Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
E moj @sveti, znaju to ovi naši političari i bez mene, samo što su fraje pune kriminalne energije koja ih sprečava sa povuku par dobrih poteza.
Problem je što to nisu znali oni s početka devedesetih.
Recimo da imam pozitivno mišljenje o rahmetli aliji, ma volim ga, ali taj čovjek nikada nije trebao biti na funkciji koju je obnasao.
Ruku na srce, možda i nismo imali sposobnijeg.
Ne znam.
Jednostavno, čovjek je bio naivan i dobricina, a to nisu karakteristike vrhunskog političara.
Zbog te naivnosti i povjerenja, dopustio je da ga okruži bjelosvjetski lopovski šljam.
Drugo, ako ćemo iskreno, mi smo izgubili rat.
Neka me zaobiđu oni koji misle da je to bila borba za opstanak.
To je priča za malu djecu. Da je to bio cilj, povlacili bi se drugi potezi.
Ratovalo se za neovisnu, suverenu, bla, bla, bla, bosnu i hercegovinu.
Sad vidimo da je bosna ovisnik o svima, a suverena je jedino na papiru. Šlag na torti je država u državi čije kriminogene vođe rade sve kako bosna ne bi postala stabilnom državom.
Iskren da budem, "naši" im uveliko pomažu.
Marsal, eu nije rješenje.
Ustvari, jeste ako hoćeš da ostane identična situacija ali sa loma više sigurnosti.
Ovo će ti ponoviti svaki grk, spanac, talijan ili portugalac.
Tačnije, svaki stanovnik velike većine članica eu.
Švabo naravno neće.
Ako je politika qrva, političari su takođe qrve.
Qrve se prodaju i to onome ko najviše ponudi.
Što se tiče svjetske političke scene, postoje samo tri velika igrača: ameri, rusi i kinezi.
Okrećeš se onome ko najviše ponudi.
Pa majku mu, daj da profitiramo, jok da stagniramo.
Rusi, kinezi a uz njih i iran su veliki pobjednici ove najnovije bliskoistocne krize plus ogromno tržište.
Prosperitet je na istoku.
Od eu ćeš dobiti duplo golo, a od ovih bi iz godine u godinu dobijao lovu plus što bi se ekspresno riješio prijetnje zvane srbi.
Al et, za tako nesto treba imati političare koji razmisljaju dalje od toga kako obezbijediti sebe i naredna tri koljena.
Recimo da imam pozitivno mišljenje o rahmetli aliji, ma volim ga, ali taj čovjek nikada nije trebao biti na funkciji koju je obnasao.
Ne znam.
Jednostavno, čovjek je bio naivan i dobricina, a to nisu karakteristike vrhunskog političara.
Zbog te naivnosti i povjerenja, dopustio je da ga okruži bjelosvjetski lopovski šljam.
Sad vidimo da je bosna ovisnik o svima, a suverena je jedino na papiru. Šlag na torti je država u državi čije kriminogene vođe rade sve kako bosna ne bi postala stabilnom državom.
Ustvari, jeste ako hoćeš da ostane identična situacija ali sa loma više sigurnosti.
Švabo naravno neće.
Što se tiče svjetske političke scene, postoje samo tri velika igrača: ameri, rusi i kinezi.
Rusi, kinezi a uz njih i iran su veliki pobjednici ove najnovije bliskoistocne krize plus ogromno tržište.
Od eu ćeš dobiti duplo golo, a od ovih bi iz godine u godinu dobijao lovu plus što bi se ekspresno riješio prijetnje zvane srbi.
Al et, za tako nesto treba imati političare koji razmisljaju dalje od toga kako obezbijediti sebe i naredna tri koljena.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Yebeni su ameri za sve vrste viza. Ne znam samo kakva je situacija ako nadjes poslodavca tamo, da li primaju.
Imam rodjaka koji je dobio vizu na 10 godina, neuseljenicku preko rodjaka, ali mu ne daju sad da ide iz drzave radi zabrane za islamske zemlje
Sve se to moglo izbjeci izbjegavanjem rata, i kasnije, potpisa na dokumente koji su zakomplikovali ionako komplikovanu situaciju u buducoj uniji dvaju entiteta.
