Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

ljubiteljsporta
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ljubiteljsporta » 13 avg 2017, 16:10

Ova priča sa Refkom me podsjetila na antologijsku (a provjerio sam istinita je) priču iz zlatnih dana Veleža. Naime u vrijeme kada je Rođene predvodio Sule Rebac,a igrali Duško Bajević, Mara, Kuje Vladić, Vaha,.... dakle zaista vrh tadašnjeg i YUGO fudbala dogodio se sličan događaj.
Velež je trebao da ide na prvenstvenu utakmicu i polazak buda je ispred stadiona. Došao termin polaska, kaže Sule "idemo" a neko mu reče nije Vaha još došao (podsjetimo Vaha Halilhodžić je u tom trneutku bio neko ko je jedna od najvećih nada YUGO fudbala). Sule ni čehre ne promjeni nego samo kaže "ulazite u autobus, majstore vozi". I nije bus ni na dno ulice, kada vide igrači Vaha došao (kasnio momčina). A Sule ne **** živu silu, samo vozaču mahne vozi ti dalje nek se on snađe ako misli biti u Veležu ikako.
I Vaha nema šta, uzme ti takasi i iza busa. Imao je sreću jer je Velež na jelo svratio u Jablanicu, te je tek tada mogao priključiti se. I dolazi skrušeno (zapamtite Vaha je uvijek bio pun sebe i ovakav kakav je sada) pred Sulu, a ovaj mrtav hladan mu samo reče "sreća ti je da jedemo u Gojka, ovako bi ti u taksiju do Beograda. Neće tebe Velež čekati, već ti trebaš trčati da budeš sretan što igraš za Velež.
I Eto to je suština Refkine priče...****, ima ko će igrati, a taj ko će igrati će respektovati saigrače i trenera. Ovako se "prebije mačka" igračima.
Musa kojeg neki odmah pljuju je dijete, a dijete iskazuje emocije. Ono su sinoć bile emocije tužnog dječaka kojem je krivo. Ne može ostatak ekipe biti sjeban a ti karindžati po Zenici. Eto nek igra mali Talić ili Zahiragić ili onaj Muratović. Pa šta ??? Izgubit ćemo ?? Pa neka ćemo, al bar je neko jednom prebio mačku.
Sjećamo se priče koja je prošlo ljeto izašla na vidjelo šta je Mirza Teletović radio Neni Markoviću sa kašnjenjem i zajebavanjem !!!
E što kaže Srećko Šjić "neće da može više"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 13 avg 2017, 16:11

tuzlak1987 je napisao/la:Ma Nurkic i Teletovic vjerovatno se nadaju da izletimo sto prije da ne moraju dolaziti nikako realno.
Koliko sam ja shvatio ako prodjemo u kvalifikacije, NBA igraci ih ne mogu igrati tako da oni svakako nece doci :rol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2017, 16:13

Podrška savezu, odstraniti ga iz reprezentacije i uzeti mu pasoš, pa nek' partija negdje drugo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Gizmo
Kontakt:

Post Postao/la Gizmo » 13 avg 2017, 16:14

Nama za prolaz odgovaraju 3 scenarija:

pobjeda u iduće dvije utakmice

pobjeda protiv slovačke i poraz od armenije (samo u slučaju da švedska izgubi obe utakmice)

pobjeda protiv armenije i poraz od slovačke sa manjom koš razlikom od naše pobjede (samo u slučaju da švedska izgubi obe utakmice)

ili sam ja nešto pogriješio?

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2017, 16:14

Mali Talic upada umjesto Refke. Igro je na proslom U18 vrlo solidno. :)

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 avg 2017, 16:17

Volvic je napisao/la:Mali Talic upada umjesto Refke. Igro je na proslom U18 vrlo solidno. :)
Znaci uspio je tviterluk Igora Dodika.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2017, 16:18

Nema veze to sa "tviterlukom", Talić je također veoma talentovan momak.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 avg 2017, 16:20

Raonffa je napisao/la:Nema veze to sa "tviterlukom", Talić je također veoma talentovan momak.
Da, nema veze sigurno. Isto sto kao nema veze da je vratio Glogovca i Gajica.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2017, 16:23

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Nema veze to sa "tviterlukom", Talić je također veoma talentovan momak.
Imaju preozbiljne uloge stvarno, politika nam kroji tim :lolno:

Opet ću ponoviti, Talić je zaslužio da bude tu kad već nema Renfroa.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2017, 16:24

Vucevich je napisao/la:
Volvic je napisao/la:Mali Talic upada umjesto Refke. Igro je na proslom U18 vrlo solidno. :)
Znaci uspio je tviterluk Igora Dodika.

Pa koga bi ti umjesto njega?
Pod strategijom da forciramo mlade igrace, je poziv talica sasvim logican potez. Momak zna Musu, Gegica itd; igrali skupa i pogotovo Talic ima suti igra vrlo solidan PnR.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 13 avg 2017, 16:26

Refko umocio znaci aferim, al realno nije se ni moglo ocekivati od njega nekih 15+ poena po mecu jer jednostavno nema taj kvalitet dovoljno je samo vidjeri izbacaj pri sutu, a covjek je i prije par sezona igrao u Zagrebu, bio u Albi gdje nikad nije bio neki znacajan faktor (da smo barem tad iz Albe pokupili Reddinga) ostatak karijere se manje vise zna krpio u Bayernu a u Barsi bio samo zbog toga sto je imao pasos i zbog silnih povreda u toku sezone.
Nadam se da ce Gegic igrati 25min najmanje uz Talica a ne Zahiragica s tim da moraju Musa i Atic provesti zajedno na parketu vise vremena Hasandic me je sinoc toliko iznervirao ne znam katastrofa odbrana pogodio jedan sut a imao jos 3-4 (polu)otvorena a kao glavni suter imam osjecaj da je kod njega ono kad ide citavu ekipa kao protiv Armenije i on ce pogadjati al kad treba da pogodi bas zakaze

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 avg 2017, 16:34

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Imaju preozbiljne uloge stvarno, politika nam kroji tim :lolno:

Opet ću ponoviti, Talić je zaslužio da bude tu kad već nema Renfroa.
Da, kroji dosta, i ne samo u košarci. Svi dobro znamo zašto Vahid Halilhodžić nije pristao da bude nas trener. Ti hoćeš meni reci da one tviterske gluposti Dodika nisu imali nikakav utjecaj na nas tim? Fino objasni Dule zašto ih je ostavio sa spiska i onda ih na sljedeće okupljanje.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 13 avg 2017, 16:42

Muka mi je od pojedinih komentara. Dok smo bili u full sastavu i dok su pojedini igrači bili puni kurcobolje, govorili smo da nam ne trebaju tekvi, daj djecu koja će se boriti pa makar sve i gubili.

Djeca su tu, bore se, ginu, pojedini nemaju kvalitet, većina nema iskustvo, nisu sve izgubili i onda opet se pojedinci nađu da nešto kritikuju i pametuju.

Odgovorno tvrdim da smo mi, Bosanci/Bošnjaci i Hercegovci, najpoganiji narod u ovom dijelu Evrope, ako ne i šire. Zato nam se ništa i ne da.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 avg 2017, 16:44

Naravno da nisu imale nikakav utjecaj. Politika mozda u nekoj mjeri kroji tim ali stvarno imas nisko misljenje o Vujosevicu ako mislis da je pod pritiskom onog klosara i njegovih izjava na koje se pali krezuba populacija stavio Talica u ekipu.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2017, 16:57

Trust the process.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 13 avg 2017, 17:00

avenija je napisao/la:Sinoc znaci u Zenici nastao mali crnjo, rodila ga majka. :mrgreen:
Za 18 godina cemo i imati svog Doncica/Jordana/Elvisa

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 13 avg 2017, 17:07

boomerang5 je napisao/la:Ponovit cu.. gotovo sigurno ce nam biti pobjeda protiv Armenija dosta.. glupi novinari naivno pompaju za slovacku da je imperativ pobjeda.. po meni je bolje da i taj mec izgubimo, da jos malo zbijemo redove i da nas ako je moguce sto vise "potcijene". I dalje smo realno favoriti, Armenija iako ima 3 pobjede, ni u jednoj utakmici ovih kvalifikacija nije bila favorit! Eto Musi prilike da pokaze da je za ozbiljnije evropske kosarke. Tu sva prica staje. Budimo realni, mlada, ovakva nakva ekipa, sramota je ispasti u ovim pretkvlaifikacijama u bilo kakvom scenariju i ostati u drustvu albanije, kosova, i drugih. Nije nam tu mjesto, zato vjerujem u pobjedu u Jerevanu, a ova utakmica u Slovackoj je totalno nebitna. Mozemo je rahat prespavati, jer se pravo igra naredni vikend.

P.s : glupi novinarcici opet pokusavaju kreirati neke price sukoba, raskola mamu im yebem raspalu klosarsku alkoholicarsku. Igrajte momci do kraja, na duletovom mjestu zabranio bih i fb, instagram, internet , novine da se potpuno iskljuce iz ove negativne atmosfere koje mogu kreirati samo nasi retardirani novinari nakon 1. losije utakmice u ovim kvaifikacijama.
Mozes li malo pojasnit matematiku iza toga?

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 avg 2017, 17:30

king. kasnio na pripreme repke jer mu se zena porodila. od slavlja zaglavio sa kuravom sa ftv-a. hahaha
sad kad dodje kuci, kako ce se zeni pravdati, sto je ranije dosao hahaha

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 13 avg 2017, 17:45

Samo da bolest kakvu ne dobije Refko ... Ovo je mrtva ravaku :guz:

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 13 avg 2017, 17:50

sLucajni je napisao/la:Samo da bolest kakvu ne dobije Refko ... Ovo je mrtva ravaku :guz:
Jaran iz TZ je isto bubno u proljece kad ja nju sada vidim da se poziva sa refkom :lol: :damn: :rol: Al´nebitno, neka je ona ziva i zdrava. Refko je ad acta. Let´s move on.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.