Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

dino-92
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la dino-92 » 25 avg 2010, 00:31

dzenan01 je napisao/la:Ja, iskreno nevjerujem da je Pape gledao utakmicu Sturma protiv Juventusa(a rekao je da će gledati zbog Murata), jer da je gledao morao je primjetiti HARISA BUKVU, koji je bio najbolji igrač Šturma. Al' ne, Pape razmišlja hoće li pozvati starca Muratovića, koji nemože primirisati prvom timu Šturma :x
nemoze ge jos pozvati, zato sto on jos nije dobio nas pasos ;) i on i anel hadzic ganjaju upravo bh.drzavljanstvo.

Mostarac93
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac93 » 25 avg 2010, 01:16

ko kaze da Djuric ne bih igrao za BiH pa evo vam intevju a sa 20 god biti u Parmi bgm ako ne moze biti u mladoj repki onda imamo najbolji napad na svijetu xD

http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=28020

"Đurić: Želim igrati za BiH!
Podrinje je veoma plodno tlo fudbalskim talentima. Iz ovog dijela Bosne potiču naši reprezentativci, Sejad Salihović, Vedad Ibišević, Samir Muratović, Miralem Pjanić, a moguće da u skorije vrijeme još jedan fudbaler sa ovog kraja obuče fudbalski dres naše reprezentacije.

Riječ je o Milanu Đuriću dvadesetogodišnjem napadaču novog talijanskog prvoligaša Cesene. Ovaj robusni napadač slovi za jednog najtalentiranijih napadača u Italiji, svojim stasom i visinom (193 cm) najviše podsjeća na Diega Milita, a u Italiji ga još porede sa Lukom Tonijem.

Cesena je prošlu sezonu u Seriji B zavšila na odličnom drugom mjestu, te izborila ulazak u Seriju “A”. Za povratak u prvu talijansku ligu zasluge idu i ovom darovitom napadaču iz BiH.

Đurić je prošle sezozne zbog povrede pauzirao više od tri mjeseca, ali i pored toga uspio je sakupiti 23 nastupa, i postići tri gola.
Svojim igarama u dresu Cesene skrenuo je na sebe pažnju brojnih klubova. Već nekoliko talijanskih provoligaža ozbiljno je zainteresovano za njegove usluge, a najzvučnija ponuda za ovog darovitog napadača stigla je iz Enegleske od ekipe West hama.

Đurić je rođen 22. maja 1990. godine u Tuzli. Sa samo godinu dana sa svojim roditeljima 1991. godine odlazi u Italiju, gdje započinje svoj fudbalski put. Karijeru je počeo u Vis Pesaru, nakon Pesara jednu sezonu nastupao je za ekipu San Marina, odakle 2006. godine odlazi u Cesenu. Od ove sezone njegova ekipa nastupaće u Seriji A.

Radujete li se nastupima u Seriji A?

Talijanska Serija A je izazov svakog igrača. Klubovi kao što su Juventus, Inter Milan, uvijek privalče puno pažnje, igrati protiv takvih klubova je veliki izazov. Radujem se duelima sa Nestom, Lusiom, Samuelom, Čelinijem, Meksesom i drugim. U svojoj prvoj sezoni u Seriji A predstaviću se u najboljem izadanju, samo da me povrede zaobiđu.

Javnost u BiH ne zna puno o vama?

Znam da javnost u Bosni ne zna puno o meni. Sa svojom ekipom izborio sam ulazak u Seriju „A“, i sad me svi mogu pratiti. Ugovor sa Cesenom veže me još dvije godine, ali ne znam da li ću ostati. Imam dosta ponuda, ne želim nigdje žuriti, mlad sam i najbitnije mi je da igram.

Da li bi željeli obući dres reprezentacije BiH?

Moji korijeni su iz Bosne, živio sam kao Vedo Ibišević u Vlasenici, i želio bih zaigrati za fudbalsku reprezentaciju BiH. Biti odabran, igrati u reprezentaciji među najboljima to je želja svakog mladog igrača. Bosna ima dobru ekipu, dobre igrače, i fantastične navijače. Sviđa mi se kako igra Edin Džeko, i volio zaigrati u reprezentaciji zajedno sa njim, rekao je na kraju razgovora fudbalski dragulj iz Vlasenice, Milan Đurić.

Nadamo se da će u bh. savezu ubrzo shvatiti o kakvom se napadaču radi, i da ćemo ovog dragulja uskoro gledati u dresu jedne od reprezentacija BiH.

Selektor mlade reprezentacije Branimir Tulić u mladom Đuriću mogao bi riješiti enigmu u napadu, a i selektor Sušić bi trebao u svoju bilježnicu upisati ime ovog napadača."

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 25 avg 2010, 01:48

slika

Uploaded with ImageShack.us

slika
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 avg 2010, 10:34

onaj mali izet hajrovic iz grashopersa je zvijer...gledao sam ga jucer protiv steaue usao na poluvremenu,...stilom i nacinom igre podsjeca na olica trci bori se grize ima i finu tehniku...bice nesh od njega definitivno

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 27 avg 2010, 12:17

Sada kada znamo sve učesnike Lige Prvaka i Europske Lige jel neko možda zna koliko će naših državljana, odnosno trenutnih i potencijalnih reprezentativaca igrati u ta dva takmičenja?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 avg 2010, 12:53

Alucard je napisao/la:Sada kada znamo sve učesnike Lige Prvaka i Europske Lige jel neko možda zna koliko će naših državljana, odnosno trenutnih i potencijalnih reprezentativaca igrati u ta dva takmičenja?
To je lako videti evo sada cu ja pokusati:

LP:
Said Husejnovic (Werder)
Dario Vujicevic (Twente)
Miralem Pjanic (Lyon)
Sasa Papac (Rangers)

EL:
Elvir Rahimic (CSKA)
Sanel Jahic (AEK)
Admir Vladavic (Salzburg)
Zlatan Muslimovic (PAOK)
Semir Stilic (LECH)
Jasmin Buric (Lech)
Senad Lulic (YB)
Ognjen VRanjes(Sheriff)
Senijad Ibricic (Hajduk)
Ne racunam Hasana Salihamidzica ovde.Mislim da je to to mozda sam i nekoga zaboravio.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 avg 2010, 15:16

Devil je napisao/la:
Alucard je napisao/la:Sada kada znamo sve učesnike Lige Prvaka i Europske Lige jel neko možda zna koliko će naših državljana, odnosno trenutnih i potencijalnih reprezentativaca igrati u ta dva takmičenja?

LP:
Said Husejnovic (Werder)
Dario Vujicevic (Twente)
Miralem Pjanic (Lyon)
Sasa Papac (Rangers)

EL:
Elvir Rahimic (CSKA)
Sanel Jahic (AEK)
Admir Vladavic (Salzburg) :shock:
Zlatan Muslimovic (PAOK)
Semir Stilic (LECH)
Jasmin Buric (Lech)
Senad Lulic (YB)
Ognjen VRanjes(Sheriff)
Senijad Ibricic (Hajduk)
Ne racunam Hasana Salihamidzica ovde.Mislim da je to to mozda sam i nekoga zaboravio.
Hehe sta kazes ''lako''ih naci.Kad ih i nema nesto previse.
Pa samo u LP,kockastih recimo ima u jednom klubu Totenhamu toliko.Ako im i Pletikosa dodje. :roll:
I onda hoce ljudi da se Svabska,Svedska,Portugal bez po muke dobiju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 avg 2010, 15:25

Ma nisam tako mislio,lako je preoveriti koliko ih ima,iskreno nisam ulazio u timove nego onako napamet po klubovima pa mi je mozda neko i promakao.
p.s. Zasto ovakav smajli na Vladavicu? :?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 27 avg 2010, 15:28

Devil je napisao/la:

LP:
Said Husejnovic (Werder) :shock: :shock: :shock: :o :o :o
Dario Vujicevic (Twente)
Miralem Pjanic (Lyon)
Sasa Papac (Rangers)

EL:
Elvir Rahimic (CSKA)
Sanel Jahic (AEK)
Admir Vladavic (Salzburg) :o :o :o :shock: :shock: :shock:
Zlatan Muslimovic (PAOK)
Semir Stilic (LECH)
Jasmin Buric (Lech)
Senad Lulic (YB)
Ognjen VRanjes(Sheriff)
Senijad Ibricic (Hajduk)
:D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 avg 2010, 16:28

Devil je napisao/la:Ma nisam tako mislio,lako je preoveriti koliko ih ima,iskreno nisam ulazio u timove nego onako napamet po klubovima pa mi je mozda neko i promakao.
p.s. Zasto ovakav smajli na Vladavicu? :?
Nea'm pojma,vjeruj mi.Izgleda da je to nesto automatski Sam se zalijepio bas tamo.Iako je ''Smajlovica'' jos trebalo na par ''adresa''.Sto se vidi iz prilozenog kod bezimenog posta. :lol:
Mislim ono je i fakticki realna slika,zasto nas bas ne ide sa repkom kako bi to raja htjela.
Od LP je samo Pjanic u opticaju.I to cak i on dolazi u pitanje dolaskom Gourcufa.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 avg 2010, 21:24

kakav gol ilicevica protiv bajerna i to jos asistencija..jos sa ilicevicem bi mogli igrat taj famozni 4231 jer je momak krilo...susicu J*** li ti sina zovi ga krmak jedan...daj ba imal iko da ga spomene krmku

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 27 avg 2010, 21:29

gruezi je napisao/la:kakav gol ilicevica protiv bajerna i to jos asistencija..jos sa ilicevicem bi mogli igrat taj famozni 4231 jer je momak krilo...susicu **** li ti sina zovi ga krmak jedan...daj ba imal iko da ga spomene krmku
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 avg 2010, 21:34

gruezi je napisao/la:kakav gol ilicevica protiv bajerna i to jos asistencija..jos sa ilicevicem bi mogli igrat taj famozni 4231 jer je momak krilo...susicu **** li ti sina zovi ga krmak jedan...daj ba imal iko da ga spomene krmku
Taj Ivo Iličević je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a bio je pozvan i u par mečeva A tima, no nije odigrao niti jedne minute. Helem, to što je odigrao 20 minuta odlično, trebali bismo ga zvati u reprezentaciju? Ne mogu da vjerujem, pobogu. Prosječan igrač, ništa više. Dokaz toga je da ga Bilić više nema ni u nekim "Bogu iza nogu" kombinacijama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 27 avg 2010, 21:37

Monolog je napisao/la:
Taj Ivo Iličević je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a bio je pozvan i u par mečeva A tima, no nije odigrao niti jedne minute. Helem, to što je odigrao 20 minuta odlično, trebali bismo ga zvati u reprezentaciju? Ne mogu da vjerujem, pobogu. Prosječan igrač, ništa više. Dokaz toga je da ga Bilić više nema ni u nekim "Bogu iza nogu" kombinacijama.
Ma zapravo je i dobar,uvijek iskakao u mladoj reprezentaciji Hrvatske,al nacin na koji konstatira da ga treba pozvati :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 avg 2010, 22:27

hm sta li si ti gledao jadno li ti selo...po cemu to medunjanin i stilic zasluzuju da budu tu prije njega svega ti...i ovo nije jedna tekma sine igrao je proslu dobro i ovo je vec 2ga da pokazuje kvalitet...i to nije pokazivao kvalitet protiv hrvatskog dragovoljca nego protiv bajerna...zato quit baljezging...

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 27 avg 2010, 22:30

Kao što sam u prije par postova napomenuo, momak porijeklom iz Odžaka, Ivo Iličević dao je večeres prvi gol za domaću pobjedu od 2:0 svog Kaiserslauterna protiv velikog Bayern Munchena, u kojem je moram reći zaradio i drugi žuti (crveni) karton u 92. minuti zobg starta nad Kroosom. Po meni nije bilo drugog kartona. Drugi gol je dao njegov, moramo reći zemljak Srđan Lakić, jer su obojica nastupala za U-21 reprezentaciju Hrvatske. Srđan je moram napomenuti najbolji strijelac trenutno Bundeslige. Ali on nije odavde, ali je bitno da je Iličević odavde i da je projklom Bosanac i da bi ga mogli iskoristiti u budućnosti jer se radi o mladom igraču. Sušiću sad ili nikad! I najgore je to što ni SportSport.ba ne kaže ništa o ovmo momku.
Zadnja izmjena: Fanaticosi_Medakovo, dana/u 27 avg 2010, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 27 avg 2010, 22:34

A evo Iličevićevih i Lakćevih golova.

[youtube][/youtube]

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 avg 2010, 22:37

Ovaj Mario Bozic iz Slovana je sinoc jako dobro odigrao protiv Stutgarta . A igra defanzivnog veznog. 27 godina . Mozda ga probati :? :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 avg 2010, 22:48

bavarian_bk je napisao/la:Ovaj Mario Bozic iz Slovana je sinoc jako dobro odigrao protiv Stutgarta . A igra defanzivnog veznog. 27 godina . Mozda ga probati :? :)
On je vec igrao za repku :? ili sam ga ja pomesao sa nekim

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 avg 2010, 22:52

Mislim da nisi , i meni se cini da je igrao za repku ali ono kada nisu A reprezentativci nisu htijeli igrati :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []