Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

kobe24
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la kobe24 » 06 avg 2017, 15:03

Kawhi je napisao/la: Znam za to pravilo, i znam momka koji je odbio otići u Tursku zbog tog pravila. Biberović je top 5 u svojoj generaciji i svaki klub u Evropi bi bio sretan da im on dođe. Bukvalno može birati sebi ekipu. Španija je generalno najbolja sredina za razvoj mladih igrača i ima veliki broj klubova u kojima bi on nenormalno napredovao i još nemaju te bolesne uslove kao Turska.
E to je to, bas iz ovog razloga je meni sve ovo besmisleno. Da njegov menadzer samo kaze Realu 'hocemo kod vas', glavu dajem da bi ovi jedva docekali. I tamo bi mu roditelji imali lijep i pristojan zivot, a ne bi se morao odreci naseg drzavljanstva.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 avg 2017, 15:04

Brza lova to je sad trend . sport se gleda kao biznis slabo ko trenira iz zadovoljstva sad roditelji i menageri vrse pritisak na djecu i zele sto brze da uzimaju neku lovu . jako je upitno koliko je dobro kad mladi odu dosta ih je i propalo zbog brze love . nazalost zivimo u takvoj drzavi gdje svi gledaju da bjeze odavdje i ovo je jedan veliki razlog zasto sport u BIH je katastrofa posebno klubski svi vidimo gdje su fidbal,kosarka,odbojka,rukomet ni jednog kluba nema da je evropski okvir cak ni trece kategorije .

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 06 avg 2017, 15:04

Neka ide u Tursku ako mu je stalo do 100.000 eura ja mu garantujem da za 20 godina nece zaraditi ni blizu koliko bi zaradio da ode u Spaniju ili u neki drugi klub. Imali su te ponude Turske svi naši talentovani igraci i svi su odbijali pogotovo Musa kojeg su vrbovali, a i tim Turcima treba yebat majku zbog toga sto to rade.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:05

Kawhi je napisao/la:
sekretar je napisao/la:@kawhi

Treba brate. Dijete je svijetski talenat. Ima priliku napredovati i poboljsati svoj zivot i zivot svoje familije. Jel treba to odbiti i nastaviti se patiti radi toga sto nasa prasinarska drzava ne poduzima nista da pokaze momku da stojimo iza njega i da mu pomognemo u zivotu? Ne treba. Treba ici za boljim,kad mu se Bogu hvala pruzila prilika. Ko smo mi da polazemo prava na njega, niko i nista. Uostalom u nasoj drzavi je poznato da vrhunske ne trebamo, ni u kom pogledu. Idi sine, ko nas **** kad smo nesposobni da zadrzimo sta valja.
Nije on jedini talentovan sportista, ili dijete u bilo kojoj oblasti. Zamisli da se svakom tako saginjemo? Država nema nikakve veze s ovim.

Zamisljao ili ne,ali ispravne,uredjene i drzave koje su vodjene od strane pravih ljudi, stoje iza svojih gradjana bilo da su nadareni u bacanju lopte ili u glinenim golubovima. Trude se i nastoje da zadrze takve u granicama svoje drzave,samo nase boli **** i onda mi javnost i forumski zgubidani damo sebi za pravo da pljujemo. Nama valjaju politicari,tajkuni koji su najveci porezni prevaranti, klosari-mafijasi i takve mi uzdizemo. Ostale ko ****.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 avg 2017, 15:06

sekretar je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Kakve ste vi moralne provalije, strasno. Pa nece momak igrati u BiH za placu od 400 maraka + topli obrok nego ce ako je tako talentovan zaradit nesto i pod ovom zastavom kao mnogi nasi kosarkasi i sportasi. Yebo te, ovo opravdavati... :lol: :lol: :lol:

Hoces ti jarane raditi u Bosni za 400 maraka + topli obrok iz ljubavi ili ces se nabiti nogom u Njemacku ako dobijes priliku za 1500 Eura + topli obrok?

A ako ti poslodavac kaze moras uzeti Njemacko drzavljanstvo i pasos ti ces kao veliki patriota odbiti to i vratiti se u Bosnu nazad na onih 400 KM. Hoces moj **** da izvines. Ti si provalija jarane.
Momak je sportas, ne elektricar, ne varioc, ne bravar. Kad su takve profesije u pitanju, logicno da si ovdje donji a u Njemackoj i Turskoj gornji. Ali je momak sportas. Znas li koliko je spisak sportasa koji su fine novce zaradili a nisu ispali ****? Veoma dug.
Nema to veze sa patriozmom. Nisi ti nikakav patriota ako ostanes za BiH ali si veliko gowno ako odes za jednu Tursku. Slikovito, ako ti se cura od najboljeg druga ponudi a ti odbijes, nisi nikakav gospodin. Ako je odradis, gowno si. Neke stvari se podrazumijevaju.
Nabijem i njega i njegovu eventualnu sramotnu odluku i vasa luzerska opravdanja. Muka mi je.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 avg 2017, 15:07

kobe24 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Znam za to pravilo, i znam momka koji je odbio otići u Tursku zbog tog pravila. Biberović je top 5 u svojoj generaciji i svaki klub u Evropi bi bio sretan da im on dođe. Bukvalno može birati sebi ekipu. Španija je generalno najbolja sredina za razvoj mladih igrača i ima veliki broj klubova u kojima bi on nenormalno napredovao i još nemaju te bolesne uslove kao Turska.
E to je to, bas iz ovog razloga je meni sve ovo besmisleno. Da njegov menadzer samo kaze Realu 'hocemo kod vas', glavu dajem da bi ovi jedva docekali. I tamo bi mu roditelji imali lijep i pristojan zivot, a ne bi se morao odreci naseg drzavljanstva.
I što se tiče Turaka nije prvi put da ovo rade. U košarci dušmanski odnos prema nama imaju. To što je Musa ljudina da ih odbije, a onda imaš i ove moralne nakaze poput Preldžića i izgleda sada Biberovića pa to prihvate ne može isprati njihov odnos prema njima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 avg 2017, 15:08

AL je fakat lik uporedio sport sa baustelom, medicinom il cime vec u Njemackoj. Kakav mentol :tokralju: :tokralju: :tokralju:

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:09

Kajzer10 je napisao/la:
sekretar je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Kakve ste vi moralne provalije, strasno. Pa nece momak igrati u BiH za placu od 400 maraka + topli obrok nego ce ako je tako talentovan zaradit nesto i pod ovom zastavom kao mnogi nasi kosarkasi i sportasi. Yebo te, ovo opravdavati... :lol: :lol: :lol:

Hoces ti jarane raditi u Bosni za 400 maraka + topli obrok iz ljubavi ili ces se nabiti nogom u Njemacku ako dobijes priliku za 1500 Eura + topli obrok?

A ako ti poslodavac kaze moras uzeti Njemacko drzavljanstvo i pasos ti ces kao veliki patriota odbiti to i vratiti se u Bosnu nazad na onih 400 KM. Hoces moj **** da izvines. Ti si provalija jarane.
Momak je sportas, ne elektricar, ne varioc, ne bravar. Kad su takve profesije u pitanju, logicno da si ovdje donji a u Njemackoj i Turskoj gornji. Ali je momak sportas. Znas li koliko je spisak sportasa koji su fine novce zaradili a nisu ispali ****? Veoma dug.
Nema to veze sa patriozmom. Nisi ti nikakav patriota ako ostanes za BiH ali si veliko gowno ako odes za jednu Tursku. Slikovito, ako ti se cura od najboljeg druga ponudi a ti odbijes, nisi nikakav gospodin. Ako je odradis, gowno si. Neke stvari se podrazumijevaju.
Nabijem i njega i njegovu eventualnu sramotnu odluku i vasa luzerska opravdanja. Muka mi je.

Slikovito nije to tako ni blizu. Ti si polupao lonce. Ali ti imas svoje misljenje,ja svoje. Tako da rasprava nas nece dovesti ni do cega. Donji si u ovoj drzavi u bilo kojoj situaciji ili profesiji. Nazalost ovakvih primjera ce biti jos mnogo,a nikad nam nece doci iz guzice u glavu.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 avg 2017, 15:12

Ne razumijes ti da ce on svakako novce zaradjivati u drugom klubu, drugoj drzavi. Njegovo je da ima minimum ljudskosti i dostojanstva. Pricate kao da ce on citavu karijeru igrati u Bosni, ono za neku crkavicu koja ce kasniti po par mjeseci i tako.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 avg 2017, 15:13

A da se malo suzdržite oštrih komentara na račun momka dok ne dodje neka zvanična informacija ?!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 avg 2017, 15:15

Kajzer10 je napisao/la:AL je fakat lik uporedio sport sa baustelom, medicinom il cime vec u Njemackoj. Kakav mentol :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Državaduradinešto :rol: :tokralju:
mirzatele je napisao/la:A da se malo suzdržite oštrih komentara na račun momka dok ne dodje neka zvanična informacija ?!
Možda se predomisli ako pročita koliko bi ga mrzili. Bolje spriječiti nego liječiti. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 avg 2017, 15:15

Kawhi je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
I što se tiče Turaka nije prvi put da ovo rade. U košarci dušmanski odnos prema nama imaju. To što je Musa ljudina da ih odbije, a onda imaš i ove moralne nakaze poput Preldžića i izgleda sada Biberovića pa to prihvate ne može isprati njihov odnos prema njima.
Ja mislim da je i Gegic imao slicnu ponudu, ali nisam sto posto siguran. Turska je to pravilo uvela zbog svog interesa i ja to postujem, ali nase niko ne tjera da idu tamo. I u Srbiji je isti slucaj, zato je ovaj mali Adzic morao uzeti njihovo drzavljanstvo kada je presao u Zvezdu. Da smo Bogdo i mi svoju ligu mladih 'zakljucali' na taj nacin, mada kod nas kad god odu kod komsija, mogu uzeti njihovo drzavljanstvo. :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:16

Ma ko mu garantuje bolan da ce ovdje napraviti karijeru. Momku se pruzila prilika koja mu se lako moguce nece vise pruziti nikada. Ovdje uspije 1 od 101. Vjeruj mi da ih je zbog patriotizma vise propalo,nego uspjelo. Od patriotizma se ne zivi. Podrske drzave nema,zasto ona dzava misli da polaze prava na nekog ili neciji zivot. Mi se uvijek nekog sjetimo kad postane kasno. Za momka se zna godinama kakav je prospekt,a siguran sam da se zna i da ne zive bas bajno. Mogli su mu bar roditeljima omoguciti pristojan posao i tako pokazati da se stoji iza njega. Sad kad se pojavila opcija da se mali ispali sad je on moralna nula i tako to. Ma pisaj to vise.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 avg 2017, 15:18

Sta, znaci sada ni sa muslimanima nismo sigurni zbog turaka? Oj Bosno, Bosno :D Srbe ove, Hrvati ove, Turci trece.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 06 avg 2017, 15:23

sajo10 je napisao/la:Sta, znaci sada ni sa muslimanima nismo sigurni zbog turaka? Oj Bosno, Bosno :D Srbe ove, Hrvati ove, Turci trece.
Zato sto smo prasinarska drzava. Do 5 do 12 se ne zna putujemo li autobusom ili avionom,ima ju li repke za kifle ili nemaju, hocemo imati nove dresove ili cemo igrati u proslogodisnjim i slicno,dok politicari se vozaju u automobilima od 200 + hiljada KM-a, nabijaju troskove nama gradjanima za putovanja,dorucke,vecere i slicno. I onda se mi cudimo sto nece neko da odrasta ili razvija se u ovoj drzavi ili u ovakvom stanju. Pa kad se neko ispali nogom u guzicu onda su oni izdajnici drzave i slicno,tipa Preldzic kojem ova drzava nije dala zvake, a on je kao izdajnik,pa onda ako sad ovaj mali ode za boljim zivotom isto izdajnik i slicno.

P.S. i veci od malog maze ruku koja ih hrani,a do sad su zaradili lovu i lovu u karijerama. Vidi pod Djedovic,Nurkic...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 avg 2017, 15:25

sekretar je napisao/la:Ne kazem ja da mu otac treba biti predsjednik drzave. Ali brate ako je dijete veliki talenat i ako ima sve predispozicije da bude odlican igrac i samim tim pomogne i nasoj reprezentaciji,pa daj malo da mu se zauzvrat pokaze da nam je stalo do njega. Pristojan posao za njegove roditelje je nesto sasvim minimalno sto se moze uraditi. Mislis da bi vi gledali oca kako vam se pati u zivotu i npr.eto putuje busom,a vi na stolu imate ponudu koja ce vam popraviti financije sto puta. Ma brate, nabio bih i drzavu i sve i ispalio se. Jednom se zivi jarane, od patriotizma nema nista. Nasa politika ne cijeni nikog,**** se njima,bitno da oni uzimaju lovu.
Čuj mora njemu neko nešto dati... Pa nije tip osvajao olimpijske medalje i promovisao Bosnu pa da mu se mora dati... Tip je mladi talentovani igrač koji bi mogao promovisati a i država nije klub da vrbuje igrače nudeći poslove porodici. Naravno osim "braće" Turaka.

Pristojan posao za njegove roditelje je nesto sasvim minimalno sto se moze uraditi.

Kakva je razlika između ove rečenice i ovih SDP/SDA izdajnika koji zapošljavaju svoju porodicu? NIKAKVA. Nepotizam u oba slučaja. Šta je to on kao 17 godišnjak uradio da ima prednost u odnosu nekoga ko prođe regularan konkurs. Ili npr. u odnosu na tebe koji si dijete šehida ili nekoga ko ima prosjek 10 i zlatne plakete na fakultetu?

Očekivati da ti država nešto dadne je skroz pogrešan stav i razvija um i razmišljanje van normalnog. Još u vrijeme kapitalizma da ti neko nešto dadne... I još kad mi spomene neko Njemačku i zarađivanje tamo muka mi. Ne dovode oni strance jer ih vole nego što su jeftina radna snaga, imaju pare/ekonomsku računicu da te eksploatišu i da radiš s*anje poslove jer Nijemci to neće.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 06 avg 2017, 16:48

Prvo, prica se o Tariku kao da je neki mega-talenat. Iskreno nisam bas siguran u to, da je dobar jeste ali u vrhu svoje generacije u evropi, tesko.

Vidim da se pise da drzava treba da ulaze u takve talente i da se brine o njima finansiski, da se njihovim porodicama olaksa zivot itd. Nisam siguran da ti koji prepiraju to zaista razumju o cemu argumentiraju i fali tu negdje perspektiva. Evo vam malo perspektive.

Rodzen i odrastao u Svedskoj. Bavio se skoro cijelim zivotom sportom i imam mnogo poznanika u tim vodama. Svedska ulaze masovne novce u sport, naravno zbog toga sto imaju mogucnosti za to za razliku od mnogi drugi zemalja. Ali to sto oni ulazu u je: finansiranje faciliteti, moderna oprema, obrazovanje sportsko i research. Niko nista ne dobija individualno. Imam poznanika iz proslog kluba koji sada igraju u prvoj ligi svedske. Nijedan nije nista dobijo od drzave (osim ti dobri uvjeta koji su njima mogli klubovi dati zbog pomoc ekonomske od drzave). Svi ti imaju ”ne-svedsko” porijeklo i roditelji jos uvjek rade nezahvalne poslove kao sto su i prije nego sto su njima dijeca se pokazala talentima. Tesko zive i svaka plata se gleda kako raspodijeliti (ne, zapad nije raj).

Ako bi neko u Svedskoj naprimjer sugerisao nekom politicaru da treba drzava da pomaze roditeljima zbog uspijeha dijece. Respons bi bio akward silence, to je apsolutno ne pojam i to bi bilo prvi put da cuju takve glupost i naravno kulturno bi te ohjebali i odpisali kao mentalnog bolesnika. Znaci ta djeca koju sam spomenuo koji su uspijeli jesu dobijali ”ekonomsku” pomoc ali to u formi sponsora za svoj uspijeh, naprimjer potpisu male kontrakte za nike i adidas itd. I naravno neku sedmicnu/mjesecnu plata koju primaju od kluba zaviseci od kakvog i kolikog kontraka su potpisali. A roditelji i dalje gledaju kako ce se snaci bez ikakve pomoc, ali ne kukaju, niti njim je palo na pamet da traze pomoci od drzave zbog uspijeha svog sina zbog jedne jednostavne stvar, to da imaju ponos i integritet. Mnogi imaju iluzije o kako stvari funkcijonisu van Bosne. Gledam mnogo nasi ljudi dosli sa fakultetima a do dan danas voze taxi po Svedskoj. Jeste da se prima mnogo vise para ali brate moj mnogo vise sve kosta. Jedna obicna kirija je naprimjer 1200km mjesecno. Kada otidzem u Bosnu mnogi mi rodjaci pricaju o kako je sve u qrcu a bogme zive i bolje od mene mnogi od njih.

Mozda je van mog domena da pricam o ovim stvarima jer nikada nisam zivjeo i Bosni i sigurno znam da nije lako ali brate moj ova opravdanja koji su neki naveli su bas bez veze i nikako nisu povezana sa stvarnosti. Ovo je sportska prostitucija i nista vise. Svaki pokusaj opravdanja nema veze sa logikom i svaki pokusaj je ravnim pokusaju da branis Judas za idzanje Isusa (za simboliku). Nadam se da nije istina ali ultimatno ako zaista jeste onda nadam se da zabrane mu igranje do 21godine ili traze svotu od 1-milijon maraka ili slicno. Da ne ulazim dalje, neki su vec prije mene objasnili o cemu se radi. Ima drugi alternativa van turske koji su bezbroj puta bolji za njega i BiH ali izgleda da mnogi bosanci i sandzaklije nazalost naginju vise ka neo-Otomanismu.

PS. Ne znam dali je iko procitao Zlatanovu knjigu ali to su ti uvjeti o kojima pricam za ove ostale momke koji su uspijeli. Tesko vidim da su ovi koji biraju druge zemlje prije svoje u gorim situacijama. Ekonomski razlozi u smilsu "prezivljavanja" za takva dijela padaju u vodu u vecinu slujaceva i radi se o drugim stvarima...
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 06 avg 2017, 17:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 avg 2017, 17:20

Upravo se ovdje vidi koliko su losi ovi Slovenci, bas smo se usrecli zrijebom.

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 06 avg 2017, 18:00

Sto se tice siromastva porodice, cisto sumnjam da su oni siromasni... Jer sam godinama trenirao u klubu kojeg je otvorio otac Tarika Izudin. Otvorio je klub sa Adom Kahrimanovicem, kasnije se Ado odselio, pa je Izudin nastavio voditi klub... Dok sam ja jos trenirao u njegovom klubu mali je odlazio u Tursku, trenirao tamo, upoznavao se sa raznim trenerima. I za malog Faruka Biberovica isto radi. A cesto su se druzili sa porodicom Preldzica, pa nista cudno i da ode mali u Tursku. A koliko znam otac mu ima klub i u Novom Pazaru... Tako da cisto sumnjam da nemaju za zivota. A plus poznato je da Novi Pazar naginje Turskoj, pa nemoj da vas nista iznenadi... I uvijek je volio da prodaje price djeci u klubu kako on planira svu djecu poslati da igraju u Turskoj, jer tamo ima dosta poznanstava.
Sto se tice Tarika on je talenat i otac ga je doslovno ubijao treninzima, isto tako radi malom Faruku.
Ali ja mislim da ce u buducnosti biti Faruk jaci igrac od Tarika, jer ima nevjerovatan karakter, hrabrost, odvaznost, sto bi rekli nikakvu silu ne benda... Dok Tarik je uvijek bio povuceniji, nezainteresovaniji..
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 avg 2017, 18:52

sekretar je napisao/la:Ma ko mu garantuje bolan da ce ovdje napraviti karijeru. Momku se pruzila prilika koja mu se lako moguce nece vise pruziti nikada. Ovdje uspije 1 od 101. Vjeruj mi da ih je zbog patriotizma vise propalo,nego uspjelo. Od patriotizma se ne zivi. Podrske drzave nema,zasto ona dzava misli da polaze prava na nekog ili neciji zivot. Mi se uvijek nekog sjetimo kad postane kasno. Za momka se zna godinama kakav je prospekt,a siguran sam da se zna i da ne zive bas bajno. Mogli su mu bar roditeljima omoguciti pristojan posao i tako pokazati da se stoji iza njega. Sad kad se pojavila opcija da se mali ispali sad je on moralna nula i tako to. Ma pisaj to vise.
Ovo su opravdanja koja nemaju dodira sa stvarnoscu
Jedan cinjenica da ce ostati BiH igrac nece mu smanjiti sanse da postane dobar igrac sa izvrsnim primanjima, dok naprotiv odlazak u trusku moze mu usporiti karijeru radi losijeg rada u omladinskim pogonima a u klubovima domaci igraci su vodonose raznim amerikancima
Drugo kazes ko mu garantuje da ce mu karijera napredovati, ista stvar ce biti u turskoj i ako tamo propadne bice mu jos gore, imasli pojma koliko prosjecni turcin rinta da bi imao zivot kakav ima nada srenja klasa, a vjeruj to sto je bio kosarkas nista mu nece znaciti
Suma sumare, ako ostane igrati za BiH to ce biti OK dok ako ode bice jos jedan u nizu gov.ana koji su otisli
I da ljudi kod nas bi napokon morali shvatiti da nam turci nisu neki prijatelji mi smo njima ekonomska kolonija i politicka sfera preko koje uvecavaju svoju politicku ulogu u svjetu, oni su izvrsno pokazali sta smo mi njima u ratu sa malo reci blagom pomoci, dovoljno je reci da jedan japan koji nema nikakvog interesa od nas nam je pomogao 10 puta vise
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.