Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Bravo Klare. Misketu se ne ide iz Njemačke (razlog djeca) a ovi ga ne bi dali konkurentu, tako da postoji mogućnost ostanka. Galata ja najviše zagrizla koja ujedno nudi najbolje uslove.
Za Džeku se ne brinite, njemu je ovo svakako oproštajna sezona u Wolfsburgu.
Za Džeku se ne brinite, njemu je ovo svakako oproštajna sezona u Wolfsburgu.
Vom Jäger zum Gejagten
Momčad Bayera za par sati igra revanš sa Ukrajinskom Tavrijom. Tamo je vrijeme kao i kod nas, preko 30 stepeni, a ekipa je smještena u hotelu Moskva. Ono što gotivim je to što se pravo trenira, znači rezultatska prednost nije uzeta zdravo za gotovo, naravno respektuje se ekipa Tavrije iako smo apsolutni favoriti. Ballack, Hyypia i Kiebling su ostali u Leverkusenu, a svakako da neće lijenčariti, već će iskoristiti priliku i trenirati sa rezervama. GO BAYER!
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...
Bosanski obraz...
Evo sada cu pokusati analizirati svoje vidjenje Njemackih grupa.
Grupa A
1. Inter
2. Werder
3. Tottenham
4. Twente
Pored grupe G ova se takodjer moze nazvati grupom smrti. Werder ce ovdje voditi zestoku borbu s Spursima za plasman u 1/8 finala, no ukoliko ne uspje bilo bi dobro da bar jednom Inter pobjedi, a siguran sam da ce nastaviti takmicenje u EL gdje opet Bundesligi mogu donijeti bodove.
Grupa B
1. Lyon
2. Benfica
3. Schalke
4. Hapoel
Ovo ako Schalke ne prodje odmah nek ugase klub. Za dobrobit Njemackog fudbala ovo moraju proci, jedino bi Lyon trebao predstavljati problem, a Benfica nije jaka ove godine nesto posebno, i mislim da je Schalke jaci.
Grupa E
1. FC Bayern
2. AS Roma
3. FC Basel
4. CFR Cluj
Ovo ce Bayern rutinski da prodje, s tim sto ce "zabare" uzeti u dvije utakmice, koji po meni nisu nesta specijalno.
Dakle zakljucak. Nakon ove sezone se brisu bodovi iz sezone 2005/06, gdje je Bundesliga bila losija od Italije, i u ovoj je pod moranjem da imamo vise bodova od "Zabara". Jedino vidim problem kod Werdera, jer ipak je kvalitet na strani Tottenhama, no s njima se nikad ne zna, a sigurno bi i daleko dogurali i u EL. Ali kao da gledam Schalke ce zahebati u onoj grupi.

Grupa A
1. Inter
2. Werder
3. Tottenham
4. Twente
Pored grupe G ova se takodjer moze nazvati grupom smrti. Werder ce ovdje voditi zestoku borbu s Spursima za plasman u 1/8 finala, no ukoliko ne uspje bilo bi dobro da bar jednom Inter pobjedi, a siguran sam da ce nastaviti takmicenje u EL gdje opet Bundesligi mogu donijeti bodove.
Grupa B
1. Lyon
2. Benfica
3. Schalke
4. Hapoel
Ovo ako Schalke ne prodje odmah nek ugase klub. Za dobrobit Njemackog fudbala ovo moraju proci, jedino bi Lyon trebao predstavljati problem, a Benfica nije jaka ove godine nesto posebno, i mislim da je Schalke jaci.
Grupa E
1. FC Bayern
2. AS Roma
3. FC Basel
4. CFR Cluj
Ovo ce Bayern rutinski da prodje, s tim sto ce "zabare" uzeti u dvije utakmice, koji po meni nisu nesta specijalno.
Dakle zakljucak. Nakon ove sezone se brisu bodovi iz sezone 2005/06, gdje je Bundesliga bila losija od Italije, i u ovoj je pod moranjem da imamo vise bodova od "Zabara". Jedino vidim problem kod Werdera, jer ipak je kvalitet na strani Tottenhama, no s njima se nikad ne zna, a sigurno bi i daleko dogurali i u EL. Ali kao da gledam Schalke ce zahebati u onoj grupi.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 26 avg 2010, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Što, Schalke je fino prošao, barem po meni, Benfica i Hapoel su ekipe s kojim se mogu nositi i realno su bolji koliko toliko, mada s takvim ekipama se nezna, jer su neugodne, a Lyon je naravno najveći favorit za prvo mjesto u grupi!