Imam rodjaka koji je dobio vizu na 10 godina, neuseljenicku preko rodjaka, ali mu ne daju sad da ide iz drzave radi zabrane za islamske zemlje
Apsolutno se slazem. Alija je imao jednu jasnu viziju, htio je jedinstvenu i suverenu BiH, ali je imao planove samo do referenduma, dalje je pustio da mu zapad svojim idejama okrece glavu, a samo zato jer nije znao, tacnije nije htio da vjeruje da ce rat dobiti obim koji je dobio. Nije bio politicka lisica kao kolege mu sa istoka i zapada, a ruku na srce, ni pomocnici mu u to doba nisu to bili (majka mu stara, kad malo bolje razmislim mi takvog lisca nikad do sad nismo ni imali), pocevsi od krajnje diskutabilnih odluka prije, tokom pa i poslije rata, koliko je ta administracija opstala, nisam upucen. Yebiga kad cio zivot vuces i oplakujes svoju ulogu mucenika, onda skontas da nije ni cudo ni sto idemo nazad. Najbolji klishe primjer, arapske zemlje ulazu milione u istocne komsije, nama salju socijalnu pomoc u vidu bajramskih paketica i hajr cesmi.sekerbay je napisao/la:E moj @sveti, znaju to ovi naši političari i bez mene, samo što su fraje pune kriminalne energije koja ih sprečava sa povuku par dobrih poteza.
Ne znam.
Nisam upucen u omjer boljitka europe ili istoka, ali odbijam da mislim da je europa jedini, pa cak i najbolji/najpozeljniji cilj. Marginaliziraju se istocne sile ako cemo realno. Nasi su pro evropski orijentisani (osim pojedinih srba), ali imam osjecaj da nas europa zeli, radi svojih strateskih ciljeva, ali osim strateskih ciljeva mi nemamo zaista sta vise da ponudimo. Slabasni smo na ekonomskom planu, standard je uzasan, a radi ultra komplikovanog ustava smo preteski bilo kojoj uniji, pa cak ukljucujuci i talove sa istokom.sekerbay je napisao/la:
Švabo naravno neće.
Sve se to moglo izbjeci izbjegavanjem rata, i kasnije, potpisa na dokumente koji su zakomplikovali ionako komplikovanu situaciju u buducoj uniji dvaju entiteta.
naprijed rejal
Istrosio sam se škrabajući one duge postove pa ću odgovoriti na jedan dio. Halali.
Mi itekako imamo nešto za ponuditi.
Tačnije, dajemo ono najvrednije, dajemo tebe, maršala i hiljade drugih mladih ljudi koji su trebali biti budućnost bosne, a sada su budućnost njemacke.
Imaš Čitave fejsbuk grupe koje te snabdijevaju znanjem o odlasku i prvim koracima u svabiji.
Evo da u par riječi objasnim licemjernu njemačku politiku.
Nijemci su postavili jednu perfektnu membranu koja zadržava lošije a posebno lahko propušta visokoobrazovane stručne kadrove.
Naivna braća poput hende vjeruju da je teško doći u njemačku.
Upitaj doktore nauka, it specijaliste, doktore specijaliste i druge. Lakše je doći u njemačku nego otići u hrvatsku.
Kakav jezik i kakvi bakraci.
Jedna od šefova ginekologije ne zna beknuti njemački i za njom poput cukice trči prevodilac. Bitno je da žena razvaljuje svoj fah.
Drugo, važno je napomenuti da sirijci procentualno imaju više visokoobrazovanih insana nego njemačka.
Da, i mene je iznenadio taj podatak.
Oni će ostati. Nazad mora sirotinja.
Recimo da redovno vraćaju hude nepismene afganistance. Koji će im. Bitno je da se pokupe pametni.
Zato oni trljaju ruke na rat u siriji. Zato ih zaboli taki za stanje u bosni. Oni profitiraju. Oni uvijek profitiraju.
Tačnije, dajemo ono najvrednije, dajemo tebe, maršala i hiljade drugih mladih ljudi koji su trebali biti budućnost bosne, a sada su budućnost njemacke.
Imaš Čitave fejsbuk grupe koje te snabdijevaju znanjem o odlasku i prvim koracima u svabiji.
Nijemci su postavili jednu perfektnu membranu koja zadržava lošije a posebno lahko propušta visokoobrazovane stručne kadrove.
Upitaj doktore nauka, it specijaliste, doktore specijaliste i druge. Lakše je doći u njemačku nego otići u hrvatsku.
Jedna od šefova ginekologije ne zna beknuti njemački i za njom poput cukice trči prevodilac. Bitno je da žena razvaljuje svoj fah.
