A cuj druze, nije to ni toliko kontra, to je ono sta mislis/osjecas. Nikad nisam volio te "znalce" koji govore samo i iskljucivo ocigledne stvari tipa Coman ce biti zvijer, Pogba ce ubrzo biti najbolji igrac svijeta. Mislim, prvo sto su te stvari itekako ocigledne i to mi je vise prica za penzionera kojima je vrhunac informisanosti o sportu onaj sportski blok posle dnevnika. To mi je pocelo smetati u vrijeme Giovinca. Covjece, na sav glas se samo prica o Sebi i nikom drugom, a ja, kontras po prirodi, sam normalno forsirao Marchisija. I eto, svjedoci smo kako se na kraju stvari razvise.
Istina, nisam Radju gledao svakog vikenda dok je igrao u Kaljariju. Sumnjam da je iko od nas ovdje ga gledao vise od 4-5 puta godisnje, al hajd. Al ono sto sam ja tada gledao (u tim godinama) nije bilo toliko AMAN ocaravajuce. Prosto, njegova pozicija je takva da tek vremenom njegov kvalitet moze izaci na djelo. A i taj kvalitet tek se treba pospjesiti nekim efektivnim ucinkom (golovima/asistencijama) sto je pokazao u Romi. Al opet kazem, nije ni Stura TOLIKO ocajan koliko se predstavlja jer je prosto jedan od "losijih" u ovom sistemu, a sto je jos gore za njega, nije poput Lemine da ponekad nekim potezom impresionira. Nije dostigao ni priblizan potencijal kakav bi trebao da ima, sto je shvatljivo, sto zbog neiskustva, sto zbog tog straha (ja sam daleko blize toj tezi da je njega strah, nego da je on za nesto nesposoban). Ali ko zeli da primjeti malo siru perspektivu i ko to zeli/moze da shvata, itekako moze vidjeti brojne prednosti koje Sturaro nudi. Ja sam to najbolje vidio prije 2 godine, kada smo ocajno igrali na pocetku sezone. Vezni red nam bio presmijesan, presing na igrace (bez Vidala) ravan nuli. Uletio je Stura 2 mjeseca da igra redovnije, nasa igra je dobila potpuno novu dimenziju. Ne zbog njega NJEGA, sto je umjetnik, vec sto moze rasteretiti dosta ostale igrace. Suprotan primjer njemu je Diego (kojeg sam kritikovo na sav glas). Svi ljudi vide njegove fine poteze, tu i tamo neki dribling, ono na prvi pogled simpatican igrac. Ali koliko je taj covjek kostao nas (prvenstveno promjena formacije), pa onda ubijanje Giovinca, pa sve je moralo ici preko njega, kretnja po terenu nikakva, a uz sve to, ucinak mu bio minimalan. Vise je to stvar "simpatija" i nametnutog misljenja, nego realnosti. Pa hajmo realno, ima li ovdje ijedan juventino da u drustvu Ruganija ne predstavlja kao novog Cannavara ?

Vrlo tesko. Svi ga predstavljamo kao neku buducu zvijezdu, prisjecamo se partija iz Empolija. Medjutim, sta je to Rugani u ovom Juventusu uradio? Pa realno, vrlo malo. Premalo za ono kakvim ga mi oslovljavamo. Imamo odbranu gdje su dvojica u dobrim 30-tim godinama i Bonuccija koji je bio kikser, a Rugani nit moze igrat pored njih, a i kada dobije priliku to je veoma veoma tanko. Stvar simpatija, isto kao i Martin Caceres. Svi ga volimo ko brata rodjenog jer je rijetko vidjen borac bio, ali covjek je u ovom drugom mandatu bio ocajan - ocajan.