Najjaca izjava ljubitelja nase lige mi je "doveli kvalitetnog igraca" ili "igrac koji nesto znaci u nasoj ligi". Ono, vratis film unazad, pogledas rezultate nasih klubova, transfere igraca vani (ili pogotovo iz kluba u klub u nasoj ligi), vidis sta igraci koji odu vani naprave (ako ne ubrojimo tu u 15 godina 3-4 igraca), dodje mi suzu da pustim. Do jucer skoro ni jedan klub nije imao digitalni semafor, reflektorima se I sad moze pohvaliti par stadiona, Savez ne zna gdje ce s tolikom korupcijom I neznanjem u sopstvenim taborima, nasa liga se nema ama bas nicim pohvaliti.
Kad se podigne ljestvica po pitanju infrastructure stadiona, uslovi igranja utakmica, objektivnost Saveza I sudija, onda se mozemo nadati I boljem I ucinkovitijem fudbalu. A do tad cemo gledati sto I gledamo sve ove godine.
Druga stvar, NIKAD necu shvatiti Jasmina Imamovica, nas UO, udruzenje gradjana niti bilo koga drugog ko je podrzao I/ili podrzava izgradnju Istocne tribune stadiona Tusanj. Trebas biti toliki licemjer, tolika neznalica, traziti u tome takvu licnu materijalnu korist da bi pokrenuo takav projekat gdje imas vec 2 neuslovne/nedovrsene tribune, I to na stadionu na kojem igra klub bez ijednog trofeja (iz 3. najveceg grada u drzavi sa skoro 100 godina postojanja), sa tolikim dugom, bez ikakvih ambicija I gdje te, u najboljim momentima , prati jedva 2500 ljudi. To je presedan covjece.
Mi smo prvo trebali vratiti dugove koliko je moguce (da ostane eto samo reprogram kojeg grad vraca), onda postaviti jakog covjeka da vodi klub (kad smo vec izgubili Azmira, jer se nije imalo sluha za njega) sa jakim I predanim UO (uz jakog covjeka I postojeci UO nije los, sa jos par dodatnih ljudi), postaviti jasna pravila u klubu da svaki clan UO placa toliko I toliko, Sjevernu tribinu dovesti maksimalno u red kao I Zapad nasminkati maksimalno, probati jos jednom izaci u Evropu pa onda napasti Istocnu tribinu svim silama, traziti donacije sa svih strana, podici cijeli grad, sve ljude sirom svijeta kojima Sloboda nesto znaci ili je znacila, kada svi vide da se dosta toga uradilo za klub te stadion pripremljen za tu tribinu.
Ovako cekam samo jos da se pocne pricati o Juznoj tribini I postavi neka maketa I da se objesim ovdje u Bagramu, odmah.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