AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 17:45

Boga mi ako ovaj mali Cutrone nastavi u dosadašnjem ritmu, neko od dvojca SIlva/Kalinić će se nasjediti na klupi u ovom prvom dijelu sezone :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 17:52

Fantasista je napisao/la:Nadam se da Mister uskoro mijenja formaciju ili da uskoro dolazi neko krilo. Borini zacementiran u prvih 11 kao da je yebeni Ronaldo.
Pa Jack je povrijeđen a Niang odavno neuracunljiv, tako da je Borini logičan izbor.A grijeh je Hakana gusiti na krilu, kad je puno korisniji i produktivniji na sredini terena.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 27 avg 2017, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 27 avg 2017, 17:52

I ovaj Keita ko da je Ryan Giggs , pa se čeka ko ga j...e....i ja isto imam averziju kad vidis trojac u napadu Borini Cutrone i Suso, ali dok pobjedjuju nemam pravo nista reci :D znaci daj pobjedu veceras, a protiv pravih ekipa ce se vidjeti valja li ova formacija?! Nekako vise bi volio da dobijemo granitnu odbranu, jer napad donosi golove, ali odbrana donosi titule ! Veliki Ariggo :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 17:54

Dok igraju dobro i efikasno, nemam ništa protiv navedenog trojca u napadu, naprotiv.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 avg 2017, 18:16

bili su efikasni protiv crotonea i šiptara, za ozbiljne utakmice borini ne bi trebao biti ništa više od rezervne opcije.

ustvari sad je takva situacija da stvarno nemaš izbora osim borinija, ali za ubuduće trebaju nešto riješiti po tom pitanju, neozbiljno je ostati na rovitom jacku i boriniju kao prvoj zamjeni za oba krila.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 27 avg 2017, 18:46

Gledam Torina, ja apsolutno ne znam zasto Belotti vrijedi 100 mil eura, klasicni spic koji je van 16 poput Bacce !

Edit. Alaaa kakvu lik golcinu zabi hahaha a bezopasan skroz i zabi ga skaricama uhh :D

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 18:52

meskalin je napisao/la:Gledam Torina, ja apsolutno ne znam zasto Belotti vrijedi 100 mil eura, klasicni spic koji je van 16 poput Bacce !

Edit. Alaaa kakvu lik golcinu zabi hahaha a bezopasan skroz i zabi ga uhh :D
Pa na cijeloj planeti samo par igrača vrijedi te pare.Kad se uzme u obzir šta sve donose na terenu i mimo njega(marketnig).Ali eto u ovom sveopštem ludilu na tržištu ta cijena od 100M više nije ni čudna.Ali realno sve preko 60M je previše za igrača koji ima jednu dobru sezonu, ili nešto malo više od toga.Mada sam ubjeđen da će Andrea i ove sezone potvrditi da je izrastao u kvalitetnog napadača.Eh onda tih 60ak M će imati puno više smisla.Ali 100M niti u ludilu niko neće dati za njega.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 27 avg 2017, 18:57

Ne vidim logiku da zbog formacije Silva(Cutrone) i Kalinić ostanu na klupi da bi invalid izigravao krilo.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 19:00

Fantasista je napisao/la:Ne vidim logiku da zbog formacije Silva(Cutrone) i Kalinić ostanu na klupi da bi invalid izigravao krilo.
Ima logike.Jer da bi prešaltao na 3-5-2, moraš imati potpuno zdravog Romagnolija, a on je trenutno u fazi povratka na teren.Dalje, tu formaciju treba postepeno početi primjenjivati, bez neke žurbe, jer i ova zasad donosi rezultate. Ali treba sačekati kraj merkata i vidjeti šta će se desiti u naredna 4 dana.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 19:06

Around 50,000 spectators are expected to attend Milan vs Cagliari tonight, according to Sky.

Ako se ovako nastavi, ove sezone očekujem prosjek od 55k po meču. Što je 15k više nego prošle sezone.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 19:08

rope11 je napisao/la:bili su efikasni protiv crotonea i šiptara, za ozbiljne utakmice borini ne bi trebao biti ništa više od rezervne opcije.

ustvari sad je takva situacija da stvarno nemaš izbora osim borinija, ali za ubuduće trebaju nešto riješiti po tom pitanju, neozbiljno je ostati na rovitom jacku i boriniju kao prvoj zamjeni za oba krila.
A šta su to ozbiljne utakmice? To je par derbija u ligi i to je to, Borini ovakav kakav je, sasvim je dovoljan za ovaj nivo fudbala.

Iako bih i ja volio da se dovede još neko bolje krilo, al' i da ne dođe nema veze, sa ovim se može izgurati do januara.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 19:11

Raonffa je napisao/la:
rope11 je napisao/la:bili su efikasni protiv crotonea i šiptara, za ozbiljne utakmice borini ne bi trebao biti ništa više od rezervne opcije.

A šta su to ozbiljne utakmice? To je par derbija u ligi i to je to, Borini ovakav kakav je, sasvim je dovoljan za ovaj nivo fudbala.

Iako bih i ja volio da se dovede još neko bolje krilo, al' i da ne dođe nema veze, sa ovim se može izgurati do januara.
Realno tokom cijele sezone u ligi Milan će imati 10 utakmica protiv protivnika koji su objektivno jači( Napoli i Juve), te još 6 utakmica protiv protivnika koji su tu negdje sa Milanom ili za nijansu slabiji, ali znaju itekako odigrati dobro( Roma, Lazio i Inter). To je 30 bodova mogućih.

