FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Messi odbio pregovore o produzenju ugovora do kraja sezone, a posto ugovor istice iduce ljeto, klubovi van spanije vec na zimu smiju zakonski poceti pregovarati sa njim oko eventualnog prelaska.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sinoc je romario ako se ne varam napisao nesto tipa Lemar je prije 10 dana kostao 60 miliona, sad kosta duplo, ono u fazonu nije niko lud da plati toliko, i nisu oni krivi sto Monaco trazi previse.
To je u biti nacin na koji ova uprava razmislja i funkcionise. Zasto nisu isli po njega prije 10 dana, a ne u zadnjem momentu, poslije fantasticne tekme za repku i kada ga je 5 razlicitih ekipa trazilo? Cijelo ljeto su proveli ganjajuci Coutinha iako im je Liverpool odmah jasno porucio da nije na prodaju, i imali su Di Mariju kao neku zaokruzenu rezervu iako se takodjer znalo da od suradnje sa Parizom nema nista.
Isto da ja sad imam 5 ispita u rasponu od jedne sedmice, i 2 mjeseca proveden vjezbajuci daleko najtezi predmet, ostalo ne pipnem, i onda kad dodju ispiti za noc moram spremiti cijeli semestar i bunim se kako je tesko i nemoguce. Amaterska posla.
To je u biti nacin na koji ova uprava razmislja i funkcionise. Zasto nisu isli po njega prije 10 dana, a ne u zadnjem momentu, poslije fantasticne tekme za repku i kada ga je 5 razlicitih ekipa trazilo? Cijelo ljeto su proveli ganjajuci Coutinha iako im je Liverpool odmah jasno porucio da nije na prodaju, i imali su Di Mariju kao neku zaokruzenu rezervu iako se takodjer znalo da od suradnje sa Parizom nema nista.
Isto da ja sad imam 5 ispita u rasponu od jedne sedmice, i 2 mjeseca proveden vjezbajuci daleko najtezi predmet, ostalo ne pipnem, i onda kad dodju ispiti za noc moram spremiti cijeli semestar i bunim se kako je tesko i nemoguce. Amaterska posla.
Najveći promašaj ovog transfer roka desio se i pre samog njegovog početka a to je dovodjenje Ernesta Valverdea na kormilo Barse....skoro pa je gluvo nemo ispratio ceo prelazni rok i to je sramno....ako si došao biti hebeni službenik u klubu onda si trebao raditi u magacinu i prati dresove i gaće. Nije rekao ni ko mu je neophodan za njegove planove niti je rekao glasno i jasno ko može odmah otići iz kluba....elem, na klupi deluje mutavo i bez emocija očito je van klupe još gori.....da sumiram, svi su izgledi da pretenduje za najvećeg bezmudana ikada na klupi Barse!!!
Re: RE: Re: FC Barcelona
bgmi se uveliko pisalo koga je otpisao i koga zeli, dosao mu je semedo, podrzao je transfere paulinha, semeda i deulofeua, trazio je iniga, nisu nu ga doveli, ne moze trener hodati okolo i govoriti ne treba mu douglas ili hocu da mi kupe serijaparangal je napisao/la:Najveći promašaj ovog transfer roka desio se i pre samog njegovog početka a to je dovodjenje Ernesta Valverdea na kormilo Barse....skoro pa je gluvo nemo ispratio ceo prelazni rok i to je sramno....ako si došao biti hebeni službenik u klubu onda si trebao raditi u magacinu i prati dresove i gaće. Nije rekao ni ko mu je neophodan za njegove planove niti je rekao glasno i jasno ko može odmah otići iz kluba....elem, na klupi deluje mutavo i bez emocija očito je van klupe još gori.....da sumiram, svi su izgledi da pretenduje za najvećeg bezmudana ikada na klupi Barse!!!
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Ujedno uprava baš zbog toga treba i otići....što se tiče transfera nemam im šta puno zameriti. Da li zato što su stvarno čvrsti i ne popustljivi ili nekog drugog razloga drago mi je da nisu doveli nikog pod nenormalnim zahtevima....svaka čast nekima od pominjanih igrača ali dobro je da se nije dopustilo da u klub udju kojekakva gomna pod firmom čokolade.. 

