AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 19 jul 2017, 10:11

Siljo na medicinskim pregledima,sretno mu bilo :salut:

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 jul 2017, 10:30

ronaldo99 je napisao/la:Siljo na medicinskim pregledima,sretno mu bilo :salut:
Puno obecavao na pocetku neki ga nazivali nasljednikom Maldinija ali na kraju kod nas on ispade Taiwo. Citam navijaci Juventusa kažu nije se mogao iskazati u nasoj sredini, pa se ja pitam ako si takav talenat kako sve ove godine nije uspio 20 puta uputit centarsut kako treba, kako tako offanzivno operisan a i defanzivno su ga znali napraviti budalom neki anonimusi i sad ispade krivi saigraci što on svoj posao nije znao odraditi gdje ne zavisi toliko od drugih, a ono što me najviše na kraju nerviralo jeste njegova kurcobolja tj ista reakcija na sve a gubio a pobjedjivao nikakvog zara kod njega.
Volio bi kad bi u Juventusu ostvario ono što nije kod nas jer mi je bio drag igrac sem ovog na kraju, tako da sretno mu

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 jul 2017, 10:38

gambler1899 je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Siljo na medicinskim pregledima,sretno mu bilo :salut:
Puno obecavao na pocetku neki ga nazivali nasljednikom Maldinija ali na kraju kod nas on ispade Taiwo. Citam navijaci Juventusa kažu nije se mogao iskazati u nasoj sredini, pa se ja pitam ako si takav talenat kako sve ove godine nije uspio 20 puta uputit centarsut kako treba, kako tako offanzivno operisan a i defanzivno su ga znali napraviti budalom neki anonimusi i sad ispade krivi saigraci što on svoj posao nije znao odraditi gdje ne zavisi toliko od drugih, a ono što me najviše na kraju nerviralo jeste njegova kurcobolja tj ista reakcija na sve a gubio a pobjedjivao nikakvog zara kod njega.
Volio bi kad bi u Juventusu ostvario ono što nije kod nas jer mi je bio drag igrac sem ovog na kraju, tako da sretno mu
Mnogo igracima zavisi sredina u kojoj igraju. Isto tako se moze uzeti Bonucci sa pocetka karijere u Juventusu i ovaj sad. To je bilo, blago receno, katastrofa. I to par godina, gdje su ga mahom izvlacili Chiellini i Barza. Strasne kikseve je imao i vrlo rijetki navijaci Juventusa (kao ja) su ga branili i bili na njegovoj strani. Tek u zadnje 2-3 godine je on izrastao u lidera i kompletnog stopera. Tako da je opravdano to sto ga navijaci Juventusa brane, a generalno, svi mi imamo neki pozitivan utisak o Silju zbog tekmi u repci. Naravno, nije to kalibar Alexa Sandra, ali i vise nego dobar back-up za obije bocne pozicije. A naravno, nisu odbrane dobre zbog pojedinaca, tu ima i stvar sistema. U Juventusovoj odbrani ko god je igrao u zadnje 5-6 godina je bio i vise nego dobar (izuzev Ogbone) - sto je u totalnoj suprotnosti sa Milanom gdje niko nikad nije bio dobar vec godinama. Dosta stvari utice na daljnji razvoj igraca.

Jedva cekam sezona da krene pa da se fino pocnemo boriti za ta najvisa mjesta zajedno sa prejakim Napolijem i vjerovatno jakom Romom. Serie A treba Milan, ali opet se nadam kulturnom "rivalstvu" na forumu, a ne bahacenju nakon 2 mjeseca (kao Romanisti) :mrgreen:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 jul 2017, 10:49

Slažem se ja djelimicno s tobom u dijelu kad kažeš nije imao saigrace sa kojima bi u nekom smislu sazrio, ali opet imaš onaj dio gdje niko ne utice sem samog tebe, a to je ono što sam pisao centarsut u 16, ubacivanje u prostor kad je lopta na krilu itd. Da u Milanu ništa nije pokazao pokazuje i činjenica da u 130 utakmica ima samo 5 asistencija i jedan gol, a u dresu reprezentacije 30nastupa nula golova isto toliko asistencija. TRENUTNO se nema čime pohvaliti i trenutno.je prosjecan igrac koji nije kalibar za Juventus, opet ponavljam volio bi da ozivi karijeru i da ostvari sve ono što su mu na pocetku predvidjali ali neke cinjenice se ne mogu osporiti za ono pruzeno u Milanu.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 19 jul 2017, 10:54

Realno i nije mogao biti bolji s obzirom s kojim je igračima igrao.
Nije on tip, tj klasa igrača koji će izdominirati na svojoj poziciji bez obzira s kim igra ali vjerujem da može biti pristojan igrač u pravom okruženju.

Ne žalim ni sekunde što ide, jer postoji taj momenat kad pukne veza između igrača, kluba i navijača i jedino riješenje je promjena sredine.
Može biti dobro riješenje za Juve jer može igrati na obje strane, relativno je mlad. Mislim da je njegov max domet solidan igrač za rotaciju.
Juve će vjerovatno dovesti nekog kvalitetnijeg na tu poziciju a Siljkan da pokriva obje strane, kako se prilika ukaže.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jul 2017, 11:11

a s kim su onda yebemu igrali donaruma, romagnoli, bonaventura pa su uvijek igrali dobro i značajno odskakali od drugih? :roll:
razumijem da se može desiti da u lošijem okruženju se uklopiš u sivilo, ali neke stvari poput mrtvila i nezainteresovanosti, loših centaršuteva ili smiješnih kikseva u odbrani kojih je imao masu puta su isključivo tvoja krivica, pa igrao u pescari ili barseloni.

meni je onako glupo kad dijete milana koje je na kraju dobilo kapitensku traku odbija potpisati ugovor (iako ga je milan maksimalno forsirao i pružao šansu) jer hoće ni manje ni više u juventus, obraz džon :zzz:
mislim nije mi ni najmanje krivo što ide jer ga više očima ne mogu poslije 5 godina gdje nije uložio ni 1% truda da poboljša igru, al' yebemu možeš biti malo taktičniji u traženju novih klubova :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 jul 2017, 11:34

Neka juventini uzivaju u Silji, nemam s tim problema :kafa:

Nego, Miha zeli imati Paletu, Nianga i Locatellija (na posudbi) tako da ce Gallo u Milan :beba:

Bolje on, nego panjina Morata. Nego ici ce dresovi barem u Italiji ko ludi jer na twitteru ubjedljivo vodi u anketama, pravi napadac I bit ce novi Sheva. Kako ce samo koristiti centarsuteve, I podvaljivanje lopti nasih igraca :kafa:

I rope slazemo se mi u dosta stvari, eto recimo o De Scigliu, samo nije svako Ciro da flopa :ljepota:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jul 2017, 12:00

ne znam po kojim kriterijima je morata panj, a beloti nije :mrgreen:

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 19 jul 2017, 12:06

rope11 je napisao/la:ne znam po kojim kriterijima je morata panj, a beloti nije :mrgreen:
Potpisujem
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 jul 2017, 12:08

Do juce mu Lapadula igrao u napadu,a danas mu Morata panj :hmmmmm:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 jul 2017, 12:28

Morata je više dokazaniji nego Beloti i igrao je u Realu i Juventusu gdje nije.podlegao pritisku i tu je meni prednost Morate u odnosu na njega. Ko god da dodje sigurno je bolji od onog što smo imali tako da nemojte se puno buniti.

Sancez bi mogao doci, sastanak u subotu sa celnicima Bayerna
Zadnja izmjena: gambler1899, dana/u 19 jul 2017, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 jul 2017, 12:37

Ma ako dodje ne zalim se, Belotti ce po meni biti puno bolji igrac od Morate, sta ja znam 90M za 13 golova u jednoj sezoni, nije ni u Serij A vise od 10 golova zabio, solidan igrac kao i Belotti, ali draze mi je u ekipi imat pravog Milanistu nego Moratu, kao Juve mu drugi dom i onda kad su mu otpale sve mogucnosti pa eto moze Milan.

U ovo vrijeme za godinu dana Belotti ce biti u top 5 napadaca, naravno mogu promijeniti misljenje o njima dvojici, ali trenutno Belotti>Morata

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jul 2017, 12:44

Belotti vam je bolja opcija od Morate i to cak nije ni diskutabilno

s Belottijem znate na cemu ste, domaca liga, igrac koji je potencijal pokazao najprije u Palermu, potom eksplodirao u Torinu i on mene podsjeca na Cavanija, on je isao istim putem, najprije pokazao potencijal u Palermu, potom presao u Napoli i tamo ubijao, pa je mogao birat gdje ce igrat

Morata s druge strane, dobiva vise paznje i kredita nego sto to objektivno zasluzuje, nedovoljno dobar da bi bio starter u Real Madridu, pa zasto bi onda bio starter u nekom drugom evropskom velikanu koji puca na velike stvari, vi to jos uvijek niste, ali cete biti kroz par sezona

znate kada ce Morata zabit 26 komada u Serie A, nikad...

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 jul 2017, 12:51

Pa da taj isti Morata igra recimo u Valenciji i I.a takvu statistiku kao u Realu, sta bi realno mislili? Belotti je igrao za lose timove I opet ima za trecinu vise golova nego Morata, isti ima 60 utakmica I 15 golova u Seriji A, i kod jednog I drugog cijena je nerealna, ali ce se Belotti uzivo naci sa predsjednikom Torina I traziti da ide u Milan tako da ce ici za 50+Niang+Paletta, a realno tko bi uzeo ovu dvojicu.

Kad Belotti bude trpao za Milan iduce sezone sjetite se Neksta, a naravno nisam tvrdoglav I rado cu priznati gresku, ako ne bude po mom misljenju

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jul 2017, 12:55

sjetite se ko je prvi i najvise na podforumu Serie A ismijavao Moratu od €20 mln :kafa:

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 19 jul 2017, 13:06

nextterrain je napisao/la:Pa da taj isti Morata igra recimo u Valenciji i I.a takvu statistiku kao u Realu, sta bi realno mislili? Belotti je igrao za lose timove I opet ima za trecinu vise golova nego Morata, isti ima 60 utakmica I 15 golova u Seriji A, i kod jednog I drugog cijena je nerealna, ali ce se Belotti uzivo naci sa predsjednikom Torina I traziti da ide u Milan tako da ce ici za 50+Niang+Paletta, a realno tko bi uzeo ovu dvojicu.

Kad Belotti bude trpao za Milan iduce sezone sjetite se Neksta, a naravno nisam tvrdoglav I rado cu priznati gresku, ako ne bude po mom misljenju
Teško te ozbiljno shvatiti s tim avatarom :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 19 jul 2017, 13:12

SonVolt je napisao/la:
nextterrain je napisao/la:Pa da taj isti Morata igra recimo u Valenciji i I.a takvu statistiku kao u Realu, sta bi realno mislili? Belotti je igrao za lose timove I opet ima za trecinu vise golova nego Morata, isti ima 60 utakmica I 15 golova u Seriji A, i kod jednog I drugog cijena je nerealna, ali ce se Belotti uzivo naci sa predsjednikom Torina I traziti da ide u Milan tako da ce ici za 50+Niang+Paletta, a realno tko bi uzeo ovu dvojicu.

Teško te ozbiljno shvatiti s tim avatarom :mrgreen:

Avatar je sarkastican dok Belotti ne dodje :beba:

Preferiram njega, ali ako i Morata dodje, nemam problema ni s njim (iako je panjina :mrgreen: )

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jul 2017, 13:18

Prvo neka Sanchesa riješe, a na dobrom su putu da to završe vrlo brzo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jul 2017, 13:34

ne sumnjam ja da će on trpati pored ovakve ekipe, ali ne znam koliki su mu dometi jer ima samo jednu dobru sezonu u prosječnom torinu, a sjetite se kad je one jedne godine cerci bio senzacija lige :mrgreen:
jednostavno, 70+ je ogroman rizik za igrača za kojeg ne znaš na šta će ispasti i kako će se ponašati u velikom klubu.

morata je neuporedivo dokazaniji i ništa manje kvalitetniji igrač, igra na najvećem nivou, zabija, igra LŠ, ne gubi se u velikim utakmicama već naprotiv, marketinški isplativiji itd.

ako se bude vrtila cifra oko 70 miliona za obojicu, nema dileme koga uzeti.
te priče o 90 miliona su bajke, ako su jamesa pustili onako ispod cijene onda će i morata moći ići za istu cijenu koju traže za belotija.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 19 jul 2017, 13:44

Negdje sam procitao da ce Real pokusat izvuci oko 100mil za dvojac Danilo-Morata. Tako da se moze dovest Morata sigurno za cifru od oko 60-70mil. Za mene bolji Morata, ali i ako se dogovore s Torinom za Belottia nemam nista protiv. Znaci Sanchez plus Morata/Belotti i to je to. Perfekcija, nema dalje :bow:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.