Zasto navijate bas za tim koji navijate?
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Zasto navijate bas za tim koji navijate?
Interesantno pitanje. Navijam za AC Milan i Paris SG. Doduše, onaj "pravi" je prvopomenuti.
Objasnit ću i neke od razloga.
Kao klinac sam upisao školu fudbala u svom gradu, a na prvom turniru kojeg smo igrali na poligonu, izabran sam u, pogađate, Milan.
Tad sam dobio dres na kojem je pisalo "Bierhoff" i o kojem, usput rečeno, nikad ništa nisam čuo. Tu je počela groznica zvana "rossonero".
Objasnit ću i neke od razloga.
Kao klinac sam upisao školu fudbala u svom gradu, a na prvom turniru kojeg smo igrali na poligonu, izabran sam u, pogađate, Milan.
Tad sam dobio dres na kojem je pisalo "Bierhoff" i o kojem, usput rečeno, nikad ništa nisam čuo. Tu je počela groznica zvana "rossonero".
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
-
- Kontakt:
Za Sarajevo navijam od momenta kad me tata odveo na derby negdje 2002 godine kad je meni bilo 8 godina. Od tad sam plakao jer nije htio da me vodi na utakmice(nije mogao covjek na svaku,poso ha hu..) Kad sam napunio 12 godina sam sam krenuo na tekme i skoro ni jednu na AFH nisam propustio. 
Od stranih klubova navijam za Real Madrid(Barcu mrzim). Ista godina bila.Dolazimo mi odnekle..bili u gostima. Palim ja TV cim sam usao i vidim tamo Real igra sa Valensijom. Od tog momenta svaku sam na TV-u propratio.

Od stranih klubova navijam za Real Madrid(Barcu mrzim). Ista godina bila.Dolazimo mi odnekle..bili u gostima. Palim ja TV cim sam usao i vidim tamo Real igra sa Valensijom. Od tog momenta svaku sam na TV-u propratio.
Za Zenit(mada je ovo tuzna noc za navijace Zenita
)Jednostavno,prije par godina sam gledao Zenita prvi put,u uefa cupu protiv Seville,i s obzirom da nisam nikada navijao za neki tim,a oni su mi bili bas onako simpaticni sa lijepim dresovima i et desilo se,ljubav na prvi pogled
Kanije,kada su pobjedili Bayern sa 4:0,a zivim u okruzenju gdje svi navijaju za Bayern,nasa veze se ucvrstila i postala neraskidiva 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
Svi su navijali za Bayern M. i Real M. a kada se 1999 upleo Manchester U. poceo sam navijati za taj klub

i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
a inace, za barcu navijam otkad znam za sebe. tetak mi uzo bio dres stoickova, a ranije mi vec stari uzo sivi bayernov dres, od baslera. a ja inace prezirem sivu boju, pa sam zato stalno noso barcin dres. i od tad navijam za barcu.
a inace, za barcu navijam otkad znam za sebe. tetak mi uzo bio dres stoickova, a ranije mi vec stari uzo sivi bayernov dres, od baslera. a ja inace prezirem sivu boju, pa sam zato stalno noso barcin dres. i od tad navijam za barcu.
Zadnja izmjena: Wolverine, dana/u 26 avg 2010, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.
Bez ikakve namjere da uvrijedim nekog od furamaša, a znam da hoću, moram pitati:
Kako možete navijati za klubove poput Real Madrida, Bayerna, Manchester Uniteda...?
Ok, nije ni Milan klub za poželjeti, ali mi je nekako svaki drugi klub puno draži od pomenute trojke. Ne znam je li to samo meni, ali imam dobar osjećač da sva tri visoko kotiraju kod omraženih timova. Još jednom, bez uvrede.
Kako možete navijati za klubove poput Real Madrida, Bayerna, Manchester Uniteda...?
Ok, nije ni Milan klub za poželjeti, ali mi je nekako svaki drugi klub puno draži od pomenute trojke. Ne znam je li to samo meni, ali imam dobar osjećač da sva tri visoko kotiraju kod omraženih timova. Još jednom, bez uvrede.
ministre druze, u nekim slucajevima ne biras ti za koji ces tim navijat, vec samo srce odabere. ja inace, u velikoj vecini sportova navijam za relativno slabije timove, ali u fudbalu igrom slucaja navijam za barcu, jedan od najvecih timova ikad.
- Linus Torvalds
...jer si nemogu pomoci!
Srce odabralo Zenit? Srce bira klub iz okoline...Wolverine je napisao/la:ministre druze, u nekim slucajevima ne biras ti za koji ces tim navijat, vec samo srce odabere. ja inace, u velikoj vecini sportova navijam za relativno slabije timove, ali u fudbalu igrom slucaja navijam za barcu, jedan od najvecih timova ikad.
Ja sam za Milan od malih nogu, ali ga ne mogu porediti sa Željom ili bh. reprezentacijom. To je nezamislivo. Istina da volim Milan, ali ja nikada nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu uživo (nisam imao priliku).
Nisam bas ljubitelj Russia kao zemlja, ali mislim da Zenit ima ok ekipa. Steta sto nece igrati LP
Ali ipakja najvise volim Njemacki, Francuski i Engleski nogomet.
Ali ipakja najvise volim Njemacki, Francuski i Engleski nogomet.
Zadnja izmjena: D1n0, dana/u 26 avg 2010, 01:48, ukupno mijenjano 2 puta.
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP
Navijam za Romu i Liverpool zato sto su to unikatni timovi, timovi za koje ne mozes prestati navijati, a ni poceti od "prekonoci", zato sto za te klubove navijaci zive, za sve se izbore sami i nikoga nemaju iza ledja, kada igraci idu iz tih klubova idu uvijek uz mnogo pompe, jer se jednostavno sjedine sa klubom.
Kad me neko pita kako mozes za dva kluba navijati i koji ti je drazi, ja mu kazem kad bi birao koje ti je oko draze sta bi rekao ili od dva djeteta koje vishe volis
Jos malo simpatishem Atletico Madrid
Mrzim: Juventus, Inter, Mancester, Real I Bayern, al ono bash, organski!
Kad me neko pita kako mozes za dva kluba navijati i koji ti je drazi, ja mu kazem kad bi birao koje ti je oko draze sta bi rekao ili od dva djeteta koje vishe volis
Jos malo simpatishem Atletico Madrid
Mrzim: Juventus, Inter, Mancester, Real I Bayern, al ono bash, organski!
nema potpisa
pazi, ja ne navijam za zenit. zenit je samo jedan tim koji mi se svidja (kao npr. tottenham, atletico madrid ili hoffenheim u njemackoj). ja za barcu ne bi prestao navijat ni kad bi ih dozivotno eliminisali iz europskih takmicenja, i izbacili u 3 ligu b radi namjestanja utakmica. jednostavno volim taj tim.MinistaR je napisao/la:Srce odabralo Zenit? Srce bira klub iz okoline...Wolverine je napisao/la:ministre druze, u nekim slucajevima ne biras ti za koji ces tim navijat, vec samo srce odabere. ja inace, u velikoj vecini sportova navijam za relativno slabije timove, ali u fudbalu igrom slucaja navijam za barcu, jedan od najvecih timova ikad.
Ja sam za Milan od malih nogu, ali ga ne mogu porediti sa Željom ili bh. reprezentacijom. To je nezamislivo. Istina da volim Milan, ali ja nikada nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu uživo (nisam imao priliku).
a klub iz okoline izabere samo mjesto rodjena i boravka. niko od ovih manijaka i hordasa ne bi navijao za sarajevo ili zelju da se rode i zive u recimo zenici, tuzli ili mostaru.
Ja isto ne volim navijati za Barca/Real/Chelsea/MUFC/Bayern. Do je meni malo dosadno. Najbolje je navijati za klubove kosto Spurs, Schalke, Valencia, Marseille, Roma i tako. Ponekad izgube, ponekad pobjede.
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP
Wolwerine,
ok, shvatio sam te i drago mi je da imaš takav stav prema jendom klubu. Što se tiče "dragih" klubova, ja ih baš imam hrpu, pa krenimo redom:
Hrvatska - Dinamo Zg.
SRBIJA: Zvezda
NJEMAČKA: HSV
FRANCUSKA: PSG
Rusija: Spartak M.
BELGIJA: Genk
ŠPANIJA: Betis
HOLADNIJA: Twente
itd....
ok, shvatio sam te i drago mi je da imaš takav stav prema jendom klubu. Što se tiče "dragih" klubova, ja ih baš imam hrpu, pa krenimo redom:
Hrvatska - Dinamo Zg.
SRBIJA: Zvezda
NJEMAČKA: HSV
FRANCUSKA: PSG
Rusija: Spartak M.
BELGIJA: Genk
ŠPANIJA: Betis
HOLADNIJA: Twente
itd....
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
jednostavno FK Sarajevo i Liverpool su moji timovi
-FK Sarajevo : Stari me odveo na tekmu kad sam bio mali 85-te kad je titula pala protiv zvezde i od tada jednostavno sam zavolio taj tim i nista me nece navesti da prestanem voljeti taj tim
a za Liverpool mi je pocelo navijanja od Istanbula meni se cini 2005-te kada su pobijedili AC Milan Fantasticno..malo koji tim bi tako pobijedio
-FK Sarajevo : Stari me odveo na tekmu kad sam bio mali 85-te kad je titula pala protiv zvezde i od tada jednostavno sam zavolio taj tim i nista me nece navesti da prestanem voljeti taj tim

a za Liverpool mi je pocelo navijanja od Istanbula meni se cini 2005-te kada su pobijedili AC Milan Fantasticno..malo koji tim bi tako pobijedio

1946
[youtube][/youtube]Wolverine je napisao/la:i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
Neporcjenjivo

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
ja sam bas o tome razmisljo danas, mislim o najdrazim klubovima iz ovih jacih liga. dosao sam do zakljucka da u italiji ne simpšatisem apsolutno nijedan tim, neznam ni sam zasto. dok sam bio mladji bio mi je drag milan radi rivalda, ali sam sam ravnodusan prema maltene svim timovima u italiji ali akd bi moro izabrat, izabro bi cagliari. u engleskoj su mi dragi tottenham, arsenal i newcastle (samo radi toga sto mi je jedan prijatelj iz sarajeva poklonio za rodjendan trenerku bellamya, koju mu je licno bellamy dao kad je newcastle gostovao u sarajevu protiv zelje, to mi je ujedno i najljepsi poklon koji sam dobio u zivotu). u njemackoj volim hoffenheim, a u francuskoj lyon. u spaniji pored barcelone volim atleticvo madrid (koji mi je ujedno i drugi najdrazi klub), te sosiedad.
a u ostalim bi ovako izgledalo:
turska- fener (najbolji drug iz osnovne mi je bio turcin i veliki navijac galate, pa sam tako zavolio fener)
niskozemska- feyenord (zavolio sam ih u finalu kupa uefa kad su igrali protiv borusie)
hrvatska- hajduk (imaju neki smek, sto bi reko kolega unique)
rusija- zenit (napiso sam gore vec zasto)
srbija- zvezda
a u ostalim bi ovako izgledalo:
turska- fener (najbolji drug iz osnovne mi je bio turcin i veliki navijac galate, pa sam tako zavolio fener)
niskozemska- feyenord (zavolio sam ih u finalu kupa uefa kad su igrali protiv borusie)
hrvatska- hajduk (imaju neki smek, sto bi reko kolega unique)
rusija- zenit (napiso sam gore vec zasto)
srbija- zvezda
Davne 1994.godine bio sam na tadasnjem Volksparku. Stadion je izgledao nesta slicno AFH, samo sto su istocna i zapdna tribina bile natkrivene. Moj tadasnji komsija u Njemackoj je navijao za HSV, a njegov rodjak je navijao za Dortmund i igrom slucaja igrana je ta utakmica. Ja sam krenuo s njima na utakmicu i tada sam kao vecina klinaca znao samo za Dortmund i Bayern. Moje simpatije prije utakmice su isle na stranu Dortmunda, no kako je utakmica pocinjala i kako Dortmund nije mogao iskoristiti svoju tadasnju nadmoc, koju je HSV nadoknadjivao borbom, polahko moje simpatije su prelazile na stranu HSV-a, a do kraja utakmice sam sav svoj glas predao navijajuci za njih. Tada me komsija upitao za koga ces navijati i moj je odgovor bio HSV, na sto mi je rekao onda ces vise patiti nego se radovati. Meni to nikad nije problem jer ja ne navijam za titule vec za klub, koji ima veliku i dugu tradiciju. Kada me pitaju kako si poceo navijati za HSV to najvise volim uporediti s filom Rocky IV.
Pored toga jos redovno pogledam utakmice Zelje, a u Evropi mi je jedan od drazih klubova Barcelona, jos od onih dresova na kojima je pisalo ja mislim MAMA 1899-1999, kada su slavili 100 godina postojanja, i sto uvijek drze do svog ponosa.
Pored toga jos redovno pogledam utakmice Zelje, a u Evropi mi je jedan od drazih klubova Barcelona, jos od onih dresova na kojima je pisalo ja mislim MAMA 1899-1999, kada su slavili 100 godina postojanja, i sto uvijek drze do svog ponosa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Zadnja internacionalna tekma Oliver Kahna..Dylan Dog je napisao/la:[youtube][/youtube]Wolverine je napisao/la:i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
Neporcjenjivo
Porgrebnyak-Arshavin je bio strasan tandem...
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP
Istina,jos su Bayerna pregazili bez Arshavina,koji je odradivao kartone u ovoj utakmiciD1n0 je napisao/la:Zadnja internacionalna tekma Oliver Kahna..Dylan Dog je napisao/la:[youtube][/youtube]Wolverine je napisao/la:i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
Neporcjenjivo
Porgrebnyak-Arshavin je bio strasan tandem...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.