FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jestamaji
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 08:15

Raonffa je napisao/la:Jak jak ovaj članak engleskih medija. Vidim na ovoj stranici imaju i članci o utakmicama protiv Intera, Arsenala i Santosa :thumbup:
nije to sve članak engelskih medije, ovo gornje je zvanični program koji se mogao kupiti u derby-ju na stadionu na dan utakmice. a ovo donje je neki isječak iz novina.

inače ko ne zna, postojao je isti takav program i u sarajevu za prvu utakmicu. ja sam jedan sačuvao ali iskreno nemam pojma gdje mi stoji:

slika

a postojali su i reklamni letci koje su izbacivali iz aviona prije prve tekme (reklame preko letaka su tada bile uobičajena praksa u sarajevu i okolini) . mi djeca smo ih skupljali, bilo ih je raznih boja, fazon je bio skupiti sve boje :mrgreen: e da mi je jedan negdje naći pao bi u trans :mrgreen:
uglavnom su izbacivani po okolini sarajeva, tekst je bio najava tekme i onda je pisalo "dođite da pobijedimo zajedno" :D

joj koja su to vremena bila :tokralju:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 jul 2017, 09:39

jestamaji je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Jak jak ovaj članak engleskih medija. Vidim na ovoj stranici imaju i članci o utakmicama protiv Intera, Arsenala i Santosa :thumbup:
nije to sve članak engelskih medije, ovo gornje je zvanični program koji se mogao kupiti u derby-ju na stadionu na dan utakmice. a ovo donje je neki isječak iz novina.

inače ko ne zna, postojao je isti takav program i u sarajevu za prvu utakmicu. ja sam jedan sačuvao ali iskreno nemam pojma gdje mi stoji:

slika

a postojali su i reklamni letci koje su izbacivali iz aviona prije prve tekme (reklame preko letaka su tada bile uobičajena praksa u sarajevu i okolini) . mi djeca smo ih skupljali, bilo ih je raznih boja, fazon je bio skupiti sve boje :mrgreen: e da mi je jedan negdje naći pao bi u trans :mrgreen:
uglavnom su izbacivani po okolini sarajeva, tekst je bio najava tekme i onda je pisalo "dođite da pobijedimo zajedno" :D

joj koja su to vremena bila :tokralju:
Bolje nam je sad kada jasno i glasno mozemo reci da smo Bosnjaci :kafa:. Hvala vam za ovo vracanje u prosla bolja vremena.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2017, 10:09

bravo @braco :tokralju: gdje iskopa ovo :tokralju:
@jestamaji pofina kolekcija dresova, svaka cast :thumbup:

Evo vidim na sc.sport pise nismo se mogli dogovorit sa kajkutom, sreca ponekad sto je cenan nesposoban :lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2017, 10:15

irfo je napisao/la: Evo vidim na sc.sport pise nismo se mogli dogovorit sa kajkutom, sreca ponekad sto je cenan nesposoban :lol:
:lol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 10:19

:lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 10:52

irfo je napisao/la: @jestamaji pofina kolekcija dresova, svaka cast :thumbup:
dajem tri po izboru za bijeli patrick XL sa kosim ćizama :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 28 jul 2017, 11:52

Pobjeda protiv Mladosti bi nam super legla. Imamo povoljan rapsored poslije iskoristiti maksimalno. No, bio bih zadivoljan i X-om kada bi igrali napadacki, fino za oko, pa ono da kazemo "ybg nije bilo srece."

Jos nisam uzeo ovaj novi "Zubandan" dres :crazy: sve danas sutra danas sutra :shifty:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 12:02

Niko još uvijek nema pojma šta se dešava sa ugovorom našeg najskupljeg igrača Kjosevskog?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 12:08

Osim13 je napisao/la:Pobjeda protiv Mladosti bi nam super legla. Imamo povoljan rapsored poslije iskoristiti maksimalno. No, bio bih zadivoljan i X-om kada bi igrali napadacki, fino za oko, pa ono da kazemo "ybg nije bilo srece."

Jos nisam uzeo ovaj novi "Zubandan" dres :crazy: sve danas sutra danas sutra :shifty:
obavezno ga probaj ako možeš. moraš otprilike uzeti dva broja veći nego što nosiš inače. dužina je OK, ali ja tako usko krojen dres nisam još vidio. ustvari jesam, onaj prvi macron dres od prije 5-6 godina je bio skroz uz tijelo, ali to je skroz drugi tip dresa koji se lijepi uz tijelo. ovaj zubandan je jednostavno preusko skrojen

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 12:10

Virtu4l je napisao/la:Niko još uvijek nema pojma šta se dešava sa ugovorom našeg najskupljeg igrača Kjosevskog?
ja se bojim da nećemo ni čuti ništa, nego da će mu uovor isteći i aferim!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jul 2017, 12:34

Braco@ svaka čast :thumbup:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 12:48

ako neko traži te programe, na ebayu se može jako puno toga naći. derby county, st. johnstone i minsk su često u prodaji, ostali koji su postojali rijetko ali nalete. ja sam čak jednom vidio i sliwen, i dan danas se jedem što to nisam kupio, ali bilo je stvarno skupo!
a ovo poslije rata ima redovno, newcastle, kilmarnrock, viktoria, heart, fc sheriff itd :wave:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 28 jul 2017, 13:27

jestamaji je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:kad smo već kod dresova, jedno pitanje, je li ovo fakat bio nekad naš dres ili se neko samo malo poigrao ? ja ga se ne sjećam

slika
Motam po glavi i da me ubijes ne mogu ovog dresa da se sjetim. Mozda je bio nekoliko utakmica?
ne sjećam se ni ja, a trebao bi da ga je bilo. vjerovatno je neko našao negdje šareni dres zalijepio na njega grb i to je to. mada, ono što me zbunjuje je da je grb jako kvalitetan, ne izgleda mi ko oni jeftini sa čaršije. svakako nemam pojma odakle mi ta slika :mrgreen:
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 13:39

svaka čast!!! to je to,samo su na derbiju nosili duge rukave! ja se da me ubiješ ne sjećam ovoga dresa, ali to je to. grb na dresu je previše dobar da bi bio kakav dupljak!!!
hvala

P.S. ali evo gledam, to su bila još vreemna derbija, razmak na sjeveru između nas i pitara jedan drot, a sad ih moraš u kavez stavljati i skidati stolice .... užas na šta je ovo otišlo
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 28 jul 2017, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jul 2017, 13:40

Virtu4l je napisao/la:Niko još uvijek nema pojma šta se dešava sa ugovorom našeg najskupljeg igrača Kjosevskog?
Takvu grešku bi im stvarno teško oprostio. Nek' se dogovore da Veca potpiše ugovor na godinu dana, tj. do zime 2019-te uz obećanje da će biti prodat iduće ljeto, i to je to. Dobro Veci, dobro Želji :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 13:43

Raonffa je napisao/la:
Takvu grešku bi im stvarno teško oprostio. Nek' se dogovore da Veca potpiše ugovor na godinu dana, tj. do zime 2019-te uz obećanje da će biti prodat iduće ljeto, i to je to. Dobro Veci, dobro Želji :)
fino to zvuči, ali što bi to on uradio kad ovako može dobiti dodatni bonus kod potpisa za bilo koga osim kod nas? iz ljubavi prema želji?? treba biti realan a realnost nam je kad su potpisi u pitanju nikakva!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2017, 13:46

Isti sastav ko proslu tekmu, sta mislite?

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 jul 2017, 13:48

nije da imamo previše izbora

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2017, 13:50

Ocekujem zerica i sabana u drugom poluvremenu od 60-te minute otprilike

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 jul 2017, 13:51

jestamaji je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
fino to zvuči, ali što bi to on uradio kad ovako može dobiti dodatni bonus kod potpisa za bilo koga osim kod nas? iz ljubavi prema želji?? treba biti realan a realnost nam je kad su potpisi u pitanju nikakva!
To ne znam, ne mogu ući u Vecinu glavu pa da vidim kako i na koji način razmišlja što se toga tiče. Ovo bi bila najbolja opcija za Želju, odnosno jedina dobra u ovom trenutku, dok bi za Vecu bila solidna, ako uključimo tu "ljubav prema klubu" plus da je mlad i da bi u karijeri mogao zaraditi deset puta više nego od dodatnog bonusa pri potpisu za novi klub, onda bi mogli razmišljati u ovom pravcu o kojem govorim.

Mi možemo nagađati ovdje šta i kako će biti, nadam se da su ljudi iz kluba ozbiljnije pristupili tom Vecinom ugovoru, popričali sa njim, to je ono osnovno za sve dalje radnje oko toga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.