Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- Evolution87
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Bolje im je bilo da su ispali prosle sezone.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Mogu uvijek igrati sa kadetima i juniorima. Zasto mislis da Celik nije u stanju skupiti 20 tak svoje djece i korektno odigrati bez imperativa? Zagreb je jednom odigrao takvu sezonu u HNL u i iznenadio. Bolje igrati sa zadovoljnim klincima, vec nezadovoljnim placenicima. Ambicija je nastupiti, nema sumnje da bi ta djeca imala podrsku.Zenzo je napisao/la:Celik nece docekati proljece istupit ce iz lige.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Uglavnom ove godine Čelik i Vitez kako stvari stoje su out, samo čudo neko da se desi.
Uglavnom ove godine Čelik i Vitez kako stvari stoje su out, samo čudo neko da se desi.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
o kakvom guranju ti pricas?sviunapad1010 je napisao/la:Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Imamo par igrača koji nikada nisu igrali pod reflektorima, razmišljam da u autobusu ponesem bateriju da bi se navikli na ono što ih čeka.
Trener Celika

Trener Celika
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
Tesko ce u BiH biti deset klubova, politicka situacija to ne dozvoljava. Jednostavno, RS povuce tri kluba iz natjecanja i liga je neregularna, suspendirana, jer UEFA bez osam klubova ne prizna natjecanje. To je vrlo upitno, a kako znamo vrlo se lako moze dogoditi, pogotovo dok se jedinstvena druga ne uredi. Znaju to u Savezu i ne potenciraju uopce tu pricu.sviunapad1010 je napisao/la:Kod nas trokruzno nece biti nikad. Skratiti ce se na 10 i cetverokruzni to je za nas rješenje. A Celik je i proslu sezonu ostao uz guranje. Ove godine ako tako budu to je ispadanje. Mada ne bi volio da ispadne Čelik, ali realno u katastrofa situaciji su.crozla je napisao/la:Duga je sezona, mozes igrati katastrofalnu jesen i da ne izgubis izglede, takav je sistem natjecanja, ta podjela liga je izrazito losa. Pogotovo za sarajevske rivale, oni realno sa igrama u derbiju u startu imaju minus. Daleko bolji sistem je trokruzno i pravedniji i manji prostor za manipulaciju.sviunapad1010 je napisao/la:Katastrofa je ovo sa Čelikom. Po meni su izabrali najgore rješenje za klub, ali valjda su znali šta rade.
zasto bi RS povukla svoje klubove? ako se liga treba smanjiti, to se radi na osnovu rezultata a ne nekakvog "kljuca". primjera radi, kada se liga smanjivala prije 2 godine, najvise je klubova iz RSa ispalo, zar ne?! Borac, Rudar, Slavija, Drina, cak 4 od 6 i ko se bunio?! niko naravno i tako ce biti sve dok se odlucuje na terenu a ne po kancelarijama ili kafanama....
Realno, da se ne lazemo, sve je moguce. Nedavno je bila zelja za Reprezentacijom RS a, pa je UEFA stopirala. Dok ne bude jedinstvena druga liga nema lige 10, a i onda je vrlo upitna. Takva je politika. Ovdje se stvari dogadjaju. Dogadja se da 5 ekipa iz Federacije, po kvaliteti i infrastrukturi bude kvalitetnija od prvaka RS a, to nije dobro. Mogu i dvije lige al' regionalno, nemre jedna liga biti ekskluzivitet RS a. To je sranje.vlakanje je napisao/la:zasto bi RS povukla svoje klubove? ako se liga treba smanjiti, to se radi na osnovu rezultata a ne nekakvog "kljuca". primjera radi, kada se liga smanjivala prije 2 godine, najvise je klubova iz RSa ispalo, zar ne?! Borac, Rudar, Slavija, Drina, cak 4 od 6 i ko se bunio?! niko naravno i tako ce biti sve dok se odlucuje na terenu a ne po kancelarijama ili kafanama....
nemoj da pricas bezze, UEFA nije stopirala reprezentaciju RS, dozvola postoji da se igra jedna prijateljska utakmica godisnje. problem je nastao (za mene nimalo iznenadjujuce) sa strane fs srbije jer oni su stalno nesto izmisljali...
i druga stvar, druga liga, tj drugi rang takmicenja nece nikad biti jedinstven na nivou drzave. uvijek ce postojati entitetske prve lige.
infrastruktura? koje sistadione u RS obisao?! Sta fali stadionima u Lukavici, Prijedoru, Novom Gradu, Gradisci, Ugljeviku, Foci, Zvorniku...
kvalitet ekipe u prvoj entitetskoj ligi je relativna i nebitna stvar. zna se kako to ide, ekipa se lagano sastavi za mjesec dana ako imas pare!
i druga stvar, druga liga, tj drugi rang takmicenja nece nikad biti jedinstven na nivou drzave. uvijek ce postojati entitetske prve lige.
infrastruktura? koje sistadione u RS obisao?! Sta fali stadionima u Lukavici, Prijedoru, Novom Gradu, Gradisci, Ugljeviku, Foci, Zvorniku...
kvalitet ekipe u prvoj entitetskoj ligi je relativna i nebitna stvar. zna se kako to ide, ekipa se lagano sastavi za mjesec dana ako imas pare!
Znam da su nesto kemijali s tom reprezentacijom. Mislim da to moze iskljucivo na amaterskom. Entitetski je sranje, zasto bi Gradacac ili Orasje isli u Capljinu, a tu im pod nosom Modrica, Kozara. Nema logike, zasto stvarati takve troskove. Osobno, ovakvo razmisljanje kao sto je tvoje o ocuvanju tih entitetskih okvira za razvoj nogometa, sporta uopce je bolesno u drustvu koje je na financijskom dnu Europe. Zasto?vlakanje je napisao/la:nemoj da pricas bezze, UEFA nije stopirala reprezentaciju RS, dozvola postoji da se igra jedna prijateljska utakmica godisnje. problem je nastao (za mene nimalo iznenadjujuce) sa strane fs srbije jer oni su stalno nesto izmisljali...
-
veteran 1987
- Kontakt:
Kakva smijesna prica, cuj smanjenje troskova, ako ne mozes platiti troskove mjesecno od hiljadu km onda nemoj igrati i cao.
"JOŠ OD 1926"
veteran 1987 je napisao/la:Kakva smijesna prica, cuj smanjenje troskova, ako ne mozes platiti troskove mjesecno od hiljadu km onda nemoj igrati i cao.
Najveci problemi klubova su kad trebaju ici iz Trebinja do Bijeljine i obratno. U Federaciji Bihac-Gorazde itd, imas takvih problema milion. To jedno putovanje zna kostati 2000 KM. U kosarci se to rjesava da se klubovi ne pojave jednom na tako dalekom gostovanju.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta im ne fali?vlakanje je napisao/la:nemoj da pricas bezze, UEFA nije stopirala reprezentaciju RS, dozvola postoji da se igra jedna prijateljska utakmica godisnje. problem je nastao (za mene nimalo iznenadjujuce) sa strane fs srbije jer oni su stalno nesto izmisljali...
Krupa npr igra na onoj plasticnoj podlozi i savez im je dozvolio. Tamo vecina ekipa kada ode ne moze da uzme 3 boda bas zbog podloge koja je neuslovna.
Radnik ima solidan stadion, bar ta trava je uvijek na nivou. Jedino je posjeta losa. Stanisic ce sigurno dovesti stadion u red. BL ima dobar stadion i to je to.
- PitarBordo
- Kontakt:
BHT tvrdi da ima toliko korisnika ukupno (mobilno, kablovsko, adsl, fiskni priključci). Na području RS-a uopšte nisu zastupljeni i to je dovoljno da bude alarmantno (ako već hvatamo se popisa stanovništva to samo po sebi je više od 1/3 stanovništva + ), plus zapadna federacija i gotovo cijela južna Hercegovina (izuzev užeg dijela Grada Mostara), uopšte nemaju pristup (primjer Stolac recimo, uopšte nema opciju da uvedu MojaTV).Signore je napisao/la:Malo pretjerujete kad kazete da ce samo 20% drzave moci gledati PL. U BiH je prema popisu 2013. bilo 1.155.736 domacinstava, a BHT tvrdi da imaju 150.000 korisnika. To vam je 12.98% sto nije ni blizu 20%. 12.98% ljudi u BiH imaju mogucnost da gledaju PL.
Kad to sve sabereš, ostane ti u najboljem slučaju trećina prostora gdje je dostupno, eh onda tu dodaj da imaš i Telemach i Logosoft i Eltu i TXTV koji imaju značajan broj korisnika, da budemo velikodušni trenutno MojaTV uslugu ima 20% stanovništva, to je veeeeeeeeoma velikodušno.
Na drugu stranu nedostatak kvaliteta, loša infrastruktura, još lošija STB oprema, pričamo samo o brojkama.
Negdje sam naletio na ovu sliku, otprilike oslikava tačno dostupnost telekoma:
Samo Saraj'vo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ako Telecom pokriva manje ljudi, onda ostali pokrivaju jos manje. Opet je Telecom operater koji pruza signal za najvise ljudi u drzavi. Nekog od Telemach, mtel, Eronet sigurno neces naci da pruzi uslugu PL za vise ljudi.. Tu gdje imas Telecom dostupan zivi 50% ljudi u drzavi.
Postoje mjesta gdje opcina zauzima 5% drzave ali ima los procenat stanovnika po km2.
Problem se moze rjesiti ustupcima, jasno je da Telemach mora napraviti ustupke Telecomu kako bi PL bila i na Areni. To je poslovni potez i posao se mora stititi.
Postoje mjesta gdje opcina zauzima 5% drzave ali ima los procenat stanovnika po km2.
Problem se moze rjesiti ustupcima, jasno je da Telemach mora napraviti ustupke Telecomu kako bi PL bila i na Areni. To je poslovni potez i posao se mora stititi.
- PitarBordo
- Kontakt:
Ovdje nije problem u samom sponzoru, što se mene tiče neka Telecom bude 100 godina, problem je monopolizacija svih "atraktivnih" utakmica i većine onih "manje atraktivnih". Tj. hronična nedostupnost derbija. Pričamo isključivo o prijenosima utakmica, a ne o sponzoru kao sponzoru. Savez i na koncu klubovi ovo nisu niti smiju dozvoliti, jer nema tih para koja mogu zamjeniti blackout na 80% stanovništva države.tuzlak1987 je napisao/la:Pa ako Telecom pokriva manje ljudi, onda ostali pokrivaju jos manje. Opet je Telecom operater koji pruza signal za najvise ljudi u drzavi. Nekog od Telemach, mtel, Eronet sigurno neces naci da pruzi uslugu PL za vise ljudi..
Mislim da Telemach akvizicijom lokalnih kabl operatera širom države je preuzeo mjesto sa najviše korisnika u kategoriji IPTV i vjerovatno internet. I to da Telecom pruža "najviše" signala u državi je također netačno, čak i ako pričamo o mobilnom signalu (koji nema veze sa prijenosima i MojaTV kanalom) tri državna Telecoma to dijele (a i manji telecomi su ustvari u vlasništu ovih velikih, tipa heloo je ustvari u vlasništvu Bh Telecoma).
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 19 jul 2017, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Telemach neka pusti ljudima SK i problem ce biti sigurno rjesen. Telecom uopste ne zeli da pravi problem vec se zalaze da svi imaju sve..PitarBordo je napisao/la:Ovdje nije problem u samom sponzoru, što se mene tiče neka Telecom bude 100 godina, problem je monopolizacija svih "atraktivnih" utakmica i većine onih "manje atraktivnih". Tj. hronična nedostupnost derbija. Pričamo isključivo o prijenosima utakmica, a ne o sponzoru kao sponzoru. Savez i na koncu klubovi ovo nisu niti smiju dozvoliti, jer nema tih para koja mogu zamjeniti blackout na 80% stanovništva države.tuzlak1987 je napisao/la:Pa ako Telecom pokriva manje ljudi, onda ostali pokrivaju jos manje. Opet je Telecom operater koji pruza signal za najvise ljudi u drzavi. Nekog od Telemach, mtel, Eronet sigurno neces naci da pruzi uslugu PL za vise ljudi..
Mislim da Telemach akvizicijom lokalnih kabl operatera širom države je preuzeo mjesto sa najviše korisnika u kategoriji IPTV i vjerovatno internet.
Ovako Eronet mora dati 8 mil za SK, a Telecom 10 mil kako bi ih imali u narednim godinama. Zestoke pare, a ljude vise zanima sigurno SK i te lige koje prenosi nego PL BIH. Tako da koliko god negodovanja bilo od korisnika mtela i Telemacha sto nemaju PL i sa druge strane ima jos vise negodovanja i uskracivanja ljudima svega i svacega, doslo je do toga da je ljudima pokvaren bukvalno kvalitet zivota jer SK ima neke stvari koje bi svi da prate, a ne mogu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 jul 2017, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Zalaze se da svi imaju sve,a 88% BiH nema MojuTV....logicnotuzlak1987 je napisao/la:Telemach neka pusti ljudima SK i problem ce biti sigurno rjesen. Telecom uopste ne zeli da pravi problem vec se zalaze da svi imaju sve..PitarBordo je napisao/la:Ovdje nije problem u samom sponzoru, što se mene tiče neka Telecom bude 100 godina, problem je monopolizacija svih "atraktivnih" utakmica i većine onih "manje atraktivnih". Tj. hronična nedostupnost derbija. Pričamo isključivo o prijenosima utakmica, a ne o sponzoru kao sponzoru. Savez i na koncu klubovi ovo nisu niti smiju dozvoliti, jer nema tih para koja mogu zamjeniti blackout na 80% stanovništva države.tuzlak1987 je napisao/la:Pa ako Telecom pokriva manje ljudi, onda ostali pokrivaju jos manje. Opet je Telecom operater koji pruza signal za najvise ljudi u drzavi. Nekog od Telemach, mtel, Eronet sigurno neces naci da pruzi uslugu PL za vise ljudi..
Mislim da Telemach akvizicijom lokalnih kabl operatera širom države je preuzeo mjesto sa najviše korisnika u kategoriji IPTV i vjerovatno internet.
EKONNP
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.