Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Nebitno je li Tarik sada medju najboljim igracima Evrope u svome godistu, ja sam gotovo ubijedjen da ce on postati strasan igrac. Kako bi nam samo legao jedan takav igrac, naravno ukoliko se razvije kako se to ocekuje. Vjerujem da ce rasti do 205-206 cm (jer je trenutno blizu toga), i time bi mogao pokrivati pozicije 3 i 4, s obzirom da se u zadnje vrijeme vise preferiraju igraci tog tipa - dobri visoki suteri koji ce rasteretiti reket.
Cuj otici ce za tursku, sreca pa nurkic nije mogao igrati za druge, ustvari mozda i jeste
Juka je svojevremeno debelo popljuvan bez valjanog razloga, ustvari sve vise mislim da je bio vise nego valjan (mozda neka lova sta li
), a bas me zanima kako ce se postaviti novinari, savez itd... ako nas ovaj malac ispali.

Juka je svojevremeno debelo popljuvan bez valjanog razloga, ustvari sve vise mislim da je bio vise nego valjan (mozda neka lova sta li

nerminh74 je napisao/la:Ovo su opravdanja koja nemaju dodira sa stvarnoscusekretar je napisao/la:Ma ko mu garantuje bolan da ce ovdje napraviti karijeru. Momku se pruzila prilika koja mu se lako moguce nece vise pruziti nikada. Ovdje uspije 1 od 101. Vjeruj mi da ih je zbog patriotizma vise propalo,nego uspjelo. Od patriotizma se ne zivi. Podrske drzave nema,zasto ona dzava misli da polaze prava na nekog ili neciji zivot. Mi se uvijek nekog sjetimo kad postane kasno. Za momka se zna godinama kakav je prospekt,a siguran sam da se zna i da ne zive bas bajno. Mogli su mu bar roditeljima omoguciti pristojan posao i tako pokazati da se stoji iza njega. Sad kad se pojavila opcija da se mali ispali sad je on moralna nula i tako to. Ma pisaj to vise.
Jedan cinjenica da ce ostati BiH igrac nece mu smanjiti sanse da postane dobar igrac sa izvrsnim primanjima, dok naprotiv odlazak u trusku moze mu usporiti karijeru radi losijeg rada u omladinskim pogonima a u klubovima domaci igraci su vodonose raznim amerikancima
Drugo kazes ko mu garantuje da ce mu karijera napredovati, ista stvar ce biti u turskoj i ako tamo propadne bice mu jos gore, imasli pojma koliko prosjecni turcin rinta da bi imao zivot kakav ima nada srenja klasa, a vjeruj to sto je bio kosarkas nista mu nece znaciti
Suma sumare, ako ostane igrati za BiH to ce biti OK dok ako ode bice jos jedan u nizu gov.ana koji su otisli
I da ljudi kod nas bi napokon morali shvatiti da nam turci nisu neki prijatelji mi smo njima ekonomska kolonija i politicka sfera preko koje uvecavaju svoju politicku ulogu u svjetu, oni su izvrsno pokazali sta smo mi njima u ratu sa malo reci blagom pomoci, dovoljno je reci da jedan japan koji nema nikakvog interesa od nas nam je pomogao 10 puta vise

Sani Campara u prvoj petorki:
http://www.fiba.com/europe/u18/2017/live-updates
FIBA U18 Europe Championship 2017 All-Star Five time!
G: Sani Campara
G: Arnas Velicka
F: Sergi Martinez
F: Nikola Miskovic
C: Ragip Berke Atar
Sani uzeo i titulu najboljeg strijelca turnira.Tarik91 je napisao/la:Sani Campara u prvoj petorki:
Ocekivana petorka, samo sam mozda ocekivao Pecarskog prije Atara zbog plasmana Srbije.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Sada jeli se broji titula glavnog strjielca ili samo prazne price zbog naseg igraca Campare...?
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Naravno da se brojiTarik91 je napisao/la:Sada jeli se broji titula glavnog strjielca ili samo prazne price zbog naseg igraca Campare...?
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Nasao na jednom drugom mjestu, i moram reci da se slazem:
Od ove "zlatne generacije" ce mozda biti Musa i to je to.BiH without Musa should be happy for a good draw in the 1/8 finals as they were playing against Slovenia which was eliminated later. Campara scored a lot (though he doesn't look like a proper floor general he promised to become) but Sikiras was a huge disappointment and neither Cerkezovic nor Jankovic (number 69, huh) showed any real improvement over their previous performances. Even with Musa, BiH played an awful torunament in the last year's WC U-17 and it's a pity that most probably they won't get a lot from what was previously viewed as one of their best generations.
je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
190cm sigurno nema. On je otprilike u rasponu od 185-188cm. U zadnje vrijeme na svim zvanicnim stranicama pise da je 188cm, mada takvi uglavnom grijese, a ja iskreno nisam siguran da on ima toliko. Kontam da bi na kraju mogao napraviti karijeru slicnu onom malom Cvetkovicu sto je u Partizanu igrao, a sad je valjda negdje u Spaniji. Sani mora raditi na nogama, jer su jos uvijek poprilicno debele. Ako to uspije 'srediti' i ako smrsa 7-8kg, mozda bi i mogao napraviti bum u seniorima. Btw, evo na ovoj slici pored njegovog oca bi mu mozda i dao 188cm, jer mislim da njegov stari nema ispod 185cm.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
mislim da je to "mozda" ispred Musinog imena suvisno. On ce biti jedan od nosilaca reprezentacije sigurno, samo je pitanje koliko ce daleko dobaciti.Vucevich je napisao/la:Nasao na jednom drugom mjestu, i moram reci da se slazem:
Od ove "zlatne generacije" ce mozda biti Musa i to je to.BiH without Musa should be happy for a good draw in the 1/8 finals as they were playing against Slovenia which was eliminated later. Campara scored a lot (though he doesn't look like a proper floor general he promised to become) but Sikiras was a huge disappointment and neither Cerkezovic nor Jankovic (number 69, huh) showed any real improvement over their previous performances. Even with Musa, BiH played an awful torunament in the last year's WC U-17 and it's a pity that most probably they won't get a lot from what was previously viewed as one of their best generations.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Nisam se dobro izrazio, Musa ce sigurno biti (ustvari vec jeste, i najbolji igrac reprezentacije trenutno), ali za ostale je veliki ? i ne vjerujem da ce dogurati dalje od ABA lige._dreamer_ je napisao/la:mislim da je to "mozda" ispred Musinog imena suvisno. On ce biti jedan od nosilaca reprezentacije sigurno, samo je pitanje koliko ce daleko dobaciti.Vucevich je napisao/la:Nasao na jednom drugom mjestu, i moram reci da se slazem:
Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
sumnjam da ima preko 181,2 cm..Ako je on 188 onda je Musa 208 cm jer je za glavu visociji.
Musa je oko 205 cmlumani je napisao/la:Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
sumnjam da ima preko 181,2 cm..Ako je on 188 onda je Musa 208 cm jer je za glavu visociji.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Musa 200/201cmMuumii je napisao/la:Musa je oko 205 cmlumani je napisao/la:Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
onda je ovaj oko 184,5 nema sanse 188,9...
Musa je izmjeren na onom adidasovom kampu, bos je 203cm, a Gegic 197cm. Za visinu u patikama dodati jos 2.5-3cm.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Neki dan je neki forumaš napisao 186 cm, što djeluje realno. Nego.. on je negdje zapisan kao SG, a negdje kao PG. Jel on ustvari neka kombinacija? Eto, ovi što se malo bolje razumiju u košarku sigurno znaju.Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
Nešto mi ostalo da je legendarni Nikos Galis bio približno iste visine i da je bio izvrstan šuter, ali ništa manje dobar i u vođenju lopte i asistiranju.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla
Makanaky je napisao/la:Neki dan je neki forumaš napisao 186 cm, što djeluje realno. Nego.. on je negdje zapisan kao SG, a negdje kao PG. Jel on ustvari neka kombinacija? Eto, ovi što se malo bolje razumiju u košarku sigurno znaju.Nemanja86 je napisao/la:je l ima negdje tačniji podatak za Čamparinu visinu? Ovih 190cm mi djeluje baš nategnuto...
Nešto mi ostalo da je legendarni Nikos Galis bio približno iste visine i da je bio izvrstan šuter, ali ništa manje dobar i u vođenju lopte i asistiranju.
Galis je bio sve

Sikiras tek ulazi u formi povrede su ga bacili nazad. Campara se je razvijo dobro otkad je presao u real. Naravno sa Musom da bi se borili sa titulu.Vucevich je napisao/la:Nasao na jednom drugom mjestu, i moram reci da se slazem:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.