Ali zato imaš 28 utakmica (84 boda) protiv ekipa od kojih je Milan objektivno jači.Naravno to treba pokazati i na samom terenu. Za Milan je od krucijalnog značaja da uzmu što više bodova protiv ekipa od kojih su jači.Sad bih potpisao 65-70 bodova protiv ovih takozvanih manjih ekipa i samo 10-15 bodova protiv ovih velikih.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 19:15

Romagnoli13 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Realno tokom cijele sezone u ligi Milan će imati 10 utakmica protiv protivnika koji su objektivno jači( Napoli i Juve), te još 6 utakmica protiv protivnika koji su tu negdje sa Milanom ili za nijansu slabiji, ali znaju itekako odigrati dobro( Roma, Lazio i Inter). To je 30 bodova mogućih.

Ali zato imaš 28 utakmica (84 boda) protiv ekipa od kojih je Milan objektivno jači.Naravno to treba pokazati i na samom terenu. Za Milan je od krucijalnog značaja da uzmu što više bodova protiv ekipa od kojih su jači.Sad bih potpisao 65-70 bodova protiv ovih takozvanih manjih ekipa i samo 10-15 bodova protiv ovih velikih.
Normalno, Juventus je prošle sezone ispušio pun qurac tih jačih utakmica pa su ljudi opet osvojili, jer su dobijali "male" tekme. Tako i mi, moramo dobijati timove poput Cagliarija i Crotonea, to je prvi uslov za sve.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 27 avg 2017, 19:32

Sastav koji je nastupio protiv Caglaria prošle sezone na San Siru.

Gigio, Abate-Paletta-Romagnoli-De Sciglio, Pašalić-Locatelli-Jack, Niang-Bacca-Suso. Tad je završilo 1:0, a jedini gol je dao Bacca pred kraj meča.

Uz omjer udaraca 21(8) - 6(3)

Posjed lopte 60%-40%

Korneri 11 - 3

Večeras se očekuje sastav.. Gigio, Conti-Musacchio-Bonucci-RR, Hakan-Monto-Kessie, Borini-Cutrone-Suso. Ogromna razlika pogotovo u odbrani i na sredini terena( samo Biglia fali).

Doduše izgubili smo od njih u zadnjem kolu, ali kad je sve već bilo gotovo i nevažno.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 27 avg 2017, 22:52

Sta reci za ovo veceras, na guzove, bodove pisi, igru brisi. Licno sam prezadovoljan, ocekivao sam puno tezi start sezone, sreca pa su relativno lagani protivnici u prvim kolima, inace bi bilo belaja 100 uz ekipu koja je puna novjalija.

Diego Costa, Zlatan, taka tip koji ce sam rijesiti utakmicu nam treba. Svaka cast malom Cutroneu, novi gol! :clap:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 avg 2017, 00:12

Treba nam prije svega krilo i veznjak. Nijedno ni drugo nije neophodno do januara, al' zaista ne bi bilo loše kad bi nekoga doveli do kraja prelaznog roka.

Bonaventura će recimo biti dosta bolji od Borinija, i tu ćemo biti instant jači na lijevom krilu, s druge strane Monto je pokazao da se na njega ne može ozbiljno računati, Lokateli mi je nekako nedorečen, ovo ostalo nije vrijedno pomena u smislu neke važnije uloge u timu.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 28 avg 2017, 08:25

curtone ce bit velika zvijezda !
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 28 avg 2017, 08:34

Raonffa je napisao/la:Treba nam prije svega krilo i veznjak. Nijedno ni drugo nije neophodno do januara, al' zaista ne bi bilo loše kad bi nekoga doveli do kraja prelaznog roka.

Bonaventura će recimo biti dosta bolji od Borinija, i tu ćemo biti instant jači na lijevom krilu, s druge strane Monto je pokazao da se na njega ne može ozbiljno računati, Lokateli mi je nekako nedorečen, ovo ostalo nije vrijedno pomena u smislu neke važnije uloge u timu.
Jack je drzi predugo u nogama i uvijek ima dodir viska, po meni je bolji u veznom redu nego na krilu....sto je neko napisao treba Niangu davati sansu, nego zacementirati Borinia. :facepalm:

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 28 avg 2017, 10:15

Monto je loš sinoć bio ali može odigrati koju dobru utakmicu.Loca je mlad ima puno oscilacija,ali bi ove godine trebao bar malo se pokazati.Ove godine ima bolje saigrače i bolju odbranu,pa će biti sigurniji i trebalo bi da se trzne.Mada mislim da će maximalno biti novi Ambrosini i ništa više.Onaj mladi Cutrone me pozitivno iznenadio,mogao bi biti dobar,ima onaj inzagijevski njuh za gol
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 avg 2017, 12:35

Septembar će biti dobra priprema za pakleni oktobar.

10.09 Lazio-Milan
17.09 Milan-Udinese
20.09 Milan-Spal
24.09 Doria- Milan
Onda prije pauze 1.10 na San Siro dolazi Roma.

A naravno tu je i meč sa Austriom u Beču 14og septembra te dolazi Rijeka na San Siro 28og.

Znači 7 utakmica za samo 20ak dana. :opaopa:

A onda dvosedmična pauza i onda polovinom oktobra derbi sa Interom.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []