Ja imam drugacije informacije,ali nema veze ako je i ovako kako ti kazes opet je previse. Bagra se je uhljebila i to je tesko rastjerati. Pa evo,kad bi samo makli ove prekobrojne u administraciji (bar njih pola) i kad bi onim sto ostaju dali neke normalne plate,a ne megalomanske koje sada imaju,mogli bi bez problema osloboditi prostora u budzetu da placamo 5 vrhunskih igraca.MortemHz je napisao/la:Jeste jer nemaju veca primanja od citavog rukovodstva i administracije. Nemoj mi sad vjerovati u bobu sto se kaze ali je malo manje od duplo razlika sto se tice primanja, 60-40 hiljada. Ima tu pozicija koje ne trebaju klubu uopce, to sam pisao prije. Ja bi ostavio nekih 15-16 zaposlenih ljudi koliko i naprimjer Rijeka ima i napravio novu reorganizaciju da prvi tim ima vise novca za igrace. Moralo bi se poraditi i na dovođenju novih sponzora k'o u Dinino vrijeme, tad smo ih imali 46 ako se dobro sjecam, to je strasan broj. Sada ih imamo 10 manje. Onda bi se moralo poraditi na prodaji mladih igraca radi profita jer ocito je da krpimo budzet kako znamo i umijemo jer smo kao samoodrzivi sada bez pomoci Tana sto se tice prvog tima. Budzet za igrace treba biti oko 100 hiljada mjesecno i za administraciju nek je maximum 30 hiljada. Godisnji budzet toga bi bio oko jedan i po milion maraka a bili bi uvijek prvi, najgore bi sto bi nas zadesilo je izgubljeno finale kupa ili drugo i trece mjesto i to poslije neke dominacije. Tad budzet se moze ostvariti i bez pomoci Tana, bukvalno imam u glavi zacrtano kako bi to sve proslo a moguce je 100%. Znaci sponzori, prodaja mladih igraca, pare od europe, clanske i sezonske, fan shop i navijaci na stadionu od kupovine karti. Kad bi se to dobro sve zavrsilo cak bi i profitirali, ne mnogo ali kad bi uzeli titulu i kad bi navijaci podrzali onda bi bas bili dosta u plusu, to bi npr. ostavio/iskoristio za sljedecu sezonu i za jos veci budzet prvog tima. A sa iskrenim planom smatram da bi i Tan pogurao sa minimalno 100-200K nakon osvojene titule, kupa ili duple krune. Tako smo se mi otprilike i trebali graditi ali su ucinjene neke kardinalne greske koje su nas dovele do ovoga. Svako bi danas da se bavi fudbalom i klubom opcenito.zagorski je napisao/la:A sta mislis je li laz da komplet administracija ima veca mjesecna primanja vec prvi tim?MortemHz je napisao/la:To je vrlo vjerovatno najveca laz koja je ikad napisana na ovoj temi. Pa nije im milion plata
Umro sam kad sam to vidio
Na stranu te gluposti, koliko ocekujete ljudi na derbiju?
Posto cemo im dati citav jug ocekujem oko 10 hiljada ljudi, 6 nasih i 4 njihovih. Kad smo ih sveli na 5% kapaciteta na stadionu je ukupno bilo 8K pa mogu ocekivati toliko jer se napuni malo stadion kad dođu derbi navijaci.
Digli su frku oko Saida da ima visoka primanja,a to sto su nakon njega u klubu najplaceniji Valentin,Hujic,Faruk,Sabrina i ostali uhljupi to nije problem!?
I kada je ovaj rekao da ce javno progovoriti odjedanput objavise da su se dogovorili. Sto li?!
Zamisli! Najplacenije osobe u klubu su oni koji rade u administraciji,a igracima bi nudili nekakve mizerije i nekakve bonuse!
I kaze neko sto Dulja nije htio produziti ili Kovacevic,Bekic. I vecina igraca s kojima su pregovarali su se samo nasmijali na ponudene uslove.
Jos kaze Ihtijarevic niko u ligi ne zasluzuje 200,000 godisnje,a on i direktorica mu uzmu te pare godisnje!