FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Mig_Mig
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Mig_Mig » 31 jul 2017, 23:33

Andrej je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Andrej je napisao/la:
nikakvih 222 mil Barsa za transfer od te pare PSGa, ide to na rate kao i obicno
Kad aktiviraš klauzulu moraš platiti sve odjednom.
Ja koliko znam Juve na primer tih 90 mil za higuaina isplacuje na 2 godine...
Juve je tako platio jer je u ugovoru klauzule postojala ta opcija. A @mesilla, to sa spanijom nema veze, psg je samo nasao nacina da "zezne" uefu oko FFP. Isto bi bilo da bilo kojeg drugog igraca uzimaju i placaju tolike novce.
Max Allegri

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 31 jul 2017, 23:35

messilla je napisao/la:
Andrej je napisao/la:Ja koliko znam Juve na primer tih 90 mil za higuaina isplacuje na 2 godine...
Malo je drugacije u Spaniji. Igrac bukvalno mora sam sebe otkupiti. Barcelona i PSG uopce ne ucestvuju u svemu.
I to je cista glupost, Cuj neymar potpisati ugovor i dobiti 300m i otkupiti se. Ako tonmoze uraditi nek odmah ukinu financijski fair play jer ovako samo ispadaju glupi sa njim. Ali isto ne vjerujem da mogu to tako uraditi jer je previse ocigledno i to nisu male pare i da uefa nece bas lako to dozvoliti da ih psg i neymar pravi budalom

Sent from my iPhone using Tapatalk

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 jul 2017, 23:39

Andrej je napisao/la: Ja koliko znam Juve na primer tih 90 mil za higuaina isplacuje na 2 godine...
Ne vjerujem da u Neymarovoj klauzuli postoji opcija da se isplacuje u ratama, bar nigdje to nije pomenuto dosad.
Kako stvari stoje neko (arapi, šeik, ona firma iz katara, PSG ili ko vec) ce morati istresti 222 miliona odjednom i voditi ga u Pariz.
Barca ne želi prodavati Neymara. On ce aktiviranjem klauzule jasno dati do znanja da želi odyebati Barcu od sebe i bježati dalje, e u tom slucaju se mora platiti full paket :mrgreen:

@FCBlaugrana

FFP je najveca podvala i laž u fudbalu ;) ocito da svi izbjegavaju tu ublehu zvanu FFP, pa i PSG. Što da ne.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 23:49

Prilično pouzdani "RAC 1" je večeras objavio da bi Barça u idućim danima trebala realizirati Coutinhov transfer, bez obzira na Kloppove riječi kako Brazilac nije na prodaju.
:lol: :lol: sapunica i ovdje. :rol:
Madridska "Marca" je objavila vijest da je Barça danas odbila Neymarovom ocu isplatiti 26 milijuna € na osnovu odredbe "lojalnosti"! Podsjećamo, španski mediji su pisali da u Brazilčevom ugovoru stoji da je Barcelona njegovom agentu (a to je Neymar Senior) dužna isplatiti navedenu svotu ako do 31. jula Neymar bude član Barçe.
"Mundo Deportivo" također piše da Blaugrana ove novce nije isplatila. Ovaj medij tvrdi da odredba "lojalnosti" stupa na snagu tek ako Neymar ostane u klubu godinu dana nakon obnove ugovora (novac bi bio isplaćen ako bi Brazilac ostao u Barçi do kraja juna 2018. godine).
:kafa:
Zadnja izmjena: leorey, dana/u 31 jul 2017, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2017, 23:51

Mig_Mig je napisao/la:A @mesilla, to sa spanijom nema veze, psg je samo nasao nacina da "zezne" uefu oko FFP. Isto bi bilo da bilo kojeg drugog igraca uzimaju i placaju tolike novce.
Naravno da ima. Igrac dolazi sa cekom u sjediste lige. Tako su radili Asensio, Vitolo, Herrera, Javi Martinez...

U Italiji ili bilo gdje drugo klubovi nisu duzni da stave klauzule, u Spaniji moraju za svakog igraca.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 31 jul 2017, 23:52

BoixosNois1899 je napisao/la:
Liverpool have rejected a new €100m bid from Barcelona for Philippe Coutinho. #LFC #FCB
zar nisi pisao neki dan da cete ga dovesti za 80 milki

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 31 jul 2017, 23:59

messilla je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:A @mesilla, to sa spanijom nema veze, psg je samo nasao nacina da "zezne" uefu oko FFP. Isto bi bilo da bilo kojeg drugog igraca uzimaju i placaju tolike novce.
Naravno da ima. Igrac dolazi sa cekom u sjediste lige. Tako su radili Asensio, Vitolo, Herrera, Javi Martinez...

U Italiji ili bilo gdje drugo klubovi nisu duzni da stave klauzule, u Spaniji moraju za svakog igraca.
Znam to, samo kakve veze ima klauzula sa tim da je igrac plati. Ovo je presedan, zbog ffp ili zbog zelje da igrac ide u odredjeni klub, moze se desiti u bilo kojoj ligi ako postoji otkupna klauzula. Sve im se poslozilo, od SP i da ima on bude zastitno lice istog te da mu oni plate i da on plati klauzulu. Usput, ovi u Liverpoolu nisu normalni ako odbijaju 100miliona za filipa.
Max Allegri

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 avg 2017, 00:09

Davno sam ja ljudi reko da se trebalo okrenuti monaku, jos i prije kraja sezone, trebalo im je capiti trenera i onda bi kajse islo i sa igracima

Sad nam ostaju opcije mbape i lemar, pa sta bog da, poslati ponudu cirka 150 miliona za ovu dvojicu i to je to, mislim da bi moglo proci, hazarda i grizmana ne treba ni cackati, coutinjo preskup, dembele opet sta ja znam, posto cemo imati bruku para najpametnije je mozda par miliona akontacije neke uplatiti borusiji da u narednim prelaznim rokovima imamo neka povoljna prava na dembu, mozda i na weigla ili onog lijevog beka guerera cini mi se

U veznom redu dovesti serija, verati i koke za sad nema sanse, probati sa serijem pa sta bog da, za tu poziciju sestice nek se bore raketa,gomes i seri, valjda se jedan barem pokaze, a za osmicu nek se bore iniesta, roberto i lemar pa jedan valjda zadovolji

Mozda i to nije losa opcija, sad je sve poludilo i poludit ce jos vise, ne treba se zalijetati sa pojacanjima tipa 150 miliona za kutinja, mbape, lemar, stoper sanchez i seri, nek se 200 miliona potrosi, ostat ce pedesetak miliona od budzeta ta transfere, prodat ce nesto, stotinjak miliona nek se sacuva za naredno ljeto kad vidimo kako se ko pokazao

Pare treba spremati za najkriticniji period za 3 godine kad ce nam kicma ekipe biti u poznim godinama, mesi,suarez,pike,alba,iniesta i prije, buskec, to ce biti hebeno zamijeniti , a sad je rano dovesti nekoga pa ga ostaviti da se kiseli tri godine cekajuci da ovi ostare, treba imati velike pare kad dodje taj vakat,

zato ne zalijetati se, kupovati skupo samo one mladje igrace koji odmah imaju mjesta, dembele recimo mbape zajedno nemaju mjesta dok ne ode i suarez, zato jednog dovesti a drugog kaparisati jer lako se ti veliki talenti uoropaste ako se gomilaju na klupi

Treba glesati strateski, narednog ljeta vec ce vrijeme biti da se poselamimo sa maskeranom, mozda i don andresom, a vec od 2019.ce biti potrebna veca rekonstrukcija, zato sad pamet u glavu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 avg 2017, 00:14

Romariooo je napisao/la:Davno sam ja ljudi reko da se trebalo okrenuti monaku, jos i prije kraja sezone, trebalo im je capiti trenera i onda bi kajse islo i sa igracima

Sad nam ostaju opcije mbape i lemar, pa sta bog da, poslati ponudu cirka 150 miliona za ovu dvojicu i to je to, mislim da bi moglo proci, hazarda i grizmana ne treba ni cackati, coutinjo preskup, dembele opet sta ja znam, posto cemo imati bruku para najpametnije je mozda par miliona akontacije neke uplatiti borusiji da u narednim prelaznim rokovima imamo neka povoljna prava na dembu, mozda i na weigla ili onog lijevog beka guerera cini mi se

U veznom redu dovesti serija, verati i koke za sad nema sanse, probati sa serijem pa sta bog da, za tu poziciju sestice nek se bore raketa,gomes i seri, valjda se jedan barem pokaze, a za osmicu nek se bore iniesta, roberto i lemar pa jedan valjda zadovolji

Mozda i to nije losa opcija, sad je sve poludilo i poludit ce jos vise, ne treba se zalijetati sa pojacanjima tipa 150 miliona za kutinja, mbape, lemar, stoper sanchez i seri, nek se 200 miliona potrosi, ostat ce pedesetak miliona od budzeta ta transfere, prodat ce nesto, stotinjak miliona nek se sacuva za naredno ljeto kad vidimo kako se ko pokazao

