SP Kvalifikacije - Grupa H
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: SP Kvalifikacije - Grupa H
A to o ispunjenosti Koševa je isto tako svojevrstan mit. Uredu kada govorimo o sportskim događajima u Sarajevu u ostalim sportovima, dvorane zaista jesu polupraznije nego u drugim gradovima, posebno se tu misli na rukomet, košarka može proći, no to nije tema.
Uglavnom, istina je da je to o neispunjenosti Koševa stvarno mit, na Koševu neće doći ništa manje publike nego što bi došlo na BP, protiv bilo kojeg protivnika, od Gibraltara do Belgije, kratko i jasno.
Uglavnom, istina je da je to o neispunjenosti Koševa stvarno mit, na Koševu neće doći ništa manje publike nego što bi došlo na BP, protiv bilo kojeg protivnika, od Gibraltara do Belgije, kratko i jasno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jest to, ali Kosevo sa 15k ljudi izgleda sablasno a BP krcato 
Ako vec prima 30k, daj onda da se napuni..

Ako vec prima 30k, daj onda da se napuni..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ako je kradja, masna cjena preko oglasnika ili kupovanje u tapkarosa ispred stadiona te put do Zenice I pocesto spavanje u Sarajevskim hotelima onda bih I ja volio da me tako bezocno kradu.Raonffa je napisao/la:Drago mi je prvenstveno zbog navijača iz BiH, što ćemo i mi "obični" navijači moći pogledati neku tekmu uživo, da se vidi da ovo nije reprezentacija guzonja i dijasporaca (uz dužno poštovanje našim ljudima van BiH) koji nam "kradu" karte na BP godinama
Ovako će biti mjesta za sve, plus je protivnik jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, još ako budemo u igri za baraž, a nadam se da hoćemo, Koševo će goriti sasvim sigurno

Ovo je reprezentacija svih koji je vole bili oni iz Zenice, Mostara, Sarajeva, Berlina, Londona ili Zagreba.
Samo sto vi domaci navijaci na Bosanskim oglasnicima I vise nego dobrovoljno ucestvujete u ovoj zamjeni dobara koju ti nazivas kradjom.

Budi pozdravljen od jednog lopova, koji je svaku kartu do sada platio a imao je nacina da do nje dodje bez ijedne potrosene KM.

