FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Quinlan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 28 jul 2017, 23:58

Virtu4l je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:hajde ovako da te pitam sta ce reci sponzori koji daju 50-70k godisnje kada uzmes za 100k generaslnog sponzora, znaci za malo veci iznos od njihovog neuporedivo vece privilegije, a godina je svim sponzorima i firmama recena cifra GS-a, sad najednom to sve pogazis, sta mislis koliko bi ovih drugih sponzora izgubio? sracunaj ;)
Ima logike naravno i u pravu si, ali šta je alternativa? Da bez generalnog budemo i narednih pet godina? To znači da su stvari još u startu pogrešno postavljene i neko se malo precijenio.
po meni nije precjenjeno jer doci ce nekad i taj GS, ovako sa tvojom logikom bi narusio citam sistem sponzorstva i bio bi na vecem gubitku dosta nego sto bi dobio sa tih 100k
Virtu4l je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:cekaj de se dogovorite da li treba SD i uprava dovoditi igrace ili trener?
jer nekad ne valja jedno nekad ovo drugo po potrebi?

mislim yebe mi se ionako u bh fudbalu funkcija SD-a je nevazna jer niti imas budzet neki niti ista da ti mozes glumiti monchia, to sam i onda pisao kada se prizivao dolazak SD-a koji ce rijesiti sve ;)
Ja prije par dana napisah da je kod nas SD samo kurir i ništa više, valjda je to signal da nam isti ne treba i ako ćemo ga već imati neka to bude neko Željino reprezentativno ime. Primjer Mišića je idealan da vidimo i potvrdimo da nam ova ubleha ne treba. Igrač bio na probi, ti ga onda ponovo zoveš na probu? Šta je onda tvoja funkcija u tom sistemu? Zar nemaš bar toliko ovlasti da procijeniš kakav je igrač i dovedeš ga? Ako nemaš, šta ćeš nam onda.

Uvijek sam bio protiv Sportskog direktora u našem klubu, totalno bespotrebna pozicija. Bacanje para.

Igrače treba dovoditi trener sa svojim pomoćnicima, ali za to nam treba trener koji će u klubu ostati duže od šest mjeseci.
a cekaj je li ta funkcija nudjena tom zeljinom reporezntativnom imenu? jeste evo ja sam bio prvi da to bude refik ali covjek odbio, cak i stanic mi je super na toj poziciji, ali ni on nije htjeo, sada kakve veze ima da evo nermin vazda zamjeni cenana, sta si time dobio?

i ja sam rekao davno da je SD u cijeloj nasoj ligi nepotreban, ali koliko znam bar za amara i hareta ono malo sto je bio izmedju tih pozicija, dosta posla oko tehnikalija za ekipu su radili, transferi su manji dio posla, sad da li ce SD ili peti deseti dogovoriti dolazak 5-6 igraca po prelaznom roku mi je navazno, ali opet kazem po potrebi ne valja kada se dovede igrac bez pitanja trenera, po potrebni ne valja kada se ne dovede igrac bez pitanjem trenera, nikako mi nije jasno sta je ispravno, a sta ne valja ;)

daleko smo mi od od sistema gdje SD ima mrezu skauta, gdje ima budzet, gdje se pregovara sa klubovima igraca itd..
Neandertalac je napisao/la:
irfo je napisao/la:sto volim ove sto mogu sve opravdat :kafa:
Šta će pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
:lol:
u nasoj ligi i jeste tj. nema ni 10% vaznosti kao sto je to u modernom fudbalu trenutno jer nemas resurse da je iskoristis, koliko god to tebi tesko padalo takvo ti je stanje.

i da prozovite me placenikom i kerom, nista novo kad se covjek ne slozi sa vama, a za razliku od vas ja cak taj famozni forum koji toliko cesto spominjete ni ne citam, ali kazem kad se neko ne slozi sa vama kada niste u pravu onda je najlakse etiketirati ;)mjeseci.[/quote]

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 jul 2017, 00:01

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Šta če pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
U bh fudbalu nevažna i bespotrebna. Za igrače se ne plaća obeštećenje, budžeti su uglavnom jasni i zna se koliku platu možeš ponuditi tako da nam SD u tom 'svjetskom' obliku nije potreban.
Iz te perspektive gledano postavka ima smisla.

Međutim ako postavimo stvari da SD bude stručna osoba koja je u fudbalu već godinama i koja bi djelovala u suradnji sa stručnim štabom, pravila tim a pri tome naglasak bio na "popunjavanju" rupa kalibrom igrača koji je trenutačno potreban i otkrivanju mladih igrača koji bi kroz pravilan rad mogli biti investicija, onda dolazimo do skroz drugog zaključka.

Uostalom Ćenan nije volonter nego ga plaćamo za njegove usluge "granapčeta". Zašto na toj poziciji nije neko školovaniji, sposobniji i neko iz bogate dugogodišnje Željine istorije već je pitanje za odgovorne u klubu.

Edit. Vidim Quinlan je već jednim dijelom odgovorio na dio moga posta a ja ću se pozvati na prvi dio. Nama treba stručna osoba koja je u fudbalu dugo godina i sa "odriješenim" rukama a ne "potrčko".

Malo je teže naći "potrčka", većinom su to ljudi koji su ostvarili nešto u životu, ugledni, "imena", pa ih sama ponuda da budu potčinjeni u mjeri na koju pristanu Ćenan i slični vrijeđa.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 jul 2017, 00:23

Hebo ga više Ćenan daj da malo o tekmi pričamo

Sutra po mene najrealnije da Zajmović zamijeni Nikolića zbog svoje konstitucije jer su kod njih štoperi visoki, treba se neko i hrvati sa njima.
Ostalo bi mi sve ostalo isto iz utakmice sa GOŠKom.

Rokade se mogu praviti tipa da Stanić ode na krilo, Zec u vrh napada, a da s klupe uleti Siniša.

Treba ih ubiti u sredini prije svega tehnikom jer su kod njih ona dva kloca zadnji vezni.

Idemo po tri boda!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 jul 2017, 00:44

Tako je Rokoko reci im **** ih cenan, peglaju s njim kao da je on jedini problem.
Zec neka jede sargarepe prije tekme.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 29 jul 2017, 00:47

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Šta če pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
U bh fudbalu nevažna i bespotrebna. Za igrače se ne plaća obeštećenje, budžeti su uglavnom jasni i zna se koliku platu možeš ponuditi tako da nam SD u tom 'svjetskom' obliku nije potreban.
Iz te perspektive gledano postavka ima smisla.

Međutim ako postavimo stvari da SD bude stručna osoba koja je u fudbalu već godinama i koja bi djelovala u suradnji sa stručnim štabom, pravila tim a pri tome naglasak bio na "popunjavanju" rupa kalibrom igrača koji je trenutačno potreban i otkrivanju mladih igrača koji bi kroz pravilan rad mogli biti investicija, onda dolazimo do skroz drugog zaključka.

Uostalom Ćenan nije volonter nego ga plaćamo za njegove usluge "granapčeta". Zašto na toj poziciji nije neko školovaniji, sposobniji i neko iz bogate dugogodišnje Željine istorije već je pitanje za odgovorne u klubu.

Edit. Vidim Quinlan je već jednim dijelom odgovorio na dio moga posta a ja ću se pozvati na prvi dio. Nama treba stručna osoba koja je u fudbalu dugo godina i sa "odriješenim" rukama a ne "potrčko".

Malo je teže naći "potrčka", većinom su to ljudi koji su ostvarili nešto u životu, ugledni, "imena", pa ih sama ponuda da budu potčinjeni u mjeri na koju pristanu Ćenan i slični vrijeđa.
Ovo sto si napisao ljudi nece ili ne mogu da shvate. Zar da Refik ili Mario ili Beslija sebi dozvole i da budu ovo sto je danas Cenan, obicni kurir koji je tu samo da radi ono sto mu Senad naredi. Njima to u zivotu ne treba. Najlakse je reci mi smo nudili a oni odbili pa reci onda i zasto su odbili.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 29 jul 2017, 01:05

irfo je napisao/la: ma meni ne treba nista , ni titule, samo nek su ovi ljudi u klubu, inace ce doci violina :kafa:
Ovo k'o bajka, treba pričati djeci da Violina jede ove što ne slušaju i što se bune :kafa:

Violina i 17 trofeja recimo [emoji38]
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 29 jul 2017, 06:29

