BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

AlemC85
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la AlemC85 » 20 jul 2017, 22:53

Osttribine je napisao/la:Polako ali sigurno doticemo samo dno u ovim evropskim takmicenjima, ali jos smjesnije je sto i dalje se smatramo kao velikima pa podcjenjujemo ekipe iz Luksemburga, Moldavije, CG, Makedonije, a svi pomenuti nas polako ali sigurno prelaze. Svi napreduju samo mi stagniramo odnosno nazadujemo, ima tu i do klubova, trenera, igraca, ali i do fudbalskog saveza koji nema nikakvog cilja ni plana poboljsanja PLBiH, nego su im je samo bitna reprezentacija da im donese lovu i da mogu i kuntu i pantu voditi na velika takmicenja o trosku saveza naravno.
Vratiti mahale, ojacati omladinske skole, dovoditi pismene trenere, raditi na jakoj hrani, pa tek onda spremati igrace za Prvi tim i Evropska takmicenja.

Dovode se igraci iz Srbije i Hrvatske, koji uzmu lovu i noga, a nasa djeca to vide, i izgube volju i nadu da ce ikada zaigrati za neki prvi tim. Na kraju, odluce put po noge i vozdra BiH.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jul 2017, 22:53

Siroki dostojno predstavio BiH u Europi i ispao od jace ekipe protiv koje je imao realne sanse da prodje dalje, ali pad u drugom poluvremenu je bio vidljiv i samo je bilo pitanje vremena kad ce ovi zabiti gol, a kad su zabili i drugi sve je bilo gotovo.

Kosovo, San Marino, Andora, Gibraltar, Farski Otoci, Wales, Sjeverna Irska, Malta, Armenija, Gruzija, Crna Gora, Estonija, Latvija, Finska, Irska, Lihtenstajn i BiH. Odabrano drustvo bez predstavnika u trecem pretkolu LP i EL. Luksemburg, Litva, Makedonija, Island, Albanija itd. imaju barem po jednog. Makedonci ce nas presisat, Albanci vec jesu, mozemo se tjesit da je u regiji jos Crna Gora losija od nas.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jul 2017, 22:55

boomerang5 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Koliko para toliko muzike.
Da bas... od ljudi koji igrace traze po internetu se ispada... ovo je nejac, nije tolika razlika u parama (jedino aberdeen). Kvalitetom na papiru su svi tu negdje bili, ali su svi bez po muke poispadali...
Gledas nase klubove na svedskim i skotskim, cak i slovenskim terenima i nemozes vjerovati da se nase ekipe znaju dodavati, jer smo navikli na igru koja se pod istim uslovima moze igrati u GRADSKOM PARKU.
Sve je u parama.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 jul 2017, 22:56

Signore je napisao/la:Siroki dostojno predstavio BiH u Europi i ispao od jace ekipe protiv koje je imao realne sanse da prodje dalje, ali pad u drugom poluvremenu je bio vidljiv i samo je bilo pitanje vremena kad ce ovi zabiti gol, a kad su zabili i drugi sve je bilo gotovo.

Kosovo, San Marino, Andora, Gibraltar, Farski Otoci, Wales, Sjeverna Irska, Malta, Armenija, Gruzija, Crna Gora, Estonija, Latvija, Finska, Irska, Lihtenstajn i BiH. Odabrano drustvo bez predstavnika u trecem pretkolu LP i EL. Luksemburg, Litva, Makedonija, Island, Albanija itd. imaju barem po jednog. Makedonci ce nas presisat, Albanci vec jesu, mozemo se tjesit da je u regiji jos Crna Gora losija od nas.
Dok je Kosovo tu ne brinem :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 jul 2017, 22:59

samoposmatram je napisao/la:
Da bas... od ljudi koji igrace traze po internetu se ispada... ovo je nejac, nije tolika razlika u parama (jedino aberdeen). Kvalitetom na papiru su svi tu negdje bili, ali su svi bez po muke poispadali...
Gledas nase klubove na svedskim i skotskim, cak i slovenskim terenima i nemozes vjerovati da se nase ekipe znaju dodavati, jer smo navikli na igru koja se pod istim uslovima moze igrati u GRADSKOM PARKU.
Sve je u parama.
slažem se, ja gledao Želju na yt u par navrata drže loptu šalju dijagonale, dodaju se, napadaju, lopta se kotrlja pravolinijski, meni nestvarno izgledalo u odnosu na livade naše

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 jul 2017, 23:00

Treba prvo napravit državu pa tek onda ostalo jer od toga sve počinje. Hej, DRŽAVA ima jedan stadion i to od deset milja gledalaca??? Hoćemo li u treće ili drugo pretkolo to mi je najmanja briga, mislim da je za sve osim za par privatnika koji žele da mijenjaju vozni park. Naša liga je svakako odskočno-rasadni centar i to se zasad još neće mijenjati.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 jul 2017, 23:01

Bice bolje sledece godine... nismo imali srece... bili smo bolji... promjenice to uskoro...

Bice kolonija na Marsu prije nego sto jedna nasa ekipa izbori grupnu fazu EL-a

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 20 jul 2017, 23:04

samoposmatram je napisao/la:
Sve je u parama.
Slazem se da je u parama, ali to npr nije slucaj za sarajevo jer su sigurno bogatiji. A i sto to mi nekad ne iznenadimo, mi bez para. Kako ostersund drugoligas mrtvi prodje galatu, kako osijek izbaci bez po muke vjerovatno bogatiji luzern, da ne pricam o luksemburzanima i o izbacivanju glasgowa. Da su neke basnoslovne razlike, i nisu bas. Vise je to nedostatak kvaliteta u svim elementima fudbalske igre, pomijesan sa nezdravim zivotnim navikama poluprofesionalnih fudbalera i kao trece pare, koje se nekad mogu kompenzovsti ako imas prva dva.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jul 2017, 23:06

sljivo je napisao/la:Treba prvo napravit državu pa tek onda ostalo jer od toga sve počinje. Hej, DRŽAVA ima jedan stadion i to od deset milja gledalaca??? Hoćemo li u treće ili drugo pretkolo to mi je najmanja briga, mislim da je za sve osim za par privatnika koji žele da mijenjaju vozni park. Naša liga je svakako odskočno-rasadni centar i to se zasad još neće mijenjati.
Jedina drzava u evropi gdje se za*ebes, ako nekupis stare novine za marku na Bilinom Polju.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 jul 2017, 23:08

Vucevich je napisao/la:Bice bolje sledece godine... nismo imali srece... bili smo bolji... promjenice to uskoro...

Bice kolonija na Marsu prije nego sto jedna nasa ekipa izbori grupnu fazu EL-a
Zadnji rezultat u Evropi koji je jedan bh tim napravio pred sami rat je 1/8 finala Kupa UEFA iz 1989 i to Velez.

Evo vec 28 godina bh fudbal tapka u mjestu i zadugo necemo uci u neku grupu fazu, mozda nikada.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 20 jul 2017, 23:08

boomerang5 je napisao/la:Slazem se da je u parama, ali to npr nije slucaj za sarajevo jer su sigurno bogatiji.
Nisi ti u toku kume... Danas evo pomoćni trener FKS izjavio kako je bez veze bacati šestocifrene brojeve na godišnja primanja igrača i kao okrećemo se svojoj omladini. FKS trenutno nije nije bogatije od Krupe, ove pare od Evrope k'o budali šamar da se isplate plate i regresi administraciji. :D
Samo Saraj'vo.

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 20 jul 2017, 23:10

Zanimljivo da se niko nije ni osvrnuo na ovo...bravo bravo licemjeri....

A svojim momcima mogu reci kapa do poda i vidimo se u nedjelju na Slobodislika
EKONNP

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 20 jul 2017, 23:11

Nije sramota ispast od boljeg!

Imali smo sanse, nije bilo sudjeno, je.baji ga...

3 kluba u europi su ispala časno, Sarajevo nije imalo srece u dvoboju..

Dogodine idemo nabolje!
NK Široki Brijeg

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 20 jul 2017, 23:11

PitarBordo je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:Slazem se da je u parama, ali to npr nije slucaj za sarajevo jer su sigurno bogatiji.
Nisi ti u toku kume... Danas evo pomoćni trener FKS izjavio kako je bez veze bacati šestocifrene brojeve na godišnja primanja igrača i kao okrećemo se svojoj omladini. FKS trenutno nije nije bogatije od Krupe, ove pare od Evrope k'o budali šamar da se isplate plate i regresi administraciji. :D
Ma vala i oni sa trazenjem igraca preko PIK-a nisu sigurno puni ko brod

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 jul 2017, 23:12

MortemHz je napisao/la: Dok je Kosovo tu ne brinem :lol:
Jake nam utjehe. I opet ce netko za dva mjeseca napisat kako je PL tu negdje s JSL, a da ni HNL nije nesto daleko. Makedonija ima dva predstavnika u trecem pretkolu i trebaju cini mi se remi da nas preteknu, a usporedjujemo se s ligama ciji predstavnici igraju grupe LP i EL cesce nego mi play off.

Ono sto je najzalije, Zeljo je dao maksimum, Siroki je dao maksimum, Zrinjski je dao maksimum, Sarajevo je ispalo na baksuzluk. Znaci, ovo je nas maksimum. Nije se odigralo lose pa da se kaze da se moze bolje. Odigralo se maksimalno, a rezultat ispadanje prije godisnjeg. Vise mi je krivo nego prosle godine. Tad sam se barem tjesio da moze bolje.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jul 2017, 23:16

Slazem se da je u parama, ali to npr nije slucaj za sarajevo jer su sigurno bogatiji. A i sto to mi nekad ne iznenadimo, mi bez para. Kako ostersund drugoligas mrtvi prodje galatu, kako osijek izbaci bez po muke vjerovatno bogatiji luzern, da ne pricam o luksemburzanima i o izbacivanju glasgowa. Da su neke basnoslovne razlike, i nisu bas. Vise je to nedostatak kvaliteta u svim elementima fudbalske igre, pomijesan sa nezdravim zivotnim navikama poluprofesionalnih fudbalera i kao trece pare, koje se nekad mogu kompenzovsti ako imas prva dva.
Opet je infrastruktura jaca u sredjenim Norveskoj i Luksemborgu, a Osijeku se valjda smilovao Bog.
Sarajevo jeste najbogatiji, sto se tice rijeci hvale na racun samih sebe. A para tu ima koliko im se navijaci smiluju, ili koliko uspiju izlevatiti od sponzora. Ista taktika u svim klubovima.

primasquadra
Kontakt:

Post Postao/la primasquadra » 20 jul 2017, 23:20

Samo da vas pozdravim do dogodine i vidimo se u ovoj mocnoj ligi

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la skripar96 » 20 jul 2017, 23:30

skripar96 je napisao/la:Zanimljivo da se niko nije ni osvrnuo na ovo...bravo bravo licemjeri....

Ni nakon ovoga se nitko nije osvrnuo na ovo,a da ja sad napisem nesto drukcije,naletili bi High,Virtu,kur.ci palci i zvali sud u Haagu. Pljesak
EKONNP

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 jul 2017, 23:33

U isto vrijeme porazavajuce jer nemamo predstavnika u 3.pretkolu, a s druge strane jedna od boljih sezona nasih timova u euro natjecanjima jer su sve 4 kluba casno odigrala s realnim sansama za prolaz i uz malo srece mogli su dalje, rijec je bilo o jednom golu za prolaz, promasenom penalu ili losoj reakciji golmana.
Vidjet cemo da li je to slucajnost ili ce zaista Liga 12 (kasnije nadam se Liga 10) dati rezultat u Europi, za takvo sto treba vremena, ne moze odmah.

Bilo bi idealno da naredne sezone u Ligi za prvaka igraju Sarajevo, Zeljo, Siroki, Zrinjski, Borac, Sloboda (Celik)...sve sami derbiji bi to bili, podigao bi se rejting itd.
Mozda ipak bolji dani dolaze.

Ono sto smatram najvaznijim za EURO takmicenja jeste da za vrijeme istih ne prodajes najvaznije igrace jer automatski sam sebi zabijas autogol u startu.
Nije isto s Duljevicem, Stevanovicem, Lendricem, Tomicem, Mesanovicem, etc...i bez njih.

coelho41
Kontakt:

Re: RE: Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la coelho41 » 20 jul 2017, 23:35

skripar96 je napisao/la:
skripar96 je napisao/la:Zanimljivo da se niko nije ni osvrnuo na ovo...bravo bravo licemjeri....

Ni nakon ovoga se nitko nije osvrnuo na ovo,a da ja sad napisem nesto drukcije,naletili bi High,Virtu,kur.ci palci i zvali sud u Haagu. Pljesak
osvrnućemo se kad opet bude skandiranje "za dom spremni" na Pecari, ne sikiraj se

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, N3R3D, supervizor i 18 gostiju.