Veliš podražao je? Pa da, ko i svaki klasičan poltronFurymaker je napisao/la:bgmi se uveliko pisalo koga je otpisao i koga zeli, dosao mu je semedo, podrzao je transfere paulinha, semeda i deulofeua, trazio je iniga, nisu nu ga doveli, ne moze trener hodati okolo i govoriti ne treba mu douglas ili hocu da mi kupe serija

Valverde je najbolje moguće rješenje za profil trenera koji su tražili - da šuti i radi. Mogli smo samo gore proći.
Sa Sampaolijem bi se zakačili i razišli za pet dana. Zato im nikad i nije bio opcija.
Sa Sampaolijem bi se zakačili i razišli za pet dana. Zato im nikad i nije bio opcija.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Mislim da se nikad u istoriji kluba nije desilo nešto što se desilo u ovom prelaznom roku.....a to je da navijači, simpatizeri laici i amateri preko društvenih mreža odabiru "pojačanja" FC Barceloni, gotovo da nije bilo imena koje bi se ujutro pojavilo po kojekakvim društvenim mrežama da ga tupavi ćora već istog popodneva nije zaganjao i dizao im cene u nebesa, poneke za koje su samo tata i mama čuli doveo je na naslovnice najvećih sportskih novina....napravili su sprdačinu od kluba i na kraju tako i prošli.....da se svi sprdaju sa njima
I za kraj da dodam da im je upravo na taj način došao (tj. uvaljen im) i dečak od 20 godina kao najskuplji igrač u istoriji......pa to nema ni u filmu Denija Bojla "Slumdog millionaire".....za godinu dana iz PETE lige u FC Barcelonu s oreolom Maradone samog 

A šta mu to zamjeraš? Gotovo svaki trener danas je isti, imaš par izuzetaka, ali oni svakako imaju i svojih nedostataka.parangal je napisao/la:Veliš podražao je? Pa da, ko i svaki klasičan poltronFurymaker je napisao/la:bgmi se uveliko pisalo koga je otpisao i koga zeli, dosao mu je semedo, podrzao je transfere paulinha, semeda i deulofeua, trazio je iniga, nisu nu ga doveli, ne moze trener hodati okolo i govoriti ne treba mu douglas ili hocu da mi kupe serija....zetko ne zahebaji, samo je pisnuo da želi Iniga, odmah dobio po labrnji i kao svaki aparatčik i poslušni kerić ušao u kućicu i davao "podrške"
Valverde je jako dobar trener i radi najbolje s onim šta ima. Pričekaj sezonu, dvije pa mu sudi.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
smijesno je ocekivati da ce trener doci i da ce neke uslove postavljati, dolazis u najbolji klub na svijetu, nisi ugledni trener too imena, nemas na osnovu cega postavljati uslove. Ostvari rezultat prve sezone, pa mozes, ili su Mourinho il tako jako ime koje je vec zaradilo to.
Evo ti Contea u Chelsea, vec je i ime i vec je osvajao, zasluzio i rezultatom iz prosle sezone, trazio je, bio je baja i postavio se kako ti mislis da se Valverde trebao postaviti pa se posvadjao s upravom i nakon 3 kola vec se prica o Tuchelu.
Nisu klubovi livade da treneri takvu moc imaju kao sto ti i par pojedinaca misli da imaju.
Evo ti Contea u Chelsea, vec je i ime i vec je osvajao, zasluzio i rezultatom iz prosle sezone, trazio je, bio je baja i postavio se kako ti mislis da se Valverde trebao postaviti pa se posvadjao s upravom i nakon 3 kola vec se prica o Tuchelu.
Nisu klubovi livade da treneri takvu moc imaju kao sto ti i par pojedinaca misli da imaju.
Pa Zidane je uzeo 2 LP i Primeru pa kad mu Perez kaže k nozi, odma miran, priča ne treba mu napadač. Tako da, glupa priča. 

zato orestani vjerovati i corama i novinama, prica se o Verrattiju, Coutinhu, Insigneu, a evo sva 3 kluba javno kazu da kontakta ni ponuda nije bilo.parangal je napisao/la:Mislim da se nikad u istoriji kluba nije desilo nešto što se desilo u ovom prelaznom roku.....a to je da navijači, simpatizeri laici i amateri preko društvenih mreža odabiru "pojačanja" FC Barceloni, gotovo da nije bilo imena koje bi se ujutro pojavilo po kojekakvim društvenim mrežama da ga tupavi ćora već istog popodneva nije zaganjao i dizao im cene u nebesa, poneke za koje su samo tata i mama čuli doveo je na naslovnice najvećih sportskih novina....napravili su sprdačinu od kluba i na kraju tako i prošli.....da se svi sprdaju sa njima
Mediji zaradjuju plate tako, sto mi vise pricamo i mislimo da se nesto desava, to je manje istinito.
FC Barcelona je izuzetan klub i zahteva upravo to....jednog izuzetnog trenera. Pa valjda je dosta bilo i već vidjeno i vidi se danas dokle je dovelo to "davanje šansi" i smatranje da Barsu može svako voditi? Od pokojnog (Bog da mi prosti što ga pominjem) Tita pa Tate, Enrikea sad Valverdea.....pa dokle više? Priznaćeš da je interesantno da Madrid upravo u tom periodu uspostavlja dominaciju? I onda se pitate zašto Mesi ne želi i premišlja se oko ugovora? Pa od svoje 25-e godine tek ponešto kljucne prvenstveno zahvaljujući "stručnjacima"......da ne pominjem da mu za to vreme jedan 33-ogodišnjak uzima tri zlatne lopte za redom.....cirkus, pa kako da ne popizdi? Do pre 3 godine imao 5 lopti i 27 godina a njegov najveći konkurent 30 godina i dve lopte.....a sad su jednaki (a dogodine će biti u deficitu)....BRUKALillard je napisao/la: Gotovo svaki trener danas je isti, imaš par izuzetaka...

parangal je napisao/la:FC Barcelona je izuzetan klub i zahteva upravo to....jednog izuzetnog trenera. Pa valjda je dosta bilo i već vidjeno i vidi se danas dokle je dovelo to "davanje šansi" i smatranje da Barsu može svako voditi? Od pokojnog (Bog da mi prosti što ga pominjem) Tita pa Tate, Enrikea sad Valverdea.....pa dokle više? Priznaćeš da je interesantno da Madrid upravo u tom periodu uspostavlja dominaciju? I onda se pitate zašto Mesi ne želi i premišlja se oko ugovora? Pa od svoje 25-e godine tek ponešto kljucne prvenstveno zahvaljujući "stručnjacima"......da ne pominjem da mu za to vreme jedan 33-ogodišnjak uzima tri zlatne lopte za redom.....cirkus, pa kako da ne popizdi? Do pre 3 godine imao 5 lopti i 27 godina a njegov najveći konkurent 30 godina i dve lopte.....a sad su jednaki (a dogodine će biti u deficitu)....BRUKALillard je napisao/la: Gotovo svaki trener danas je isti, imaš par izuzetaka...
Pa bašje dominacija uspostavljena s trenerima početnicima (Guardiola, Zidane). Kad je Barcelona zadnji put dovela top 5 ime na svoju klupu? Vjerojatno Van Gaal, a to je bilo bogami davno.
@Lilard....sam si ovde maltene zaplakao za nekim tamo Samperom i napisao (parafraziraću) -Valverde mi je rekao da računa na mene-.....to govori o kakvom se trenerskom tupanu radi i da onda ponovim još jednom...who the fucking Samper???
PS. Da ne pominjem da mu je Rakitić igrač koji je dosad igrao svaku utakmicu što pripremnu što zvaničnu.....meni je potpuno jasno gde i kako on vodi Barsu....ne bih više oko njega polemisao, uostalom biće vremena
PS. Da ne pominjem da mu je Rakitić igrač koji je dosad igrao svaku utakmicu što pripremnu što zvaničnu.....meni je potpuno jasno gde i kako on vodi Barsu....ne bih više oko njega polemisao, uostalom biće vremena
Posto sam bio banovan, sad kad je zavrsio ovaj prelazni rok da kazem da mene ova situacija ne iznenadjuje i da se manje-vise ocekivao ovakav rasplet sa ovim rukovodstvom.
