FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- AlfredNobel
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
"Početkom nove sezone Premijer lige BiH u fudbalu tako su počeli i problemi sa navijačima koji prate svoje klubove na gostujućim utakmicama. Zapitajte se, da nije tih navijača, da li bi cijeli taj cirkus zvani Premijer liga BiH imao smisla? Za koga bi se igrao? Ono što godinama važi za ustaljenu praksu je odnos zeničke policije prema navijačima koji dolaze iz Sarajeva, konkretno jučer Hordama zla. Očito primjer Anera Kasapovića nije dovoljan nadležnim organima da narede kako se represija mora smanjiti, osim ako ne želimo novi primjer. Ili možda neko ipak želi? Žalosno je reći, ali ono što prema nama osjećaju "gospoda" policajci iz MUP-a ZE-DO kantona je klasična i očita mržnja. Ispoljavanje svakog vida bijesa, sile, omalovažavanja je zagarantovano prilikom bilo kojeg konflikta. Jučerašnje sistematsko razdvajanje automobila u manje grupice te navođenje u pogrešne ulice koje su uglavnom bile prepune domaćim navijačima te samim tim stvaranje sukoba je bilo ciljano od strane zeničke policije. Naravno svaki od tih sukoba na više lokacija u gradu je za nas završavao loše jer smo po ko zna koji put pretrpili represiju od strane policije, prekršajne i krivične prijave. Same scene hapšenja su potresne. Sa lisicama na rukama, na podu, okrenuti glavom u pod leže momci koji su došli podržati svoj klub samo 70km od Sarajeva, a kao da su došli u drugu državu. Šutanje nogama, psovanje sarajevskih majki i svaki drugi metod vrijeđanja izaziva osjećaj gađenja svakom normalnom umu koji sve to gleda ili sluša sa strane. Mediji i masa u BiH nisu ni svjesni da se nad nama liječe kompleksi od glavnog grada. Svoje frustracije, lične probleme, ekonomsku situaciju u Zenici liječe policajaci koji daju potpunu podršku domaćim navijačima u svojim kukavičkim provokacijama, napadima i slično. Nešto slično nam se desilo i prije par mjeseci po povratku iz Banja Luke. Batine koje smo dobili u Žepču, opet od strane policije ZE-DO kantona, ne mogu se prenijeti na papir. Uglavnom su i one bile na podu, čizmama, kundacima i čime već ne. Sve to naravno u mraku, kada niko ne vidi i eventualno ne može snimiti. Ovom prilikom pozivamo smijuriju zvanu nogometni, ili ako hoćete fudbalski savez BiH da smiri svoje huligane iz policije. Pored toga što se u BiH igra jedan od najgorih fudbala u Evropi, vi i ovo malo nas koji ga gledamo želite da otjerate. Ako vam je ipak to u cilju, onda ugasite ovo sivilo, ukinite kompletnu ligu. Dosta života smo izgubili, nema potrebe za još više. Svaki vaš udarac čini nas jačim... ali jedan od vaših udaraca može biti poguban, kao što je bio onaj Anerov. Nikada ne znate koga udarate na podu, bez osjećaja i milosti. Možda srčanog bolesnika, nekoga sa specijalnim potrebama, nekoga koga baš ne bi smjeli. Nije ovo slučaj sa nama samo u Zenici, policijska represija je u cijeloj državi, ali ova zenička graniči sa granicama normalnog. Moralno odavno ne postoji.
VOLIM TE SARAJ'VO!"
VOLIM TE SARAJ'VO!"
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nema logike ta prica ! Dino je kriv kao i Tan i vise jer su ga oni doveli za vlasnika . isto tako ta uprava je puno vise radila od ove na kraju u sportu je rezultat mjerilo a za vrijeme njihove vladavine uzeli smo u 3 godine kup,prvenstvo i Borusijajoker90 je napisao/la:Sve je ovo tada tačno bilo, zna se kako su nas naši ljudi zavalili. Mogli smo i sa dobijenim biti dominantni. Tan je poslije pokazao nezainteresovanost, zaboravio na FKS i sada imamo ovo što imamo. Znam da si i dan danas na Dinu osjetljiv, ali Bože moj. Ti znaš što je to tako. Činjenica je da je usrao kao i Tan poslije. Samo je problem što je Dino naš čovjek, čovjek iz navijača, pa je njegova bruka gora od Tanove. A to da s osjetljiv na Dinu i ekipicu si pokazao prozivanjem svih ostalih nakon njega, prije nego što su išta i uradili. A za njega si život davao.bordobijeli je napisao/la:Joker brani Tana i njegove ljude. Slomi se ulagajuci Tan a nasi ga pokrase .joker90 je napisao/la:Bez obzira na Kena i sve ostalo, cinjenica je jedno, mi smo dobili sasvim dovoljno para od Tana da radimo ono sto sada radi Zrinjski. Ovi nasi levati su krivi za Kramare, brazilce, Jesica, Ikandea, Stepanova i sve bacene hiljade, mozda i preko miliona na raskide. Nije ni Ken, ni tan budala da mu bosnje pare u talovima trose, a on samo da salje..
