Reci nalogodavcu koji te placa da vecina ljudi koji koriste svoj mozak, ne padaju vise na slicne jeftine pricice i lazi.saskend444 je napisao/la:Koliko negativne, covjek da se zacudi naprosto. Ne pisem cesto, ali sam jako dobro upucen. Uredu je, svi smo bili razocarani i losi nakon nesretnog ispadanja od Zarije, ali sada siriti negativnu atmosferu i u oko kluba, pljuvati po svemu je bezobrazno. Igracima nema niko sta da prigovori, jedino kome se nesto moze reci je struka, zbog ne stavljanja Hadzica u roster, kada je Ahmetovic povrijedjen i Krste bez prava nastupa. Zapravo, to je i jedino sto se Čali moze zamjeriti, sto u ovom, trecem mandatu nije promovisao bar jedno dijete, kako treba, ali ima vremena da i to promijeni...
Tacno se vidi kako se prica okrece protiv Cale, a ko je pametan i zna citati izmedju redova, osjeti tu husrefoljubce, koji sada rade protiv Cale, kako bi se Husref vratio. Nista protiv Husrefa, velika legenda i veliko postovanje za tog covjeka, ali to nije nacin. Nikakva nova spoznaja nije donesena ispadanjem od Zarije. Ako poredimo Zeljeznicar ili Zrinjski, odnosno njihove nastupe u Evropi, itekako imamo pravo da sa ovom ekipom budemo optimisti. Igramo bolje, ljepse, stvaramo sanse i kad tad cemo ih poceti realizovati, ali sama igra, je neuporediva sa na primjer sinocnom izvedbom Zeljeznicara. Dopustamo sebi da pljujemo i vrijedjamo i na forumu tjeramo Mehmeda Janjosa, kojeg ja ne branim i na ciji rad, narocito u segmetnu mladih igraca i pasivnosti u prelaznom roku imam zamjerki, ali ako u dva razlicita izbora, svi treneri i igraci iz Lige, koji se bave fudbalom citav zivot, izaberu upravo njega, onda je to potvrda ipak njegovog kvaliteta, jer su ga ljudi iz struke izabrali. Nece on gubiti sad u sezoni, nece sigurno. Sa ovom ekipom Cala ce biti do pauze medju top 3 kluba, gdje ce dnevna forma odluciti na kojem cemo mjestu zavrsiti, ali moramo biti pozitivni, moramo pruziti podrsku, moramo dobiti Zrinjski!
Spominje se i uprava, Valentin, Sabrina... to mi tek nije jasno. Ne odlucuju oni ko ce igrati, to pitanje struke, a kao sto svi svaki dan mozemo vidjeti uprava je uradila sve da ekipa ima vrhunske usluve za rad, opremu, plate, putovanja i to treba cijeniti. Treba cijeniti i valentinovo kresanje budzeta i racionalnije trosenje, jer se bar u tome vidi plan i vidi strategija. Brzo zaboravljamo, pa ljudi jednom, dva puta mjesecno govore o ambicijama, planovima i strategijama kluba, ali mi se na prvu uhvatimo onogao "nema plana, nema strategije...". Sarajevo je ponajmladja ekipa u ligi, Sarajevo je naspremnija ekipa u ligi, Sarajevo je klub kojeg volimo i koji ce pobjedjivati i nema potrebe da pljujemo Calu, sirimo negativu, bez obzira na poraz i bolno ispadanje od Zarije. Nas dnevni hljeb pocinje iduceg vikenda i pobjedom protiv Zrinjskog nam se otvara lijepa situacija, gdje vezemo gostovanje Celiku, domacu protiv Goska, potom u Doboj Kakanj pa derbi. Idealno za 5 pobjeda, ili 4 pobjede i remi i za odlicno otvaranje sezone.
Pricajmo o sezonskim kartama, o tome kako imamo dobre mlade igrace, sirimo pozitivu jer moramo biti svjesni da nasem voljenom klubu najvise odmazemo tako sto pricamo negativno i to sirimo na sva usta, ma koliko bili isfrustrirani sto od 52 suta na 2 utakmice protiv Zarije bar jos jedna nije usla... A opet, ko zna, mozda je i bolje tako. Valjalo je igrati na +40 na Kipru i pitanje je da li bi se poslije tih evropskih utakmica dozvali i do petog kola u prvenstvu.
Reci im da pocnu raditi posao i nece biti nikakve negative.
Doveli ste klub do toga da smo u najtezoj situaciji od nastanka. Obicna ste nesposobna banda koja laze i nista ne radi.