Naprijed Željo, ljubavi moja !
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 29 jul 2017, 06:53

Pogresne pretpostavke. U ovoj ligi SD kao neko ko pregovara, dogovara uslove i ugovore sa igracima odnosno njihovim zastupnicima totalno je nepotreban. Sve do momenta dok ne budemo imali iole solidan budget za transfere. U ovom momentu nama mnogo vise nedostaje scouting sluzba, odnosno mreza saradnika koja bi pratila, snimala, otkrivala i dovodila pretezno mlade i neafirmisyne igrace, koji bi se daljnjim radom kroz nas klub usavrsavali, nadogradjivali i na kraju donijeli dodatnu vrijednost i Zelji i sebi. Sa te strane taj SD bi mogao biti koordinator te sluzbe i veza sa upavom i strukom. Masa je Zeljovaca sirom Bosne, pa i regije koji bi bar djelimicno bili spremni odradjivati scouting u Zeljino ime. Naravno uz naknadu i eventualne extra bonuse za uspjesne talente. U ovome je kljuc, jer vidljivo je da ti mladi talentovani igraci zavrsavaju negdje drugo, uprkos visegodisnjoj cinjenici da Zeljo radi najjace transfere prema vani. Kao i u svemu, treba poceti od svoje kuce, dakle pokiriti sarajevsku regiju i onda dalje, i dalje, i dalje....

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jul 2017, 11:13

Daj zaigraj zapleši na terenu i zabij tom kretenu da bude ludnica!
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

josmenijeproslo
Kontakt:

Post Postao/la josmenijeproslo » 29 jul 2017, 11:28

koliko u kaknju prima onaj njihov sjever?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 jul 2017, 11:49

josmenijeproslo je napisao/la:koliko u kaknju prima onaj njihov sjever?
Oko 1200 1300
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

josmenijeproslo
Kontakt:

Post Postao/la josmenijeproslo » 29 jul 2017, 11:50

Rokoko87 je napisao/la:
josmenijeproslo je napisao/la:koliko u kaknju prima onaj njihov sjever?
Oko 1200 1300
1.000 + ce bit sigurno

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 29 jul 2017, 11:50

Danas pobjeda pa makar minimalno. :opaopa:
- Zeljeznicar -

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jul 2017, 11:58

Baja u Udine! To bi bilo odlicno!! Jos za nas 250k eurica :opaopa:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jul 2017, 12:02

Pisu turski mediji da je nezadovoljan i da je obavjestio ove u klubu da zeli da ide i zato nije bio u konkurenciji u ovoj zadnjoj prijateljskoj utakmici, i da je pitanje vremena njegovog transfera :opaopa:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 jul 2017, 12:03

Hajde Baja :pray:

Svi u Doboj na sunčanje!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jul 2017, 12:07

Eh kud ne uzesmo 20% o sljedeceg transfera, sad bas imamo zalit za tim :cry:
zamislite sad milion eura dodatni, prosetali bi se sa tim kroz ligu :cry:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 29 jul 2017, 12:09

Od malog Amira imamo dobar procenat ako bude negdje isao.
- Zeljeznicar -

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 jul 2017, 12:12

Inace mali offtopic, postoji mogucnost da igra repka na Grbavici
”Imamo veoma malo vremena i žalit ćemo se FIFA-i. U isto vrijeme tražit ćemo i alternativno rješenje za odigravanje meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Belgije. U narednoj sedmici imat ćemo i posjetu inspektora za infrastrukturu koji bi nam trebali reći šta trebamo doraditi na stadionima Koševo i Grbavica kako bi eventualno Belgijance dočekali na jednom od spomenutih stadiona, naravno, ukoliko od Apelacionog komiteta FIFA-e dobijemo negativan odgovor na žalbu koju ćemo uputiti. Dakle, radimo paralelno dvije stvari, te ćemo vidjeti šta će na kraju biti”, rekao je Džemidžić.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 jul 2017, 12:15

Bit će gusto bit će 0-2.

Opet sastav nepoznanica što daje jednu dodatnu dozu neizvjesnosti pred utakmicu. Navijam za što više minuta našoj djeci.

Juriš :bih:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dofu, perodeformero, ritam21, Zvornicka i 55 gostiju.