Pare treba spremati za najkriticniji period za 3 godine kad ce nam kicma ekipe biti u poznim godinama, mesi,suarez,pike,alba,iniesta i prije, buskec, to ce biti hebeno zamijeniti , a sad je rano dovesti nekoga pa ga ostaviti da se kiseli tri godine cekajuci da ovi ostare, treba imati velike pare kad dodje taj vakat,

zato ne zalijetati se, kupovati skupo samo one mladje igrace koji odmah imaju mjesta, dembele recimo mbape zajedno nemaju mjesta dok ne ode i suarez, zato jednog dovesti a drugog kaparisati jer lako se ti veliki talenti uoropaste ako se gomilaju na klupi

Treba glesati strateski, narednog ljeta vec ce vrijeme biti da se poselamimo sa maskeranom, mozda i don andresom, a vec od 2019.ce biti potrebna veca rekonstrukcija, zato sad pamet u glavu
Sve to stoji moj @Romario....ali nije pacov kapacitet za te stvari. On se jos muci sa prodajom Douglasa i Vermalena. Ovo sve sto si nabrojao je jednostavno preveliki zalogaj za njega...sto potvrdjuju i prethodne 3 godine.
27.10.2020

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 avg 2017, 00:29

Coutinho i Paulinho do kraja tjedna.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 avg 2017, 00:37

Ma igraca svakako da ima koji bi bili ogromni upgrade u Barci, skoro pa na svakoj poziciji, kao sto leorey rece, stakorcina je jedan veliki nesposobni smrad, on ako uspije dovesti jedno veliko ime, treba mu skinuti kapu, jer evo, 1.8 danas, on nista nije doveo u vezni red, a vezni red nam je smijeh ogromni.
Gomes evo i da proigra, nece proigrati sigurno do superkupa jer je tek poceo trenirati, valjda, znam da je Ter Stegen danas poceo, ne znam sta je s njim, Rafinha i Deulofeu se oporavljaju, ja nesto mislim da bi Rafinha mogao imati odlicnu sezonu ako ostane.
Arda/Gomes/Rakitic/Iniesta/Roberto/Rafinha/Denis/Busquets/Samper/Alena je previse veznjaka, to se mora malo rascistiti, zapravo Arda se vise ne treba ni ubrajati u veznjake jer samo krilo i igra, al opet, previse igraca je tu, nema dovoljno minuta, a ni nema dovoljno kvalitete.
Iniesta moze dosta ponuditi, ali je svakako od njih daleko najstariji i 99% sigurno da ce ga neka ozljeda scepati u toku sezone.
Busquets i Samper mogu dijeliti tu poziciju bez problema, a ovo ostalo, ne zna se tko pije tko placa, ja bi svakako volio najvise priliku dati Aleni i Denisu da se pokazu u manjim tekmama, a najradije bi prodao Gomesa i Ardu, sto bi otvorilo prostor i za pojacanje u veznom redu, nekako su mi Jorginho, Weigl, Seri najrealnije opcije.

Sto se tice defanzive, to je sve jasno, samo sto ce Mina navodno doci na zimu, i tu nam preostaje samo pitanje napada.
Kako nadomjestiti Neymara, koji je bio itekako prodoran, kreativan i nevjerovatnu je saradnju imao sa Messijem, ni Dembele ni Mbappe nisu taj level tehnike i lucidnosti da mogu tako dobro saradjivati s Leom, sto je svakako minus, Hazard i Dybala koje mogu vidit da to rade podjednako dobro ne mogu zamisliti u Barci ove sezone.
Cou ostaje kao ta opcija nekako najvise, al bi ja onda radije da on igra Iniestinu poziciju, da ima ispred sebe nesto brzo i prodorno u vidu Deulofeua, Dembelea, Mbappea da se moze iskoristit sva njegova kreativnost.

Stvarno ne mogu docekati da vidim sta ce stakor i kompanija odraditi ako Neymar ode, RAC1 je po meni nevjerovatno pouzdan izvor informacija, tako da osim ako Neymar nesto ne prelomi zesce i ne ode, Cou zasigurno dolazi, a mozda se i predomisli ako mu dovedu Coutinha prije, iako ja to ne vidim kao mogucnost ( financijsku ) bez njegovog transfera, jer ovi ne mogu prodati Rafinhu, Ardu, Douglasa, Vermaelana, Munira i slicne igrace.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 avg 2017, 00:41

Lillard je napisao/la:Coutinho i Paulinho do kraja tjedna.
Znaci Neyo ostaje s poboljsanim ugovorom :kafa:
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 avg 2017, 00:45

Evo se i Dembele zakacio na treningu, htio da se posaketa sa Burkijem ( golmanom) :salut:

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 01 avg 2017, 01:08

Rajaz je napisao/la:
Po meni su ljudi zaduženi za slaganje ekipe podlegli pritisku navijača i u svemu tome precijenili Verrattija navodeći ga kao jedinu opciju za klub. Verratti vjerovatno to stvarno jeste, ali neka ostane javnom tajnom, ne mora se na sva zvona oglasiti. Takvog igrača možeš dovesti samo ako već postoji neki problem na relaciji igrač-klub i/ili igrač sam forsira transfer. Primjer Kroosa i Pogbe. Ni Verratti ni njegov agent nisu pustili priču o transferu u javnost ni u jednom trenutku. Da je Mino bio uz njega u maju stvar se mogla riješiti, sad je već prekasno za PSG da popusti njegovom pritisku. Slučaj završen vjerovatno do sljedećeg ljeta kad će se ponovo aktuelizirati priča o transferu i mislim da bi se tad mogao i desiti.

Barca sad ima izbor, čekati Verrattija i priliku koju će Mino sigurno izmajmunisati ili krenuti po igrača koji individualno neće biti puno kvalitetniji od ovih koje već ima na raspolaganju i time dodatno opteretiti roster. Izigrali su sami sebe strateški marginalizirajući vezni red. To se ne popravlja za jedno ljeto. Imaš osmoricu, od kojih bi možda jedan ušao u XI ekipe koja ti je najveći konkurent. Najbolji španski veznjaci su trenutno u Madridu. I jednom i drugom. Pazi, početak je augusta i jedino ime koje se dovodi ozbiljnije u vezu s Barcelonom je Paulinho. Između njega i ništa, izabrao bih ništa. Čak su i Ceballosa uspjeli ispustiti. Mislim da su tek nakon prvenstva stupili u kontakt s njim, a do tad je RM već finalizirao i detalje transfera. Sad s Coutinhom pokušavaju ubiti dvije muhe jednim udarcem, a to neće ispasti na dobro.

Verratti, Pjanić, Rabiot, Ceballos i Jorginho bi bili igrači s kojim bih došao upravi u maju. Ne sada, jer osim ovog zadnjeg niko neće ni pomisliti na pregovore.

Neymar, Reymar, Gaymar je drugi problem. Njegov transfer je grom iz vedra neba i uhvatio je klub totalno nespreman. Ne znam koliko spreman ga možeš i dočekati jer ne postoji direktna zamjena za igrača takvog kalibra. Kako Barca još uvijek ima Messija i Suareza u napadu može se taktizirati sa pojačanjem. Išao bih po igrača sa najvišim plafonom u ovom trenutku. Dembele, Martial ili Lemar. Coutinho kao krilo da i meni jedan vrlo drag igrač - Lorenzo Insigne.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2017, 01:09

Mig_Mig je napisao/la:Znam to, samo kakve veze ima klauzula sa tim da je igrac plati. Ovo je presedan, zbog ffp ili zbog zelje da igrac ide u odredjeni klub, moze se desiti u bilo kojoj ligi ako postoji otkupna klauzula. Sve im se poslozilo, od SP i da ima on bude zastitno lice istog te da mu oni plate i da on plati klauzulu. Usput, ovi u Liverpoolu nisu normalni ako odbijaju 100miliona za filipa.
Jbga nisu racunali da ce drzava kupiti igraca. :crazy: :rol:

Na naslovnici Munda Griezmann. Kazu pregovara se i za Di Mariju, a Di Marzio kaze idu po Dembelea.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 avg 2017, 01:22

COPE: Neymar, who was close to joining PSG last summer, resumed thoughts of departure to France after CL comeback, where Messi was hailed a hero instead of him
:mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 avg 2017, 01:31

Ja sam nešto siguran da vam dolazi Di Maria, a možda uplatite i klauzulu za Griezmana, što da ne. Biće finih para.
Di Maria za vaš sistem bi bio brutalan, nešto slično što je igrao pod Ancelottijem u RM.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 01 avg 2017, 01:54

slika
:kafa:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 01 avg 2017, 02:31

anonymousHD je napisao/la:Ja sam nešto siguran da vam dolazi Di Maria, a možda uplatite i klauzulu za Griezmana, što da ne. Biće finih para.
Di Maria za vaš sistem bi bio brutalan, nešto slično što je igrao pod Ancelottijem u RM.
Koga boli ku.rac sta ti mislis?

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 01 avg 2017, 03:27

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.