Drugo, važno je napomenuti da sirijci procentualno imaju više visokoobrazovanih insana nego njemačka.
Recimo da redovno vraćaju hude nepismene afganistance. Koji će im. Bitno je da se pokupe pametni.
Zato oni trljaju ruke na rat u siriji. Zato ih zaboli taki za stanje u bosni. Oni profitiraju. Oni uvijek profitiraju.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ne znam kako je politika licemjerna koja želi visokoobrazovani kadar u svojoj zemlji.
Eto mi bi na mjestu njemačke primali neuku sirotinju, a nazad slali doktore nauke i magistre
Eto mi bi na mjestu njemačke primali neuku sirotinju, a nazad slali doktore nauke i magistre
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Dobro, mislim da smo se tu malo mimoisli u razumijevanju, mislio sam da evropa ima strateski cilj da nas pusti na svoje jasle, ali nema dovoljno koristi od nas. Oni od nase omladine u svakom slucaju imaju koristi i bez toga sto smo i ja i petideseti pokazali. Yebiga, kad tako sagledas stvari, i ne isplati im se popravljati stanje u BiH kad imas toliko jeftine radne snage koja hrli da radi sta god treba cisto da obezbijedi skromnu/normalnu buducnost.sekerbay je napisao/la:Istrosio sam se škrabajući one duge postove pa ću odgovoriti na jedan dio. Halali.
U njemackoj sam 2 godine, i iskreno, mislim da su oni najgluplja najpametnija nacija na svijetu, ako me razumijes. Jednostavno, imam osjecaj da ova generacija svaba jednostavno ima srece pa zive na ostavstini proslih generacija, a odumiru i sami sa sobom i sa miksanjem sa auslenderima. Mi mislimo Angela je tek onako pustila milion sirijaca u drzavu

Nije to poenta, i primili su toliko ljudi radi vec unaprijed odredjene filtracije. Laicki receno win win situacija i za svabe i dosljake.Brokula je napisao/la:Ne znam kako je politika licemjerna koja želi visokoobrazovani kadar u svojoj zemlji.
naprijed rejal
Aliji mozes milion stvari zamjeriti, to sto nije stao na stranu Milosevica i poslao vojsku u Hrvatsku nije jedna od tih. Ne vjerujem sta ljudi pisu.
Obrijem se nakon 4 mjeseca, ne mogu se poznati na ogledalu

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ja se ne prepoznam nakon 7 danaMokes je napisao/la:Obrijem se nakon 4 mjeseca, ne mogu se poznati na ogledalu![]()

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Zato će i nestati kao nacija.Sveti je napisao/la:U njemackoj sam 2 godine, i iskreno, mislim da su oni najgluplja najpametnija nacija na svijetu, ako me razumijes. Jednostavno, imam osjecaj da ova generacija svaba jednostavno ima srece pa zive na ostavstini proslih generacija, a odumiru i sami sa sobom i sa miksanjem sa auslenderima. Mi mislimo Angela je tek onako pustila milion sirijaca u drzavu![]()
Hare je bio mudar politički i veliki lisac, al se okružio najgorim ljudskim šljamom. Nije mi jasno zašto mu nisi dopustili da preuzme SDA. Baš me zanima šta se tu dešavalo.
Tako bi i kod mene bilo. Ako će se već neko doseliti u državu nek bude neko ko na neki način može pomoći državi. Zbog toga je ovo što EU radi s imigrantima najveće njesra ikad. Oni misle da će se tako lako riješiti svih neobrazovanih ljudi i ljudi koji ne mogu doprinijeti društvu. Na ovakav način na jednog doktora nauka će dobiti 10 idiota, a 10 idiota će nadglasati doktora nauka. Najgore je što su Njemci htjeli u to uvaliti i siromašnije države, al srećom većina ih se oduprijela tome. Na kraju kad Njemci proberu sebi doktore nauka i izbace određen broj ostalih većina će na Balkanu završiti i kuku nama onda.sekerbay je napisao/la:Nijemci su postavili jednu perfektnu membranu koja zadržava lošije a posebno lahko propušta visokoobrazovane stručne kadrove.
