FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

maldini3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maldini3 » 25 jul 2017, 19:16

@Nea ko bi cinio upravljacku strukturu ako predjes na mjesto misketa
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2017, 19:19

Neandertalac i ja bi osvojili titulu sedam kola prije kraja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 25 jul 2017, 19:19

braco je napisao/la:Kao što sinoć napisah, slijedi nam jedna jako teška utakmica za vikend protiv Mladosti u gostima. Na suprotnim stranama će biti 2 Željina fanatika, Adžem i Edis tako da će biti interesantno gledati taktičku borbu njih dvojice. Mladost je na domaćem terenu porazila Viteza 1:0. Pošto nisam gledao utakmicu, niti mogu naći neki izvještaj sa te utakmice, ne mogu reći kako su igrali ali mogu dati neku pretpostavku Sabljine ekipe generalno.

Protiv Viteza su izašli u sljedećem sastavu:

Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežnina, Lazić, Čomor, Šećerović, Karahmet, Isaković.

Pretpostavljam da je formacijski to ovako izgledalo:

slika

Sabljine ekipe igraju dosta čvrst fudbal sa mnogo trke, sjajan motivator kao što on i jeste ne sumnjam da će maximalno naložiti igrače da daju posljedni atom snage. Čvrstinu koju spomenuh najbolje možemo vidjeti u defanzivnom bloku veznog reda Mladosti sa Zahirovićem i Šećerovićem. Zahirović igrač koji je itekako dobar u defanzivi, ali je ofanzivno limitiran jer je veznjak starog kova. Šećerović iako se nije proslavio u našem dresu, u Radniku je pokazivao da je igrač zadatka koji prema nazad može biti odličan support odbrani. Tako da od njih dvojice ne vidim neku prijetnju u ofanzivi ali kad mi budemo napadali, tandem Zaha- Šećer pretpostavljam da nam neće učiniti posao laganim.

Ispred njih dvojice djeluje ona budala Arežina koji sigurno da nije lud kao što jeste mogao je dosta bolju karijeru napraviti. Čitao sam da na priprema Mladosti je Arežina dosta dobro izgledao, tako je on jedna od opasnosti na koju Adžem mora ukazati našim igračima. Krasi ga sjajan šut sa distance, nije mu strano iz slobodnjaka da daje golove.

Kad smo kod tih prekida, pored dobrog izvođača Arežine. moramo se paziti i zračne opasnosti kod prekida Mladosti. Imaju dva visoka igrača koji bi nam mogli praviti probleme u tim situacijama, a to su njihov štoper Aladin Isaković koji je visok skoro 2 metra i njihov napadač Aganspahić koji je također visok.

Na krilima bi po meni možda više pažnje trebalo obratiti na Aladina Šišića nego na našeg bivšeg igrača Lazića unatoč tome što je postigao go za vikend. Šišić nije imao lošu statistiku prošle sezone u vidu 4 gola i 3 asistencije, igrao je 2-3 godine u Domžalama gdje je skupio 47 nastupa. Solidan igrač, po meni bolji od Lazića. Mada naravno ne govorim da treba skroz zaboravit na Lazića, možda mu je ovaj go za vikend dao neki podstrek da pruža bolje partije.

Na bekovima desno Čomor, lijevo Karahmet. Iskreno po meni je Čomor krampa, dok je Karahmet bolji igrač. Znao je u protekle 2 godine odigrati dosta dobre partije, nekako se stidiljivo spominjao njegov odlazak u inostranstvo ili u neku jaču ekipu iz naše lige ali ipak je ostao u Mladosti.

U protekla 2 dana su potpisali Dilavera i Regoja. Iskreno se nadam da neće stići Dilavera registrovat jer je ipak on jedan od najzaslužnijih igrača Mladosti za ulazak iz federalne u Premijer ligu i omiljen je među navijačima tako da će imati dosta motiva da se pokaže u njegovoj povratničkoj utakmici. Uz to nije loš igrač, vjerovatno bi nam pravio više problema nego Aganspahić.

