Baždarević poručio: Koševo nije jedina opcija, protiv Belgije bih volio da igramo na Grbavici
Bilino polje je suspendovano zbog incidenta protiv Grčke u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a nakon toga pisalo se da će naš tim igrati protiv Belgije na Koševu. Ipak, želja selektora Mehmeda Baždarevića je Grbavica.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. oktobra igrat će protiv Belgije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Baždarević je za **** rekao kako Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase nije jedina opcija, te da bi on volio da naš nacionalni tim igra na Grbavici.
“Još je rano o tome govoriti. To tek trebam vidjeti narednih dana s ljudima iz NSBIH. Koliko sam čuo, FIFA nije postavila uvjet da se meč protiv Belgije igra 200 kilometara od Zenice. Ako se budem pitao, ja sam za Grbavicu, mislim da bismo u “Dolini ćupova” napravili jednako sjajnu atmosferu kao na Bilinom Polju. U obzir dolazi i stadion “Asim Ferhatović Hase”, ali ako otpadne Grbavica, što se mene tiče, možemo igrati i u Banjoj Luci i Podgorici, samo da pobijedimo Belgiju”, rekao je Baždarević za Avaz.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.