ok, lakapo, stati na loptu, nemamo mi te pare. očito smo spremni da platimo trećinu. vidjećemo, prvo skoči pa reci hop!
Senad Misimović:
''Na posljednjoj Skupštini kluba objavili smo da moramo nastaviti gradnju stadiona. Čuli ste šta su poručili uposlenici kluba, a ja ću dodati da na ovom stadionu ne bi bili u stanju igrati utakmice PL BiH da nismo krenuli u proces rada na infrastrukturi stadiona. Na temelju obaveza želimo poručiti našim navijačima da proces gradnje južne tribine kreće. Mi smo na bazi odluke gradskog vijeća stvorili preduslove za djelovanje. U tom kontekstu jučer smo predali zahtjev za urbanističku saglasnost. Kada taj proces bude završen mi ćemo biti u prilici pristupiti nastavku gradnje stadiona. Radi se o ozbiljnom projektu, to je navijačka tribina. Mogli smo praviti uslovno jeftiniju tribinu, ali to ne bilo kompaktibilno sadašnjoj istočnoj tribini niti sa vizijom kluba. Tribina jug čiji ćete projekat vidjeti je tribina koja košta 5.500.000 KM. U strukturi južne tribine, 66 % novca je beton, 34 % je krov. Klub može participirati u ukupnom iznosu cijene koštanja tribine od 5.500.000 KM sa 30 % novca. Spremni smo biti partner svim institucijama. Na čemu Željezničar temelji održivost partnerstva? Temelji ga na činjenici da smo sportski kolektiv koji je platio najviše poreza, 1.509.000 KM", rekao je Misimović.
Zadnja izmjena:
jestamaji, dana/u 24 avg 2017, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.