Nadam se da ćemo odigrat ponovo dobru partiju, jer nam neće biti lako kao protiv Goška. Našu šansu vidim u Zakariću za kojeg se nadam da sinoćnja utakmica nije bio sam jedan bljesak, zatim u Stevi Nikoliću koji će sigurno gristi na terenu ne bil' se iskupio za promašaje protiv Goška. Zec i dalje se traži i sigurno da ima motiva da konačno pročepi. Adžem će vjerovatno ponovo igračima u veznom redu pružiti dosta više slobode u odnosu na prethodni period jer će nam trebati itekako raznovrsnosti u igri protiv već spomenutog čvrstog veznog reda. Nadam se da se neće ponavljati propusti u odbrani koji su se dešavali u posljednjih 15 minuta sinoć. Adžem će konačno imati vremena da odradi koji trening sa ekipo ,tako da će imati koliko toliko vremena da implementira neke svoje zamisli i ukaže na greške koje su desile protiv Goška.
Prvo izvinjavam se na upadu.
Ovako sto se tice Dilavera kako sam danas cuo on ce biti registrovan i sprerman za utakmicu mada nisam siguran da ce biti u prvoj postavi.
Sto se tice ekipe mislim da smo kvalitetom na nivou prosle godine i da smo malo bolje izbalansirani. Nekako mi se cini da se sad vracamo na rahimicev stil igre, tvrdo sa puno trke i malo golova. Iskren da budem nas najveci gubitak su vjerovartno Rama i Brka. Kuzmanovic je tek proigrao u drugom dijelu sezone.
Za razliku od prosle sezone sad imamo igraca koji moze rijesiti sam utamicu to je Arezina mada on zna da bude u nekim svojim ludim varijantama iskreno se nadam da to necemo vidjeti.
Zahirovic je imenom bolji od Brke i vjerovatno je bolji u defanzivi, dok ofanzivno nemamo sta pricati Brka je izmislio fudbal za ovog.
U odbrani smo kao i prosle godine. Metalsi izgleda sasvim dobro u paru sa Isakom. Bekovi su nam vazda bili problematicni. Jedne godine imamo desnog da valja duge lijevog i tako u krug.
Sve u svemu nadam se jendoj dobroj utakmici i dobro dosli u Doboj/Kakanj :)

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 25 jul 2017, 19:19

NI MILIMETRA !

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 jul 2017, 19:25

samoposmatram je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Nije bila kritika, samo kazem i da dodje Amar, on bi dosao na poziciju sportskog direktora. Po mom misljenju, kad pogledamo u proslost.
Hajde ovako, gdje sam ja pomenuo poziciju sportskog direktora? Pisem iskljucivo kao trener ne SD. Zbog toga kad su Slavki urucili otkaz mislio sam evo napokon Amara nece valjda propustiti priliku.

Kritike? Prema kome sam uputio kritike pojasni :kafa:
Jaro zapali i opusti se. :D
Slazem se i ja bi volio da ga vidim na klupi, ali kad jednom dozivis nervni slom od necega...
Ali ako je Ivanisevic uspio, moze vala i Amar.
Editovao sam post ono za kritike pogresno sam procitao, halali!

i ti navalio za SD a ja pominjem trenersku poziciju.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 jul 2017, 19:28

:arrow:
Qwerty90 je napisao/la:NI MILIMETRA !

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Jest jest, ova je jaka :lol:
Virtu4l je napisao/la:Neandertalac i ja bi osvojili titulu sedam kola prije kraja.
Bar je ne bi izgubili k'o zadnji debili.
maldini3 je napisao/la:@Nea ko bi cinio upravljacku strukturu ako predjes na mjesto misketa
Ma raspao bi se klub. Vratilo bi se mračno doba titula i duplih kruna. Buuuu
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 jul 2017, 19:40

Braco@ bravo za analizu. Što se tiče naše postavke protiv Goška, Adžem ih postavio ultra ofanzivno, "pustio" ih da igraju i moramo uzeti u obzir da je Gošk samo dno naše lige pa protiv Mladosti neće biti tako "lepršavi". Plus okršaj dva mlada Željina trenera između kojih je uvijek bio mali rivalitet. Šišić opasan, Zahirović bi mogao Zebu zatvarati, Arežina majstor, sve u svemu očekuje nas interesantna tekma.

Idemo po tri boda!

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jul 2017, 19:42

Samo neka ne vraca Bogicevica u prvih 11. Ima dovoljno mjesta za njega na klupi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 25 jul 2017, 19:52

E čuj Arežina majstor....

Btw B ekipa je zijanila od Olimpika 1-0 na turniru u Visokom

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jul 2017, 19:53

A Bekric i Hasanovic igrali za B tim.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 jul 2017, 19:55

LjoZee je napisao/la:A Bekric i Hasanovic igrali za B tim.
U kako je to bio brz protok lopte. :urnebes:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jul 2017, 20:31

Darko Misic na probi. Igra desnog beka.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jul 2017, 20:44

MocMahale444 je napisao/la:
Editovao sam post ono za kritike pogresno sam procitao, halali!

i ti navalio za SD a ja pominjem trenersku poziciju.
Nista, idemo dalje.

Moram pohvaliti upravu na potezima. U pravo vrijeme po mome smo napravili izmjenu na klupi. I po svemu smo na putu da prebrodimo krizu, koja je bila na pomolu.

Doktor1921
Kontakt:

Post Postao/la Doktor1921 » 25 jul 2017, 20:47

irfo je napisao/la:ja sam cuo da je neandertalac( zajedno sa jos nekoliko forumasa sa ovog portala koji kritikuju) bio spreman da preuzme kormilo kluba nakon danasnjih ostavki, ali su hrabre upravljacke strukture rekle NE nakon sto su te informacije stigle do njih !!

ima li jos neko da potvrdi? ja sam samo cuo....
I ja sam cuo da se šuška...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 jul 2017, 21:02

Monci je napisao/la:E čuj Arežina majstor....
Pardon, mislio sam Marković.

UPRAVA NAPOLJE!

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 25 jul 2017, 21:02

Kako nezvanično saznajemo, dvadesetšestogodišnji desni bek nalazi se na probi u Željezničaru, a ako zadovolji novi stručni štab na čelu sa Admirom Adžemom potpisat će ugovor s timom s Grbavice. Mišićev posljednji klub u karijeri bila je Istra

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 25 jul 2017, 21:06

Nasi ocigledno ganjaju samo slobodne igrace, tesko cemo do napadaca a potreban nam je itekako.

Zna li neko nesto vise o ovom desnom beku ?
- Zeljeznicar -

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 25 jul 2017, 21:15

Zenzo je napisao/la:Nasi ocigledno ganjaju samo slobodne igrace, tesko cemo do napadaca a potreban nam je itekako.

Zna li neko nesto vise o ovom desnom beku ?
nista specijalno slabo igrao u istri
https://www.transfermarkt.de/darko-misi ... ler/194075

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 jul 2017, 21:18

Glasam za njegovu smjenu ako će doći bolji od njega.

:lol: :tokralju: :rol:

Suze me zalile.

UPRAVA NAPOLJE!

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 25 jul 2017, 21:24

Uprava ima i vise nego ogromnu podrsku kada se zna koliko smo dugo bez ikakvog trofeja....
Amaterizam se nastavio, ostaviti Cenana, a otjerati trenera dan prije pocetka sezone i kao razlog navesti lose rezultate u evropi je smijurija...Slavki se trebao dati otkaz nakon onakve propustene prilike, a ne kada je odradio citave pripreme za ovu sezonu...
Dva naj igraca ti odlaze i ti kao zamjenu dovedes hebenog zeca koji je cisti promasaj i smijesan igrac...Za nase uslove smo zaradili ogromne novce, gdje su pojacanja i trofeji...
Kao sto sam rekao, ova uprava ima vecu podrsku nego sto bi trebala...

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []