Postao/la Neandertalac » 01 avg 2017, 23:41
Raja treba da razmisli, ništa više. Imamo konstantna ubjeđivanja kako je ovo vrh vrhova u našoj zemlji, poslujemo uredno, plaćamo porez, gradimo, gradimo klub a klub će izgraditi tim. Prije je bilo takvo zlo da smo se za malo ugasili.
Sve je to super na papiru kada bi mi imali ili znali kako izgleda taj dugoročni plan, kada bi imali jasne smjeenice i ciljeve.
Ovako sve što i kako ja to vidim jeste: dvije akcije u kojima su učestvovali navijači za izgradnju stadiona, za jednu još uvijek imamo određeni i nepoznati dug. Ne znamo čak ni kome. Dalje vidim jedno bjesomučno trošenje Željinog novca na raznorazne "igračine" za koje su nas opet uvjeravali da su sama krema koja će nas izdići iz sivila iako su malo bolje upućeni upozoravali da se luta, da neznalice dovode igrače i drže dirigentsku palicu. Vidim totalnu pometnju u Op koji nam je već godinama skoro najveći izvor financiranja. Napinjanje da se uradi više od "nekih prije", ego i sujetu. Vidim pljuvanje po legendama kluba, korištenje niskih udaraca, sramota velika kao Istočna tribina! Neka je stid pojedince što se glorificiraju pljujući ljude koji su zlatnim slovima utkani u istoriju! Oni prije nisu valjali a počeli su skoro sve procese, ostavili neki novac, ostavili mlade, čak pomogli da se prodaju kao npr Zuban a kasnije odvratno odstranjeni.
Ili če se raditi kako treba ili nemojte raditi nikako! Pun mi je qurac demagogije, anketa, poltrona i promašaja. Nema više prostora za fule a kako smo krenuli da nam tamo neki poltron, pitarski ker, bude važniji od mišljenja navijača i dokazanih Željovaca, ne piše nam se dobro.
Neka se ljuti ko god hoće i koliko god hoće, zaboli me, pisao sam i pisat ću ono što mislim jer smatram da pišem u interesu kluba. Uostalom, znamo svi k'o je šta pisao a ko je bio u pravu, vjerovali ili ne na moju veliku žalost jer zamah kakav smo imali mogao se i trebao bolje iskoristiti. Na kraju balade, ispade jedan "pljuvač i neprijatelj", "konobar", pametniji i sa zrelijim razmišljanjem, boljim po klub, od svite diploma, uspješnih i renomiranih "volontera" sa svojim dupelizcima zakačenih za njihove rektume.
Željezničar za život cijeli! Zapamtite!
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!