Od ove uprave sam tacno sve ovo i ocekivao, kada sam ih i kritikovao ovdje prije 2 godine. Ali ima jedna novina.
Mozes biti nesposoban, mentalno zaostao, bezobrazan, ali LAGATI JAVNO navijace, igrace ovog kluba- e to ne moze proci nekaznjeno.
Ima jedan vjerovatno najbolji post na twitteru koji je napisan o ovoj upravi i svaka tacka je cista cinjenica, pa evo stavit cu, ako zelite procitajte i shvatit cete zasto se ovo sve dogadja, i zasto je ovo sve bilo ocekivano. I shvatit cete razlog zbog cega ih ne mogu smisliti- nisu to neuspjeli transferi, los skauting vec nesto drugo. Na engleskom je pa eto, valjda cete shvatiti sustinu.
-Bivsi predsjednik u zatvoru
-Diskreditovanje Cruyffa, Guardiole
-Pronalazak sponzora
-Zapostavljanje La Masije
-Javno laganje
-Ne znas prodati- ne znas kupiti
Kao sto sam i rekao- oni su sve ono sto Barcelona nije- ko je za njih taj ne zeli dobro ovom klubu.
Od ove uprave sam tacno sve ovo i ocekivao, kada sam ih i kritikovao ovdje prije 2 godine. Ali ima jedna novina.
Mozes biti nesposoban, mentalno zaostao, bezobrazan, ali LAGATI JAVNO navijace, igrace ovog kluba- e to ne moze proci nekaznjeno.
Ima jedan vjerovatno najbolji post na twitteru koji je napisan o ovoj upravi i svaka tacka je cista cinjenica, pa evo stavit cu, ako zelite procitajte i shvatit cete zasto se ovo sve dogadja, i zasto je ovo sve bilo ocekivano. I shvatit cete razlog zbog cega ih ne mogu smisliti- nisu to neuspjeli transferi, los skauting vec nesto drugo. Na engleskom je pa eto, valjda cete shvatiti sustinu.

Znaci 21 tacka- ne treba nista dalje govoriti. Pored svega toga treba navesti i:1)I want to talk about Bartomeu’s Barça football structure because it’s total chaos and explains very well the current situation of the club
2) January of 2015 Bartomeu fired Zubizarreta in the midst of a results crisis with Luis Enrique as a coach. Appointed Jordi Roura as a temp
3) There was an election at the end of that season but Bartomeu never wanted to disclose his new sporting director name but assured he had 1
4) Truth is, he never said the name bacause nobody exciting wanted to work for him. Once reelected, he appointed Robert Fernández.
5) Don’t forget Bartomeu tried to counter Laporta’s interest in Pogba signing Ariedo Braida, who was supposed to have influence on Juventus
6) Odd things happened during that 2015 campaign. Including the club signings of Arda Turan and Aleix Vidal in spite of the transfer ban
7) Anything goes to win an election. Goal achieved. And Barça was left with Robert, Braida and Rexach as football managers.
8) The same July 2015 Pep Segura was appointed sporting director of Barça B/U-19/U-17. Roura and Altimira were demoted from that position.
9) Roura and Altimira, former Tito assistants repositioned as Academy managers in 2014 end up managing only U-16 to U-7 kids.
10) Two years after appointing Robert, Bartomeu is unhappy with him. Instead of firing him, he promotes Segura to a position above him.
11) Segura is appointed Sporting Manager and Robert demoted to Professional Football Technical Secretary. And A. Soler above both of them.
12) Albert Soler arrives to FCB in 2014 as an Institutional Relations Director. Now he is the Professional Sports Director.
13) Pere Gratacós replaced Soler as Institutional Relations Director. He was fired in January of 2017 for publicly berating Messi.
14) You should also know that Gratacós is a close friend of Segura who was his assistant in Barça B and the Catalonia national team
15) With Segura promotion Bakero and Guillermo Amor replaced him as sporting directors of Barça B, U-19 and U-17.
16) Interestingly, Amor and Albert Puig were fired from that same position in 2014 to make room for Roura and Altimira, now demoted
17) Where are Braida and Reixach? Also demoted to respectively international and national scouting chiefs. Braida also resigned for 5 years.
18) As you can see, a not at all confusing and oversized football structure where everyone is recruited for their professional merit.
19) It’s no surprise the painfully slow and inefficient transfer market Barça is having this summer. With the Seri case as a clear example.
20) It’s becoming quite obvious there is a hidden war between Segura and Robert, with each one of them pushing separate directions.
21) It’s also not surprising the way the first squad and the Academy connection has been lost. There is neither stability nor plan.
-Bivsi predsjednik u zatvoru
-Diskreditovanje Cruyffa, Guardiole
-Pronalazak sponzora
-Zapostavljanje La Masije
-Javno laganje
-Ne znas prodati- ne znas kupiti
Kao sto sam i rekao- oni su sve ono sto Barcelona nije- ko je za njih taj ne zeli dobro ovom klubu.
27.10.2020
I ne bila tolika zarada kad si prodao najboljeg igraca kluba ( nakon Messija). Igraca kojem niti jedan igrac trenutno u klubu( osim opet Messija) ne moze vezati ni kopacke, a kamoli stati u recenicu s njim. Vrijeme ce to i pokazati.hule_barca je napisao/la:Koliko ono bijaše budžet za transfere ovo ljeto, 60-70 miliona, plus prodaja igrača. 192 miliona na dolaske i 226 miliona na odlaske, znači da smo u plusu 34 miliona i tih 60-70 miliona koliko je planirano u budžetu za transfere, to je oko 100 miliona čisto. Dalje, s obzirom da je sav novac od prodaje već legao na račun, što je čista perverzija danas, jer se plaćanje vrši u nekoliko rata godišnje, ovoljetna zarada Barce je možda i najbolja u historiji kluba.
Yebes zaradu kad nista nisi ni prodao ni doveo.
27.10.2020
Barcelona's Summer According to Sid Lowe
"So, let's try to keep this as short and simple as possible. Barcelona this summer... Said they were "200% sure" Neymar was staying. Neymar left.
Negotiated for Iñigo Martínez (who has an affordable buy out clause making it more or less mess-free).
Pulled out last minute.
Negotiated for Seri. (Having already missed clause deadline before, seemingly unconvinced). Didn't get him, pulled out, left him stranded.
Were not interested in MBappé (replacement for Neymar now, Luis Suarez soon-ish after)
Wanted to get rid of Gomes. Couldn't.
Said they were going to sign "one more, maybe two".
Signed no more.
Chased Coutinho. Cue Benny Hill theme tune. Didn't get him.
Left Coutinho in quite a mess too.
Manager said he wanted signings.
Publicly. Didn't get them.
Players said they wanted signings.
Didn't get them.
Announced legal action against Neymar.
Within 2 hours, players publish photos w/ Neymar: smiles, friends for ever, jokes about his departure
For linked to just about everyone (in fairness, probably not all of their own doing).
Looked desperate. Got none of them.
And, to crown it all, the elephant that's not just in the room but is crapping all over their floor...
Said Messi had signed new contract. Twice.
He hasn't.
In a year, he is a free agent.
Looked at coldly, calmly, what Barça have got isn't too bad: right back, central midfielder, Neymar replacement, back up LW. But it's what they tried (?) and failed to get, it's the way they handled all this, the sense of failure and weakness, the damage done.
(And Paulinho could still be good: the rush to bury him feels a little unfair to me).
Also, although I think this is more debatable (justifiable?)... Dembele. 10x what he was last summer (in v different circumstances).
Ah, and I forgot the way it all started:
Chased Verratti
Didn't get him. Left him having to apologise to PSG...who then got serious revenge
Oh, wait.
Chased Bellerín.
Didn't get him."
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
@leorey.....znači i ti si bio u "apsani" ni kriv ni dužan?
....nisam znao, tražio bi "aboliciju" i za tebe
....mada, slabo bih ti pomogao....administracija se pravi mutava po sistemu nemam ja pojma za to keve mi....isti su ko Barsina uprava 

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.