Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

inaktiv
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la inaktiv » 08 avg 2017, 00:24

Moram prokomentarisati postove koji zagovaraju "podmicivanje" igraca da igraju za BIH. To podmicivanje treba da rade klubovi a ne Savez jer krajnji interes je ipak na klubovima. Podrzavam subvencije talentovanih sportista u smislu stipendiranja (skolarina, domovi, ekskurzije i sl. stimulacije), pa zauzvrat traziti da se brane boje svoje zemlje, a ostale subvencije tipa zaposlenja roditelja i sl. moraju obezbijedjivati klubovi preko svojih sponzora. Ostaje jos i onaj drugi momenat a to je razvoj sportiste, kompetencije i mogućnosti, mislim da smo tu tanki. Zato ne treba zamjeriti Tariku sto zeli ici na visi level, jer je BIH bukvalno kocnica za talente, bez ikakve strategije, bez kontinuiteta i usavrsavanja trenerskog i drugog potencijala. Tu se otvara veliki prostor za menadzere koji na kraju bez centa ulozenog truda i novca profitiraju.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 08 avg 2017, 09:32

Wandelanoite je napisao/la:Neka ide u Tursku ako mu je stalo do 100.000 eura ja mu garantujem da za 20 godina nece zaraditi ni blizu koliko bi zaradio da ode u Spaniju ili u neki drugi klub. Imali su te ponude Turske svi naši talentovani igraci i svi su odbijali pogotovo Musa kojeg su vrbovali, a i tim Turcima treba yebat majku zbog toga sto to rade.
to je vec druga prica, ako mu ti garantujes :mrgreen: i zasto mislis da ga Spanci nece vrbovati ako se razvije u ekstra igraca?? ne bi im bilo prvi put

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 09:59

maximusdecimus je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Neka ide u Tursku ako mu je stalo do 100.000 eura ja mu garantujem da za 20 godina nece zaraditi ni blizu koliko bi zaradio da ode u Spaniju ili u neki drugi klub. Imali su te ponude Turske svi naši talentovani igraci i svi su odbijali pogotovo Musa kojeg su vrbovali, a i tim Turcima treba yebat majku zbog toga sto to rade.
to je vec druga prica, ako mu ti garantujes :mrgreen: i zasto mislis da ga Spanci nece vrbovati ako se razvije u ekstra igraca?? ne bi im bilo prvi put
taj garant je zato što je to opće poznata činjenica, recimo kao što se zna da je švedska daleko bolje država za gradžanina nego Bosna i Hercegovina
a razlika je u španiji što oni pokušavaju vrbovati igrača i onda je na njemu (npr. što nisu vrbovali dončića), dok je u turskoj obavezno da igraš za turke ako češ igrati u mlađim ligama!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 12:00

Ne znam zasto su nam Turci krivi ili djeca i njeni roditelji. Novac igra veliku ulogu u svacijem zivotu, a patriotizam nije bitan kad drzava ne razmislja o tebi. Razmislja li iko ako se on povrijedi, ne razvije se kao igrac i ne moze da postane vrhunski igrac, morat ce raditi kao konobar jer nema zavrsen fakultet.

U svim ovim slucajevima porodicu razumijem. Potpisat ce ugovor kao domaci Turski igrac na 6 godina 4 miliona i rijesio je finansijsku situaciju do kraja zivota, pa ne mora razmisljati hoce li biti vrhunski igrac ili propasti nakon 6 godina.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 avg 2017, 12:11

Neko mora da je kriv.
I prestanite sa tom drzavom, ovo ono. Pa po vasoj prici, isti vrag i da je ovo Njemacka. Opet imas priliku ici pod drugu zastavu i uzeti milione i obezbjedit se za citav zivot, ili ostati u Njemackoj i raditi ko konobar i zivjeti prosjecan zivot, u slucaju da ne uspijes kao kosarkas.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 12:46

Treba se zapitati kako se to samo desava ovim malim i siromasnim drzavama, ali u svim sferama zivotama. Zasto uceni ljudi: doktori, profesori itd odlaze iz ove drzave i zasto najbolji igraci (bilo koji sport) razmisljaju o igranju za drugu drzavu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 12:47

Meni ovo pravdanje stvarno nevjerovatno
Nije isto kada si evo u ovom slucaju vrhunski talent i velika je vjerovatnoca da ces uspjeti i recimo obican covjek jer u prvom slucaju samo povecavas vec veliku zaradu ali prodajuci ono sto jesi, dok u drugom slucaju ides trbuhom za kruhom da rjesis zivotnu egzistenciju te dvije stvari nemaju apsolutno dodirnih tacaka
A takodzer bi volio vidjeti koji je to mladi talenat dobio 4 mil kao prvi ugovor
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 avg 2017, 12:57

Chstal je napisao/la:Treba se zapitati kako se to samo desava ovim malim i siromasnim drzavama, ali u svim sferama zivotama. Zasto uceni ljudi: doktori, profesori itd odlaze iz ove drzave i zasto najbolji igraci (bilo koji sport) razmisljaju o igranju za drugu drzavu.
Ne mogu vjerovati da su cak dva covjeka na temi uporedila doktore, profesore i ostale profesije sa sportom.
Odlaze Srbi i Hrvati igrati za Srbiju i Hrvatsku, ljudi koji imaju poveznice sa tom drzavom i ljudi koji su kao djeca uceni da vole tu drzavu sto nikako nije slucaj sa momkom o kojem pricamo. Dakle, neuporedivo.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 13:26

Kajzer10 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Treba se zapitati kako se to samo desava ovim malim i siromasnim drzavama, ali u svim sferama zivotama. Zasto uceni ljudi: doktori, profesori itd odlaze iz ove drzave i zasto najbolji igraci (bilo koji sport) razmisljaju o igranju za drugu drzavu.
Ne mogu vjerovati da su cak dva covjeka na temi uporedila doktore, profesore i ostale profesije sa sportom.
Odlaze Srbi i Hrvati igrati za Srbiju i Hrvatsku, ljudi koji imaju poveznice sa tom drzavom i ljudi koji su kao djeca uceni da vole tu drzavu sto nikako nije slucaj sa momkom o kojem pricamo. Dakle, neuporedivo.
Marin Cilic presao u Zagreb jer ga drzava BIH nije htjela podrzati. Ivan Dodig igrao za reprezentaciju BIH, kasnije presao u Hrvatsku (vjerovatno kasno) jer su mu ljudi dali bolje uslove.

Jucer/Prekjucer 2-3 odbojkasice iz BIH nastupaju za Srbiju i osvajaju medalju jer mi nemamo odbojkasku reprezentaciju.

Dalibor Ilic odlucio nastupati za BIH, ali mu ovi iz Srbije sredili ocu posao u hidroelektrani uz uslov da mali igra za Srbiju.

Imamo 2-3 kajakasa muske ili zenske koji su promjenili ili ce promjeniti drzavu za koju nastupaju jer drzava ne ulaze u njih i ne daje uslove shodno rezultatima.

Imamo svjetsko prvaka u bilijaru koji preko tv "prosi" novac kako bi otisao na europsko prvenstvo. Ima ponude Austrije, Njemacke, Hrvatske za promjenu drzave.

Mogu ti nabrojati koliko hoces imena i prezimena u bilo kojem sportu gdje drzava ne mari za takve sportiste. Mi nemamo sportsku penziju, gdje ce sportisti nakon zavrsetka karijere i uspjeha u svom sportu dobijati sportsku penziju kao sto ima svaka normalna drzava.

Onda se cudimo sto Preldzic, Djedovic i ostali sportisti promjene drzavni dres. Vjerovatno se od patriotizma moze zivjeti.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 avg 2017, 14:11

Jah, svi bi oni igrali ovdje samo da je boljih uslova. Ljudi odrasli u gradovima, medju porodicama gdje BiH nije domovina nego je to Hrvatska. Ok, sigurno ljudi i te uslove uzmu u obzir ali zna se sta je glavni razlog.
I to nema veze sa ovim slucajem. Znaci momak ode u Tursku uzeti pare jer se boji da ce propasti i radit u BiH kao konobar. Kakav mentalitet.
Opet kazem, recimo da je ovo Njemacka. Propadne kao kosarkas, radit ce neki prosjecan posao za prosjecne pare. Neka ovdje bude nezaposlen.
Jel to mijenja poentu?

Kakva opradvanja, jebote. Drzava je qrac, pa hajmo i mi dati svoj doprinos tome i otici igrati za neku sa kojom nemamo nikakvu poveznicu. Zamisli da su tako razmisljali Dzeko i Pjanic, Teletovic i Markovic i tako dalje.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 14:27

Kajzer10 je napisao/la:Jah, svi bi oni igrali ovdje samo da je boljih uslova. Ljudi odrasli u gradovima, medju porodicama gdje BiH nije domovina nego je to Hrvatska. Ok, sigurno ljudi i te uslove uzmu u obzir ali zna se sta je glavni razlog.
I to nema veze sa ovim slucajem. Znaci momak ode u Tursku uzeti pare jer se boji da ce propasti i radit u BiH kao konobar. Kakav mentalitet.
Opet kazem, recimo da je ovo Njemacka. Propadne kao kosarkas, radit ce neki prosjecan posao za prosjecne pare. Neka ovdje bude nezaposlen.
Jel to mijenja poentu?

Kakva opradvanja, jebote. Drzava je qrac, pa hajmo i mi dati svoj doprinos tome i otici igrati za neku sa kojom nemamo nikakvu poveznicu. Zamisli da su tako razmisljali Dzeko i Pjanic, Teletovic i Markovic i tako dalje.
Puno ljudi ostaje u Bosni iako konobarisu ali vole ovu drzavu, i nikad nece otici iz nje bez obzira na stanje. Takodjer, puno ljudi odlazi iz Bosne u potrazi za boljim zivotom tj normalnim zivotom.

Evo ti sustina zivota u 1 minuti i 29 sekundi.

https://www.youtube.com/watch?v=1phxPv_b19A

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 avg 2017, 14:50

Chstal je napisao/la: Evo ti sustina zivota u 1 minuti i 29 sekundi.

Ovaj klip bi bio ok argument da se radi o nekom solidnom talentu, kojem je nasa liga plafon. Recimo da je Nedim Omerovic dobio ponudu da ode u Tursku, meni bi bilo aposlutno razumljivo da momak ode tamo i igra za pristojne pare u nekim solidnim ekipama, a uz to je osigurao egzistenciju za kompletnu porodicu. Njemu bi to bila ponuda koja se dobije jednom u zivotu, ovamo bi se ganjao po klubovima gdje ima ili nema 500-600 maraka, a tamo bi od svoje kosarke mogao solidno zivjeti. Medjutim, Biberovic je daleko od toga i apsolutno se ne uklapa u ovu Repesinu pricu. On je vrhunski talenat i ima nevjerovatne domete, koje ce i dostici ako se sve poklopi. On moze bukvalno birati evropsku ekipu u kojoj sad moze igrati, a da to nije neki turski klub. Bilo gdje, Njemacka, Spanija, Italija, garantujem da ne postoji tim koji bi ga odbio.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 15:00

kobe24 je napisao/la:
Chstal je napisao/la: Evo ti sustina zivota u 1 minuti i 29 sekundi.

Ovaj klip bi bio ok argument da se radi o nekom solidnom talentu, kojem je nasa liga plafon. Recimo da je Nedim Omerovic dobio ponudu da ode u Tursku, meni bi bilo aposlutno razumljivo da momak ode tamo i igra za pristojne pare u nekim solidnim ekipama, a uz to je osigurao egzistenciju za kompletnu porodicu. Njemu bi to bila ponuda koja se dobije jednom u zivotu, ovamo bi se ganjao po klubovima gdje ima ili nema 500-600 maraka, a tamo bi od svoje kosarke mogao solidno zivjeti. Medjutim, Biberovic je daleko od toga i apsolutno se ne uklapa u ovu Repesinu pricu. On je vrhunski talenat i ima nevjerovatne domete, koje ce i dostici ako se sve poklopi. On moze bukvalno birati evropsku ekipu u kojoj sad moze igrati, a da to nije neki turski klub. Bilo gdje, Njemacka, Spanija, Italija, garantujem da ne postoji tim koji bi ga odbio.
:!: :idea:
Marin Cilic presao u Zagreb jer ga drzava BIH nije htjela podrzati. Ivan Dodig igrao za reprezentaciju BIH, kasnije presao u Hrvatsku (vjerovatno kasno) jer su mu ljudi dali bolje uslove
.

obzirom da sam dugo vremena bio dosta u teniserskim krugovima znam da su obojica dobili kikiriki više nego što su imali kod nas, jednia razlika je što su hrvati vidjeli da ovi mogu zato su ih pozvali, a ovi su jedva dočekali i poletjeli

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 15:23

@kobe24

Mi ne raspravljamo Njemacki klub ili Turski klub. Mi raspravljamo jel bolje igrati sad u Sparsima za 500KM i nadati se da ces opravdati svoj kvalitet i igrati za reprezentaciju BIH, ili ces otici u Fenerbahce potpisati ugovor na 6 godina i uzeti 3-4 Miliona kao domaci igrac i igrati za Tursku.

Pogledaj unazad 12 godina, U16, U18 i U20 selekcije BIH, Hrvatske, Srbije. Mozes na prste jedne ruke nabrojati koliko je njih pravih igraca postalo a vrhunski talenti bili.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 15:27

Chstal je napisao/la:@kobe24

Mi ne raspravljamo Njemacki klub ili Turski klub. Mi raspravljamo jel bolje igrati sad u Sparsima za 500KM i nadati se da ces opravdati svoj kvalitet i igrati za reprezentaciju BIH, ili ces otici u Fenerbahce potpisati ugovor na 6 godina i uzeti 3-4 Miliona kao domaci igrac i igrati za Tursku.

Pogledaj unazad 12 godina, U16, U18 i U20 selekcije BIH, Hrvatske, Srbije. Mozes na prste jedne ruke nabrojati koliko je njih pravih igraca postalo a vrhunski talenti bili.
ne nepričamo, pričamo da će dobiti nekih 1-200 000 do seniorskog ugovora, a djeca od 16 godina ne potpisuju ove ugovore nigdje

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 08 avg 2017, 15:37

Problem je Mordor, jedu dušu igračima za trenutni rezultat, nije bita napredak, mali Musa će za ovaj period sa reprezentacijom napredovati više nego za godinu i vise u klubu.
Klubovi jedu djecu! :wtf:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 15:40

nerminh74 je napisao/la:

ne nepričamo, pričamo da će dobiti nekih 1-200 000 do seniorskog ugovora, a djeca od 16 godina ne potpisuju ove ugovre nigdje
U Turskoj tako rade jer sam tamo ucestvovao oko nekih ugovora. Daju ogromne stipendije, i onda nakon 18 godine potpisu na jos dodatne 4 godine. Tako je bilo sa Berk Ugurlu za 6 godina uzeo 5 miliona u Fenerbahceu. Ersan Ilyasova u Ulkeru, Dzedi Osman itd. Onda ova plejada igraca iz Sandzaka, Turkoglu, Semih Erden, Ender Arslan, Sinan Guler, Omer Asik.

Znam za 90% ovih igraca da su milione zaradili prije 18 godine.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 15:54

Luka Dončić neče vidjeti svog prvog miliona dok ne potpiše seniorski ugovor, znam da turci daju ogromne pare, ali nikada nisam čuo da 16-godišnjak dobije milionski ugovor

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 avg 2017, 16:03

nerminh74 je napisao/la:Luka Dončić neče vidjeti svog prvog miliona dok ne potpiše seniorski ugovor, znam da turci daju ogromne pare, ali nikada nisam čuo da 16-godišnjak dobije milionski ugovor
Oba roditelja zaposlena, dobijes stan na svoje ime, i 10-12 hiljada eura mjesecno do 18 godine.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2017, 16:10

Chstal je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Luka Dončić neče vidjeti svog prvog miliona dok ne potpiše seniorski ugovor, znam da turci daju ogromne pare, ali nikada nisam čuo da 16-godišnjak dobije milionski ugovor
Oba roditelja zaposlena, dobijes stan na svoje ime, i 10-12 hiljada eura mjesecno do 18 godine.
za 2 godine dobiješ ugovor sa kojim zbrineš kompletnu familiju, a ne moraš prodat ono što jesi, kao što rekoh ranije sve se svodi na 100-200 000 do 18 godine

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 16 gostiju.