Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Ono sto mnogo ohrabruje je podatak da su Italijani dosad potrosili oko 150mil eura vise nego njemacki klubovi, i 300mil vise nego spanski klubovi...
A nikad nije bio manji jaz u zadnjih nekoliko godina u odnosu na engleske timove... (oko 150mil sto je stvarno puno ali opet prije je ta razlika znala biti i po 350-400mil)....
A sigurno će jos juventus (barem jos 3 skupa igraca), inter, roma, milan (napadac i rezerve) i fiorentina (jer ce ostati bez nekoliko igraca) mnogo trositi... za napoli bas i nisam siguran da ce se isprsiti znacajno... za lazio pak jesam... imaju cigana i skrticu za vlasnika i oni nece trositi znacajno...
Ovi ostali svakako i nemaju nesto puno para na raspolaganju osim torina, sampdorie i atalante (dosad stekaju pare od transfera)...
A nikad nije bio manji jaz u zadnjih nekoliko godina u odnosu na engleske timove... (oko 150mil sto je stvarno puno ali opet prije je ta razlika znala biti i po 350-400mil)....
A sigurno će jos juventus (barem jos 3 skupa igraca), inter, roma, milan (napadac i rezerve) i fiorentina (jer ce ostati bez nekoliko igraca) mnogo trositi... za napoli bas i nisam siguran da ce se isprsiti znacajno... za lazio pak jesam... imaju cigana i skrticu za vlasnika i oni nece trositi znacajno...
Ovi ostali svakako i nemaju nesto puno para na raspolaganju osim torina, sampdorie i atalante (dosad stekaju pare od transfera)...
-
BakaSliskovic
- Kontakt:
AC Milan se ove sezone definitivno vraća među evropske velikane... Drago mi je da nisu potonuli, pretužno bi bilo gledati jedan tako veliki klub kako upada u sivilo...
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.
Sta rece pero neki dan. Milan se budi i da je on bio i da ce uvijek biti najveci rival madridskog velikana. El klasiko evropskog fudbala.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- BuffonGigi
- Kontakt:
Plasim se za takmicarski duh u Serie A ako Juve dovede i Bernardeschija. On, Costa, Dybala, Higuain i Pjanic su krema lige, i svi u jednom klubu...brutalno.
Evo sad Bernardeschi dogovoren, 40 miliona plus 10% od buduceg transfera. Che Bonnucci?
Evo sad Bernardeschi dogovoren, 40 miliona plus 10% od buduceg transfera. Che Bonnucci?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
složit ću se sa ostatkom, ali čuj bernardeski krema
frajer uvalio jednu od većih talijanskih prevara za 40 miliona plus bonusi, super posao
frajer uvalio jednu od većih talijanskih prevara za 40 miliona plus bonusi, super posao
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- BuffonGigi
- Kontakt:
Mozes da sebe ugrizes za dupe ili muda od muke, ali Berna da je dosao u Milan bio bi automatski glavni kreativac, kod nas nije ni cetvrti u hijerarhiji.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Biti ce momak WC sigurno, tek je poceo da igra. Prosle sezone je tek dosao u tu fazu da pocinje pruzati dobre igre, postao je i sastavni dio reprezentacije. U Juventusu ce samo da naraste kao igrac, sto mu je bilo potrebno da igra sa kvalitetnim igracima i da se tezina u igri ne prebacuje samo na njega.
- bezrabotni
- Kontakt:
Znači, ofanzivni potencijal je bože. Higuain, Dybala, Mandžo, Cuadrado, Costa, Bernardeschi i Pjaca ako se ikad oporavi.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Bernardeschi bi trebao ili će biti vjerovatno vrhunski igrač, ali trenutno je puno posla pred njim. Kad budemo subjetivno prestali gledati stvari onda će nam biti puno bolje. Zasad je najveća bomba u Italiji prelazak Bonuccia u Milan iz više razloga. Drugi najveći transfer će biti Belotti u Milan, pa tek onda recimo Bernardeschi.tuzlak1987 je napisao/la:Biti ce momak WC sigurno, tek je poceo da igra. Prosle sezone je tek dosao u tu fazu da pocinje pruzati dobre igre, postao je i sastavni dio reprezentacije. U Juventusu ce samo da naraste kao igrac, sto mu je bilo potrebno da igra sa kvalitetnim igracima i da se tezina u igri ne prebacuje samo na njega.
U Italiji odbrana donosi rezultat i tako će i dalje biti, pa lani su Roma i Napoli imali strašan napadački učinak, pogtovo tim iz Napulja koji igra najljepši fudbal u Italiji.Međutim uzalud sve kad je odbrana propuh. Ne tako davno uze Juve skudeto sa Matrijem i Vučinićem.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
neće nikad biti vrhunski igrač, ali ok, nije bitno 
talijani imaju običaj nahajpati svoje igrače do maksimuma na ne znam kojim osnovama, počevši od našeg lokatelija pa nadalje.
talijani imaju običaj nahajpati svoje igrače do maksimuma na ne znam kojim osnovama, počevši od našeg lokatelija pa nadalje.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- bezrabotni
- Kontakt:
Niko vala nije ni rekao da je ovo neka bomba, očekivan je transfer, nešto tipa Dybale kad je dolazio. U smislu bombe, daleko su veće bile Pjanić i Higuain prošle godine. Bonucci ostaje daleko najveća bomba ovog transfer roka, to je sigurno.Romagnoli13 je napisao/la:Bernardeschi bi trebao ili će biti vjerovatno vrhunski igrač, ali trenutno je puno posla pred njim. Kad budemo subjetivno prestali gledati stvari onda će nam biti puno bolje. Zasad je najveća bomba u Italiji prelazak Bonuccia u Milan iz više razloga. Drugi najveći transfer će biti Belotti u Milan, pa tek onda recimo Bernardeschi.tuzlak1987 je napisao/la:Biti ce momak WC sigurno, tek je poceo da igra. Prosle sezone je tek dosao u tu fazu da pocinje pruzati dobre igre, postao je i sastavni dio reprezentacije. U Juventusu ce samo da naraste kao igrac, sto mu je bilo potrebno da igra sa kvalitetnim igracima i da se tezina u igri ne prebacuje samo na njega.![]()
U Italiji odbrana donosi rezultat i tako će i dalje biti, pa lani su Roma i Napoli imali strašan napadački učinak, pogtovo tim iz Napulja koji igra najljepši fudbal u Italiji.Međutim uzalud sve kad je odbrana propuh. Ne tako davno uze Juve skudeto sa Matrijem i Vučinićem.
U Italiji odbrana donosi titule, to je tačno, al' u Ligi prvaka baš i ne, tako da mislim da podezi koje uprava sad vuče idu u tom smjeru. Realno je da barem ove godine niko Juventusu neće napraviti probleme u Italiji, tj. možda i napravi, al' će to onda biti baš veliko iznenađenje. Zbog toga mislim da se ove sezone pojačava napad i sredina, a onda iduće lagano u rekonstrukciju odbrane sa već iskusni(ji)m Ruganiem i Caldarom kao nosiocima i Chiellinem kao senatorom.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Mislim da će Cuadrado napustiti Juventus ovo ljeto, jer ne bih rekao da on želi biti samo opcija sa klupe.Mandžo je limitiran ofanzivno. Ali ako Costa odigra onako kao prvih pola godine u Bayernu u kombinaciji sa Dybalom i Higuainom uz pomoć Bernardeschia, to će biti perverzija na terenu. Ali ništa manje nije rizičan transfer Coste ili Bernardeschia od transfera Silve ili eventualno Belottija u Milan. Nad svakim tim igračem je veliki upitnik i mogu biti pravi bum ili se jednostavno neće snaći u toj sredini. Jer niti jedan od tih igrača nema neku konstantu od recimo 2-3 odlične sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- BuffonGigi
- Kontakt:
Da da, od Lokatelija pa do Donnarume, Belottija (koji je izvjesno novi Immobile)...rope11 je napisao/la:neće nikad biti vrhunski igrač, ali ok, nije bitno
- Romagnoli13
- Kontakt:
Locatelli je novi Sturaro.
Donnarumma je novi Sirigu.
Belotti je Immobile.
Bernardeschi je Cerci.
Na osnovu mišljenja stručnjaka sa foruma.
Donnarumma je novi Sirigu.
Belotti je Immobile.
Bernardeschi je Cerci.
Na osnovu mišljenja stručnjaka sa foruma.
BuffonGigi je napisao/la:
Da da, od Lokatelija pa do Donnarume, Belottija (koji je izvjesno novi Immobile)...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
I mislio samSiamoNoi je napisao/la:A to je točno rekao/pokazao gdje?

Bonucci Berna switch.BuffonGigi je napisao/la:Mozes da sebe ugrizes za dupe ili muda od muke, ali Berna da je dosao u Milan bio bi automatski glavni kreativac, kod nas nije ni cetvrti u hijerarhiji.
Ne mogu reci da je los posao cak stovise.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
pa složit ću se i tu s tobom gigi, minus donaruma jer ipak mislim da prevazilazi sve mladiće u U21.
lokateli, beloti, bernardeski, berardi, nastavi niz...
da se razumijem, ne kažem da je iko od ovih igrača loš i da klubovi neće imati koristi od njih, ali daleko su od epiteta vrhunskog igrača i šanse su otprilike 3% da ikada dosegnu taj nivo.
lokateli, beloti, bernardeski, berardi, nastavi niz...
da se razumijem, ne kažem da je iko od ovih igrača loš i da klubovi neće imati koristi od njih, ali daleko su od epiteta vrhunskog igrača i šanse su otprilike 3% da ikada dosegnu taj nivo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pitas li se ko ce nam izvodit slobodnjake??? Hahah, kakav raskos talentaBuffonGigi je napisao/la:Mozes da sebe ugrizes za dupe ili muda od muke, ali Berna da je dosao u Milan bio bi automatski glavni kreativac, kod nas nije ni cetvrti u hijerarhiji.
Max Allegri
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne bih sve te igrace strpao u jedno. Ja u Donnarumu ne sumnjam, o Belottiju se ne bih uopste izjasnio jer ne bi bio ni prvi ni zadnji igrac koi je radom i trudom uspio.
Bernardeschi ce imati dobru sredinu.
Portugalac je nekako najveca kocka, moze biti odlican, ali isto ima navece sanse da podbaci. Dok je Locateli jos veoma mlad da se ista moze reci, za jedno 2 godine se moze odrediti jel ide pravcem Polia, Sturara i takvih ili ce biti nesto vise
Od Berardija se valjda vise niko i ne nada da ce postati neki vrhunski igrac, jedino sto je ostalo mu je ta opcija Intera da ga proba uciniti boljim.
Bernardeschi ce imati dobru sredinu.
Portugalac je nekako najveca kocka, moze biti odlican, ali isto ima navece sanse da podbaci. Dok je Locateli jos veoma mlad da se ista moze reci, za jedno 2 godine se moze odrediti jel ide pravcem Polia, Sturara i takvih ili ce biti nesto vise
Od Berardija se valjda vise niko i ne nada da ce postati neki vrhunski igrac, jedino sto je ostalo mu je ta opcija Intera da ga proba uciniti boljim.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 21 jul 2017, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.