Bosanski obraz...
Bosanski obraz...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Dobar Stuttgart. Dobar. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Oj panjeva,pa njih ako je pobedio onaj Slovan sa onakvom igrom kakvom je nas izbacio onda ce Stuttgart ispasti iz Budeske.Monolog je napisao/la:Dobar Stuttgart. Dobar.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Omerbavarac
- Kontakt:
Evo ja gledam utakmicu i mogu ti reci da ne mogu da sastave kraj s krajem. Vrlo slabo neorganizovano.Monolog je napisao/la:Dobar Stuttgart. Dobar.
Jad i cemer.
Sramote Bundesligu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ovakve greške u odbrani se ne dešavaju ni u namještenim utakmicama. Ne mogu da vjerujem da ovako igraju, ali stvarno ne mogu. Evo izgleda da smo ih prozvali, a Slovan ima i igrača manje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma Svabo i kad je najlosiji,on opet napravi pizdariju.
Mozes ti i 5 -0 voditi protiv njih.Opet nebih bio siguran u pobjedu dok sudija ne ''puhne'' u piscu.
Mozes ti i 5 -0 voditi protiv njih.Opet nebih bio siguran u pobjedu dok sudija ne ''puhne'' u piscu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Stuttgrat - bjeda, jad tuga. Po meni glavni favoriti da upropaste koefcijent Njemacke. U grupnoj fazi je za njih kraj, Dortmund treba vidjeti kakvu ce grupu dobiti i hoce li biti povreda, dok je Leverkusen za mene jedini koji moze nesto vise napraviti. Pod ovim nesto vise mislim uspjeh HSV i Bremena proslih sezona, tj. 1/4 finale minimalno.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Stuttgart na kraju ipak prolazi u grupnu fazu, ali na guzove. Ovakva igra ne prilici jednom Bundesligasu.
Veceras su imali srece i prosli su ponajvise zahvaljujuci golu u prvoj utakmici u 90-oj minuti.
Veceras su imali srece i prosli su ponajvise zahvaljujuci golu u prvoj utakmici u 90-oj minuti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Tako je Hare, nepisano pravilo koje se uvijek ili gotovo uvijek potvrđuje.harishp je napisao/la:Ma Svabo i kad je najlosiji,on opet napravi pizdariju.
@Amere, ako je iko upropastio taj koeficijent onda je to Hamburg. Negdje skoro si stavljao Bayern i HSV u isti koš što se tiče odlamanja na europskoj sceni. Nigdje veze, kada se zna koliko Bayern doprinosi tome a jedan HSV nije uspjeo proći Fulham, gdje bi ih čekala domaća utakmica u finalu. Priznat ćeš da je Bayern napravio više od planiranog za razliku od nekih....
Nisam gledao "Švabe", možda je i bolje
Vom Jäger zum Gejagten
@ Geronimo
procitaj pravila UEFE sto se koefcijenta tice pa ces vidjeti sto svi idu u isti kos. Pobjeda u LP ili EL donosi dva boda koja se dijeli s brojom predstvanika na pocetku sezone od jedne drzave u ovom slucaju s sest i dobije odredjeni broj bodova na UEFA rang listi sto se koefcijenta tice. Ja nikad nisam rekao da su HSV i Bayern na istoj razini, nego poslje Bayerna ide Werder pa onda HSV sto i statistika dokazuje. Mi smo prosle godine skupili 18,00 bodova, tvoje "Svabe" ovo moraju prestici da bi mogao reci da je HSV pokvario koefcijent.
Evo ti link
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Onli ... ktuell.htm
MOzda je i s moje strane bezpotrebna rasprava o ovom keofcijentu, jer svako brani svoje.

procitaj pravila UEFE sto se koefcijenta tice pa ces vidjeti sto svi idu u isti kos. Pobjeda u LP ili EL donosi dva boda koja se dijeli s brojom predstvanika na pocetku sezone od jedne drzave u ovom slucaju s sest i dobije odredjeni broj bodova na UEFA rang listi sto se koefcijenta tice. Ja nikad nisam rekao da su HSV i Bayern na istoj razini, nego poslje Bayerna ide Werder pa onda HSV sto i statistika dokazuje. Mi smo prosle godine skupili 18,00 bodova, tvoje "Svabe" ovo moraju prestici da bi mogao reci da je HSV pokvario koefcijent.
Evo ti link
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Onli ... ktuell.htm
MOzda je i s moje strane bezpotrebna rasprava o ovom keofcijentu, jer svako brani svoje.
Nismo se razumjeli. Negdje skoro si rekao da su Bayern i HSV najveći krivci zbog čega BL već prošle sezone nije prestigla Talijane. Ja sam samo rekao da je Bayern uradio više od planiranog, tako da tu krivicu neću priznati.
Poznato je da Hamburg, po imenima, ima sigruno najjaču ekipu poslije Bayerna, pa prema tome od njih se očekuje nešto malo više, recimo da su se domogli tog famoznog finala na vlastitom stadionu već ove sezone 4-plasirani tim iz Bundeslige se mogao radovati plasmanu u pretkolo LP.
Poznata su mi ta pravila i uspješnost Bundesligaša, meni također nije jasna politika kluba kao što je VfB. Za dvije godine uzmu za dva igrača preko 40 miliona, a pojačanja im ravna nuli.
Poznato je da Hamburg, po imenima, ima sigruno najjaču ekipu poslije Bayerna, pa prema tome od njih se očekuje nešto malo više, recimo da su se domogli tog famoznog finala na vlastitom stadionu već ove sezone 4-plasirani tim iz Bundeslige se mogao radovati plasmanu u pretkolo LP.
Poznata su mi ta pravila i uspješnost Bundesligaša, meni također nije jasna politika kluba kao što je VfB. Za dvije godine uzmu za dva igrača preko 40 miliona, a pojačanja im ravna nuli.
Vom Jäger zum Gejagten
Hebi ga gero, ljudi stadion popravljaju vec 2 godine, to je prioritet
Vec u grupnoj fazi njemacko-talijasnki okrsaji, bice zanimljivo i gusto.

Vec u grupnoj fazi njemacko-talijasnki okrsaji, bice zanimljivo i gusto.
ISKUSNI francuski 33-godišnji obrambeni nogometaš Mikaël Silvestre karijeru će nastaviti u Werderu iz Bremena, piše Daily Mail.
Bivši igrač Rennesa, Intera i Manchester Uniteda u redove Werdera dolazi iz Arsenala bez odštete. Samo su detalji preostali do potpisivanja suradnje, a Silvestre bi trebao staviti paraf na trogodišnji ugovor.
Najdublji trag Silvestre je ostavio u Manchester Unitedu za koji je igrao između 1999. i 2008., osvojivši u tom periodu četiri naslova u Premiershipu, te jednu Ligu prvaka i FA Cup.
Za francusku reprezentaciju je u periodu od 2001. do 2006. godine upisao 40 nastupa.
Bivši igrač Rennesa, Intera i Manchester Uniteda u redove Werdera dolazi iz Arsenala bez odštete. Samo su detalji preostali do potpisivanja suradnje, a Silvestre bi trebao staviti paraf na trogodišnji ugovor.
Najdublji trag Silvestre je ostavio u Manchester Unitedu za koji je igrao između 1999. i 2008., osvojivši u tom periodu četiri naslova u Premiershipu, te jednu Ligu prvaka i FA Cup.
Za francusku reprezentaciju je u periodu od 2001. do 2006. godine upisao 40 nastupa.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Tri puta protiv Španaca. Zar nam nijedan Frosch nije mogao zapasti. 
Vom Jäger zum Gejagten
Bayer je pobjedio Tavriyju sa 1:3 u gostima, sa ukupnim skorom od 6:1, Bayer se plasirao u grupnu fazu evropske lige.
Golove za Apotekare dali Vidal prvi iz penala, onda Derdiyok u 74-oj, pa Castro u sudijskoj nadoknadi. Bayer veoma usporen ušao u utakmicu, sto je i rezultiralo prvom i jedinom primljenom golu, ekipa se probudila nakon toga, a potpuno po puno formom se igralo u drugom dijelu drugog poluvremena kada su i postignuta dva gola iz igre (Vidalov gol je iz penala bio).
Šta reći osim zasluženo i očekivano, slijedeća stanica Borussia M. na BayAreni, prva utakmica u ovoj sezoni na domaćem terenu, naravno iako je ekipa malo umorna, očekujem dobar fudbal i tri boda. Go Bayer!

Golove za Apotekare dali Vidal prvi iz penala, onda Derdiyok u 74-oj, pa Castro u sudijskoj nadoknadi. Bayer veoma usporen ušao u utakmicu, sto je i rezultiralo prvom i jedinom primljenom golu, ekipa se probudila nakon toga, a potpuno po puno formom se igralo u drugom dijelu drugog poluvremena kada su i postignuta dva gola iz igre (Vidalov gol je iz penala bio).
Šta reći osim zasluženo i očekivano, slijedeća stanica Borussia M. na BayAreni, prva utakmica u ovoj sezoni na domaćem terenu, naravno iako je ekipa malo umorna, očekujem dobar fudbal i tri boda. Go Bayer!

Bosanski obraz...
Bosanski obraz...
Sto se tice EL, BVB izvukao je najgore moguce protivnike. Onaj "Krompir" nije toliko los koliko ga neki podcjenjuju, ali bi na kraju Dortmundov kvalitet trebao donijeti tu sest bodova. Sevilla je iz godine u godinu slabija, ali opet imaju strasnu ekipu i ne vidim tu priliku neku za Dortmund. Sto se PSG-a tice, oni su luda ekipa, ali opet imaju kvalitet i odlicno su startovali u novoj sezoni, i protiv Nijemaca su prethodnih godina dosta toga pokazali (Schalke i hobi VW-a). Sve u svemu teska grupa, gdje Dortmund moze sreca izvuci, ili da igraju iznad svog limita. Sto se Bayera tice trebali bi s igracima koje posjeduju bez problema proci u 1/16 finalu, no nevjerujem da Atleticu mogu oduzeti prvo mjesto u grupi. Rosenborg moze biti nagazna mina, a kvalitet ipak na kraju mora presuditi, a Aris je laganih sest bodova. Sto se tice VfB kojeg su svi kritikovali dobio je najlaksu grupu, gledajuci njihov sastav i trenutnu igru morat ce oni dosta znoja proliti da bi prosli dalje. Jednostavno ukoliko ne dovedu dva kvalitetna igraca pise im se crno i u Evropi, a Boga mi i u Bundesligi. No njih ne treba nikad otipisati, ipak su to Nijemci, ali ja nisam optimistican s ovim trenutnim sastavom.
@ Geronimo
nisam moga sinoc odgovoriti pa evo sada cu. Skontao sam da smo se pogresno razumili, do mene je, samo sam povrsinski procitao.
Slazem se s tobom da je HSV veci krivac od Bayerna, i da je Bayern uradio vise od planiranog (cilj je bio 1/4 finale), ali sada drugi trebaju pokazati svoje znanje i donijeti sto vise tih bodova.
VfB mislim ne moze dovoditi pojacanja jer je visi dio novca otisao u renoviranje stadiona, tako da necim moraju popuniti rupe u kasi. Kad je njima Eigner iz 1860 Muenchena glavni prioritet u ovom prelaznom roku tesko se njima a i Bundesligi. Jednostavno pogresno je uprava procjenila prioritete. Sta ce mi stadion s vecim kapacitetom ako nemam kvalitet u ekipi.
@ Geronimo
nisam moga sinoc odgovoriti pa evo sada cu. Skontao sam da smo se pogresno razumili, do mene je, samo sam povrsinski procitao.
Slazem se s tobom da je HSV veci krivac od Bayerna, i da je Bayern uradio vise od planiranog (cilj je bio 1/4 finale), ali sada drugi trebaju pokazati svoje znanje i donijeti sto vise tih bodova.
VfB mislim ne moze dovoditi pojacanja jer je visi dio novca otisao u renoviranje stadiona, tako da necim moraju popuniti rupe u kasi. Kad je njima Eigner iz 1860 Muenchena glavni prioritet u ovom prelaznom roku tesko se njima a i Bundesligi. Jednostavno pogresno je uprava procjenila prioritete. Sta ce mi stadion s vecim kapacitetom ako nemam kvalitet u ekipi.
- legenda reala
- Kontakt:
Da li se ovo Historija ponavlja šta je ovo sa Kaiserslauternom ponovo se vratio iz druge lige može li i osvojiti,dobro je startovao.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.