FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 30 avg 2017, 15:43

braco je napisao/la:Može li me neko podsjetiti zašto Hajradinović nije zaigrao u kontinuitetu za prvi tim Želje, ne mogu tačno da se sjetim razloga.
ista stvar kao sa gojakom
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 avg 2017, 15:48

19.08.2015

"Ono što je jasno široj javnosti da je Željezničar krenuo putem restruktuiranja svih svojih segmenata. Dakle, naši ciljevi su postavljeni izuzetno visoko i mi ćemo njih dosegnuti, to je neupitno. Naš cilj je da u iduće dvije-tri godine uđemo u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja", istakao je član Uprave FK Željezničar Senad Zaimović.
28.9.2016.

Kada je stigao u klub, Petrović je hrabro poručio da sa Željezničarom želi zaigrati u grupnim fazama evropskih takmičenja. Mišljenja je da mu za takav cilj trebaju dvije godine.

"Stalno postoje kratkoročni planovi koje trebate ispuniti te postoje i dugoročni planovi. Ako Željezničar želi igrati jednu bitnu ulogu u fudbalu u kompletnoj Bosni i Hercegovini, onda mora u kontinuitetu da se razvija i da u suštini pravi ekipu koja može doći do grupne faze. Ja mislim da se za dvije godine može stvoriti ekipa koja bi mogla da se kvalifikuje u grupnu fazu Evropske lige", poručio je Petrović.
15.6.2017.

"Ključno je da imamo podršku klupskog rukovodstva za realizaciju ovih planova. Ključna je i jedna riječ – strpljenje. Ovo što se trenutno dešava u klubu je proces i to svi moraju shvatiti. Nijedan rezultat nije izgrađen preko noći. Od Želje želimo napraviti nešto poput onoga što je Dinamo u Hrvatskoj. A zauzvrat tražimo samo jedno. Strpljenje," zaključio je Aldin Čenan
Molio bih bez pompeznih najava. Pogotovo ovo bosanski Dinamo kad čujem naježim se. Klasična pitarska priča.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 30 avg 2017, 15:58

Bez infrastrukture si ništa, nek smo ovaj istok napravili pa ne osvojili ništa u narednih tri godine, mi trebamo usredotočiti se da napravimo još jug, infrastruktura privlači gledaoce, gledaoci sponzore, ne treba ti mnogo para da dominiras našom ligom, al vidjeli smo kad dođeš u pretkolo bilo čega metla ti je. Zato je svejedno osvojio ili izašao u Evropu, gdje si 99 od sto siguran da ispadaš u drugom pretkolu. Zato prvo infrastruktura pa onda nesto vise sa ekipom, jesmol svjesni da nismo osposobili Grbavicu da bi za koju godinu u Zenici igrali prvi pretkolo jer Koševo kroz određeni period neće ispunjavati uslove za sletova. Jedino mi je krivo sto dovodimo polovnjake. Ako vec ulažemo u infrastrukturu brate dragi nafataj bar naših, bosanskih polovnjaka, jeftiniji su ako bista nego ovi iz okruženja

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 avg 2017, 16:12

Pokusao je Amar praviti ekipu, par godina za redom slagao tim koji je u domacem prvenstvu pomeo konkurenciju ali u europi ti dodju Maribor i Plzen i uzalud vam trud sviraci. Da bi se nadali necemu, min tri do pet godina treba u kontinuitetu raditi na jednom ozbiljnom projektu sa školovanim, stručnim ljudima koji bi pokusali zajedno doci do cilja. Uz sve potrebno bez velike doze srece nema rezultata ma koliko apsurdno to zvucalo. Naravno na sve to dolaze finansije, infrastruktura, odrzivost projekta jer sigurno nije jeftino sklapati tim ciljano za borbu protiv ekipa koje su ispred nas po svim parametrima. Npr da zadrzis sampionsku ekipu na okupu i dodatno se pojacas budzet mora biti veci za min 30% pa racunajte. A opet, niko ne garantuje uspjeh.

Doduse, to je put kojim se mora krenuti. Sve ostalo je ganjanje vlastitog repa.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 avg 2017, 16:12

lisander je napisao/la:Bez infrastrukture si ništa, nek smo ovaj istok napravili pa ne osvojili ništa u narednih tri godine, mi trebamo usredotočiti se da napravimo još jug, infrastruktura privlači gledaoce, gledaoci sponzore, ne treba ti mnogo para da dominiras našom ligom, al vidjeli smo kad dođeš u pretkolo bilo čega metla ti je. Zato je svejedno osvojio ili izašao u Evropu, gdje si 99 od sto siguran da ispadaš u drugom pretkolu. Zato prvo infrastruktura pa onda nesto vise sa ekipom, jesmol svjesni da nismo osposobili Grbavicu da bi za koju godinu u Zenici igrali prvi pretkolo jer Koševo kroz određeni period neće ispunjavati uslove za sletova. Jedino mi je krivo sto dovodimo polovnjake. Ako vec ulažemo u infrastrukturu brate dragi nafataj bar naših, bosanskih polovnjaka, jeftiniji su ako bista nego ovi iz okruženja
Na pocetku si napisao "glupost" i nisam dalje htio citati. Infrastruktura privlaci gledaoce je najludja recenica na forumu. Gledaoce privlaci dobar fudbal, dokaz je nasa Grbavica. Dokaz ti je i Bilino Polje. Moze sve biti u zlatu, ali ako nemas ekipu mozes kurcu zasvirati.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 30 avg 2017, 16:29

plavousrcu je napisao/la:
lisander je napisao/la:Bez infrastrukture si ništa, nek smo ovaj istok napravili pa ne osvojili ništa u narednih tri godine, mi trebamo usredotočiti se da napravimo još jug, infrastruktura privlači gledaoce, gledaoci sponzore, ne treba ti mnogo para da dominiras našom ligom, al vidjeli smo kad dođeš u pretkolo bilo čega metla ti je. Zato je svejedno osvojio ili izašao u Evropu, gdje si 99 od sto siguran da ispadaš u drugom pretkolu. Zato prvo infrastruktura pa onda nesto vise sa ekipom, jesmol svjesni da nismo osposobili Grbavicu da bi za koju godinu u Zenici igrali prvi pretkolo jer Koševo kroz određeni period neće ispunjavati uslove za sletova. Jedino mi je krivo sto dovodimo polovnjake. Ako vec ulažemo u infrastrukturu brate dragi nafataj bar naših, bosanskih polovnjaka, jeftiniji su ako bista nego ovi iz okruženja
Na pocetku si napisao "glupost" i nisam dalje htio citati. Infrastruktura privlaci gledaoce je najludja recenica na forumu. Gledaoce privlaci dobar fudbal, dokaz je nasa Grbavica. Dokaz ti je i Bilino Polje. Moze sve biti u zlatu, ali ako nemas ekipu mozes kurcu zasvirati.
Nemoj porediti sa Celikom, imali smo mi i ekipu, pa zadnji put na proslavi titule 5 hiljada ljudi, znaci i da ekipa nije garant, znaci mi se možemo zasititi i dobre ekipe

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 30 avg 2017, 16:31

plavousrcu je napisao/la:
Upravo tako. Ako ne igraš nemaš ni gledaoca. Pogledaj ovu novu tribinu koliko je puta bila dupke ispunjena ne računajući predkola euro lige. To ti sve govori. Nemaš ekipu nemaš rezultata nemaš ništa. Da nam Bernabeu donesu na Grbavicu opet bi u prosjeku imali 3-4 hiljade na tribini bez ijednog Ozbiljnog sponzora.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 16:34

[emoji3] slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 16:42

Zeba na klupi. Nek smo i ovo docekali pa makar u prijateljskoj.

