, dobro skoro kao Roben. A slobodno mogu kazati da je poslije Robena ovo najbolji ofanzivac koji je kod nas došao, uživaćemo mi itekako u njegovim čarolijama ako Bog da.

A tek cijena, pih, nisam vjerovao da će nama neko dozvoliti da uđemo u ovakve Talijanske igre sa posudbama, malo mi je bila i panika neka, jer smo već u velikom minusu, mislim nemamo mi toliko lufta da idemo u minus preko 100mil, jer nas Juve za ovu sezonu skratio sa Kostom,
ali evo iznašlo se rješenje i za takvu nepriliku.

Šta reći upravi koja iz mata zadaje šah mat. :cool:

Što se tiče zamjenskog napadača tu bih išao na jeftinu varijantu, doveo bih igrača iskusnog koji grize, opasnog po gol.
Nešto kao Pipo Inzagi, taj lisac je tu pred nosom, nama svima dobro znan Vedad Vedo Ibišević.
Mislim da bi nam u ulozi zamjene, džokera legao kao ženi šamar. :lol:

Hajmo miševi nazad u rupe, i ne izlazite do sezone 2020 kad opet nećemo osvojiti Ligu prvaka. :mrgreen:

Hej ovo za ženu se šalim, nemojte mi to ozbiljno shvatati,
ali stvarno ozbiljno se šalim. ;)
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 11 jul 2017, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []