Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mogu oni prenosit gostujuce utakmice Zeljeznicara, jer je domacin vlasnik TV prava. Zeljo se moze bunit i dogovorit sa SK da ovi prenose njihove domace utakmice.
Organizator takmičenja može usvojiti odluku o centralizovanom plasmanu medijskih i sponzorskih prava. Centralizovani plasman znači, da se medijska prava za pojedinačno takmičenje mogu prodavati samo za kompletno takmičenje zajedno i da pojedinačni klubovi, koji nastupaju u ovim takmičenjima, ne mogu samostalno
prodavati medijska prava. Pod medijskim pravima se pri tome podrazumijevaju TV prava, prava za emitovanje sadržaja u novim medijima (internet, mobilna telefonija) i radijska prava.
Centralizovana prodaja, definisana u odluci iz prethodnog stava, znači prodaju generalnog sponzora takmičenja ili poola sponzora te s tim povezano moguće uključivanje imena generalnog sponzora u službeno ime i sveukupni izgled takmičenja te prodaju zajedničkih oglasnih površina, koje sponzor takmičenja dobije
na svim utakmicama.
U odluci može biti određen izbor službene lopte, s kojom se isključivo mogu igrati utakmice u okviru pojedinačnog takmičenja.
Prije usvajanja odluke, sa prijedlogom odluke se mora saglasiti većina nogometnih klubova u tačmičenju, na koje se odluka odnosi. Nogometni klubovi, koji
se prijave za nastup u pojedinačnom takmičenju, dužni su poštovati te odluke.
prodavati medijska prava. Pod medijskim pravima se pri tome podrazumijevaju TV prava, prava za emitovanje sadržaja u novim medijima (internet, mobilna telefonija) i radijska prava.
Centralizovana prodaja, definisana u odluci iz prethodnog stava, znači prodaju generalnog sponzora takmičenja ili poola sponzora te s tim povezano moguće uključivanje imena generalnog sponzora u službeno ime i sveukupni izgled takmičenja te prodaju zajedničkih oglasnih površina, koje sponzor takmičenja dobije
na svim utakmicama.
U odluci može biti određen izbor službene lopte, s kojom se isključivo mogu igrati utakmice u okviru pojedinačnog takmičenja.
Prije usvajanja odluke, sa prijedlogom odluke se mora saglasiti većina nogometnih klubova u tačmičenju, na koje se odluka odnosi. Nogometni klubovi, koji
se prijave za nastup u pojedinačnom takmičenju, dužni su poštovati te odluke.
Niko, niko, samo Sloboda
- badblueboylivno
- Kontakt:
Sve se može. Ako malo veći igrači - Al-Ahly i Zamalek - mogu izbaciti jednog od najjačih igrača - BeIN Sports - sa svojih utakmica zbog problema arapskog svijeta s Katarom (znači stvar je nekakvog principa, ali nevezanog s nogometom), a jako puno novca su dobili od njih, mogu i naši klubovi koji od toga nemaju praktički ništa.
Kakva država, takav savez, takvi klubovi.
A mene i dalje kopka zašto se ŠB, HŠK i FKB nisu sklonili od ovoga i zašto su svjesno osudili svoje navijače na praćenje gostovanja putem užasnih streamova, zašto su se prodali za šaku dolara.
Kakva država, takav savez, takvi klubovi.
A mene i dalje kopka zašto se ŠB, HŠK i FKB nisu sklonili od ovoga i zašto su svjesno osudili svoje navijače na praćenje gostovanja putem užasnih streamova, zašto su se prodali za šaku dolara.
Hayley <3
Ako se već.priča o tome 6+, baš me čudi što se ovo nije osporilo, prvenstveno zbog Radnika, Borca, Krupe, Goška, Širokog i Zrinjskog. Uskaču u nos svojim navijačima sa ovim ugovorom.
Prema pisanju portala **** klubovi koji su se podigli protiv BH Telekoma su Krupa,Borac,Radnik,Zrinjsi,Siroki i Sarajevo. Koliko su tocne te info ne mogu reci
EKONNP
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko ima najmlađu, a ko najstariju ekipu u PL: Osjetna razlika između sarajevskih rivala
Prosjek godina:
Krupa – 23
Sarajevo – 23.7
Sloboda – 24.4
Vitez – 24.5
GOŠK – 24.6
Mladost – 25.2
Zrinjski – 25.5
Željezničar – 25.6
Radnik – 26
Borac – 26
Čelik – 26.1
Široki Brijeg – 26.2
Prosjek godina:
Krupa – 23
Sarajevo – 23.7
Sloboda – 24.4
Vitez – 24.5
GOŠK – 24.6
Mladost – 25.2
Zrinjski – 25.5
Željezničar – 25.6
Radnik – 26
Borac – 26
Čelik – 26.1
Široki Brijeg – 26.2
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
mario11111
- Kontakt:
Potpisujem, mislim da uopće nije toliki problem kvalitete lige, infrastrukture i ostalog, da bi posjeta bila veća, ili čak gledanost putem TV-a. Mentalitet nam je uništen, iako ne kažem da je sve na razini što se nogometa i saveza tiče, ali nije ni u Maroccu, Kini, pa gledamo šta gledamo već, pune stadione. Pretplatu bi trebalo koristiti (ako već pratiš ligu), sviđalo se to nekima ili ne.Signore je napisao/la:To ce ovisiti od cijene i klubova koji igraju. Ja mislim svakako da nece biti puno, jer se nekome ne placa ni 1KM da gleda Zeljo - Sarajevo, a besplatno bi gledao i Vitez - Mladost. Ljudi su navikli da dobiju sve besplatno, to je nas mentalitet.MortemHz je napisao/la:Sta mislis koliko ce biti na Moja webTV?Signore je napisao/la:Malo pretjerujete kad kazete da ce samo 20% drzave moci gledati PL. U BiH je prema popisu 2013. bilo 1.155.736 domacinstava, a BHT tvrdi da imaju 150.000 korisnika. To vam je 12.98% sto nije ni blizu 20%. 12.98% ljudi u BiH imaju mogucnost da gledaju PL.
1905
Jel moguce da ovi iz Celika jos nisu tim skupili za ligu koja pocinje. Pa cemu se oni nadaju u pm. iskreno i realno ovakvim pristupom ne trebaju ni igrati u najvisem rangu niti zasluzuju. Sta ljudi uradise od kluba zalosno. Sve sam kontao rajase sprda s ovim oko igrackog kadra ali ...
Opet cu ponoviti zalosno od Celika napravise Djerzelez Zenicu.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- prisonbreak
- Kontakt:
Zalosno.propuh je napisao/la:Jel moguce da ovi iz Celika jos nisu tim skupili za ligu koja pocinje. Pa cemu se oni nadaju u pm. iskreno i realno ovakvim pristupom ne trebaju ni igrati u najvisem rangu niti zasluzuju. Sta ljudi uradise od kluba zalosno. Sve sam kontao rajase sprda s ovim oko igrackog kadra ali ...
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Tesko ce Celik ove sezone izbjeci ispadanje iz lige. Tuga sta su uradili klubu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Evolution87
- Kontakt:
Bolje im je bilo da su ispali prosle sezone.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Mogu uvijek igrati sa kadetima i juniorima. Zasto mislis da Celik nije u stanju skupiti 20 tak svoje djece i korektno odigrati bez imperativa? Zagreb je jednom odigrao takvu sezonu u HNL u i iznenadio. Bolje igrati sa zadovoljnim klincima, vec nezadovoljnim placenicima. Ambicija je nastupiti, nema sumnje da bi ta djeca imala podrsku.Zenzo je napisao/la:Celik nece docekati proljece istupit ce iz lige.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Uglavnom ove godine Čelik i Vitez kako stvari stoje su out, samo čudo neko da se desi.
Uglavnom ove godine Čelik i Vitez kako stvari stoje su out, samo čudo neko da se desi.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
o kakvom guranju ti pricas?sviunapad1010 je napisao/la:Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Imamo par igrača koji nikada nisu igrali pod reflektorima, razmišljam da u autobusu ponesem bateriju da bi se navikli na ono što ih čeka.
Trener Celika

Trener Celika
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
Tesko ce u BiH biti deset klubova, politicka situacija to ne dozvoljava. Jednostavno, RS povuce tri kluba iz natjecanja i liga je neregularna, suspendirana, jer UEFA bez osam klubova ne prizna natjecanje. To je vrlo upitno, a kako znamo vrlo se lako moze dogoditi, pogotovo dok se jedinstvena druga ne uredi. Znaju to u Savezu i ne potenciraju uopce tu pricu.sviunapad1010 je napisao/la:Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
zasto bi RS povukla svoje klubove? ako se liga treba smanjiti, to se radi na osnovu rezultata a ne nekakvog "kljuca". primjera radi, kada se liga smanjivala prije 2 godine, najvise je klubova iz RSa ispalo, zar ne?! Borac, Rudar, Slavija, Drina, cak 4 od 6 i ko se bunio?! niko naravno i tako ce biti sve dok se odlucuje na terenu a ne po kancelarijama ili kafanama....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.