po meni nije precjenjeno jer doci ce nekad i taj GS, ovako sa tvojom logikom bi narusio citam sistem sponzorstva i bio bi na vecem gubitku dosta nego sto bi dobio sa tih 100kVirtu4l je napisao/la:Ima logike naravno i u pravu si, ali šta je alternativa? Da bez generalnog budemo i narednih pet godina? To znači da su stvari još u startu pogrešno postavljene i neko se malo precijenio.Quinlan je napisao/la:hajde ovako da te pitam sta ce reci sponzori koji daju 50-70k godisnje kada uzmes za 100k generaslnog sponzora, znaci za malo veci iznos od njihovog neuporedivo vece privilegije, a godina je svim sponzorima i firmama recena cifra GS-a, sad najednom to sve pogazis, sta mislis koliko bi ovih drugih sponzora izgubio? sracunaj![]()
a cekaj je li ta funkcija nudjena tom zeljinom reporezntativnom imenu? jeste evo ja sam bio prvi da to bude refik ali covjek odbio, cak i stanic mi je super na toj poziciji, ali ni on nije htjeo, sada kakve veze ima da evo nermin vazda zamjeni cenana, sta si time dobio?Virtu4l je napisao/la:Ja prije par dana napisah da je kod nas SD samo kurir i ništa više, valjda je to signal da nam isti ne treba i ako ćemo ga već imati neka to bude neko Željino reprezentativno ime. Primjer Mišića je idealan da vidimo i potvrdimo da nam ova ubleha ne treba. Igrač bio na probi, ti ga onda ponovo zoveš na probu? Šta je onda tvoja funkcija u tom sistemu? Zar nemaš bar toliko ovlasti da procijeniš kakav je igrač i dovedeš ga? Ako nemaš, šta ćeš nam onda.Quinlan je napisao/la:cekaj de se dogovorite da li treba SD i uprava dovoditi igrace ili trener?
jer nekad ne valja jedno nekad ovo drugo po potrebi?
mislim yebe mi se ionako u bh fudbalu funkcija SD-a je nevazna jer niti imas budzet neki niti ista da ti mozes glumiti monchia, to sam i onda pisao kada se prizivao dolazak SD-a koji ce rijesiti sve
Uvijek sam bio protiv Sportskog direktora u našem klubu, totalno bespotrebna pozicija. Bacanje para.
Igrače treba dovoditi trener sa svojim pomoćnicima, ali za to nam treba trener koji će u klubu ostati duže od šest mjeseci.
i ja sam rekao davno da je SD u cijeloj nasoj ligi nepotreban, ali koliko znam bar za amara i hareta ono malo sto je bio izmedju tih pozicija, dosta posla oko tehnikalija za ekipu su radili, transferi su manji dio posla, sad da li ce SD ili peti deseti dogovoriti dolazak 5-6 igraca po prelaznom roku mi je navazno, ali opet kazem po potrebi ne valja kada se dovede igrac bez pitanja trenera, po potrebni ne valja kada se ne dovede igrac bez pitanjem trenera, nikako mi nije jasno sta je ispravno, a sta ne valja

daleko smo mi od od sistema gdje SD ima mrezu skauta, gdje ima budzet, gdje se pregovara sa klubovima igraca itd..
u nasoj ligi i jeste tj. nema ni 10% vaznosti kao sto je to u modernom fudbalu trenutno jer nemas resurse da je iskoristis, koliko god to tebi tesko padalo takvo ti je stanje.Neandertalac je napisao/la:Šta će pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažnairfo je napisao/la:sto volim ove sto mogu sve opravdat
i da prozovite me placenikom i kerom, nista novo kad se covjek ne slozi sa vama, a za razliku od vas ja cak taj famozni forum koji toliko cesto spominjete ni ne citam, ali kazem kad se neko ne slozi sa vama kada niste u pravu onda je najlakse etiketirati ;)mjeseci.[/quote]