Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Huska
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Huska » 28 avg 2010, 09:23

pa normalno da smo najbolji, tko bi drugi bio...a nema potrebe da pricam o sudijama to Moratti sve drzi pod kontrolom 8-) :lol:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 avg 2010, 11:13

momci, zasto se bezveze raspravljate? nemojte se raspravljati sa interistima koji prate fudbal punih 6 mjeseci.. uporedite komentara ovih sto su za inter poceli prek kraj prosle navijati i one koji su tu godinama..

za njegov mali kapacitet postoji samo inter, jer jebga on gleda fudbal 3 godine i misli da samo jedna ekipa moze osvojiti.. kad ta osoba kaze da Krasic, Quagliarealla, Aquilani i Pepe nisu pojacanja, onda znate o cemu je rijec.. il je navijao za Chelsea do prosle sezone, il je tek sad poceo pratiti fudbal.. ;)

uglavnom, sretno svima.. inter favorit, nisu se pojacali nista.. otisao im Mou.. i dosla osoba koja je veoma losa.. sa onoliko para, sa onavim gigantom ako Liverpool da ne osvoji ni jednom Premiership.. smijesno, ali fakat smijesno.. dalje Roma, nisam je previse pratio ali to je stara ekipa, svi su tu, sve se poznaju sto je najveci plus.. i mislim da mogu daleko oni dogurati.. Milan ukoliko dovede Ibru bit ce druga prica, ali za sad iskreno vidim borbu za LP.. Doria je ostala bez osoba koji su je i napravili Marotta i Del Neri.. tesko ce ista sad napraviti, jer bacit ce oni sve karte u evropu a nece moci na oba fronta.. bit ce kao Lazio prosle sezone.. Palermo.. izgubili dvije najvece nade, ali opet doveli su neke nove momke.. ugl. ne ocekujem dobru sezonu kao proslu.. Napoli, najavljivao sam borbu za LP, ali bez Quaglie tesko da ce to ici.. istina, tu su u napadu Cavani i Lavezzi, iza njih Hamsik.. ali Quaglia je Quaglia.. EL.. i puno puno vise ocekujem od Genove i Fiorentine, pogotovo Fiorentine..

eh Juve :D .. mislim da smo jedno 15 puta jaci nego u prosloj sezoni.. zasto? pa prije svega "rijesili" smo se Diega.. tesko ovo kazem, ali on i formacija koja se njemu prilagodjavala nije islo uz Juventus.. ne mozemo igrati formaciju bez krila, gdje imamo sidrase u sesnestercu a bekovi.. ne znam, nemam rijeci za nase bekove.. doveli smo dva odlicna krila Pepe i Krasic, doveli smo nekoga ko ce znati da doda loptu Del Pieru i Quagli il Pepeu i Krasicu.. a to je Aquilani.. Melo sa novom formacijom je puno bolji.. Marchisio ce konacno igrati na prirodnoj poziciji.. Sissoko je tu uvijek.. napad pojacali sa Quagliom koji je predobar igrac.. i tu je Motta kao bek.. Bonucci sigurno najbolji mladi stoper Italije sa Chiellinijem u zadnjoj liniji.. i samo jednu zelju za kraj prelaznog roka imam, a to je da nam vrate Martina Caceresa :cry:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 28 avg 2010, 11:22

Italia je napisao/la:momci, zasto se bezveze raspravljate? nemojte se raspravljati sa interistima koji prate fudbal punih 6 mjeseci.. uporedite komentara ovih sto su za inter poceli prek kraj prosle navijati i one koji su tu godinama..

za njegov mali kapacitet postoji samo inter, jer jebga on gleda fudbal 3 godine i misli da samo jedna ekipa moze osvojiti.. kad ta osoba kaze da Krasic, Quagliarealla, Aquilani i Pepe nisu pojacanja, onda znate o cemu je rijec.. il je navijao za Chelsea do prosle sezone, il je tek sad poceo pratiti fudbal.. ;)
eh evo odmah cim sam usao na stranici ovo mi je zapalo za oci, ostatak posta ne vrijedi ni citati

stoga ja sve molim koji navijaju za Inter da ne ulaze u rasprvu sa maloljetnim djetetom jer ne zna nista drugo nego vrijedjati.......toliko, a sad zdravo ostavljam vas da raspravljate na ovoj temi punoj isfrustriranih likova
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 avg 2010, 11:26

Jbg glasao sam za Inter,ali ako Milan dovede Ibru to ce biti strasno kakvom ce ekipom raspolagati bar ovako na papiru,vidjecemo kako ce to na terenu izgledati ali ovako gledano sastav malo je reci perverzan,jbt trio u napadu Ronaldinho-Ibra-Pato,iza Sedorf,Pirlo tu je sad i ovaj Boateng...definitivno morat cu poceti cesce gledati ovaj Milan predobro meni ovo izgleda toliko majstora na djelu da se to nesmije propustiti :)

P.S. ako nista bit ce najaci na PES-u :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 28 avg 2010, 11:28

Ibra je skoro pa gotova prica kako mediji prenose a onda sam siguran da smo uz Inter glavni favoriti za Scudetto. Ne vidim nijednu drugu ekipu koja moze konkurisati. Roma i Juve ce bez problema u LP siguran sam. Uglavnom ovo bi trebala biti jedna od najinteresantnijih sezona u poslednjih 10-ak godina.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 avg 2010, 12:26

Kako je krenulo ljeto, mislio sam da će ovo biti nezanimljiva sezona kada je talijanska liga u pitanju. No, kako se bliži kraj prelaznom roku, onda je jasno k'o dan da sam pogriješio.

Helem, i dalje smatram da će Inter osvojiti ligu. Promijenili su trenera(Mou je osoba koju je skoro pa nemoguće zamijeniti), ali ne vjerujem da će Rafi trebati puno vremena da pokaže da nije ni on za baciti. Nisu izgubili niti jednog bitnog igrača, a pojačali su se ovim mladim nadama, tako da je sasvim razumljivo da ih svi vide kao glavne favorite. Jednostavno, nemaju slabu tačku u ekipi.

Ukoliko se ostvari transfer Ibrahimovića, vidim Milan kao mogući broj 2. Prije svega, imali bi najpotentniji napad u ligi(Pato, Ibra, iza njih Ronny), dok bi isti bili hranjeni loptama neumornog i neuništivog Pirla. Malo je odbrana, bekovi da budem tačniji, slaba, ali vjerujem da će i to doći na svoje. Jedino što je problem kod Milanista su godine pojedinih, da ne kažem najbitnijih igrača. Svi su u poodmaklim godinama, te je vrlo vjerovatno da oni neće moći skinuti Inter sa trona. Previše je igrati na 3 fronta sa Seedorfom, Nestom, Ambrosinijem, Zambrottom...

Roma je dovela Adriana. Isti taj je bukvalno otjerao sam sebe iz Intera zbog nesportskog ponašanja. Da li će ga Ranieri vratiti na puteve stare slave, ostaje nam da vidimo. Totti, Vučinić, Menez, Mexes, Pizzaro, Juan su ipak dovoljni da se i sljedeće sezone gleda CL na Olimpicu. Ne znam kakva je klupa, ali ako su prošle sezone mogli u stopu pratiti Inter, mogu i ove biti dosta opasni. Da li za Scudetto ili ne, ostaje nam da vidimo.

Juventus je napravio pravu čistku. Nema tu Poulsena koji je zauzimao mjesto u rosteru(a nikada nije zaigrao), Diego je nakon jedne neuspješne sezone vraćen u Njemačku, Cannavaro je konačno napustio Staru Damu, ali nema ni osobe koja je igrala konstantno dobro prošle sezone - Caseresa(sada je u Sevilli). Tu su neki novi momci, Bonucci, Pepe, Quagliarela, Aquilani, Krasić, te novi trener Del Neri. Iskreno, mislim da bi za neki veći plasman morali dovesti nekoga ko se može nositi sa pritiskom i nekoga ko je pravi vođa u svlačionici. Po meni, Del Neri to nije.

Dakle, sa ova četiri tima bih završio pisanje o borbi za prvaka. Kako stvari stoje, sada se i u Italiji stvorila velika četvorka, dok je u Engleskoj ta ista prestala postojati.

Blizu vrha vidim Napoli i Fiorentinu, a možda i Sampdoriju. Napoli je ostao bez Qugliarele, ali tu je Cavani, a doveden je i Sosa(da li je on pojačanje ili ne, vidjet ćemo). Prošle sezone su bili dobri, no oni pucaju na još viši plasman, ali ja ih ipak ne vidim u borbi za CL. Dakle, borit će se za Evropa ligu.

Fiorentina je ostala bez talismana Prandellija, a na njegovo mjesto je došao Mihajlović. Da li će Siniša biti dobar ili ne? Prošla sezona je ipak bila preteška za Fiorentinu jer su igrali i u CL, tako da je Calcio patio. Nisu mogli igrati odlično na oba fronta, ali ove sezone bi mogli biti konkurentniji u ligi. Doveden je D'Agostino, ali je izgubljen Jovetić(povreda) i Mutu(suspenzija). No, Gilardinho, Vargas i družina bi trebali činiti prevagu u odnosu na nešto slabije ekipe. Očekujem da i Seferović zaigra ove sezone.