Stavio sam pod navodnike, i govorim samo o kartama, ne računam uopšte koliko ostave para ovdje niti sam uopšte išao u tom smjeru da je dijaspora nepoželjna ovdje.dubrovnik je napisao/la:Ako je kradja, masna cjena preko oglasnika ili kupovanje u tapkarosa ispred stadiona te put do Zenice I pocesto spavanje u Sarajevskim hotelima onda bih I ja volio da me tako bezocno kradu.Raonffa je napisao/la:Drago mi je prvenstveno zbog navijača iz BiH, što ćemo i mi "obični" navijači moći pogledati neku tekmu uživo, da se vidi da ovo nije reprezentacija guzonja i dijasporaca (uz dužno poštovanje našim ljudima van BiH) koji nam "kradu" karte na BP godinama
Ovako će biti mjesta za sve, plus je protivnik jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, još ako budemo u igri za baraž, a nadam se da hoćemo, Koševo će goriti sasvim sigurno![]()
Ovo je reprezentacija svih koji je vole bili oni iz Zenice, Mostara, Sarajeva, Berlina, Londona ili Zagreba.
Samo sto vi domaci navijaci na Bosanskim oglasnicima I vise nego dobrovoljno ucestvujete u ovoj zamjeni dobara koju ti nazivas kradjom.![]()
![]()
![]()
Budi pozdravljen od jednog lopova, koji je svaku kartu do sada platio a imao je nacina da do nje dodje bez ijedne potrosene KM.
Dok dadnu pola kapaciteta sponzorima, dok dijaspora kupi svoj dio, teško da ostane par hiljada karata za ljude koji žive ovdje, a da kako mogu vjerovatno bi svi otišli i napravili bolju atmosferu od ovih kvazi navijača koji se zadnjih godina kupe na BP.
Ovako na Koševu ima mjesta za sve, i to je ono što sam htio reći u prethodnom postu, bez ikakvih podjela na "moja, tvoja, naša, dijasporska, zenička, bosanska" reprezentacija itd.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ajde nemoj se ljutiti. Mozda ti I ne dijelis ali je bogme to na forumu prisutno.Raonffa je napisao/la:Stavio sam pod navodnike, i govorim samo o kartama, ne računam uopšte koliko ostave para ovdje niti sam uopšte išao u tom smjeru da je dijaspora nepoželjna ovdje.dubrovnik je napisao/la:Ako je kradja, masna cjena preko oglasnika ili kupovanje u tapkarosa ispred stadiona te put do Zenice I pocesto spavanje u Sarajevskim hotelima onda bih I ja volio da me tako bezocno kradu.Raonffa je napisao/la:Drago mi je prvenstveno zbog navijača iz BiH, što ćemo i mi "obični" navijači moći pogledati neku tekmu uživo, da se vidi da ovo nije reprezentacija guzonja i dijasporaca (uz dužno poštovanje našim ljudima van BiH) koji nam "kradu" karte na BP godinama
Ovako će biti mjesta za sve, plus je protivnik jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, još ako budemo u igri za baraž, a nadam se da hoćemo, Koševo će goriti sasvim sigurno![]()
Samo sto vi domaci navijaci na Bosanskim oglasnicima I vise nego dobrovoljno ucestvujete u ovoj zamjeni dobara koju ti nazivas kradjom.![]()
![]()
![]()
Dok dadnu pola kapaciteta sponzorima, dok dijaspora kupi svoj dio, teško da ostane par hiljada karata za ljude koji žive ovdje, a da kako mogu vjerovatno bi svi otišli i napravili bolju atmosferu od ovih kvazi navijača koji se zadnjih godina kupe na BP.
Ovako na Koševu ima mjesta za sve, i to je ono što sam htio reći u prethodnom postu, bez ikakvih podjela na "moja, tvoja, naša, dijasporska, zenička, bosanska" reprezentacija itd.
Usput ne postoje kvazi navijaci. Postoje kvazi treneri I igraci. Navijaci koji plate kartu, sjednu na svoje mjesto I u miru odgledaju utakmicu su pocesto vjerniji I manje stetni od onih koji okrenu ledja I udaraju bubnjeve 90 minuta. Zadnji put kada sam dolazio na utakmicu protiv Cipra kartu sam kupio u poslovnici Centrotransa na Ferhadiji u slobodnoj prodaji 3-4 sata prije utakmice. Bilo ih je jos I nisam video nikakve guzve.
Protiv Belgije ce nadam se karte biti prodane 3 dana prije utakmice. Samo mi je drago radi te fame o dijaspori da vidimo I vas Sarajlije na djelu. Nadam se da cete sve pokupovati.

Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 28 jul 2017, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Prepuno Kosevo, nabrijani zmajevi, Dzeko zavrsava posao, pobjeda i izboren baraz.
Nakon tog epiloga se ne vracamo u zenicu haha
Nakon tog epiloga se ne vracamo u zenicu haha
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ma ne ljutim se uopšte, samo sam ti odgovorio odmah jasno i glasno da ne bude zabune i da ne ode rasprava u pogrešnom smjerudubrovnik je napisao/la: Ajde nemoj se ljutiti. Mozda ti I ne dijelis ali je bogme to na forumu prisutno.
Usput ne postoje kvazi navijaci. Postoje kvazi treneri I igraci. Navijaci koji plate kartu, sjednu na svoje mjesto I u miru odgledaju utakmicu su poceto vjerniji I manje stetni od onih koji okrenu ledja I udaraju bubnjeve 90 minuta. Zadnji put kada sam dolazio na utakmicu protiv Cipra kartu sam kupio u poslovnici Centotransa na Ferhadiji u slobodnoj prodaji 3-4 sata prije utakmice. Bilo ih je jos I nisam video nikakve guzve.
Protiv Belgije ce nadam se karte biti prodane 3 dana prije utakmice. Samo mi je drago radi te fame o dijaspori da vidimo I vas Sarajlije na djelu. Nadam se da cete sve pokupovati.

Postoje, postoje guzonje, sponzori, selfie navijači, koji tu dođu zakucaju se za stolicu i ne možeš ih pokrenuti tamam da neko atomsku baci na stadion. Pravi navijač mora znati kad treba navijati i dati podršku svom timu, ne govorim ja o onim "ultrasima" što 90. minuta navijaju okrenuti leđima kao što kažeš, nego o običnim navijačima.
Ok je da si ti platio kartu i došao da gledaš utakmicu (ja sam takav navijač kao i ti), i niko ne traži da 90. minuta skačeš kao budala i izgubiš glas, al' svakih 5, 10 minuta ustati i dati podršku igračima, mislim da to nije preteško. Nekad je na BP bila užarena atmosfera, al' kako je reprezentacija postajala ozbiljnija i jača, tako su na utakmice počeli dolaziti ljudi koji samo žele da budu viđeni tu, čisto radi lične promocije i to je to.
Nema tu nikakve fame na dijasporu, to ti je činjenica. I na Koševu će ti biti sve isto, opet će ti sponzori, prijatelji saveza i ostali latimudani dobiti 5,6 hiljada karata (možda i više), dijasporaca će ti opet biti kao što ih bude u Zenici, samo sa razliko što će ti biti dosta više ljudi iz drugih bh.gradova koji žive tu, i zato mi je drago, da se malo osjeti ta atmosfera i uživo gledanje naših momaka.
I opet se to prebacuje na Sarajlije, Sarajlija će ti u procentima na toj utakmici biti koliko ima i Zeničana na BP, nikakve veće razlike tu nema niti će biti. "Prevaga" ga će biti ljudi iz drugih gradova.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne bi ipak da pretjerujemo sa brojevima da se ne razocaramo poslije, izgleda dobro ali neka nas na ocekivanju od 20 do 25 hiljada sad za sad. 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni samo nije jasno kako mislis da neko sjedi na Bilinom Polju. Ja vise nisam u najboljoj formi I na utakmici sam bio sa zenom. Ne osjecam se dijasporom iako sam u Dubrovniku rodjen jer je to tako blizu da ne mogu biti dijaspora.Raonffa je napisao/la:Ma ne ljutim se uopšte, samo sam ti odgovorio odmah jasno i glasno da ne bude zabune i da ne ode rasprava u pogrešnom smjerudubrovnik je napisao/la: Ajde nemoj se ljutiti. Mozda ti I ne dijelis ali je bogme to na forumu prisutno.
Usput ne postoje kvazi navijaci. Postoje kvazi treneri I igraci. Navijaci koji plate kartu, sjednu na svoje mjesto I u miru odgledaju utakmicu su poceto vjerniji I manje stetni od onih koji okrenu ledja I udaraju bubnjeve 90 minuta. Zadnji put kada sam dolazio na utakmicu protiv Cipra kartu sam kupio u poslovnici Centotransa na Ferhadiji u slobodnoj prodaji 3-4 sata prije utakmice. Bilo ih je jos I nisam video nikakve guzve.
Postoje, postoje guzonje, sponzori, selfie navijači, koji tu dođu zakucaju se za stolicu i ne možeš ih pokrenuti tamam da neko atomsku baci na stadion. Pravi navijač mora znati kad treba navijati i dati podršku svom timu, ne govorim ja o onim "ultrasima" što 90. minuta navijaju okrenuti leđima kao što kažeš, nego o običnim navijačima.
Ok je da si ti platio kartu i došao da gledaš utakmicu (ja sam takav navijač kao i ti), i niko ne traži da 90. minuta skačeš kao budala i izgubiš glas, al' svakih 5, 10 minuta ustati i dati podršku igračima, mislim da to nije preteško. Nekad je na BP bila užarena atmosfera, al' kako je reprezentacija postajala ozbiljnija i jača, tako su na utakmice počeli dolaziti ljudi koji samo žele da budu viđeni tu, čisto radi lične promocije i to je to.
Nema tu nikakve fame na dijasporu, to ti je činjenica. I na Koševu će ti biti sve isto, opet će ti sponzori, prijatelji saveza i ostali latimudani dobiti 5,6 hiljada karata (možda i više), dijasporaca će ti opet biti kao što ih bude u Zenici, samo sa razliko što će ti biti dosta više ljudi iz drugih bh.gradova koji žive tu, i zato mi je drago, da se malo osjeti ta atmosfera i uživo gledanje naših momaka.
I opet se to prebacuje na Sarajlije, Sarajlija će ti u procentima na toj utakmici biti koliko ima i Zeničana na BP, nikakve veće razlike tu nema niti će biti. "Prevaga" ga će biti ljudi iz drugih gradova.
Imao sam jaku zelju da sjednem na toj utakmici ali su svi ispred mene stajali na nogama pa bi mi moje sjedanje omogucilo da gledam u "straznji donji dio ledja" kolege navijaca ispred. Prozivljavam svaki napad nase reprezentacije a derem se samo kad se totalno pogubim. Inace sam miran.
Jednostavno ne vjerujem da tamo neko moze sjedati I gledati utakmicu. Ako sjedi ne vidi ....
Apropo Sarajlija. Ako napunite Zetru kada dodje Popovic I ZG bio bih razocaran da ne pomognete da Kosevo bude dupke puno. U tim prilikama (zg)dijaspora nije potrebna, niti uhljebi iz NS BiH.

POZDRAV!!!
Upravo tako, mada ne sumnjam ni u 30ak hiljada ako nam bude rezultatski značajna utakmica, tj. ako nam bude odlučujuća za taj baraž.MortemHz je napisao/la:Ne bi ipak da pretjerujemo sa brojevima da se ne razocaramo poslije, izgleda dobro ali neka nas na ocekivanju od 20 do 25 hiljada sad za sad.
Ma sjede, vjeruj mi da sjede, al' dobro nebitna rasprava, otišli smo skroz od teme.dubrovnik je napisao/la: Meni samo nije jasno kako mislis da neko sjedi na Bilinom Polju. Ja vise nisam u najboljoj formi I na utakmici sam bio sa zenom. Ne osjecam se dijasporom iako sam u Dubrovniku rodjen jer je to tako blizu da ne mogu biti dijaspora.
Imao sam jaku zelju da sjednem na toj utakmici ali su svi ispred mene stajali na nogama pa bi mi moje sjedanje omogucilo da gledam u "straznji donji dio ledja" kolege navijaca ispred. Prozivljavam svaki napad nase reprezentacije a derem se samo kad se totalno pogubim. Inace sam miran.
Jednostavno ne vjerujem da tamo neko moze sjedati I gledati utakmicu. Ako sjedi ne vidi ....
Apropo Sarajlija. Ako napunite Zetru kada dodje Popovic I ZG bio bih razocaran da ne pomognete da Kosevo bude dupke puno. U tim prilikama (zg)dijaspora nije potrebna, niti uhljebi iz NS BiH.![]()
![]()
![]()
![]()
POZDRAV!!!
Ma ne sekiraj se ti, biće dovoljno ljudi kao što je i uvijek bilo na fudbalskim utakmicama na Koševu, samo neko nije realan i ne sagleda sve okolnosti.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
ma 25 hiljada ko od sale ide 

- JavierBosnia
- Kontakt:
Da se mi ne razocaramo pa da bude 10k, s obzirom da Mesa zeli na Grbavicu. Savez mora pricati prvo sa fifom pa onda i sa mesom. Al ce mu izaci u susret kao da gledam ako budu mogliMortemHz je napisao/la:Ne bi ipak da pretjerujemo sa brojevima da se ne razocaramo poslije, izgleda dobro ali neka nas na ocekivanju od 20 do 25 hiljada sad za sad.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ako ne pobijedimo Belgiju, razlog za to bit će igranje na Koševu? Onda nek sve utakmice igramo u Zenici, a ako se kojim slučajem plasiramo na EP ili SP, nekad i negdje, da svoje utakmice na tom takmičenju igramo u Zenici?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Sanjas li to jos Dansku.. spavas li mirno?High je napisao/la:Ako ne pobijedimo Belgiju, razlog za to bit će igranje na Koševu? Onda nek sve utakmice igramo u Zenici, a ako se kojim slučajem plasiramo na EP ili SP, nekad i negdje, da svoje utakmice na tom takmičenju igramo u Zenici?
Inace, je li zvanicno na Kosevu ili ima i za Grbavicu?
- BoixosNois1899
- Kontakt:
7. kolo (31.08.2017.)
Kipar - Bosna i Hercegovina
Grčka - Estonija
Belgija - Gibraltar
8. kolo (03.09.2017.)
Gibraltar - Bosna i Hercegovina
Grčka - Belgija
Estonija - Kipar
Kipar - Bosna i Hercegovina
Grčka - Estonija
Belgija - Gibraltar
8. kolo (03.09.2017.)
Gibraltar - Bosna i Hercegovina
Grčka - Belgija
Estonija - Kipar
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Samo da vidim reprezentaciju na drugom mjestu.

- BoixosNois1899
- Kontakt:
Grčka - Estonija 0:0 na poluvremenu
Da hoće završiti ovako

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Šuge su to, sa njima se nikada ne zna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.