PS: Svako jutro režem vene jer sam Bosanac, a pravim se da sam Hrvat.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Signore je napisao/la:Ovu temu treba zakljucat, jer debili dolaze do izrazaja.
Ovo bas tuzno izgleda, mene stid te cinjenice da I Makedonija napreduje vise od nas u fudbalu. Naravno, na klubskom nivou, jer zahvaljujuci nasoj dijaspori mi I dalje imamo nekog materijala za reprezentaciju, vidicemo do kad ce I to fercerati. Ohrabruju igraci poput Cimija ili Bajica, samo je I to blijedo, procentualno gledano.Osttribine je napisao/la:Ova zemlja je jedina uz bivsu Jugoslaviju dala prvaka Evrope (Steaua Bukurest) sa prostora jugoistocne Evrope, a i s vremena na vrijeme daju ekipe u grupnim fazama tako da ti opaska za Rumuniju ne stoji. Albanija nas je takodje "presisala" jer su imali klub u grupnoj fazi (Skenderbeg), na putu da nas "presisa" je i Makedonija, tako da mi ostajemo na samom dnu evropskog klupskog fudbala, ali cemo i dalje govoriti "ma sta ce ovi ili oni, to su amateri" ili slicno. Razloga za nas neuspjeh na ovom polju je mnogo, od finansija, infrastrukture, strucnih ljudi itd.BoixosNois1899 je napisao/la:Ali yebena Makedonija... Albanija... Rumunija... Pa sramota!! Kakav smo mi jad! Savez, naravno, ni ovaj put neće qrcem mrdnuti da ne daj Bože šta krene na bolje.
Moderacija se u to razumije, ko Mara u kriv k uracSariel je napisao/la:Ma ne mos ti s neukim ljudima o faktima...
Jos gore ako su pismeni i upuceni...
A moderqcija bi svakkao trebala dejstvovat..
A o va tema trenutno gubi smisao..
"Bosanski jezik je se ucio"... steta sto ga i ti nisi vise ucio...solinas je napisao/la:Jao Morteme, nemoj ga vise![]()
![]()
Neko upita za Bosanski jezik, mislim 1631. ...![]()
![]()
A Bosnjaci (Bosnjani).kao narod jos od vremena Vizantije. Bosna kao drzava vec skoro 1000 godina.
To su historijske cinjenice.
Pa da je I malo edukovan barem bukvar da je procitao u zivotu znao bi kojim jezikom su pricali mnogi Bosanski katolici i kako su se izjasnjavali. ..(Bosnjanima i Bosanskim jezikom )....Ne bi da ponavljam samaranje sa teme Zrinjskog koje sam uradio jednom. ...Imenom i prezimenom. ..Jer iz takvih prica mrznja i on ne zeli da vidi iako je istina jedna.
Bosanski jezik je se ucio u skolama austrougarske imperije za sta postoje i dokumentovani dokazi.
Koliko god ismijavao on to njegove nebuloze ismijavaju samo njega samog.
Kazu Zrinjski je osnovan prije vise od 100 godina i nije osnovan 93 nego je nastavio sa radom. ...strasne komunjare vrsile teror kaze. ..
Pa vidis fasisticka neznalice Bosanski jezik i narod nisu nastali u holidaj inu nego su nakon vise od 100 godina terora zabrana nacionalnog izjasnjavanja i 10 genocida smogli snage za obnovu i drzave i jezika i nacije kao I imena Bosnjak.
Uci historiju ali ne Bobanovu nego globalno cinjenice. ...dokazi.
ASD je napisao/la:Kad vec raspravljate, bosanski, srpski, hrvatski i crnogorski su jedan te isti jezik, stvarno moras biti debil i zadrt da povjerujes kako su to razliciti jezici.
Normalno da su isti kada su sva 3 ostala jezika nastala kopijom bosanskog jezika.ASD je napisao/la:Kad vec raspravljate, bosanski, srpski, hrvatski i crnogorski su jedan te isti jezik, stvarno moras biti debil i zadrt da povjerujes kako su to razliciti jezici.
A jesi mi jak....betonHendo je napisao/la:Normalno da su isti kada su sva 3 ostala jezika nastala kopijom bosanskog jezika.ASD je napisao/la:Kad vec raspravljate, bosanski, srpski, hrvatski i crnogorski su jedan te isti jezik, stvarno moras biti debil i zadrt da povjerujes kako su to razliciti jezici.
Vardar si zaboravioOsim13 je napisao/la:Partizan u EL. Zvezda na dobrom putu. Rijeka, Maribor...e jesmo u qrcu jbt
Kakav je ovo teren na Marakani jbt
Pa Albanci su vec igrali. Skenderbeu u sezoni 15/16.SlobodaTuzla1919 je napisao/la:odose svi u EL pa cak i Albancievo Hajduk vodi 1-0 protiv Evertona, bolji bili u prvom poluvremenu a nasi klubovi ne mogu Zariju Balti proc... gasi ligu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.