FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FCBAYERN
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FCBAYERN » 13 jul 2017, 00:01

Stefan Effenberg je napisao/la:
Sa dolaskom Jamesa koji će preuzeti poziciju 10-ke i sa Thiagom iza njega, mi ćemo biti izuzetno jaki igrački da osim na krilima upravo još i kroz sredinu terena lakše prolazimo i dolazimo do završnih pasova i udaraca.
Nije meni upuceno ali da odgovorim, nadam se da ne zamijeras (sala mala). Ne znam koliko ovo tvoje ima smisla s obzirom na igracki kadar. Tvrdis da je James rezervisan za 10-ku, ali postoji problem. Naime, ako prihvatimo da ce to James igrati ostajemo onda na dvije vezne pozicije za koje se bore: Vidal, Tolisso, Thiago, Rudy, Renato (ove sto su svoje na tim pozicijama zavrsili ne racunam, zna se na koje igrace mislim). Ako uzmemo u obzir da je Thiago zasluzio prvih 11 i da su Rudy i Renato u sporednom planu, opet dolazi do velikog problema: koga na klupu od dvojca Vidal- Tolisso? Vidal je neophodan ekipi. On je motor ekipe; igrac koji svojom igrom radi prljav posao i tako pomaze ekipi. Vidal je klasa, kratko receno. S druge strane, Tolisso je znamo vec koliko placen, te je nelogicno da bude igrac za rotaciju ili back-up. Obojica moraju igrati, tako ja mislim i zato tvrdim da bi do promjene sistema moglo doci. Jos uzmi u obzir stanje krila, podloznost povredama istih, mislim da moj stav dobiva na snazi.

Slažem se da još uvijek ne može nositi ekipu ali nemoj zaboraviti da je Coman još mlad i zelen igrač sa tek navršenom 21. godinom. Kad pogledaš to ovako u smislu koliko je star, ne možemo reći da je on gotov igrač. Upravo suprotno. Zato mu treba dati priliku da igra a pošto Sanchez neće doći onda se otvara ogroman prostor Comanu da pokaže koliko može.
Svjestan sam da Coman moze napredovati. Licno ga smatram velikim talentom. Mozda jeste tehnkcki slabiji iigrac kojem treba prostora, igrac koji se vise oslanja na fizikalije, ali vec sada je sasvim solidan. Medjutim, govorim sljedece: zamisli da se ponovo susretnemo s Realom. Priznao si i sam da je Ribery skoro pa gotov, a to znaci da bi Coman trebao igrati. Zar stvarno mislis da on na ovoj razini moze igrati protiv najboljeg desnog beka svijeta? Ne vjerujem da bi bio uspjesan. Coman svoje minute treba traziti u slabijim tekmama Bundeslige i tako ce postepeno napredovati do kljucnog kotaca tima.

Možda si me krivo razumio. Aludirao sam da smo Dembelea mi trebali kupiti od Rennesa prošle godine za samo 15 milijuna. Jednostavno smo pogriješili i sad nema šanse da damo 100 milijuna. Tako da se ovdje isto može reći da je uprava napravila čak i još jedan kiks, uz nedolazak Sanea i Draxlera.
Shvatio sam kasnije. Naravno Dembele se nije smio propustiti, jer je bio bagatela.
Stefan Effenberg je napisao/la: Brandt za sada pokazuje odlično razumijevanje igre, ima sjajan osjećaj za passing, ima tehniku i znanje. Ono što mu nedostaje je iskustvo naravno i nedostatak driblinga i brzine. Nije spor ali je daleko od brzog igrača. E sad, iskustvo će dobiti ali za krilnu poziciju trebaš dobar dribling i brzinu. Zato kažem da će ova sezona još više pokazati da li je Brandt igrač za Bayern ili ne. Isto kao i Gnabry.
Ne znam, mene ne impresionira. Od svih ovih skorasnjih talenata: Gotze, Draxler, Sane, Gnabry, on je meni najslabiji. Ni prema cemu ne vidim taj potencijal igraca koji donosi prevagu. Prodoran nije, brz nije, jednostavno kao profil igraca uopce mi ne lici na nekoga ko bi mogao rjesavati utakmicu i biti konstantna prijetnja.

Sve u svemu, svjesni smo svi ovdje da je Robberya tesko zamijeniti. Igraci koji bi to cinili su nedostupni, pa cak i da uprava krene s ogromnim trosenjem. Jedini koji je priblizno sposoban da ih zamijeni, a da je bio relativno dostupan je Alexis, ali to je proslost. Moje misljenje je da su ipak u periodu 2015-16 zamijene "izmakle" (ili radije nisu dovoljno "lovljene"), a to su bili Kevin de Bruyne kao Riberyjeva, a Sane kao Robbenova.

Za kraj, najveca misterija je sta ce biti s Mullerom. Steta da takav igrac bude sporedna uloga. Mozda ga neki i ne vole, ali Thomas je odlican igrac koji u mnogome svojim sposobnostima, prije svega fudbalskim IQ-om i marljivoscu, doprinosi ekipi.
Spamm

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 jul 2017, 00:37

Hamo je alibi, za sve zicere koji su propusteni unazad par sezona. Od Sanea, Draxlera, De Bruynea itd.

