2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeftha
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Jeftha » 26 avg 2017, 01:18

Sarmelino je napisao/la:Spursi daju igracima sa 37+ godina skoro duplo vise novca nego ostatak lige zajedno
Bez starca nema udarca.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2017, 01:28

Koliko neki ovdje ne citaju,pa to postaje strasno,makar covjek i crtao,dzaba.Ne pomaze. :oops:
Niko NE OPRAVDAVA ugovor Gasola, ali je sve tako precizno isplanirano od strane RCa,da njegov ugovor APSOLUTNO nece uticati na planiranu cap situaciju SAa,a to je ono sto je NAJBITNIJE!!Iskreno,da su mu mogli dati i 100mil bilo bi mi totalno nebitno sve dok ne ugrozava planirani max.prostor za naredno ljeto.Koji je onda smisao komentarisanja tog ugovora?To bih volio cuti.
Usput receno,od vodecih timova lige,samo ce SA naredno ljeto imati max.cap prostor...Dovoljno receno.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 avg 2017, 01:33

NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko neki ovdje ne citaju,pa to postaje strasno,makar covjek i crtao,dzaba.Ne pomaze. :oops:
Niko NE OPRAVDAVA ugovor Gasola, ali je sve tako precizno isplanirano od strane RCa,da njegov ugovor APSOLUTNO nece uticati na planiranu cap situaciju SAa,a to je ono sto je NAJBITNIJE!!Iskreno,da su mu mogli dati i 100mil bilo bi mi totalno nebitno sve dok ne ugrozava planirani max.prostor za naredno ljeto.Koji je onda smisao komentarisanja tog ugovora?To bih volio cuti.
Usput receno,od vodecih timova lige,samo ce SA naredno ljeto imati max.cap prostor...Dovoljno receno.
Pošto nisam dovoljno upućen u stanje oko SC možeš li mi ti odgovoriti na sljedeće pitanje ? Evo npr. da niste potpisali Gasola na 16 mil u sljedećoj godini jeste li mogli za tih 16 dovesti nekog drugog igrača ili šta već pošto govoriš da on ne ugrožava SC ?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2017, 01:35

TheChief je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko neki ovdje ne citaju,pa to postaje strasno,makar covjek i crtao,dzaba.Ne pomaze. :oops:
Pošto nisam dovoljno upućen u stanje oko SC možeš li mi ti odgovoriti na sljedeće pitanje ? Evo npr. da niste potpisali Gasola na 16 mil u sljedećoj godini jeste li mogli za tih 16 dovesti nekog drugog igrača ili šta već pošto govoriš da on ne ugrožava SC ?
Imas moj veliki post o tome na temi SA pa procitaj.Sve ce ti biti jasno. ;) Strana 665.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 26 avg 2017, 01:41

ali opet los ugovor je los ugovor, a Pauov je los ugovor, bolje je bilo umjesto tolikog ugovora Gasolu i ugovora Millsu mozda probati dobiti Hilla ili cak Teaguea, i eto opet imas max mjesto koje izgleda nije ni toliko atraktivno ;)

dati 16 miliona lesu od gasola je los potez pa da imas 100 miliona prostora capa, jenostavno preplacivanje debelo ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2017, 01:48

Uporan si,a pises bzv.Ma da je hiljadu puta los ugovor, to nije briga nikoga od navijaca.Navijaca zanima samo da se cap ne ugrozi na taj nacin da se ne moze niko dovesti i da tim bude u pat poziciji.SA to nije ucinio,za razliku od brojnih drugih timova.SA nije htio Hilla ili Teaguea jer se Mills mora platiti za svoj zasluge jos od sampionske sezone. Lik je igrao za smijesna 3mil nekoliko godina,pa i manje,a za igraca s klupe ima odlicnu produkciju.SA je jedna od rijetkih fransiza koja vodi racuna o lojalnosti igraca i tome kad su oni spremni zrtvovati svoj novac za tim i kad-tad im to vrate.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 26 avg 2017, 01:52

da ali pametniji su posao mogli odraditi i time je los potez, nije mi jasno opravdavanje, to se nije mogao za te pare neki drugi fa uzet koji vrijedi te pare? neko ko ce biti koristan?

tebi jedino opravdanje je da nije ugrozen cap, pa eto ni sa drugim FA-om ne bi bio ugrozen, ali taj FA bi zaluszio te pare, ili gore opcija Hilla gdje rjesis i PG poziciju, a ne ugrozis cap i imas prostor za max ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2017, 01:54

Quinlan je napisao/la:da ali pametniji su posao mogli odraditi i time je los potez, nije mi jasno opravdavanje, to se nije mogao za te pare neki drugi fa uzet koji vrijedi te pare? neko ko ce biti koristan?

