Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Civa
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la Civa » 24 avg 2017, 15:17

Raonffa je napisao/la:Crnogorci imaju finu ekipu, plus imaju trenerčinu na klupi, mogli bi napraviti dobar rezultat na ovom Eurobasketu.
Realno sve ekipe sa Balkana imaju dobre sastave i bit će ih zanimljivo pratiti. Šteta samo što je Srbija osakačena povredama i izostancima, ali ja očekujem bar 3/4 ako ne i 4/4 repke da idu dalje. :)
Tako blizu, a tako daleko.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2017, 15:24

Civa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Crnogorci imaju finu ekipu, plus imaju trenerčinu na klupi, mogli bi napraviti dobar rezultat na ovom Eurobasketu.
Realno sve ekipe sa Balkana imaju dobre sastave i bit će ih zanimljivo pratiti. Šteta samo što je Srbija osakačena povredama i izostancima, ali ja očekujem bar 3/4 ako ne i 4/4 repke da idu dalje. :)
Pa mislim da bi trebale sve četiri ekipe dalje, jedino da se Hrvati i Crnogorci šta međusobno ne "sjebu", pošto su zajedno u grupi, al' objektivno svi imaju kvalitet za prolaz dalje.

I meni je žao Srbije i Hrvatske, biće poprilično oslabljeni i jedni i drugi, mada Srbi svejedno opet imaju tim za neko četvrtfinale, a uz dozu sreće ili dobrog žrijeba, možda i polufinale. Što se tiče Hrvata, bojim se da se Bogdanović i Šarić ne ispucaju u grupnij fazi, pa da ostanu bez energije za nokaut fazu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 24 avg 2017, 17:10

Raonffa je napisao/la:
Civa je napisao/la:
Pa mislim da bi trebale sve četiri ekipe dalje, jedino da se Hrvati i Crnogorci šta međusobno ne "sjebu", pošto su zajedno u grupi, al' objektivno svi imaju kvalitet za prolaz dalje.

I meni je žao Srbije i Hrvatske, biće poprilično oslabljeni i jedni i drugi, mada Srbi svejedno opet imaju tim za neko četvrtfinale, a uz dozu sreće ili dobrog žrijeba, možda i polufinale. Što se tiče Hrvata, bojim se da se Bogdanović i Šarić ne ispucaju u grupnij fazi, pa da ostanu bez energije za nokaut fazu.
Srbiji bi sada polufinale realno bilo kao finale, a svaka medalja kao zlatna zbog svega toga.
Hrvatska naravno da će Aco njih dozirat kako treba i čuvati za najveće utakmice mogli bi se oni pobit sa Špancima za prvo mjesto u grupi.
Montenegrani po meni poslije braće Gasol imaju najjači centarski paket na EB ove godine a to su Vučević i Dubljević i njih će teško ko uspjeti sačuvati.
Slovenija je pravu stvar uradila sa Rendolfom i još uz Dragića raspoloženog mogu puno toga, da je tu još Zoran, ali hajde neka nama je da čekamo do 31. :beba:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2017, 17:15

Civa je napisao/la:
Srbiji bi sada polufinale realno bilo kao finale, a svaka medalja kao zlatna zbog svega toga.
Hrvatska naravno da će Aco njih dozirat kako treba i čuvati za najveće utakmice mogli bi se oni pobit sa Špancima za prvo mjesto u grupi.
Montenegrani po meni poslije braće Gasol imaju najjači centarski paket na EB ove godine a to su Vučević i Dubljević i njih će teško ko uspjeti sačuvati.
Slovenija je pravu stvar uradila sa Rendolfom i još uz Dragića raspoloženog mogu puno toga, da je tu još Zoran, ali hajde neka nama je da čekamo do 31. :beba:
Slovenci će zavisti od trojke Dragić, Rendolf i Dončić, nijanse će u svemu odlučivati, vjerujem da se nećemo nagledati puno 'laganih' utakmica za neku ekipu, biće to sve guravo do samog kraja :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 avg 2017, 18:17

branimir85 je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Prenosi na Sport Klubu :kafa:

Moze li neko postaviti sastave ovih najacih repki
http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017
pa traži tko te zanima ;)
E to brate hvala :thumbup:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 avg 2017, 19:00

Imaju bivšeg trenera. On ti je kao Maljković.. Bivši
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2017, 19:43

DANTES je napisao/la:
Pregazilo ga vrijeme?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 avg 2017, 20:15

Raonffa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Pregazilo ga vrijeme?
Poprilično..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 avg 2017, 21:15

DANTES je napisao/la:

da,ostario

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 24 avg 2017, 23:55

Slovenija lagano i sa lošim šutem dobila favoriziranu Hrvatsku. Bravo Slovenija. Hrvati forsiraju Šarića i Bogdanovića, igraju po 38 minuta.
dobre guzove ima Belma

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 25 avg 2017, 12:41

Vidim sinoć Gruzija uzela Srbiju u Atini nisam odgledao taj meč, ali eto opet Gruzija ovom pobjedom se malo nameče.
Meč koji sam kasnije odgledao Grčka-Italija jako zanimljiv, Grci će svoju igru bazirati na strašnoj odbrani i bit će jako teško protiv njih da se igra kao i uvijek imaju jako dobru rotaciju i bazu igrača i da je tu Gianis bili bi veliki favoriti i ovako će biti konkurenti sa jako kvalitetnom klupom i uvijek imaju igrača koji može sa klupe da nadomjesti koji poen, dok kod Italijana to škripi. Belineli sinoć nije igrao ni Cincarini, na poziciji pleja su se smjenjivali Heket i onaj kosonja ne znam mu ime. Uglavnom ako Heket nije u igri i Italija nije imala nekog ozbiljnog posjeda pokušavali su na silu, čak su jedno 3-4 minute bili bez koša kad' su vani bili Heket, Datome, Aradori i Melli. Dakle, kad im ova klupa uđe jaka iz Emporija haha u vidu Abassa, Paskolea i tog kosonje oni protiv i malo jače odbrane nemaju šta da traže. Italijani su opalili preko 20 trica na ovoj utakmici i pokušavali su brzo da igraju ali su Grci to suzbili i uvijek bi smirili tempo igre. Grci su baš timski igrali, dok kako sam naveo Italijani će zavisi od Heketa, Datomea i Belinelia.

Danas ću se potruditi da odgledam meč Gruzija-Italija i Srbija-Grčka jedan ću sigurno, pa ću viditi nadam se i Gruzijce i Srbe kako igraju.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 25 avg 2017, 12:54

Beko je napisao/la:Slovenija lagano i sa lošim šutem dobila favoriziranu Hrvatsku. Bravo Slovenija. Hrvati forsiraju Šarića i Bogdanovića, igraju po 38 minuta.
Slovenci ce na EB biti jacih od njih. Jaranstvo iz Reala + Dragic ce biti presudni

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2017, 13:41

DANTES je napisao/la: Poprilično..
Ma ne znam eto, meni je Boša ipak Boša **** ga :D

@Beko

Znači opet Šarić i Bogdanović po 38 minuta? Ubi ih Aco u ovim pripremnim, oni ako ne izdahnu na Eurobasketu, onda im svaka čast na fizičkoj pripremljenosti :salut:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 25 avg 2017, 14:03

Ima li kakav fantasy za EB ?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 avg 2017, 16:48

Raonffa je napisao/la:Znači opet Šarić i Bogdanović po 38 minuta? Ubi ih Aco u ovim pripremnim, oni ako ne izdahnu na Eurobasketu, onda im svaka čast na fizičkoj pripremljenosti :salut:
Aco je promašen slučaj.Da ne kazem nesto teže.Jedva čekam vidjet kako će to izgledat na EPu nakon što ih na pripremama praktički svaku cijedi do kraja.Još do kraja grupne faze mozda nekako i izdrže,ali dalje ista stvar kao i u Riu.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 avg 2017, 17:13

Ma i kad je bio naš selektor cijedio je Djedovića i Teletovića do posljednje kapi, standardno njegovo.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2017, 17:18

SiamoNoi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Znači opet Šarić i Bogdanović po 38 minuta? Ubi ih Aco u ovim pripremnim, oni ako ne izdahnu na Eurobasketu, onda im svaka čast na fizičkoj pripremljenosti :salut:
Aco je promašen slučaj.Da ne kazem nesto teže.Jedva čekam vidjet kako će to izgledat na EPu nakon što ih na pripremama praktički svaku cijedi do kraja.Još do kraja grupne faze mozda nekako i izdrže,ali dalje ista stvar kao i u Riu.
Ma dobro yebiga, to je "Acina košarka" gdje forsira najbolje do iznemoglosti, run&gun košarka koju ja iskreno uživam gledati, iako te na ovakvim knock out turnirima prije ili kasnije košta, al' dok traje izgleda veoma efikasno i lijepo za oko :)

A i objektivno imate dosta izostanaka, posebno ste na centarskim pozicijama oslabljeni, i tu Šarić mora povući htio ili ne htio valja mu igrati baš dosta u jednoj utakmici, slično vazni i za Bogdanovića.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 avg 2017, 21:57

Sta Kumpo jos uvijek radi u grckom timu? Nije se skidao i ulazio u igru, ali ne vidim razloga da bude s ekipom ako je vec definitivno otpao.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 avg 2017, 22:46

kobe24 je napisao/la:Sta Kumpo jos uvijek radi u grckom timu? Nije se skidao i ulazio u igru, ali ne vidim razloga da bude s ekipom ako je vec definitivno otpao.
Podržava brata. Pokazuje da mu je stalo do reprezentacije..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2017, 08:24

grci sa samo 4 beka idu na euroibasket

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.