Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 jul 2017, 10:29

Signore je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Bilo bi zanimljivo istraziti koji trener se najduze zadrzao u jednom od klubova premijer lige. Mozda ovo vec negdgje i ima ?
Amar Osim, Zeljeznicar, 137 utakmica
Slaven Musa, Siroki Brijeg, 95 utakmica
Nedzad Selimovic, Travnik, 74 utakmice
Vinko Marinovic, Zrinjski, 70 utakmica
Dragan Jovic, Zrinjski, 67 utakmica
Branko Karacic, Zrinjski, 67 utakmica
Husref Musemic, Sloboda, 64 utakmice
Srdjan Bajic, Radnik, 61 utakmica
Dragan Radovic, Slavija, 58 utakmica
Mirza Varesanovic, Olimpic, 58 utakmica

Eto svi koji su izdrzali minimalno 50 utakmica. Tu su ukljucene i utakmice kupa, kao i Europa. Mozda su pojedini vodili klubove i u drugoj ligi (Selimovic i Bajic, mrsko mi provjeriti), al to je to od trenera koji su vodili klubove u PL, a da im je isti mandat potrajao duze od 50 utakmica. Cini mi se kako najvise strpljenja imaju u Zrinjskom, jer na ovom spisku jedini imaju cak trojicu trenera dok ostali imaju maksimalno po jednog.

PS. Statistika od sezone 2004/05
Al mi imamo kratak fitilj, jel moguce da niti jednog trenera nismo mogli istrpiti?

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 26 jul 2017, 10:34

Husref vodio Sarajevo od zime 2005. do ljeta 2008. (tri i po sezone pune)... treba i on negdje na tu listu, vjerovatno ispod Osima.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2017, 10:39

The Game je napisao/la:Husref vodio Sarajevo od zime 2005. do ljeta 2008. (tri i po sezone pune)... treba i on negdje na tu listu, vjerovatno ispod Osima.
To mi je najveca enigma. Stoji da ih je vodio 41 utakmicu. Da li je moguce da nije imao profesionalnu licencu i da je netko drugi bio u zapisniku dok je Husref vodjen kao pomocni trener ili predstavnik kluba?

EDIT: Vidim sad da transfermarkt nema podatke o FK Sarajevu iz sezone 04/05 pa Husrefu tu fali 15tak utakmica iz proljeca 2005. Takodjer im za sezonu 2005/06 stoji da je Husref vodio samo europske utakmice FK Sarajeva sto znaci da tu fali 30 prvenstvenih + nekoliko kup utakmica. Tako na ovih 41 treba dodati nekih 45-50 utakmica. Husref je ipak izdrzao oko 90 utakmica u Sarajevu.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 26 jul 2017, 10:54

Sumnjam, u Evropi je regularno vodio utakmice (i u mandatu prije ovog), tako da ne vjerujem da je to problem.

Tri pune sezone po 30 tekmi, jedna polusezona od 15 + kup + Evropa.

Moguce je da je neku utakmicu odbijao voditi jer je u posljednoj sezoni imao problema sa upravom, ali nije bilo prekida mandata.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2017, 10:57

The Game je napisao/la:Sumnjam, u Evropi je regularno vodio utakmice (i u mandatu prije ovog), tako da ne vjerujem da je to problem.

Tri pune sezone po 30 tekmi, jedna polusezona od 15 + kup + Evropa.

Moguce je da je neku utakmicu odbijao voditi jer je u posljednoj sezoni imao problema sa upravom, ali nije bilo prekida mandata.
Ma skontao sam u cemu je problem. Izmjenio sam gore post.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2017, 13:23

Signore je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Bilo bi zanimljivo istraziti koji trener se najduze zadrzao u jednom od klubova premijer lige. Mozda ovo vec negdgje i ima ?

Eto svi koji su izdrzali minimalno 50 utakmica. Tu su ukljucene i utakmice kupa, kao i Europa. Mozda su pojedini vodili klubove i u drugoj ligi (Selimovic i Bajic, mrsko mi provjeriti), al to je to od trenera koji su vodili klubove u PL, a da im je isti mandat potrajao duze od 50 utakmica. Cini mi se kako najvise strpljenja imaju u Zrinjskom, jer na ovom spisku jedini imaju cak trojicu trenera dok ostali imaju maksimalno po jednog.

Blaž Slišković, drugi mandat na klupi Zrinjskog, od 06.08.2005-07.10.2007.
81 utakmica-69 prvenstvo, 4 kup i 8 europa...
Volim te bola'!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2017, 13:26

PiazzaGrande je napisao/la: Blaž Slišković, drugi mandat na klupi Zrinjskog, od 06.08.2005-07.10.2007.
Ma transfermarkt nema potpune podatke pa vjerojatno ima jos koji.

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 26 jul 2017, 13:32

Signore je napisao/la:

amar osim je bio SSS u drugom mandatu u 166 utakmica (120 prvenstvo, 36 kup, 10 evropa)
prvi mandat je imao 127 utakmica (2001-2003)
miso smajlovic takodjer imao 68 utakmica uzastopno izmedju 1994-1996

zaboravio si husrefa u sarajeva izmedju 2005-2008, sigurno preko 100 utakmica
Zadnja izmjena: grbavicka, dana/u 26 jul 2017, 13:55, ukupno mijenjano 2 puta.
45515

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2017, 13:42

Signore je napisao/la:
PiazzaGrande je napisao/la: Blaž Slišković, drugi mandat na klupi Zrinjskog, od 06.08.2005-07.10.2007.
Ma transfermarkt nema potpune podatke pa vjerojatno ima jos koji.
Dragan Jović, Zrinjski od 20.10.2007-11.09.2010., 122 utakmice, 87 prvenstvo, 23 kup i 12 europa...

Ovo naše izdanje transfermarkta treba ignorirati... :puke:
Volim te bola'!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 26 jul 2017, 14:23

Nesto se prije sezone spominjalo ici ce jedna utakmica petkom zbog tv prenosa, ali nista od toga izgleda
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 27 jul 2017, 11:25

MojaTV od mpgucih 5 utakmica u ovom kolu prenosi samo Sarajevo i Zelju. Pa strasno sta rade od ove jadne lige...
Ajde sto nemamo mogucnost pretplatiti se na bht,ima streamova sad,nadje se. Al ljudi prenose samo 2(dvije) je*ene utakmice. Ko da se nogomet samo u Sarajevu igra...
EKONNP

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 27 jul 2017, 11:50

skripar96 je napisao/la:MojaTV od mpgucih 5 utakmica u ovom kolu prenosi samo Sarajevo i Zelju. Pa strasno sta rade od ove jadne lige...
Ajde sto nemamo mogucnost pretplatiti se na bht,ima streamova sad,nadje se. Al ljudi prenose samo 2(dvije) je*ene utakmice. Ko da se nogomet samo u Sarajevu igra...
I izdali su nekidan spisak utakmica za koje prodaju televizijska prava i zanimljivo nigdje nema utakmica Sarajeva i Želje, što znači da su ih zadržali za sebe da njih prenose, a ostale utakmice ako ko kupi,kupi. Inače minimalna cijena je nesta manje od 5000KM.
Sramota od njih. Da li će Arena uzeti neke utakmice da radi bas me interesuje... Ili možda Hayat i Face, u šta čisto sumnjam, ipak je to fina cifra za jednu utakmicu bhpl za njih.
Sabrine mi moje!

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la skripar96 » 27 jul 2017, 12:03

BosnianKingdom je napisao/la:
skripar96 je napisao/la:MojaTV od mpgucih 5 utakmica u ovom kolu prenosi samo Sarajevo i Zelju. Pa strasno sta rade od ove jadne lige...
I izdali su nekidan spisak utakmica za koje prodaju televizijska prava i zanimljivo nigdje nema utakmica Sarajeva i Želje, što znači da su ih zadržali za sebe da njih prenose, a ostale utakmice ako ko kupi,kupi. Inače minimalna cijena je nesta manje od 5000KM.
Sramota od njih. Da li će Arena uzeti neke utakmice da radi bas me interesuje... Ili možda Hayat i Face, u šta čisto sumnjam, ipak je to fina cifra za jednu utakmicu bhpl za njih.
Bas ce netko kupiti utakmici Krupa-GOSK za 5 milja. Nema sanse. I ove derbije gdje ne igraju sarajevski klubovi pokupio BHT 1.
Eventualno ostaje mjesta za neke utakmice tipa Borac-Siroki,Zrinjski-Borac,Sloboda-Zrinjski,Sloboda-Borac i takve utakmice. Al mislim da su se ponude morale dostaviti do nekog roka,ako to nitko ne ucini,nema kupovat. Tako da su sebi napravili monopol i jos se ogradili od monopola kao evo vam mozete uzeti ove utakmice. A tamo sve razina zupanijskih liga
EKONNP

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 27 jul 2017, 12:20

Tu smo priču već apsolvirali :)

Mislim da ove sezone Mladost DK bi mogla mnogima zamrsit račune, i vidim ih u borbi za prvih 6. Imaju iskusnu i jako solidnu ekipu i nikome neće biti lako protiv njih... Sad imaju prvi jaki test protiv Želje, i tu utakmicu bi baš volio pogledat da vidim kako se nose snjima.
NK Široki Brijeg

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 27 jul 2017, 14:09

Evolve je napisao/la:Tu smo priču već apsolvirali :)

Mislim da ove sezone Mladost DK bi mogla mnogima zamrsit račune, i vidim ih u borbi za prvih 6. Imaju iskusnu i jako solidnu ekipu i nikome neće biti lako protiv njih... Sad imaju prvi jaki test protiv Želje, i tu utakmicu bi baš volio pogledat da vidim kako se nose snjima.
Bude dobra tekma Mladost Zeljo, 100%. Mladost je lijepo krenula u prvenstvo, uzeti tri boda na startu je zakon. Nemaju sto izgubiti protiv Zelje, za njih odlicna prilika za dokazivanje, sve je pitanje taktike. Adzem i Sablja nemaju nepoznanica, jedna dusa, a dva tila, sto bi kazali tovari.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2017, 17:16

Neuspješan javni poziv BH Telecoma: Tražili po 4.100 KM za prijenose utakmica PLBiH

slika

Naime, BH Telecom je poziv objavio na svojoj zvaničnoj stranici, a isti se odnosi na 45 utakmica u prvih 18 kola u ovoj sezoni.

No, kako saznajemo, na ovaj javni poziv (rok za odziv istekao jučer) nije se javio niti jedan operater ili TV stanica. To, praktično, znači da će utakmice Premijer lige BiH ove sezone putem malih ekrana gledaoci moći pratiti isključivo putem Moje TV i BHT1.

Činjenica da nema zainteresovanih za paket od 45 ponuđenih mečeva nije nimalo iznenađujuća ukoliko se u obzir uzme da se radi o manje atraktivnim utakmicama. Dovoljno je navesti da među tim susretima koje BH Telecom nudi potencijalnim kupcima nema nijednog meča Sarajeva ili Željezničara.

Riječ je, dakle, o susretima poput GOŠK – Krupa ili Vitez – Mladost. Uz dužno poštovanje prema ovim timovima, sasvim je razumljivo zašto niko nije voljan platiti cijenu od minimalno 4.100 KM po utakmici, koju je postavio BH Telecom u pomenutom javnom pozivu.

S druge strane, sve derbi susrete prenositi će Moja TV, koja je u vlasništvu BH Telecoma, a jednu utakmicu sedmično emitirati će i BHT1. Neki klubovi su i otvoreno negodovali zbog toga, pogotovo predstavnici timova iz manjeg entiteta, koji su čak u jednom trenutku zaprijetili radikalnim mjerama zbog ugovora koji je Nogometni savez BiH sklopio s BH Telecomom u vezi TV prava za prijenose mečeva PLBiH.

Određeni klubovi bili su čak i za opciju da se raspiše konkurs te da se TV prava za PLBiH prodaju najboljem ponuđaču, umjesto da se realizira unaprijed utvrđeni dogovor s BH Telecomom. No, njihove zamjerke, ispostavilo se, bile su samo pucanj u prazno…
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 jul 2017, 17:23

MortemHz je napisao/la:Neuspješan javni poziv BH Telecoma: Tražili po 4.100 KM za prijenose utakmica PLBiH

slika

Naime, BH Telecom je poziv objavio na svojoj zvaničnoj stranici, a isti se odnosi na 45 utakmica u prvih 18 kola u ovoj sezoni.

No, kako saznajemo, na ovaj javni poziv (rok za odziv istekao jučer) nije se javio niti jedan operater ili TV stanica. To, praktično, znači da će utakmice Premijer lige BiH ove sezone putem malih ekrana gledaoci moći pratiti isključivo putem Moje TV i BHT1.

Činjenica da nema zainteresovanih za paket od 45 ponuđenih mečeva nije nimalo iznenađujuća ukoliko se u obzir uzme da se radi o manje atraktivnim utakmicama. Dovoljno je navesti da među tim susretima koje BH Telecom nudi potencijalnim kupcima nema nijednog meča Sarajeva ili Željezničara.

Riječ je, dakle, o susretima poput GOŠK – Krupa ili Vitez – Mladost. Uz dužno poštovanje prema ovim timovima, sasvim je razumljivo zašto niko nije voljan platiti cijenu od minimalno 4.100 KM po utakmici, koju je postavio BH Telecom u pomenutom javnom pozivu.

S druge strane, sve derbi susrete prenositi će Moja TV, koja je u vlasništvu BH Telecoma, a jednu utakmicu sedmično emitirati će i BHT1. Neki klubovi su i otvoreno negodovali zbog toga, pogotovo predstavnici timova iz manjeg entiteta, koji su čak u jednom trenutku zaprijetili radikalnim mjerama zbog ugovora koji je Nogometni savez BiH sklopio s BH Telecomom u vezi TV prava za prijenose mečeva PLBiH.

Određeni klubovi bili su čak i za opciju da se raspiše konkurs te da se TV prava za PLBiH prodaju najboljem ponuđaču, umjesto da se realizira unaprijed utvrđeni dogovor s BH Telecomom. No, njihove zamjerke, ispostavilo se, bile su samo pucanj u prazno…
Hajde bitno je da barem postoje, kakvi takvi, koliko god nebitni mediji, koji pokreću priču, očigledno je da ovi veći surađuju sa ili Savezom ili Telekomom ili u većini slučajeva sa obje strane, pa onda se prave englezi i javno šute o ovom jasnom problemu koji će srozati PL BiH čak i niže nego je trenutno.
Samo Saraj'vo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2017, 17:30

Celik 2 gostujuce, Borac 3 gostujuce, Siroki 5 gostujucih, Sloboda 3 gostujuce, Zrinjski 3 gostujuce, Mladost 6 gostujucih. 22 utakmice za ekipe koje dolaze iz sredina gdje se sigurno svaka utakmica prati u dobrom broju preko TV prijemnika.

3,4,5 i 6 posjeta od prosle sezone te Borac koji ce ove sezone imati top5 posjetu. Znaci pruzili bi prenos ljudima iz sredina sa dosta ljudi, a da u tim sredinama ljudi prate PL kada im ekipe igraju na domacem sto znace da bi pratili i ove 22 utakmice na TV ekranima.

Fazon je sto svi glume neke gigante i hoce da prenose ali im puno 4000 KM. Hoce svi da zarade, niko nece da pruzi nesto, a da bude na nuli kao Telecom koji sigurno od ovog nema neki profit kada odradi prenose. Svi bi da dobiju Zeljeznicar-Sarajevo za 3000 KM i da uzmu pare. Svi se ponasaju cisto kao masine za pravljenje novca, a niko nece da pokaze i da mu nije bitan samo novac vec i da te prvo usluzi.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 jul 2017, 17:38

Pa Telekom je čista politička mašinerija. Još će na kraju ispasti da je to neka filantropska organizacija koja održava sport... A ne obična državna uhljebarska firma kojoj je monopol bitan koliko i čisto pranje novca.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2017, 17:40

Meni je drago sto fakat finansiraju milion stvari u BiH, ovo ostalo meh, moze se poboljsati.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.