Sampdoria je igrala kvalifikacije za CL, ali ispali su od, mora se priznati, boljeg Werdera. Pazzini i Cassano mogu svima zabiti gol, ali odbrana isto tako može primiti od svakoga. Po meni, ove ekipe će se boriti za pozicije 5-7 mjesta.

Da budem iskren, jedva čekam da vidim i Giovinca u Parminom dresu, te da vidim da li je ostalo išta od onog talenta koji je kuburio na klupi u Juventusu. Iskreno se nadam da će svima(ponajviše meni) začepiti usta svojim dobrim partijama. Također, volio bih da Lazio nešto napravi, ostali su mi u lijepom sjećanju po onoj fenomenalnoj generaciji: Nesta, Nedved, Crespo, Inzaghi, Negro, Favalli, Simeone...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 28 avg 2010, 13:01

Ja bih u borbu za Europu definitivno ukljucio i Genou, samo ce biti problem da uigraju tim jer su doveli dosta (dobrih) igraca, tako da nemaju nista slabiji tim od Sampdorie i Fiorentine, ulozena 42 mil eura
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2010, 13:08

Eto danas pocinje i 109.izdanje Serie A.Mislim da je stvarno red da oni i Spanci konacno krenu jer imaju stvarno dugu pauzu.

Do pre par dana sam bio ubudjen da Inter nema konkurenciju i da je siguran u naslov,ali kada sam im pogledao tekme vise nisam tako siguran,lose igraju pravo,smem reci da je Rafa unakazio ovu ekipu svojom postavkom igre.Ali Interove konkurente ne vidim u Romi,Juventusu,Milanu...nego u samom sebi,da li ce moci da se nose sa pritiskom,da li ce uspeti da se naviknu na Beniteza...ipak ako Rafa uspe sve da poslozi Inter bi trebao da uzme novu titulu.

Pratioci su mu tu nekoliko koraka iza u vidu Rome,Juventusa a i MIlan bi se mogao uvuci u tu borbu za skidanje Neroazzura.
Roma ima lep tim koji je jos vise pojacan tenkom u napadu Adrianom,i odlicnim veznim igracem Simpliciom,u njima vidim i glavnog pratioca Interu i izazivaca za titulu.
Juventus je dosta izmenio ekipu,dovedeni su tu kvalitetni igraci ali i dalje to nije ni sena onoga pravog Juventusa od pre par godina koji je harao.No Juve svakako predvodjen odlicnim strucnjakom sa klupe ima snagu i kvalitet da se umesa u naslov.
Milan vec par godina stagnira,nikako da nadju pravu ekipu sa kojom bi do kraja mogli biti konkurentni.Prosle sezone kao da su igrali pod pritiskom,Inter im je nekoliko puta davao sansu da ih prestignu ali tada je i Milan uvek kiksao.Ove sezone doveli su Sokratisa,Boatenga,Ameliu ali mislim da to nije kvalitet koji bi Milanu mogao doneti titulu.Gledao sam ih na Trofej Berlusconi protiv Juvea igrali su solidno ali ipak ono nije dovoljno za titulu,no ako Ronaldinho bude raspolozen kao u toj tekmi sve je moguce.
Kao pretedente za visok plasman vidim Genou,te Napoli koji imaju odlicne ekipe.
Sto se tice opstanka Cesena bi trebala tu da bude kandidat,Lecce posto nema neku narocito kvalitetnu odbranu koja je veoma bitna u Italiji,te mozda Brescia ili Bologna.
Nadam se da ce ovo biti jedna superzanimljiva sezona,koju bi nakon 2-3 godine trebao ponovo bolje pratiti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

respo
Kontakt:

Post Postao/la respo » 28 avg 2010, 13:10

monolog ajd molim te prestani pisati i pratiti fudbal i ispostuj ono sto si napisao
pises prognoze a i sam znas da grijesis nemoj ti vise analize davat zivota ti
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 28 avg 2010, 13:12

respo je napisao/la:monolog ajd molim te prestani pisati i pratiti fudbal i ispostuj ono sto si napisao
POTPISUJEM :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 avg 2010, 13:12

respo je napisao/la:monolog ajd molim te prestani pisati i pratiti fudbal i ispostuj ono sto si napisao
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvinjavam se ogorčeni čovječe. Vidim da se ti najbolje razumiješ u fudbal, tako da... ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2010, 13:13

Ajde napisite vi prognoze ako ste toliko pametni,da vidimo vas,a ne tako samo nesta potpisivati a ne znamo kako vi razmisljate.
Ustvari znam kako @kimi razmislja Milan prvak evrope,Italije i osvajac kupa Italije.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 avg 2010, 13:15

@Devile,

Nemoj tako, @Respo zna apsolutno sve. Što se tiče @Raikkonena, ako se ne varam, mi imamo važeću opkladu?!

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 28 avg 2010, 13:17

Devil je napisao/la:Ajde napisite vi prognoze ako ste toliko pametni,da vidimo vas,a ne tako samo nesta potpisivati a ne znamo kako vi razmisljate.
Ustvari znam kako @kimi razmislja Milan prvak evrope,Italije i osvajac kupa Italije.
uglavnom bih se slozio i sa tobom i s Monologom u vezi prognoza, tako da nemam sta dodati, a ove strucnjake ignorisite
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

zolaTM
Kontakt:

Post Postao/la zolaTM » 28 avg 2010, 13:22

dosta je vise intera,sinocnja tekma nije nikakvo mjerilo ali mislim da je dosao kraj njihove dominacije

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 28 avg 2010, 13:28

Ponavljam, Inter nema tu silnu motivaciju kao prošle sezone. Benitez nije poput Mourinha i osjetilo se to sinoć u Monacu. Neroazzurri imaju strašnu ekipu, ali nisam siguran koliko će to španski stručnjak znati da iskoristi.

Allegri je, pak, mlad i veoma pametan trener, koji bi mogao iskoristiti sve tehničke sposobnosti Milanovih individualaca. Možemo se boriti s Interom, to je sigurno.

Eh, sad, koliko će Juventus i Roma biti uključeni u borbu za Scudetto, to nisam baš siguran. Jedno je sigurno, Juventus neće olako pustiti milanski dvojac. I na Torinu vlada jedna pozitivna klima. Del Neri je, također, veliki stručnjak, pokazivao je to i u Đenovi.

Juve ima prave ljude, solidan igrački kadar i tradiciju iza sebe. Itekako nisu otpisani.

Sad bih malo najavio današnje (prve) utakmice Serije A.

Roma u Rimu dočekuje novajliju lige - Cesenu. Ne treba ni naglašavati ko je favorit. Jasno je da ta uloga pripada Rimljanima. No, novajlije u ligi uvijek znaju krenuti žustro (primjer: Caen u Francuskoj ove sezone). Stoga, Ranieri mora biti oprezan kod izbora igrača i formacije, kao i sami igrači. Moraju biti motivirani kao da igraju sa Interom, a ne "tamo nekom" Cesenom.

Puno zanimljivije bi, vjerujem, trebalo biti u Udinama. Udinese dočekuje Genovu. Gosti bi mogli iznenaditi, budući da su "zebre" ostale bez dobrog dijela kvalitetnih i ključnih igrača iz prošle sezone. Ipak, ovdje mi je najrealiniji ishod onaj bez pobjednika - neriješeno.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 28 avg 2010, 14:54

Italia je napisao/la:momci, zasto se bezveze raspravljate? nemojte se raspravljati sa interistima koji prate fudbal punih 6 mjeseci.. uporedite komentara ovih sto su za inter poceli prek kraj prosle navijati i one koji su tu godinama..

opet te djecije fore da ispadnes zanimljiv :roll: ...

sto se tih pojavanja tice stoji da jesu dobra pojacanja, ali za klbove tipa palermo,napoli,genoa i slicni, a posto ste vi sada u njihovom rangu onda razumijem...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 avg 2010, 15:06

Ne znam je li bilo, ali dojucerasnji clan Genoe Bocchetti potpisao za Rubin, a vrijednost transfera iznosi oko 9 miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 avg 2010, 15:42

Buffon (ita)
Motta (ita) - Bonucci (ita) - Chiellini (ita) - De Ceglie (ita)
Krasic (ita) - Marchisio (ita) - Aquilani (ita) - Krasic (srb)
Amauri (ita) - Del Piero (ita)

zamjene: Storati (ita), Legro (ita), Grosso (ita), Grygera (cze), Melo (bra), Sissoko (mali), Lanzafame (ita), Martinez (urg), Camoranesi (ita), Iaquinta (ita), Quagliarella (ita)

8-)

ovo je uvijek Juventus bio..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

respo
Kontakt:

Post Postao/la respo » 28 avg 2010, 18:09

Monolog je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvinjavam se ogorčeni čovječe. Vidim da se ti najbolje razumiješ u fudbal, tako da... ;)
pa bar ne pisem ono u sto se ne razumijem
i ne dajem obecanja koja kasnije necu ispuniti
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.