Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

cole-ch
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la cole-ch » 01 sep 2017, 03:08

mehmed bazdarevic je nuzno zlo jer se ozbiljnije "patriote" nisu htele latiti posla.
mehmed je samo zbog prijasnjih aferima dobio sansu koja je bila logican sled, jer su vec slicni i gori njemu vodili repku.
mehmed je profil trenera za neku srednju ekipu bh premijer lige koja ne pretenduje da igra evropu ili za tamo neki tim sa zacelja u 2. ligi francuske.
nema on niti znanja, a jos manje karizme da vodi najodabraniju vrstu. lik je morao jos u kvalama protiv irske dobiti momentalni otkaz. legendarne ce ostati samo njemu znane izmene i postava protiv grcke i kipra (3-3-3). ma lik je nadmasio i safeta i blaza i sve druge slicne njemu koji nisu trebali voditi reprezentaciju.
treba se vise prestati davati sansa bivsim dobrim fudbalerima i legendama pa makar se takav zvao i ivica osim (kamo srece da je malo zdraviji).
mehmedu se sada uoci meca sa gibraltarom treba uociti otkaz. u ovih mesec dana se treba obaviti razgovor sa nekim trenerom koji ima petlju. najbolje je videti nekog stranca: mateus ili neko slican. mateus nije veliki trenerski mudrac niti ima rezultata, ali bi sigurno zaveo red, ali, i takticki je milion puta bolji od svih prijasnjih trenera skupa. najbolje resenje za bosnu bilo bi da je vodi rodjeni sarajlija vladimir petkovic, no on je propisno zauzet obavezama u svajcarskoj reprezentaciji. pored osima, halilhodzica i bajevica, jedino je petkovic iz bosne koji je izvrstan trener i dobar pedagog.
kao dorbo resenje iz vise razloga vidim ratomira antica. on bi doneo stabilnost, kreativnost, a zaveo bi red medju klanovima (kojih sigurno ima).
u siroj okolini nema drugog kvalitetnog strucnjaka. jedino jos ko ozbiljno kapira fudbal je miroslav djukic, ali je on zauzet u klubu.
ne treba se zaludjivati i ocekivati od ovog tima da glat bude prvi u grupi ili da namlati italiju ili nemacku, ali se ne sme ni potcenjivati i ponizavati ovaj tim bosne. ima tu istinskih fudbalskih majstora danasnjice i velikih fajtera. tim moze i izgubiti, ali tim ne moze da takticki bude razbijen i da deluje kao da prvi put vide loptu i zeleni travnjak. njima treba samo cvrsta ruka. imaju dobre uslove, imaju sasvim pristojnog znanja i armiju vernih navijaca: fali znaci samo covek jakog karaktera koji ce ove ufurane zvezde postaviti na "nebu" tamo gde im je mesto.
uz malo srece, moze se do baraza, no, treba pobediti i belgiju.., bosna sa mehmedom dva dana i dve noci da igra, nece moci pobediti belgiju. preozbiljna je to ekipa da bi im mehmedova formacija 3-3-3 i kombinatorika gde levi bek igra veznog, a napadac odbanu, uzela tri boda.

kurban bajram serif mubarek olsun!
budite mi srecni i veseli.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 sep 2017, 03:51

Najgori trener u historiji reprezentacije. Dajte sad jos Faruka Hadzibegica da se zaokruzi prica o "kucamo na vrata zaboravljenih asova".
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 sep 2017, 06:03

Nemam sta psovati, odavno se kod nas vidi da smo losi, nikakve borbe. Zalosno je sto veliki dio ovih igraca igra, ili su igrali u dobrim klubovima. Nezalaganje je danas stvarno bilo vidljivo I to je nekako sto mi najvise smeta. Bas ofirno kada vidis kako su vecinom svi bili kilavi. Do cega je to, zasto, to oni znaju.

Kada gledam sad recimo Salihamidzica, drago mi je da napreduje, trudi se I radi. Na jednu ruku mi je zao sto se nije bacio u trenerske vode, ali onda gledajuci situaciju kod nas, ne bi bas uzivao sa cirkusom koji se desava. Mi se jos kao trzamo nekako, ne zelimo da prihvatimo da smo prosjek ekipa, ali za koju godinu, nece ni ovi momci vise dolaziti sa strane, a nas nivo fudbala je ispodprosjecan u PL.

Jbga, treba nase pratiti I navijati koliko se moze, ali ne sa osjecajima da ti se tlak dize itd. Nekad neko ne moze protiv toga jer smo po prirodi emotivni. Ja sam prestao da to sebi radim, I nakon 1-2 danas, govorim jaranu, sad ces vidjet kad jos i psihicki padnemo. Objektivno gledano, Kipar je danas I bolje sanse pravio od nas I vise zelio da pobjedi. Kad nije nasim igracima stalo, zasto bih ja sebi to radio I nervirao se. Nerviram se kad je nepravedno, a ovakva igra me vise ne nervira.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 01 sep 2017, 06:27

Daj sam sebi otkaz :puke:

Kakav amater

amcibald

Post Postao/la amcibald » 01 sep 2017, 07:22

Ocekujem da ces iz moralnih razloga napustiti klupu. Odavno nije to to. I naravno gospoda iz saveza treba da stane i odluce,ili na bolje ili svi kolektivno da odstupe (s obzirom na nas mentalitet, uhljebljena gospoda ce vladati do groba) jednom rjecju,grobari bh fudbala.

Sent from mTalk

tuzlak1987
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 sep 2017, 07:25

Rimes87 je napisao/la:Ne, momče, nije to u pitanju. Ćiro jeste autoritet, ali je i seljačina, i to one najgore kategorije. Samo odi nekada do Travnika kada dotični gostuje (jer tako on to zove, gostovanje, iako mu je rodno mjesto) tamo. Sve će ti se samo objasniti. I nije on postavio temelje, već je generacija tih igrača polako sazrijevala i razvijala se. Mi, kao repka, nikada, ali, nikada dobrog selektora nismo imali. Tačka. A ti s Ćirom pretjeruješ, mada, nisam ni navikao drugačije od tebe i na našem PDF-u.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Ne nego jednostavno nisi upravu. Citas li sta pises? Pises da Ciro nije dobar trener, a covjek je bio 3. na svjetskom prvenstvu? Sa reprezentcijom koja je isto bila mlada i u kojoj do tada nije bilo vecih uspjeha od toga.
Covjek jednostavno ima to nesto u sebi.
Pogledaj nasu reprezentaciju do njega i nakon njega. I sada stasavaju neki koji su mladji i nisu igrali u doba njega pa nema rezultata znaci do stasavanja nije i nije uvijek sve kvalitet nego i motivacija.

I isto ne znam sto je bitno kakav on bude u Travniku? Daleko je bitnije to sto Dzeko lumpuje u Dubrovniku 48 sati prije Kipra. A to vecina ne zna ali bio je dok se treba trenirati 2 noci prije utakmice.
I tu se vidi ko je selektor ko ne. A kod Cire je to uvijek bilo na nivou.

A sto se tice naseg PDF sta sam pogrijesio? Dugorocno nista, gdje je sada Kikanovic kada treba voditi sporove sa igracima i savezom, a da ti indirektno nije uvezan Husic.
Frajer je dosao po zadatku striktno da gine u sporovima gdje treba ocrniti Husica, a sada kada treba ganjati za Zeca i ostale nema uvida za siru javnost. A prije pola godine je iskako iz pastete. Poltron nego sta je.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 01 sep 2017, 07:45

Bajram Serif Mubarek Olsun selektore.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 01 sep 2017, 07:50

sekretar je napisao/la:Bajram Serif Mubarek Olsun selektore.
SELEKTORE EDINE DZEKO. E to je pravi selektor reprezentacije nabijem supka na oni stvar on odlucuje o svemu. Mesa je obicna fukara koji ima moc odlucivanja kao i ja u tudoj kuci :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 sep 2017, 08:39

Očito je da mi sa Mešom nećemo nigdje. Nikakav bojkot igrača nije bio, možda bi i povjerovao da mi ovako ne igramo stalno. Meša i Pape ne mogu u istu rečenicu, Meša mora dostići nivo Papeta, Pape je za njega lično Mourinho. Onu igru protiv Francuske, Grčke, O. Bjelokosti, Meksika, Argenine Meša neće nikad dostići. Pod Mešom nikakve igre, lik još nije skontao da mi ne znamo igrati sa dugim loptama, preskakanjem terena već znamo samo igra kratkih pasova, sve ostalo je izmišljanje tople vode.

Meša odlazi, uništio si repku. Kad pogledaš njegov rad van terena rekao bi čovjek veliki stručnjak ali dok vidiš igru na terenu vidiš o kakvoj se neznalici radi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 01 sep 2017, 09:18

dragi forumasi islamske vjeroispovijesti prvo zelim vam cestitat bajramske dane
Bajram serif mubarek olsun ili Bajrambarecula

2. ono sto sam sinoc mogao vidjet na TV ekranu je velika bruka i sramota prvenstveno za nas Savez ali i za igrace i "strucni" stab koji vodi iste
3. koliko god da smo pljuvali papeta, i u isto vrijeme hvalili Curana toliko se kajemo zbog tog
od kako je sjeo na klupu reprezentacija ide nizbrdo ni u jednoj utakmici nismo bili ona ekipa koja bi trebala bit (na osnovu pojedinacnih igraca)
4. bazdarevic nit ima neku filozofiju nit ima neku taktiku , kratko receno nema pojma
svaku utakmicu mijenja glavne pozicije a to je odbrana jednom igra cocalic i bicakcic stoperski dvojac drugi put igra bicakcic kao bek, koji iskreno nemoze meda na toj poziciji
5. treba se zahvalit svim igracima kojima nije vise mjesto u reprezentaciji a kad pricam o tome mislim na ibisevica
jucer je izgleda patio od kurobolje jer je bio fakticki ne primjetljiv na terenu, nikakve borbenosti nista ama bas nista nije sut na go imo (osim onog jednog sto je fulo) odveo je nas na SP , dao je prvi gol za reprezentaciju na nekom velikom takmicenju i hvala mu za to ali Dosta smo ga vise gledali kako je visak na terenu
6. prva postava + izmjene su katastrofalne bile sinoc
7. nema A plan a kamoli B plan ustvari B plan su duge lopte na dzeku

bas kao sto je "Unofficialpage" u predhodnom komentaru napisao
"Kad pogledaš njegov rad van terena rekao bi čovjek veliki stručnjak ali dok vidiš igru na terenu vidiš o kakvoj se neznalici radi."

prvo nas jeb.e irska jer nemamo plan igre , puknu nas belgijanci 5-0 (al ok halalit treba jel ljudi imaju igrace) primamo skolski gol protiv grcke za 1-1 , igranje preko qurca u svakoj tekmi , forsiranje igraca na njima ne prirodnoj poziciji.
sta treba ovom usra.nom savezu da reaguje ????

mozda je red da se i oni smijene kao sto sam napisao vec na jednom od podforuma
svaka drzava na Balkanu ima neku fudbalsku legendu u vrhu saveza kod nas savez vode bivsi direktor airodroma sarajevo i hrpa ljudi koji su nepismeni dok kod susjednih zemalja SUKER, KOVACEVIC, SAVICEVIC, Presjednik UEFE Aleksander Čeferin vode Savez

ne zasluzuju ni jednog navijaca na tribinama !
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 01 sep 2017, 09:24

Mesa obraduj nas za Bajram i daj otkaz!
🔵⚪

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 01 sep 2017, 09:27

Kao kurban zaklao šansu za svjetsko.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

amcibald

Post Postao/la amcibald » 01 sep 2017, 09:44

Bajram otkaz selektoreeeee

Sent from mTalk

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 sep 2017, 09:45

Otkaz na aerodromu. Može samo raditi kao skaut.
Prosinecki ili neko da preuzme.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 01 sep 2017, 09:47

wobly92 je napisao/la:Kao kurban zaklao šansu za svjetsko.
:rol: :rol:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 01 sep 2017, 10:10

Lula udji u sredini Lulaaa hajmo uzeti loptuu lulla lula kreni lulla udji u sredinu to je bio mesa sinoc samo lula lula

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 sep 2017, 10:13

Bosna64 je napisao/la:Lula udji u sredini Lulaaa hajmo uzeti loptuu lulla lula kreni lulla udji u sredinu to je bio mesa sinoc samo lula lula
A Lula pregorio. Prodje pred kraj pored njega onaj iz Kipra ne može Lulic ni da ga stigne. Ova 4 4 2 formacija ne odgovara ama baš nijednom našem igraču. Krila bi trebala da budu i krila i veznjaci, 2 veznjaka da sve pokrivaju, 2 ista napadača od kojih jedan mora igrati 10ku, bek koji je zapravo stoper...

Bordo79
Kontakt:

Post Postao/la Bordo79 » 01 sep 2017, 10:13

Mesa OUT
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu"

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 01 sep 2017, 10:15

Još nije podnio ostavku ? Imaš li obraza Mehmede ?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 sep 2017, 10:27

bhfanatic14 je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Kao kurban zaklao šansu za svjetsko.
:rol: :rol:
Hahahahahahahaahah
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.