@bordobijeli, jarane kupi kontalicu sebi, moj iskreni savjet!
- PitarBordo
- Kontakt:
PitarBordo je napisao/la:?
Trener Reala iz Madrida, nešto slično kao Dženan Uščuplić.
Ko bi rekao nakon Dine, Ibrakovica, Edisa da će još gore biti
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Pa baš to, uzvratiš im na njihov način, ubiješ ih u pojam. Ja sam raji još prošle sezone govorio da bi protiv Čelika trebalo što više šahovnica donijet, ako smo kockasto-bijeli, nek budemo kockasto-bijeli.MortemHz je napisao/la:U Banja Luci su nam oni pjevali kao ubij ubij ubij turcina i mi slusali i smijali se, ja kad vođa povede i nas 200 svi u glas, znaci orio se stadion: ubij ubij ubij turcina, Banjalučani nemocni totalno, u knock down-u totalno, pjena im iz usta, ne znaju sta ce vise koliko su nemocni.. [emoji38] tako treba protiv takvog sljama, da ne znaju sta ce od sebe k'o prosli put. [emoji38]skoroalen je napisao/la:Zeničanima je trebalo grad preplavit juče šahovnicama, i skandirat "Mi Hrvati", zbog one parole s kraja prošle sezone. Spucat kontru kao onda na Grbavici "ubij turčina" i pjevanje Vidovdana u Stočnom Sarajevu. Majku im zeničku, nema mi mržeg ološa od njih i tuzlaka (navijača, ne generalno ljudi, ima i normalnih).
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Meni je najjača špica bila kad se u Lukavici zagrmilo "gdje god da krenem tebi se vraćam ponovoooo", domaća publika ne vjeruje šta se dešava. Mangupski šukneš nacionalistima.
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
4 miliona duga, pare za kamp (koje su nasi pokrali), akademija ima budzet 500 000 , sigurno ne daje to valentin, igraci imaju godisnje izdatke plata i uprava preko 2 mil , sto znaci da cisto da klub ne ide u dugove pljuje oko 3 mil godisnje.... pa ti skontaj koje su to parebordobijeli je napisao/la:Joker brani Tana i njegove ljude. Slomi se ulagajuci Tan a nasi ga pokrase .joker90 je napisao/la:Bez obzira na Kena i sve ostalo, cinjenica je jedno, mi smo dobili sasvim dovoljno para od Tana da radimo ono sto sada radi Zrinjski. Ovi nasi levati su krivi za Kramare, brazilce, Jesica, Ikandea, Stepanova i sve bacene hiljade, mozda i preko miliona na raskide. Nije ni Ken, ni tan budala da mu bosnje pare u talovima trose, a on samo da salje..
@bordobijeli, jarane kupi kontalicu sebi, moj iskreni savjet!
da normalnim ljdima das te pare, pisali bi po ligi svake godine, plus uslovi koje imamo !!!
ahmetovic klupa 9 000
said 15 000
dakle 24 000 Km mjeecno ode u vazduh jer ne igraju ni jedan ni drugi
jel to tan kriv? ima jos ovih sa finim ciframa koji su bili pa potisli, a isto ovako su uzimali pare, dok su momci sa 2000 platom gginuli i uzimali titule i trofeje ... i donosili milione klubu....
Problem tana je taj sto on ima svojih problema i normalnod a nece ganjati se sa milionom gore ili dole od FKS jer ga to ne interesuje....
tana nije doveo ni dino ni bakijas nego KUSTURICA, jedan gospodin kojeg je uparava sa dinom i bakijašem kustruciom otjerala od kluba i popljuvala iako lik je svojii pola miliona ulozio u klub da bi pokazao tanu da garantuje za investiciju....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Slažem se da su obojica krivi, a Dino više. Ne kontam o čemu se mi raspravljamo i čemu vađenje starih postova iz sehare? Tan jeste kriv, treba novi vlasnik, ali će mi uvijek biti gori ovi naši SDA **** i uvijek će ostati istina da smo mogli uraditi ovo što radi Zrinjski sa parama koje smo dobili. Ili i ti iz nekih ličnih razloga bi se svađao sa mnom iako se slažemo koliko vidim?!bordobijeli je napisao/la: Nema logike ta prica ! Dino je kriv kao i Tan i vise jer su ga oni doveli za vlasnika . isto tako ta uprava je puno vise radila od ove na kraju u sportu je rezultat mjerilo a za vrijeme njihove vladavine uzeli smo u 3 godine kup,prvenstvo i Borusija
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
bordobijeli
- Kontakt:
Greska , upravu si !PitarBordo je napisao/la:U kojem paralelnom univerzumu ti živiš pa smo uzeli Borusiju?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sve istina na nasu ogromnu i veliku zalost.. oni trebaju samo doci kad se trebas cupati iz govana i to samo kao neko prelazno rjesenje dok se ne nađe adekvatan trener. Da je Repuh ostao i ove dvije utakmice, znaci do Mladosti maximalno ja bi to podrzao, boli me ba, ako ti treba 15 dana eto ti 15 dana popricaj sa 20 trenera i dovedi pravog, nista protiv toga nemam ali nemam mi stavljati Repuha a 20 trenera ti poslalo svoj CV. Lako je za Čelik, ljudi sastavljeni od svojih juniora i mladih igraca iz 1. lige FBiH. Da su otisli bez trenera dobili bi tu utakmicu, treba biti realan. GOŠK je nesto jaci ali nije ogromna razlika, i to bi trebali ako bog da uspjesno apsolvirati ali sta onda sa ovakvom ekipom i ovim trenerom? Onda ides u Doboj-Kakanj gdje se Mladost ispisala po zelji u 7 minuta, onda ti dolazi zeljo sto je i najveca bosanska utakmica, onda ides u Banja Luku? Sta onda uraditi? Zato si trebao dovesti sada pravog trenera da ima vremena to posloziti pred veoma bitne i jake utakmice ali naravno, hvala upravi sto su nam i to priustili..PitarBordo je napisao/la:Kad pogledaš da smo u zadnje tri godine samo dva puta doveli stručni štab (Kodro 18 utakmica, Janjoš 17), ostalo sve bilo interim "iz kluba," "vojnici kluba vatrgasci" itd.PitarBordo je napisao/la:A sve to se prodaje pod pričom "vojnici kluba."FrancescoTotti je napisao/la:Ja ne znam kako ovu dvojicu mekinjasa bez obraza nije nimalo stid Cale...
87 od zadnje 122 službene utakmice (gotovo tri četvrtine) smo imali interim rješenje iz "sopstvenih redova" - da nije ofirno bilo bi žalosno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ne zelim se svadjati Joker samo trosimo nase trenere,igrace mjenjamo ih pljujemo ,ismijavamo a glavu kluba Tan boli tuki za sve ovo .
- PitarBordo
- Kontakt:
BelminM23 je napisao/la:PitarBordo je napisao/la:?
Trener Reala iz Madrida, nešto slično kao Dženan Uščuplić.
Da li si ti uporedio školovanog trenera, sa zapaženom nogometnom karijerom, najvišim licencama za trenera, čovjeka koji je gradio svoju trenersku kajdanku nekoliko godina i onda preuzeo Real Madrid kao šef stručnog štaba sa Dženanom koji nema škole/licence da vodi klub u drugoj ligi u BiH?
E fakat.
Samo Saraj'vo.
Treba u ovim drzavama liga "Petice" donijeti zakon, trener koji napravi krivicno dijelo ide na prinudni rad u BiH. Tako bi valjda imali sansu za jednog dobrog trenera 
U novi boj ...
Previše serete o Repuhu, to je naš lik i prošao je sve s nama, svakako smo na dnu i nista on nije ni losiji ni bolji od ostalih likova, ali barem znamo da voli Sarajevo i da mu je stalo...
Sto bi ga osuđivali nije ni mrdno jos s mjesta, ja ga volim samo zato što je naš isto ko Husref ili Cala ili Dzeno
Sto bi ga osuđivali nije ni mrdno jos s mjesta, ja ga volim samo zato što je naš isto ko Husref ili Cala ili Dzeno
Mosa RajvoSa
Da li je ikom jasno ko donosi kadrovske odluke u klubu, odnosno ko je odlučio da Repuh bude SSŠ?
Ili sam ja jedini kome nije jasno ....
Ili sam ja jedini kome nije jasno ....
- PitarBordo
- Kontakt:
Ja mislim da je to 2008/09MortemHz je napisao/la:U Banja Luci su nam oni pjevali kao ubij ubij ubij turcina i mi slusali i smijali se, ja kad vođa povede i nas 200 svi u glas, znaci orio se stadion: ubij ubij ubij turcina, Banjalučani nemocni totalno, u knock down-u totalno, pjena im iz usta, ne znaju sta ce vise koliko su nemocni..skoroalen je napisao/la:Zeničanima je trebalo grad preplavit juče šahovnicama, i skandirat "Mi Hrvati", zbog one parole s kraja prošle sezone. Spucat kontru kao onda na Grbavici "ubij turčina" i pjevanje Vidovdana u Stočnom Sarajevu. Majku im zeničku, nema mi mržeg ološa od njih i tuzlaka (navijača, ne generalno ljudi, ima i normalnih).
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalktako treba protiv takvog sljama, da ne znaju sta ce od sebe k'o prosli put.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Za koga je to "kapiten" potpisao?
- PitarBordo
- Kontakt:
Dresden valjda... Mada nisam našao ništa službeno.Sarajlijica1946 je napisao/la:Za koga je to "kapiten" potpisao?
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.