Kjosevski - Stanic, Graovac, Bogicevic, Projic - Sabanadzovic, Blagojevic- Zakaric,Ramovic,Zec - Kajkut

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 avg 2017, 16:52

Fino bi bilo ovo sto lisander@ pise da mi nismo jedan cijeli istok pa onda iducu sezonu pola juga upumpali u ekipu. A ekipe i rezultata nigdje, tanki ko bašlija u nikada lošijoj ligi.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Huligansaistoka
Kontakt:

Post Postao/la Huligansaistoka » 30 avg 2017, 17:26

Neandertalac je napisao/la:Fino bi bilo ovo sto lisander@ pise da mi nismo jedan cijeli istok pa onda iducu sezonu pola juga upumpali u ekipu. A ekipe i rezultata nigdje, tanki ko bašlija u nikada lošijoj ligi.
zanimljivo
cijena istočne tribine otprilike je nekih 2 miliona
cijena "pola juga" je nekih 2,5 miliona
suma sumarum 4,5-5 miliona

možeš li mi pojasniti slijedeće:
1. kako smo to mi "jedan cijeli istok pa onda iducu sezonu pola juga upumpali u ekipu" za 2 sezone, te kako i da li je moglo da se ništa ne "upumpa" a da se ostvari dole navedeni rezultat pod tačom br.2 (da li je bilo moguće da se npr. "upumpa samo 100 maraka" a ostvari nešto", ili koliko ti misliš da se moglo upumpati minimalno a da se ostvari isto)
2. rezultat je izlazak u europu i zarada nekih cca 1 mlion KM samo do te europe (2 pretklola + karte od utakmica)

OK, rezultat nije aman zaman, ali sa financijske strane gledano to je isti qrac...da prostiš

tm1987vtz
Kontakt:

Post Postao/la tm1987vtz » 30 avg 2017, 17:53

LjoZee je napisao/la:Zeba na klupi. Nek smo i ovo docekali pa makar u prijateljskoj.

Kjosevski - Stanic, Graovac, Bogicevic, Projic - Sabanadzovic, Blagojevic- Zakaric,Ramovic,Zec - Kajkut
E ovaj sastav bih ja i u prvenstvu izveo, samo umjesto Bogičevića Kemo kad se oporavi i :salut: Zajko zadnjih 20 minuta, pola sata na svježinu, na iskustvo da odigra, korisniji bi bio nego ovako
KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 17:55

Ovaj sastav ne moze da zavali gol Borcu. [emoji38] 0:0 rezultat. Prvo poluvrijeme gotovo.

tm1987vtz
Kontakt:

Post Postao/la tm1987vtz » 30 avg 2017, 18:13

LjoZee je napisao/la:Ovaj sastav ne moze da zavali gol Borcu. [emoji38] 0:0 rezultat. Prvo poluvrijeme gotovo.
Pa po toj logici onaj naš sastav kad smo igrali 1:2 sa reprezentacijom na Grbavici je bare bare kvalitetom bio jer nas ljudi nisu natrpali ili onda sa Dinamom 2:2? Zar stvarno misliš da nekoga treba natrpati golovima na njegov jubilej, pa da li to bila godišnjica ili otvaranje tribine,stadiona itd itd ?!?! :tokralju:
KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 18:16

tm1987vtz je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Ovaj sastav ne moze da zavali gol Borcu. [emoji38] 0:0 rezultat. Prvo poluvrijeme gotovo.
Pa po toj logici onaj naš sastav kad smo igrali 1:2 sa reprezentacijom na Grbavici je bare bare kvalitetom bio jer nas ljudi nisu natrpali ili onda sa Dinamom 2:2? Zar stvarno misliš da nekoga treba natrpati golovima na njegov jubilej, pa da li to bila godišnjica ili otvaranje tribine,stadiona itd itd ?!?! :tokralju:
Nisam ni rekao da ih trebamo "natrpati" vec da nisu zabili jedan gol, a ovo je najjaci sastav koji imamo. Prema izvjestaju sa njihove stranice oni su imali bolje prilike.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 30 avg 2017, 18:30

kakvi antitalenti pa ne mogu dat gola ovima iz trece lige :crazy:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 18:32

Kajkut kapiten [emoji2] slika

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 18:43

Zavalise ga oni nama. 1:0.[emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 30 avg 2017, 18:52

pa i jesu ovi nasi igraci vecinom za druge i trece lige, nista iznenadjujuce

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 avg 2017, 19:00

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarun i 31 gost.