RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

drakensang
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la drakensang » 13 jul 2017, 13:09

Sta ti fali sad da provodis sezone i sezone na utakmicama? Al realno, druze, sta nije jasno u tome da su protiv Igmana igrali igraci koji su na probi i od kojih ce 1 ili nijedan igrat u prvih 11? Ljudi moji kad ce se probat dsastavi ako ne u pripremnim utakmicama. Tad imas pravo na rezultatski kiks da bi nasao formaciju koja ide, da bi oprobao npr evo beka Krcica na zadnjem veznom gdje je odigrao super i slicne stvari. Rezultat u pripremnim nije bitan

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 13:31

zato sto nisam u Mostaru, zivot nas odvoji i od gradova i od porodice i od prve ljubavi tako da nazalost vise nisam u mogucnosti da budem na utakmicama ali pratim sve maximalno koliko mogu. Ja sam i rekao da su to igraci s probe takod a je ocito u pitanju nesporazum. znam da nemamo sportskog direktora ( koliko sam upucen mi ga nemamo ) koji bi se zabavio pojacanjima a da se nas ibraga koncentrise samo na tim i uigravanje istog jer mu to sve jako otezava posao,a i vidis brate kakvi nama igraci dolaze na probe, koje Igman odvali jer ipak smo mi druga liga jedne od najlosijih liga u evropi. tesko je tu probrati nekog igraca koji valja, jedino bas iz ove nase lige da se dovede kao sto je stigao kuduzovic i ti neki koji su protiv nas odigrali dobro a koji nisu primjeceni od premijerligasa. Sjecam se kad je letic dosao kako je bilo svega i svacega na nejgov racun pa je momak jedini posljeratni igrac koji je dogurao do reprezentacije. A zasto, pa upratili ga na nekoj ljevoj prijateljskoj utkamici. zato ja smatram da su ovakve utakmice itekako bitne jer se moze ukazat neki novi letic,a kad izgubis od Igmana 3-0 jasno je da takvog potencijala nema od trenutnih igrac ana probi i da se treba zasukati rukave i dovest nekog igraca koji nije do sada uspio naci angazman a ima neku reputaciju. prica mi raja taj simic neki sto je na beka dosao da hodat ne zna kako treba a nama bas ta pozicija skripi uz stopera , posebno sad kad nam je antisa nogu polomio. meni kao nekom kome je velezova petokraka bila na siperku je jako tesko gledati da te igrace jedan igman posamara. Recimo na zimu je posao puno bolje odradjen, momci su odirali par meceva medjusobom, bez pritiska i tako smo dobili mujezinovica i cosica i crnce ( bez uvrede ). tako je trebalo i sad uraditi a ne odmah im dat sveti dres jer situacija nije ni slicna kao prije 12 mjeseci i mi smo neko koga s e svi trebaju plasiti i pricati o nama a ne o nekom selu kraj tuzle

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 13 jul 2017, 14:30

Pa dobro, slazem se ali polako se staje na noge. Znam i ja da je Ibro bukvalno sam, i da radi posao i trenera i sportskog direktora, ali sad se ipak gleda da se malo stane na noge, a apsolutno se slazem da nam treba tim ljudi koji ce ciljano dovodit pojacanja. Samo, nama je problem sto smo Federalna liga, govorio sam to i da bi mi doveli igraca s premijerligaskim iskustvom i nekog ko realno ima mjesta u PL BIH, mi ga trebamo preplatit bas kao sto radi Husic u Siminom Hanu. Ali kasnije takvi projekti dodju na svoje, opet kazem, Husicu mozda nece jer se bavi drugim stvarima i ovo mu nije izvor novca, ali kad-tad s takvom politikom, i jednom losom sezonom npr, rashodi su puno veci od prihoda. Ljudi moji pa najveci svjetski klubovi na pripremnim utakmicama probaju sve, sve taktike, postavke, zamisli jer imas mogucnost da ti rezultat pati jer je pripremna. Opet kazem, mozda mi nismo najbolje odradili ovaj prelazni rok, ali moramo shvatit da idemo naprijed, putem koji je ispravan, mi jos 100k duga imamo isplatit Braticu i Dzaficu, a za te pare mogli bismo 2 igraca dovest koja su klase za ovu ligu.

Ja vjerujem ibri, nema razloga da mu en vjerujem, rekao je ostat cemo u ligi kad je najteze bilo, gdje je svaka utakmica mogla znacit ispadanje, i ostali smo. Rekao je kolo prije kraja cemo obezbjedit ostanak, i jesmo. Napravili su vise nego sve uprave za 20 godina rada. Nemoj da roncamo brate moj i ako ne udjemo, a ja sam uvjeren da hocemo. Rastemo, radimo, pravimo projekt koje ce moc sam sebe odrzavat, kad bude restoran, prenocista, dva terena, one prostorije s ledom koje vec imamo itd itd i vrhunsku klimu u Hercegovini i gradu Mostaru, dolazit ce ekipe na pripreme ovamo, dok mi se mi budemo negdje drugo pripremali.

Samo trebamo strpljivi bit, ne moze nsita preko noci, ljudi daju maksimum i svaku primjedbu i kritiku koju im je bilo kakav navijac poslao, upitao, dali su odgovor. Polako, nase je samo da dolazimo na utakmice i na gostovanja idemo u sto vecem broju, jer to ni Sloga SH ni Olimpik nemaju. Ja sam uvjeren da cemo na kraju mi kuci protiv Biscana slavit titulu i povratak gdje nam je mjesto, u PLBiH. Samo opusteno, vidimo se na utakmici dns :)

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 13 jul 2017, 16:38

Ma ne znam sto mu objasnjavas @drakensang. Samo neko iz interesa, ličnih, može ovako pisati. Klasicni zugatori koji su u manjini. Pojavili su se u januaru sa pricom da ispadamo, crnci pojma nemaju, prodaje maglu uprava itd. Pa sta bi, 31 bod za polusezonu. Nije ih bilo, ali evo sada izlaze opet miševi iz rupa sa pričom da nećemo ući, nema pojačanja a nisu pogledali nijednu utakmicu. Eee govoris za nekog da nije pojačanje a nisi ga ni vidio. Vrhunac gluposti. I za oni jučer ne mozes im objasnit da su igrali ljudi na probi. Znaci nemaju potpisano nista. Sa ozbiljnijim protivnikom odigrano i viđeno ko može a ko ne, a većina ih ne može i treba ih sutnut. Zato prijateljske i služe, isprobavas, pa neces u prvenstvu mijenjati, probati... Stvarno ste nejasni sta hoćete. I koliko prate , niko na zimu nije doveden na probu osim dva crnca. Sa svima je potpisano prije priprema. Moj josipe ako tako kazes da si bio iza gola, onda nemoj ovakve postove pisat jer samo hraniš ove propale talente, interesdzije i druge kojima smo trn u oku.
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

apple
Kontakt:

Post Postao/la apple » 13 jul 2017, 16:52

Dusobriznici, samo da vas podsjetim; mi smo prije 8-9 mjeseci bili u totalnom rasulu i bili na putu ka Kosovu ko sto caca napisa :) sada smo na putu ka Stokholmu. Nije vazno hocemo li uci u PL ove ili za 3 godine, meni licno nije. Plodove omladinske skole cemo tek vidjeti za 3-4-5 godina. Do tada graditi i stabilizirati klub. Za nas sto smo vani je obaveza pomoci klub kroz clanske, kupovinom artikala, sezonskim i eventualno kroz grupe tipa ala Red Army old crew :) poz
samo mostarski, samo bahato

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jul 2017, 16:59

drakensang je napisao/la:Pa dobro, slazem se ali polako se staje na noge. Znam i ja da je Ibro bukvalno sam, i da radi posao i trenera i sportskog direktora, ali sad se ipak gleda da se malo stane na noge, a apsolutno se slazem da nam treba tim ljudi koji ce ciljano dovodit pojacanja. Samo, nama je problem sto smo Federalna liga, govorio sam to i da bi mi doveli igraca s premijerligaskim iskustvom i nekog ko realno ima mjesta u PL BIH, mi ga trebamo preplatit bas kao sto radi Husic u Siminom Hanu. Ali kasnije takvi projekti dodju na svoje, opet kazem, Husicu mozda nece jer se bavi drugim stvarima i ovo mu nije izvor novca, ali kad-tad s takvom politikom, i jednom losom sezonom npr, rashodi su puno veci od prihoda. Ljudi moji pa najveci svjetski klubovi na pripremnim utakmicama probaju sve, sve taktike, postavke, zamisli jer imas mogucnost da ti rezultat pati jer je pripremna. Opet kazem, mozda mi nismo najbolje odradili ovaj prelazni rok, ali moramo shvatit da idemo naprijed, putem koji je ispravan, mi jos 100k duga imamo isplatit Braticu i Dzaficu, a za te pare mogli bismo 2 igraca dovest koja su klase za ovu ligu.

Ja vjerujem ibri, nema razloga da mu en vjerujem, rekao je ostat cemo u ligi kad je najteze bilo, gdje je svaka utakmica mogla znacit ispadanje, i ostali smo. Rekao je kolo prije kraja cemo obezbjedit ostanak, i jesmo. Napravili su vise nego sve uprave za 20 godina rada. Nemoj da roncamo brate moj i ako ne udjemo, a ja sam uvjeren da hocemo. Rastemo, radimo, pravimo projekt koje ce moc sam sebe odrzavat, kad bude restoran, prenocista, dva terena, one prostorije s ledom koje vec imamo itd itd i vrhunsku klimu u Hercegovini i gradu Mostaru, dolazit ce ekipe na pripreme ovamo, dok mi se mi budemo negdje drugo pripremali.

Samo trebamo strpljivi bit, ne moze nsita preko noci, ljudi daju maksimum i svaku primjedbu i kritiku koju im je bilo kakav navijac poslao, upitao, dali su odgovor. Polako, nase je samo da dolazimo na utakmice i na gostovanja idemo u sto vecem broju, jer to ni Sloga SH ni Olimpik nemaju. Ja sam uvjeren da cemo na kraju mi kuci protiv Biscana slavit titulu i povratak gdje nam je mjesto, u PLBiH. Samo opusteno, vidimo se na utakmici dns :)
Kada si se dotakao tih priprema kod nas i samoodrzivosti kluba. Vec je bila brica o novim pomocnim gdje bi se napravio trening centar nesto poput Bara i Ulcinja. Mostar zimi ima klimu vrhunsku bas za taj dio zimske pauze. Ne znam Hasic je dingospo i zivi Velez i sve je u mogucnosti. Nece niko od nas nista znati. Moguce je da se sutra pojavi 20 masina. Nije to lik koji ce dat Velezu pozajmicu od svojih para pa je trazit nazad. On ce napraviti sistem da klub zaradjuje i kada on ode. El Prezidente je to :tokralju:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jul 2017, 17:14

apple je napisao/la:Dusobriznici, samo da vas podsjetim; mi smo prije 8-9 mjeseci bili u totalnom rasulu i bili na putu ka Kosovu ko sto caca napisa :) sada smo na putu ka Stokholmu. Nije vazno hocemo li uci u PL ove ili za 3 godine, meni licno nije. Plodove omladinske skole cemo tek vidjeti za 3-4-5 godina. Do tada graditi i stabilizirati klub. Za nas sto smo vani je obaveza pomoci klub kroz clanske, kupovinom artikala, sezonskim i eventualno kroz grupe tipa ala Red Army old crew :) poz
Tako je brat moj. Haj sad oblaci se i na stadion. U 18 sa goskom.evo ja kreno. Bit ce raje guta :) :thumbup:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 19:06

0-2 GOŠK

Ibro i hasic su divni ljudi

emir123
Kontakt:

Post Postao/la emir123 » 13 jul 2017, 19:26

Lično bih volio da uđete u premier ligu ali ova predstava u prvom poluvremenu je dokaz da treba te dovesti još 5-6 KVALITETNIH IGRAČA.
Inače BORBA vam je za opstanak!
I sve je super
I sve je za pet
Kad si musko i volis nogomet
Uslagiran i agresivan
Ja sam duso predivan

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 19:28

50 minut 0-3

nema veze, samo je prijateljska.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 13 jul 2017, 19:52

josipmusa je napisao/la:0-2 GOŠK

Ibro i hasic su divni ljudi
Jesu,ali je ekipa realno za kuracc.Nema ovdje materijala za Lokomotivu a ne za nesto vise
lezVe do bagro

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 jul 2017, 19:58

Nijedan navijac Veleza nece udarati po Hasicu jer je taj covjek sa ostalim ljudima iz uprave napravio po pitanju infrastrukture i uredjenja kluba vise nego sve uprave u zadnjih 20 godina i tu sva prica zavrsava, a uradit ce jos mnogo toga.
Sad druga je stvar igracki kadar i njihov kvalitet, po rezultatima iz prijateljskih utakmica nema razloga za optimizam.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 13 jul 2017, 20:11

Drugovi moji izvinte na upadu na temu. Velez mi je drag klub pa sam osjetio potrrbu da ovo napisem.
Zapamtite da ce te vi tom Hasicu yebavati majku vremenom kad odstupi i kad ne ispuni rezultatska ocekivanja.
A vremenom ce 1000% dignut sidro. Jedini vam je plus sto ce cam ostati to infrastrukture sto napravi.
Rezultatski se vi nemate sta ove godine nadat jer realno Sloga i Olimpik su za klasu jacinod vas. Vi cak sa trenutnom ekipom niste nista jaci ni od Bosne, Orasja, Zvijezde sko niste i slabiji.
Znam da ce sad mnogi drvlje i kamenje na mene ali za godinu dvije ce me se sjetit.
I jos jednom izvinte zbog upada na temu nista zlonamjerno.

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 20:11

kraj 0-3

dobro je, nisam bio na utakmici al evo vidim razbili smo i goska kao i igmana

spavas li mirno sisoje ?

ako jos neko kaze da je ovo udure ja cu dic ruke

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 20:20

combe je napisao/la:Drugovi moji izvinte na upadu na temu. Velez mi je drag klub pa sam osjetio potrrbu da ovo napisem.
Zapamtite da ce te vi tom Hasicu yebavati majku vremenom kad odstupi i kad ne ispuni rezultatska ocekivanja.
A vremenom ce 1000% dignut sidro. Jedini vam je plus sto ce cam ostati to infrastrukture sto napravi.
Rezultatski se vi nemate sta ove godine nadat jer realno Sloga i Olimpik su za klasu jacinod vas. Vi cak sa trenutnom ekipom niste nista jaci ni od Bosne, Orasja, Zvijezde sko niste i slabiji.
Znam da ce sad mnogi drvlje i kamenje na mene ali za godinu dvije ce me se sjetit.
I jos jednom izvinte zbog upada na temu nista zlonamjerno.

nece hasica niko spomenuti jer da nije njega bilo Veležbi sad bio ugasen klub i to ce se pamtit za sva vremena. Rezultati hu-ha, doci ce i to, mozda ne ove sezone ali za 5 sezona ccemo biti u borbi za evropu.. Naravno ako se narod probudi i shvati da nije sve bajno nego da je realnost surova id a ne igramo samo mi lopte nego i svi drugi. Nakon danas se nadam da ce i Ibri doci do glave d a ovaj kadar trenutni je jako tanak za ozbiljnije domete u ovoj sezoni koja sljedi. Na njemu je da kaze da li se ide na ulazak i dovest najmanje 3 igraca ili ostaviti ove momke d a sazrijevaju i iduce godine razbijemo sve redom.

meni licno nije do premier lige ove sezone dok se ne zavrsi sve oko stadiona i dok ne dodju reflektori, dok se saniraju dugovi od ranijih seronja, ali me ko navijaca bole ovi porazi od yebenih igmana i goskova

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 jul 2017, 20:23

josipmusa je napisao/la: meni licno nije do premier lige ove sezone dok se ne zavrsi sve oko stadiona i dok ne dodju reflektori, dok se saniraju dugovi od ranijih seronja, ali me ko navijaca bole ovi porazi od yebenih igmana i goskova
Ibro je lani najavio da cemo ici na PL ove sezone. Ali slazem se sa tobom. Draze mi je napraviti stabilan klub i kao takav, kad tad, uci u PL nego se vratiti nabrzaka bez jake strukture.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jul 2017, 20:28

Pirke je napisao/la:
josipmusa je napisao/la: meni licno nije do premier lige ove sezone dok se ne zavrsi sve oko stadiona i dok ne dodju reflektori, dok se saniraju dugovi od ranijih seronja, ali me ko navijaca bole ovi porazi od yebenih igmana i goskova
Ibro je lani najavio da cemo ici na PL ove sezone. Ali slazem se sa tobom. Draze mi je napraviti stabilan klub i kao takav, kad tad, uci u PL nego se vratiti nabrzaka bez jake strukture.
ako s e ne varam to je sve bilo prije nego sto se doslo do toga da su bivse seronje iz uprave ostavile dugove kakve jesu. Ibro vjeruje ovim igracima ali izgleda kako su dobili nove ugovore da ih boli patka.

ne mora znacit d a mi ove godine necemo napasti PL bez obzira na ove rezultate ali bi neko trebao sa ovim igracima ozbiljno da poprica da se za poraz od igmana ili goska nekad trcalo usranih guzivca da te ko ne stigne, a oni ce nakon veceras u oskar na nargilicu i slikat se za instagram

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 13 jul 2017, 20:37

ovo Ibro samo eksperimentise ne otkriva karte cuva za pocetak sezone dovesce on jos najmanje 2-3 igraca stopera i napadaca 100%

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jul 2017, 21:05

Nemojte da serete bezveze. Gosk je 4 puta presao centar i dao 3 gola. Gosk je drama iskusna ekipa i moze dobit svaku ekipu iz ove federalne. Ljudi nam dali golove dva iz prekida i jedan iz drama akcije. Mogli smo i mi u prvom zabit 2 gola ali nije htjela u mrezu,mogli smo dva u drugom ali opet nije htjela. Pripremne su tekme i normalno da nije lijepo kada izgubis ali opet to ne znaci nista. 50 godina pratim Velez i svaki put kad smo lose igrali u pripremnim razvaljivali smo u prvenstvu. Fale dva igraca i bolje to Ibro zna od nas. U vezi Ibre i Hasica. Daj bola sta vam je kome cemo yebat majku,sta vam je i kakve su to price. Ovaj plan podizanja kluba nije godinu ili dvi,on je na duzi period i nismo na nikakvim normama povratka u PL. Sta se o tim ljudima i njihovim borbama za zdrav Velez misli govori masa raje na tribinama danas bez ijednog ruznog dobacivanja ikome od nove uprave i struke.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 13 jul 2017, 23:24

Sa ovim igrackim kadrom nema nista od PL iduce sezone. Kraj price. Ako se hocemo neceme nadati dovesti barem 2 kvalitetna provjerena igraca.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []