RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Babinho
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Babinho » 15 jul 2017, 13:29

josipmusa je napisao/la:Prica o omladinskoj skoli moze da ima smisla za 10 godina, NAJMANJE ! Sta vam je ba ljudi, la masija pokupi sve najbolje klince na svijetu pa svako 10 godina izbaci jednog talenta, a ne Veležova skola koja je prije bila cijela hercegovina a danas je trecina istocnog mostara, od te trecine sto je nekad bilo u mahali 100 djece koji trce za loptom danas ih je 5 jer ostali dr*aju igrice po cijeli dan. Djeci vise fudbal nije zanimacija glavna i to je to, ostalo su pokupile skole fudbala, a ko vise djecu i pravi kad svak gleda da digne sidro iz domovine nase divne. Lako je laprdat ovima koji su gledali Duska i maru, koji su gledali bmw, koji su slavili kupove i evropske utkamice, ja sam dozivio jedino da velez pomogne jedinstvu kad su igrali evropu tako sto su aca cini mi se, mozda cak i pika i jos jedan isli na posudbu. to je sve. Velez danasnjoj djeci ne znaci ama bas nista jer od stare slave se ne zivi, sta mislite zasto je prije 10 -15 godina iza gola bilo puno, a danas se skupi jedva 100 momaka !?

A vala nemojte ni navijati za covjeka, navijajte za klub. ni jedan milioner nije to postao tako sto je davao pare. hasicu svaka cast, al on svoje pare ne DAJE, vec ULAZE sa ocekivanjem velikog povrata.

zivi mi bili i cujemo se pred Olimpic.

FORZAAAAAAAAAA
Da bi veleuova škola imala smisla za 10.godina oni moraju sad stvoriti uslove za to, sto i rade.
A ni jedan velezovac pravi ne navija za jednog čovjeka nego isključivo za klub, medjutim poštuje se čovjek koji se odlučio prihvatit posla i uložit pare u klub u onom stanju kakav je Velež bio, a taj čovjek po meni ima ispravan plan i viziju za budućnost velikog Veleža. On ulaže svoje pare za razliku od prijašnjih uprava koje su uzimale od Veleža i napravile dug. Trpili smo lopove 20 godina, fer je dat i Hasicu 4 godine da sprovede svoj plan pa ćemo mu onda sudit jel uradio dobro ili ne.

Cilj je i dalje premier liga. Dali ćemo je izboriti vidit ćemo. Nije lahko napravit jedan sampionski tim, nije recept samo dovest 11 jakih imena na papiru. Treba napravit jedan sistem i uklopiti sve to u taj sistem. Ja vjerujem Rahimicu i ima moju punu podršku bez obzira što rezultati u pripremnim nisu kakve ako ocekivali. Pozdrav.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 15 jul 2017, 15:28

Ako ulaže pare odnosno donira Velezu trebate mu odmah spomenik podignuti. Ako nisu neke pozajmice iza svega toga.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 15 jul 2017, 15:57

ŠEMSUDIN HASIĆ :salut:
#musvdg

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 15 jul 2017, 15:59

sviunapad1010 je napisao/la:Ako ulaže pare odnosno donira Velezu trebate mu odmah spomenik podignuti. Ako nisu neke pozajmice iza svega toga.
Nisu brate, covjek je cisti primjer kako se u BiH moze uspjeti sistematskim radom. Vlasnik je par firmi, ima ogromne plantaze, vinograde i nije se htio uhvatit mandata na dvije godine koji su mu nudili, nego minimalno cetiri. Hoce da napravi Velez kakav ce se isplatit sam sebi, a i naravno, po sazluzi ce bit placeni svi, jer je on svojim trudom i uz pomoc jos entuzijazista uzeo posrnuli Velez da ga dize. Znam kako je bilo vama s Husicem i da na to mislis, ali mislim da je to razlicit profil ljudi, tako da ... Pozajmica def nije , vise je projekat koji ce se isplatit i njemu ali ipak puno vise FK Velez.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jul 2017, 16:01

sviunapad1010 je napisao/la:Ako ulaže pare odnosno donira Velezu trebate mu odmah spomenik podignuti. Ako nisu neke pozajmice iza svega toga.
Sve sto ulaže u Velež, ostavlja klubu, gradu i omladini. Čovjek voli klub iz dna duše. :bih:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 15 jul 2017, 16:59

Čovjek daje svoje pare,ali i dovodi sponzore.Došlo je 30 novih sponzora kako je on na čelu kluba.A vrhunac ce biti abd u oktobru u Švici gdje se održava crvena noć.Ovo je prvi put da imamo upravu koja radi za klub i ne uzima od njega.Zvuči čudno kad kažeš da Ibro nema platu,ali je tako.Kad čovjek sa njim uđe u priču tek shvati koliko on voli klub i koliko se žrtvuje za njega.Nije njemu nimalo lako jer je Mostar pun selektora,trenera,igračina koji sve znaju i ser.u po klubu i jedva čekaju kiks da se jave.
Cilj jeste PL,ali ako ovako nastave sa radom necu biti razočaran mi ako se ne uđe ,samo da se uspostavi red i poredak.A Hasić to i radi i ne osvrće se ni nakoga,problem ovim kokošarima je sto se vise ne moze prijetiti sponzorima jer ljudi koji posluju sa Hasićem znaju ko je on i kako radi.Svaka marka ima pokriće od željeza koje je odveženo na otpad do dječijih članskih itd.
Evo čovjek iz Lukavca kupi kosilicu koja kosta 50 milja brate,a zašto?Nije zato što voli klub,volio ga je i prije,već zato što vjeruje u upravu i ove ljude.I ima takvih još hvala bogu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

salmy

Post Postao/la salmy » 15 jul 2017, 20:06

Kakve jadan nebio pozajmice,pa nije on covjek kalibra ko Sisoje, "perac para" iz SAD, hoce od Sloge iz Siminog Hana da napravi Chelsi.
E napravit ce al u k...u, dobro stari ljudi kazu "Ne moze pita od g....a" .
Semso Hasic i Ibro Rahimic su zive legende i kada spomenes ta imena odmah ustani i stani mirno :salut: :salut: :salut: :salut:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 15 jul 2017, 20:08

Jel ovo klaric iz Rodoča balavi sto je u svinja igro ?

i da cestitam momcima na prvoj pobjedi, pukao je himen, sad se samo naguzite jer stradaju sve vagine redom koje nam stanu na put

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 15 jul 2017, 21:56

salmy je napisao/la:
Kakve jadan nebio pozajmice,pa nije on covjek kalibra ko Sisoje, "perac para" iz SAD, hoce od Sloge iz Siminog Hana da napravi Chelsi.
E napravit ce al u k...u, dobro stari ljudi kazu "Ne moze pita od g....a" .
Semso Hasic i Ibro Rahimic su zive legende i kada spomenes ta imena odmah ustani i stani mirno :salut: :salut: :salut: :salut:
pisao sam nekad prije , da veležu nije mjesto tu gdje je trenutno.ALI....
treba biti realan .,,sisoje,, kojeg spominješ (nemam nista s njim a ni protiv njega) JE VEĆ SA S L O B O D O M pokazao da može čuda praviti.doveo mnogo dobrih igrača . plaćao iz svog džepa.ZEBA itd. doveo jednog MIROSLAVA ĆIRU BLAŽEVIĆA u 1 ligu federacije. E TO TREBA MOĆI.
nastavio sa dovodjenjem dobrih trenera MUSEMIĆ.. vratio slobodu u premijer ligu. držao je u gornjem dijelu tabele..
ako to nije rezultat za pohvalit , ja kao sportista neznam sta je .
izbacimo ljubomoru. i budimo realni. sad radi istu stvar u SIMIN HANU. pa ako je to mogao neki tip u DOBOJ-KAKNJU i u KRUPI. zašto nam smeta on.
ja bi volio da takvih ljudi ima još. imali bi bolje ekipe i imali bi šta gledat.
a to što je neko , na pogresan način vodio ekipe sa tradicijom VELEŽ , BORAC , pa trenutno ČELIK ,pa su nisko pali , nije kriv ,,sisoje,, kako ga ti zoves.
a eto bez para ni VELEŽ (koji mi je drag uvijek bio) nebi tako dobro radio na infrastrukturi.
ipak jedno je gradnja stadiona , a jedno ekipa na terenu. trenutno po kvalitetu ekipe SIMIN HAN JE JAČI . čak i OLIMPIK - od VELEŽA
svi klubovi mole boga da se pojavi JAK sponzor . a ovog čovjeka koji daje svoj novac ste uzeli na zub. kažu kupuje i utakmice. a kad je to koji klub u BOSNI ušao u veći rang na pošten način.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 16 jul 2017, 02:51

Nemam ja nista protiv Husica, nek radi kako on misli, lakse mu je napravit klub koji zavisi od jednog covjeka sa parama koje mu kapaju s drugog izvora. Ovo nase je bas nesto veliko isto, samo na drugi nacin, i mi se trebamo postepeno pripremat da se uzdignemo, a ja sam siguran da cemo se boriti i sada za ulazak u PL. Mi kao navijaci trebamo stat, bodrit, ne dat da se pravi atmosfera losa oko kluba i sacuvat ove ljude koji vole Velez i koji ga zele vratit gdje mu je mjesto.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 jul 2017, 18:18

Poluvrijeme finala turnira u Župči
Velež-Rudar Kakanj 2:0

Edit izvinjenje Brandao 3:0
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 jul 2017, 18:49

SLIJEDITE PRINCA
slika

SVI PO ČLANSKU

FORZA
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 jul 2017, 18:53

4:0
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emir123
Kontakt:

Post Postao/la emir123 » 16 jul 2017, 19:11

Poslali smo juniore u Zupcu pošto igramo trenutno s Celikom u Vitezu tako da smanjite malo doživljaj :beba: :beba:
I sve je super
I sve je za pet
Kad si musko i volis nogomet
Uslagiran i agresivan
Ja sam duso predivan

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 16 jul 2017, 19:28

emir123 je napisao/la:Poslali smo juniore u Zupcu pošto igramo trenutno s Celikom u Vitezu tako da smanjite malo doživljaj :beba: :beba:
Gdje si vidio da s diže euforija? Ko vam je kriv pa šaljete juniore, a ako vam je Bajro Spahić junior svaka čast :salut:
4:2 idemo dalje, ozbiljnije još u nastavak priprema. Ibro šamaraj ih
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 jul 2017, 19:50

emir123 je napisao/la:Poslali smo juniore u Zupcu pošto igramo trenutno s Celikom u Vitezu tako da smanjite malo doživljaj :beba: :beba:
Izvini brato mi svi u Mostaru kolektivno svršili misleći da smo vam mlatnuli prvu ekipu :urnebes: :urnebes: :rol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 17 jul 2017, 02:43

emil02in je napisao/la:
Čovjek daje svoje pare,ali i dovodi sponzore.Došlo je 30 novih sponzora kako je on na čelu kluba.A vrhunac ce biti abd u oktobru u Švici gdje se održava crvena noć.Ovo je prvi put da imamo upravu koja radi za klub i ne uzima od njega.Zvuči čudno kad kažeš da Ibro nema platu,ali je tako.Kad čovjek sa njim uđe u priču tek shvati koliko on voli klub i koliko se žrtvuje za njega.Nije njemu nimalo lako jer je Mostar pun selektora,trenera,igračina koji sve znaju i ser.u po klubu i jedva čekaju kiks da se jave.
Evo čovjek iz Lukavca kupi kosilicu koja kosta 50 milja brate,a zašto?Nije zato što voli klub,volio ga je i prije,već zato što vjeruje u upravu i ove ljude.I ima takvih još hvala bogu.
Nema platu od Veleža, ali ga i dalje plaća Mušija. On i Hasić su poslovni partneri i prijatelji, a cilj im je da obe ekipe zaigraju u Evropi. Nekako i ima smisla jer je ova trenutna priča u Veležu copy-paste uspona Mladosti, s tim da Velež tu ima nemjerljivu prednost jer je klub s imenom i bazom navijača kakvu Mladost ne bi imala ni da Ligu prvaka igra. Samim time ima dodatni prihod, atraktivniji su i za sponzore i za igrače.

Sretno vam i da uđete u prvu ligu, pozdrav iz Zen'ce. :bih: :thumbup:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 17 jul 2017, 12:59

Nemoj da se previse radujes zbog 2 gola koje ste nam dali jer nam je treci golman jos uvijek junior branio cijeli turnir u Zupcu,smanji dozivljaj :)
#musvdg

salmy

Post Postao/la salmy » 17 jul 2017, 16:49

pisao sam nekad prije , da veležu nije mjesto tu gdje je trenutno.ALI....
treba biti realan .,,sisoje,, kojeg spominješ (nemam nista s njim a ni protiv njega) JE VEĆ SA S L O B O D O M pokazao da može čuda praviti.doveo mnogo dobrih igrača . plaćao iz svog džepa.ZEBA itd. doveo jednog MIROSLAVA ĆIRU BLAŽEVIĆA u 1 ligu federacije. E TO TREBA MOĆI.
nastavio sa dovodjenjem dobrih trenera MUSEMIĆ.. vratio slobodu u premijer ligu. držao je u gornjem dijelu tabele..
ako to nije rezultat za pohvalit , ja kao sportista neznam sta je .
izbacimo ljubomoru. i budimo realni. sad radi istu stvar u SIMIN HANU. pa ako je to mogao neki tip u DOBOJ-KAKNJU i u KRUPI. zašto nam smeta on.
ja bi volio da takvih ljudi ima još. imali bi bolje ekipe i imali bi šta gledat.
a to što je neko , na pogresan način vodio ekipe sa tradicijom VELEŽ , BORAC , pa trenutno ČELIK ,pa su nisko pali , nije kriv ,,sisoje,, kako ga ti zoves.
a eto bez para ni VELEŽ (koji mi je drag uvijek bio) nebi tako dobro radio na infrastrukturi.
ipak jedno je gradnja stadiona , a jedno ekipa na terenu. trenutno po kvalitetu ekipe SIMIN HAN JE JAČI . čak i OLIMPIK - od VELEŽA
svi klubovi mole boga da se pojavi JAK sponzor . a ovog čovjeka koji daje svoj novac ste uzeli na zub. kažu kupuje i utakmice. a kad je to koji klub u BOSNI ušao u veći rang na pošten način.[/quote]

Samo kratka replika. Momak , slazem se sa tobom 70 %, ali u dijelu gdje tvrdis da je sa Slobodm uradio puno /sem sto ih je uveo u premijer ligu/ ja nesto bas i nisam vidio.
Mislim da njega komplet Tuzla ne voli niti je simpatican lik i Fukarama, upravo sto pomalo sa svojom seljackom arogancijom konta da sa parama moze svakog kupiti.
Nisam ljubomoran i zalibo me taki za takvim kakav je on-Sisoje, ali dok isti budu vodili klubove /bilo u Premijer ligi ili Prvoj Federalnoj/ tu nece biti cista posla.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 jul 2017, 21:01

Utakmica u Fojnici je završena pobjedom Rođenih 5-0.

Dvostruki strijelac bio je Mujezinovic, dok su po jedan dali Tatar, Doljancic i Custovic.

U sutrašnjem finalu turnira " Kenan Memija" naš tim se sastaje protiv ekipe Travnika, koji je na penale pobjedio ekipu Olimpika.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.