Klasan igrac, koji ce unaprijediti igru Bayerna, a koji je doveden daleko ispod svoje vrijednosti.
Sve pohvale, za upravu, koja je uzasno zakazala u proteklom periodu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 jul 2017, 01:03

sljivo je napisao/la:Costina posudba je sa opcijom nije obaveza. Ukoliko flopa, eto ga nazad.
Ovisi o broju odigranih utakmica. Sa GoalComa:
Juve will pay €6 million for the star at first, while the deal also includes a purchase option valued at €40m after the year is up. The option to buy becomes mandatory after Costa reaches a set number of appearances, though that figure is currently unknown.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2017, 08:10

Nadam se da će biti otklupljen jer realno, on nam ne treba.

Evo šta sa BC misle koji će se sistem igrati i dosta dobri su im argumenti:

https://bayerncentral.onefootball.com/2 ... rodriguez/

slika

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 jul 2017, 09:15

Nema Renata nigdje u kombinacijama izgleda.
Da li je to dogovorena njegova posudba, il' ne daj Bože trasnfer ?? :hmmmmm:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 13 jul 2017, 09:33

Ova pozicija desnog beka mi pravo bode oci, a skripi nam i lijevo krilo, Riberi i Coman nisu mu na najvisem nivou, Ribery u godinama i skrsen povredama a Coman nema taj najvisi kvalitet. Te dvije pozicije i back-up napadac i to je to.
Volim te Zeljo!!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2017, 09:43

Renato je prošle godine imao, čini mi se, 26 tekmi gdje je počeo oko 10. To je bilo malo razvija radi. Sada, Kimmich je prešao na beka i Alonso se oprostio i na njihove pozicije su došli Tolisso/Rudy (+ možda Javi jer je gore gužva na CD) - znači opcije koje će opet imati prednost u odnosu na njega. Znači, opet ista minutaža. Po samom dovođenju Rudyja može se zaključiti da uprava ne vjeruje Sanchesu inače bi njega planirali da radi Rudijev posao. U najboljem slučaju ići će na posudbu, dok ja mislim da će biti prodat, čim neko ponudi 20-30 mil.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2017, 09:54

Čitao/slušao sam neke analitičare u vezi Bayerna i šansi za LP i kažu da ekipa nije spremna za LP jer nema iskustva i fizike na desnoj strani i što su krila duboko u godinama a nema adekvatne zamjene za njih. Slažu se da kad bi Robbery 50% utakmica odradili na svom nivou da bi to bio dobitak za Bayern a to je opet malo za LP. Također su spomenuli Lewu i da ekipa puno ovisi o njemu (tj nema zamjene, odmora, drugih opcija) i ako on zakuje, zakovat će i ekipa.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jul 2017, 10:57

Bayern doveo trio iz Herthe, Nemanju Motiku (14), Nikolu Motiku (13) i Torbena Rheina (14).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 jul 2017, 14:52

Sule/Boateng ;)
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 13 jul 2017, 16:09

Ne znam za vas, al ja kad vidim postavu da nema Lahma tu desno, i jos kad skontam da ga nece nikad vise biti. Nije to to. valja se nekako navici na to, samo pitanje je kako :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jul 2017, 16:53

Scholl je napisao/la:Ne znam za vas, al ja kad vidim postavu da nema Lahma tu desno, i jos kad skontam da ga nece nikad vise biti. Nije to to. valja se nekako navici na to, samo pitanje je kako :D
I jos kad znas da ce tu biti klasicni zadnji vezni (Kimmich), jos teze se navici. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2017, 17:03

Imam neki osjećaj za filing da će ovaj Tolisso biti najbolje pojačanje ove godine.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 13 jul 2017, 17:57

Evo i hummels izjavio da je kimmich izvrstan na beku i da je to i pokazao na confederacijskom kupu i da ce uz vrijeme biti sve bolji i bolji ,dajmo momku sansu ne znam zasto ste se toliko srusili na njega
Nama treba back up za lewia srednje kvalitete ,bez toga nema smisla svako drugo razglabanje,zamjena klase chicharita ili wagnera je nuznost

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 13 jul 2017, 18:10

Sad ce uprava Arsenala da kazni Aleksisa zbog flerta s drugima tako sto ce da ga posalje 3 godine na pozajmicu dok se ne opameti i postane lojalan klubu i navijacima. A znajuci nasu upravu mogli bi da mu pruzimo pribeziste i oplemenimo ga njemackom disciplinom. i eto zamenjskog napadaca.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 13 jul 2017, 22:38

Daj Ibru kao backup pa da zavrsimo sa prelaznim rokom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2017, 22:50

U kinu povuc dva slepera dresova I tamo tusit I ubit pare, prijateljske su za levate

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 14 jul 2017, 08:01

A zašto bi tromi boateng imao prednost u odnosu na martina?
Humels i martin su nenadyebiv par.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 14 jul 2017, 09:44

sekerbay je napisao/la:A zašto bi tromi boateng imao prednost u odnosu na martina?
Humels i martin su nenadyebiv par.
Tako je, ni meni nije jasno zasto Boatenga guraju ispred Martina.
Kad znamo kvalitete njegove.
Mia San Mia

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 14 jul 2017, 12:52

Martinez je na osnovu prosle sezone zasluzio prvu postavu. Na osnovu zasluga igraci trebaju igrati, a Boateng ako hoce da bude prvotimac nek se potrudi na treninzima i prestane kmecati u medijima. Tandem Hummels-Javi sasvim dobro izgleda i ne vidim zasto bi Boateng automatski imao privilegiju da bude u prvih jedanaest.

Da se razumijemo, znam da je imao problema s povredama, ali nije fer prema Martinezu koji se nametnuo. Uz to, Boatenga smatram odlicnim stoperom ( ne WC, ali stepenicu ispod), ali ako zeli da bude standardan mora podici nivo igre u odnosu na minulu sezonu.
Spamm

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.