I ja sam protiv EU. Davno je izgubila svoju prvobitnu namjenu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Vidim i da si pisao da bi se trebalo prikloniti istočnjacima što bi po meni bio loš potez. Amerika je jedina država na svijetu kojoj se trenutno treba uvlačiti, a i dosta su lojalniji od Rusa recimo. Rusi će te iskoristiti i nabiti nogom, Ameri će znati cijeniti što ih voliš i što igraš za njih. Najbolji su primjer Albanci, ali ima i drugih u svijetu.sekerbay je napisao/la:.
Još nam ulizivanje Amerima otvara poprilično dobre odnose s Turskom i Njemačkom koje su uz Izrael najbliži partneri Amerike i nama najbliže srednje sile, koje sigurno imaju interesa ovdje. Rusi imaju svoje igrače na Balkanu, a njihov najvažniji saveznik Iran nema pretjeranih interesa ovdje, niti dometa da ima interesa ovdje. Kinezi su i dalje predaleko da im se uvlačimo.

Amerika, NATO i i uzdat se u se i u svoje kljuse. Držati se podalje od EU koliko god je moguće. U ovom trenutku je bolje da pod tursku sferu padnemo nego pod njemačku. Ulizivati se i V4. Istanbul-Sarajevo-Varšava bolje od Sarajevo-Berlin.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa ako pratiš Turska je trenutno više uz Rusiju nego SAD.. A što se tiče Amerike i ulizivanja... Puno je propalih država koje su se njoj ulizivale. Jer kad tad dođe ceh na naplatu.Kawhi je napisao/la:Vidim i da si pisao da bi se trebalo prikloniti istočnjacima što bi po meni bio loš potez. Amerika je jedina država na svijetu kojoj se trenutno treba uvlačiti, a i dosta su lojalniji od Rusa recimo. Rusi će te iskoristiti i nabiti nogom, Ameri će znati cijeniti što ih voliš i što igraš za njih. Najbolji su primjer Albanci, ali ima i drugih u svijetu.sekerbay je napisao/la:.
Još nam ulizivanje Amerima otvara poprilično dobre odnose s Turskom i Njemačkom koje su uz Izrael najbliži partneri Amerike i nama najbliže srednje sile, koje sigurno imaju interesa ovdje. Rusi imaju svoje igrače na Balkanu, a njihov najvažniji saveznik Iran nema pretjeranih interesa ovdje, niti dometa da ima interesa ovdje. Kinezi su i dalje predaleko da im se uvlačimo.![]()
Amerika, NATO i i uzdat se u se i u svoje kljuse. Držati se podalje od EU koliko god je moguće. U ovom trenutku je bolje da pod tursku sferu padnemo nego pod njemačku. Ulizivati se i V4. Istanbul-Sarajevo-Varšava bolje od Sarajevo-Berlin.Btw Turska i Poljska su nakon Amerike zemlje s najviše vojnika u snagama NATOa.
Mada još malo to više i neće biti bitno. Narod je sve gluplji i siromašniji, zavisni od društvenih mreža. Veliki sistemi gutaju male... Živiš da bi trošio. Stvari poseduju ljude, a ne obratno. Ovo je sve više orvelovski svijet..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Budimo realni i uzmimo cifre po kantonima sa rezervom.High je napisao/la:Marsal je napisao/la:Ovo je lista čega?High je napisao/la:
Paranoičan...
@adzuka
Odličan post, da smo imali pametne lidere mogli smo izaći ko apsolutni pobjednici iz cijelog sra.nja 90-tih godina. Kakosu samo đetići pametno odigrali svoju rolu, a eto danas su članica NATO-a, a bogami u poređenju za mnoge od nas, fina državica koja može ići samo naprijed.
Koliko je koji kanton uplatio novca u budžet Federacije BiH.
Alkohol, gorivo i cigare bi promijenile cifre po kantonima. Ne bi se promijenio redoslijed, ali bi cifre bile drugacije.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
@sveti, još uvijek nisi upoznao prave nijemce.
Ovi koje viđaš po cesti su bezveznjakovici ili srednja klasa. Njihove mozgove tj. ljude koji de fakto upravljaju njemačkom nećeš vidjeti na cesti.
To su oni koji iza scene vuku konce i čine da njemacka iz svake prolete krize izlazi jača.
Kawhi, ne slažem se.
Ameri imaju samo jednog pravog "prijatelja" a to je izrael.
Naravno da je i to "prijateljstvo" rezultat nenadmasnog rada židovskih lobista u americi.
Ameri su inače poznati po tome da svoje saveznike ostavljaju na cjedilu.
Kada je hudi sadam napado iran, mislio je da su mu ameri braća koja ga nikada neće ostaviti.
Hudnik je na najbolniji mogući način shvatio da je pogriješio.
Što se nas bosnja tiče, možemo kazati da imamo par prijatelja koji će nam pomoći i koji su se dokazali, a to su Turska, iran, pakistan i donekle saudija.
Što se tiče oružja u ovom našem ratu, najviše su pomogli iranci i pakistanci. Saudi su doturali humanitarnu i lovu.
Ja sam ubijeđen da će se turska u skorije vrijeme prikloniti osovini koju čine rusija, iran i kina.
Kina većinu potrebnih resursa uzima od irana tako da ne trebju čuditi izjave visokih kineskih zvaničnika koji kažu da će braniti iran pa taman kad bi to značio treći svjetski rat.
Nas, turaka, iranaca, rusa i kineza oko milijardu i po'
Kad se onoliko osjetila turska kupovina naših proizvoda, šta bi tek bilo da to učine i ostali iz ovog društva.
Ovi koje viđaš po cesti su bezveznjakovici ili srednja klasa. Njihove mozgove tj. ljude koji de fakto upravljaju njemačkom nećeš vidjeti na cesti.
To su oni koji iza scene vuku konce i čine da njemacka iz svake prolete krize izlazi jača.
Kawhi, ne slažem se.
Ameri imaju samo jednog pravog "prijatelja" a to je izrael.
Naravno da je i to "prijateljstvo" rezultat nenadmasnog rada židovskih lobista u americi.
Ameri su inače poznati po tome da svoje saveznike ostavljaju na cjedilu.
Kada je hudi sadam napado iran, mislio je da su mu ameri braća koja ga nikada neće ostaviti.
Hudnik je na najbolniji mogući način shvatio da je pogriješio.
Što se nas bosnja tiče, možemo kazati da imamo par prijatelja koji će nam pomoći i koji su se dokazali, a to su Turska, iran, pakistan i donekle saudija.
Što se tiče oružja u ovom našem ratu, najviše su pomogli iranci i pakistanci. Saudi su doturali humanitarnu i lovu.
Ja sam ubijeđen da će se turska u skorije vrijeme prikloniti osovini koju čine rusija, iran i kina.
Kina većinu potrebnih resursa uzima od irana tako da ne trebju čuditi izjave visokih kineskih zvaničnika koji kažu da će braniti iran pa taman kad bi to značio treći svjetski rat.
Nas, turaka, iranaca, rusa i kineza oko milijardu i po'

Kad se onoliko osjetila turska kupovina naših proizvoda, šta bi tek bilo da to učine i ostali iz ovog društva.
Nego, herr danto, kako ćeš podnijeti to što će turci i rusi stati u jedan saf
I moram stati u odbranu ovog lošeg historičara i finog dječkića. Džabe ste ga napadali.
Da je većina iz rs ko danto, davno bi se našla zajednička.

I moram stati u odbranu ovog lošeg historičara i finog dječkića. Džabe ste ga napadali.
Pa rekao sam par puta da Rusi moja braća nisu..sekerbay je napisao/la:Nego, herr danto, kako ćeš podnijeti to što će turci i rusi stati u jedan saf![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
A da nisu turci 

Isto sranje drugo pakovanje. Svi bi oni nama govorili kako da živimo i šta da radimo. Ono da nam se seri u usta a mi da kažemo..sekerbay je napisao/la:A da nisu turci
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Naš kako je, babu slušaš dok si pod njegovim krovom i dok jedeš njegov hljeb.
Tako i ovo. Hoš ti meni dat lovu i naoruzat me? Hoćeš.
OK, ti komanduj, ja ću govorit razumem
Tako i ovo. Hoš ti meni dat lovu i naoruzat me? Hoćeš.
OK, ti komanduj, ja ću govorit razumem

- Medikament
- Kontakt:
nazif gljiva i šerif konjević se pomirili a vi trunite o politici i tako skrnavite ovaj svečani dan.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Tužno je da će jedna ovako divna, plemenita, lijepa zemlja za par desetljeća biti pustinja.
Hvala svima za to, od lidera 90-tih do poslijeratnih lidera. Hebem vam svima mater.
Hvala svima za to, od lidera 90-tih do poslijeratnih lidera. Hebem vam svima mater.
"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.