tebi jedino opravdanje je da nije ugrozen cap, pa eto ni sa drugim FA-om ne bi bio ugrozen, ali taj FA bi zaluszio te pare, ili gore opcija Hilla gdje rjesis i PG poziciju, a ne ugrozis cap i imas prostor za max ;)
Hajde i ti procitaj moj post na strani 665 pa se vrati da raspravimo.Poenta je da 16mil Gasolovih nemas na raspolaganju ako on nije na rosteru.Znaci ili imas Gasola za 16mil ili nemas nikoga umjesto njega.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 avg 2017, 02:03

L-Train je napisao/la:
bvb09_manijak je napisao/la:
L-Train je napisao/la:Sta je ovo i Shumpert zatrazio trade?,nesto je trulo u drzavi LeBronovoj :think:
Pogresno su prenijeli pojedini mediji. Nije covjek zatrazio trade, vec je klub njega stavio na trade listu i on je citavo ljeto dostupan drugima, samo haman da nije nesto pozeljan :mrgreen:
Spominje se na drustvenim mrezama da ce Wade skoro pa sigurno u slucaju da Bullsi otkupe ugovor zavrsiti kod Kinga, a i Melo je haman opet zainteresovan za Cavse :crazy:
Ne zna se ko koga vise :lol: :guz: :mrgreen:
Daj obojicu odmah :mrgreen:
Sjena Wadea i Melovo nešto su pravi odgovor na Dubse. Yebi me ako ih Curry&co ne bi nabili 80+ za 4 tekme.
NEZALAGANJE je napisao/la:Uporan si,a pises bzv.Ma da je hiljadu puta los ugovor, to nije briga nikoga od navijaca.Navijaca zanima samo da se cap ne ugrozi na taj nacin da se ne moze niko dovesti i da tim bude u pat poziciji.SA to nije ucinio,za razliku od brojnih drugih timova.SA nije htio Hilla ili Teaguea jer se Mills mora platiti za svoj zasluge jos od sampionske sezone. Lik je igrao za smijesna 3mil nekoliko godina,pa i manje,a za igraca s klupe ima odlicnu produkciju.SA je jedna od rijetkih fransiza koja vodi racuna o lojalnosti igraca i tome kad su oni spremni zrtvovati svoj novac za tim i kad-tad im to vrate.
I ti si previše uporan oko ovoga. Meni kao navijaču smeta ugovor Pauu, kao i Millsu i još milion drugih stvari.
Većina ovih što ne navijaju za Spurse vide ugovor Pauu kao loš potez. Al ne treba stalno o tome pričati. Prežvakana je tema milion puta, a samo će vrijeme pokazati ko je bio u pravu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 avg 2017, 02:03

NEZALAGANJE je napisao/la:Uporan si,a pises bzv.Ma da je hiljadu puta los ugovor, to nije briga nikoga od navijaca.Navijaca zanima samo da se cap ne ugrozi na taj nacin da se ne moze niko dovesti i da tim bude u pat poziciji.SA to nije ucinio,za razliku od brojnih drugih timova.SA nije htio Hilla ili Teaguea jer se Mills mora platiti za svoj zasluge jos od sampionske sezone. Lik je igrao za smijesna 3mil nekoliko godina,pa i manje,a za igraca s klupe ima odlicnu produkciju.SA je jedna od rijetkih fransiza koja vodi racuna o lojalnosti igraca i tome kad su oni spremni zrtvovati svoj novac za tim i kad-tad im to vrate.
Pročitao sam post :thumbup:
Sad nešto razmišljam o tome kakva će biti rotacija mojih Celticsa naredne sezone (u normalnim okolnostima, bez povreda i sl.)
Ispod sam napisao neku moju pretpostavku kakva će biti prosječna minutaža na kraju sezone. Ima ovdje raznih mogućnosti petorke. Praktično je Baynes jedini koji može igrati samo jednu poziciju. Kad se saberu sve prosječne minutaže dobije se 240 tako da sam i na to pazio :mrgreen: .
Zanima me tvoje mišljenje o ovome i Bostonu generalno. Pa eto ako možeš da mi odgovoriš na ovo. :mrgreen:
Irving - 35
Smart - 30
Rozier - 15
Brown - 25
Hayward - 35
Tatum - 25
Morris - 27
Horford - 33
Baynes - 15
+ Larkin, Nader, Ojeleye, Yabusele, Theis koji će povremeno dobijeti minute (kad je BO, kad neko odmara i sl.) tj. neće biti stalni članovi rotacije.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 26 avg 2017, 03:48

Vrijedilo bi Bogutovih 15,20 minuta po utakmici....U kakvom god da je stanju trebao bi se potpisati....

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 26 avg 2017, 06:26

Woj pise da ce se možda ponistiti trejd zbog Thomasovih problema sa kukom....

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 26 avg 2017, 08:40

Thomas je pao na medical test-u. Let the show begin :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 avg 2017, 09:16

TheChief je napisao/la: Pročitao sam post :thumbup:
Sad nešto razmišljam o tome kakva će biti rotacija mojih Celticsa naredne sezone (u normalnim okolnostima, bez povreda i sl.)
Ispod sam napisao neku moju pretpostavku kakva će biti prosječna minutaža na kraju sezone. Ima ovdje raznih mogućnosti petorke. Praktično je Baynes jedini koji može igrati samo jednu poziciju. Kad se saberu sve prosječne minutaže dobije se 240 tako da sam i na to pazio :mrgreen: .
Zanima me tvoje mišljenje o ovome i Bostonu generalno. Pa eto ako možeš da mi odgovoriš na ovo. :mrgreen:
Irving - 35
Smart - 30
Rozier - 15
Brown - 25
Hayward - 35
Tatum - 25
Morris - 27
Horford - 33
Baynes - 15
+ Larkin, Nader, Ojeleye, Yabusele, Theis koji će povremeno dobijeti minute (kad je BO, kad neko odmara i sl.) tj. neće biti stalni članovi rotacije.
Hvala. ;)
Ne znam sad kakva ce biti situacija u BOS kad su u pitanju bas brojevi minuta,ali tih 9 sto si nabrojao je svakako okosnica ekipe.BOS ce imati opciju da starta small ball odmah ili da tu bude Baynes na startu,pa onda prilagodjavanje tokom utakmice kao sto to GS radi.Mislim da barem 3-4 ekipe u ligi sad imaju takvu mogucnost.Govoreci o samoj ekipi BOS,trebace im sigurno mjesec-dva da "kliknu",da pronadju svoj identitet, jer oni su sada sasvim novi tim,iako to gotovo niko nije pomenuo.Morace se tu urediti puno toga,a najvise ono "ko kosi,a ko vodu nosi".Medjutim,Stevens je meni vrhunski trener i ne sumnjam da ce sve to urediti.Stavise,mislim da ce i Irving biti dosta bolji kod njih defanzivno,jer ce imati sistem iza sebe i trenera koji trazi odgovornost igraca na parketu.Kyrie je pokazao u finalu 2016.da moze odigrati,ako nista,dosadnu odbranu na nekom,AKO to zeli. ;)
Meni su BOSu,za slijedecu sezonu,najveci problem pozicije 3 i 4,ako racunamo da ce Hayward igrati SGa,a i on nije neki defanzivac.Iako liga ima dosta elitnih PGa,ipak su najbolji igraci lige vecinom SFovi,sto znaci da tu moras imati min.jakog defanzivca.BOS to trenutno nema.Brown se trudi,ali jos je to daleko od necega bas snaznog.Nece to biti preveliki problem na Istoku za njih,bas kao ni CLE(ne vidim ni da su oni bas nesto poboljsali odbranu izuzimajuci Crowdera),ali za Zapad i eventualno finale ce biti.U svakom slucaju,ovi potezi Aingea,meni ukazuju da je on napravio kandidata za titulu koji ce biti tu da iskoristi svaki kiks ili povredu kod rivala,ali da se pravi vrhunac ekipe ocekuje kroz koju godinu.

@Kawhi Tebi oni smetaju kao igraci jer imaju svojih mana,a ja pricam cisto o tome kako SA funkcionise i zasto su se dali takvi ugovori.Sasvim je logicno da nisu ni meni oni prve igracke opcije i da ima boljih,ali tako SA oduvijek radi i to je jedan od razloga sto smo tu gdje jesmo. ;) I da,bez obzira kakav Gasol bio,vise preferiram opciju da je on tu,makar samo i u svlacionici,nego da ga nema nikako,ali to sam samo ja.

P.S.Pa meni je ovo i ocekivano za Thomasa.Ne znam samo kako je CLE zelio da ga uzme,a znalo se da se cekaju rezultati za njegove nastupe u narednoj sezoni.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 avg 2017, 10:58

Jel ima istine u ovom da su Bucksi bili blizu Irvinga ali Boston uletio sa ludom ponudom? Middleton, Brogdon i pick prve runde.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 avg 2017, 11:18

tuzlak1987 je napisao/la:Jel ima istine u ovom da su Bucksi bili blizu Irvinga ali Boston uletio sa ludom ponudom? Middleton, Brogdon i pick prve runde.
To je izaslo kao ponuda Bucksa nakon sto je ovaj trade prosao, sad koliko su bili blizu to je druga stvar :D Mada ako propadne ovaj trade ne bi cudilo da i CLE i BOS se okrenu Bucksima jer nesto ne vjerujem da ce Thomas htjeti ostati u BOS nakon sto su ga pokusali trade-ati a covjek igrao dan nakon smrti sestre :sick: :sick:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 avg 2017, 11:49

Kakav Milwaukee, samo Pop moze dati ponudu koja se ne moze odbiti.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 avg 2017, 12:48

BuffonGigi je napisao/la:Kakav Milwaukee, samo Pop moze dati ponudu koja se ne moze odbiti.
Nisu htjeli Irvinga jer im dolazi LeBron

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 avg 2017, 21:40

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 avg 2017, 01:04

****: After Isaiah Thomas physical, Cavs plan to seek additional asset to complete Kyrie Irving deal w/ Celtics. https://t.co/NaOrehTTgT

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.